הר ברוקבק - הסיפור והסרט

עופר D

New member
ועוד בעניין סרטים, ספרים ולורנס

אני נוטה להסכים איתך, שעיבוד לסרט של סיפור קצר מאפשר הרחבות שנותנות לסרט מספיק מקום לבוא לידי ביטוי כך שצמצום העלילה מאפשר יותר ביטוי ויזואלי ומרכיבי עלילה. זכור לי שראיתי סרט "השועל". נפלא. אח"כ קראתי את הסיפוק הקצר/נובלה של ד.ה. לורנס, באותו שם שהיווה את המקור לתסריט. איך נאמר, די רחוק מאיכות הסרט.

ssaggy

New member
לא הבנתי מה אתה אומר בעצם

לדעתך הסיפור השועל של ד.ה לורנס פחות טוב מאיכות הסרט? אני זוכר שבמהלך הקריאה של הסיפור הרגשתי שהוא קצת מתמשך אבל אני זוכר אותו להפליא עד היום.. תיאור הדמויות שלו הוא נדיר. הוא לוקח דמויות לא קונבנציונליות שלא מוכרות לנו מחיי היומיום ונותן לקורא לחוש אותם כאנשים בשר ודם. אני לא יודע בדיוק להסביר - פשוט יש תחושה של היכרות עם אנשים אמיתיים אך מוזרים ממש לנבכי נפשם. בכל אופן, בספר "השועל" יש עוד שני סיפורים קצרים אדירים לפי דעתי - אחד שמתאר איזו נסיכה באופיה שגדלה עם אב חצי משוגע ורק עם מותו (כשהיא בערך בת 35) היא יוצאת לראשונה לאויר העולם החופשי במסעה עם אינדיאני לבקתת נופש. השני מתאר זוג אנשים שחיים בחווה בבדידות מוחלטת מהעולם. הבעל עיוור אולם האהבה בין בני הזוג אדירה. בסיפור מדובר על אדם שלישי, חבר ישן של האישה, שמגיע לבקר לאחר חודשי בדידות ארוכים ומאושרים. בקיצור, כל אחד מהסיפורים נחקק בזיכרון מסתבר.. "השועל" כסיפור קצר משום מה הזכיר לי בהרגשה את "איים בזרם" מאת ארנסט המינגווי (תרגם אותו יפה אהרון אמיר) - ההתמשכות שלו קצת מעיקה בעת הקריאה אבל משהו בתחושה של הספר נשאר איתך בכל פעם שאתה מהרהר עליו..

עופר D

New member
הבנת אותי באופן מדוייק

הסרט לטעמי היה אכן יותר טוב מהספר. אני קראתי במהדורה קצת מצומצמת. רק "השועל". אכן, דמויות מתוארות היטב והאוירה הלחוצה לעיתים כתובה היטב, אך הסרט התעלה. צפיתי בו בסינמטק, לפני יותר מ-20 שנה. לא בטוח שהוא מוקרן כיום (וחבל).

s i l v a

New member
../images/Emo39.gif תודה למול ולפריזמן - אחזור

לקרוא בעיון את הרשמים שלכם רק לאחר שאקרא את הסיפור.

למעלה