הרשת החברתית החדשה של יד ושם

lilacho1

New member
הרשת החברתית החדשה של יד ושם

בית הספר המרכזי להוראת השואה ביד ושם חנך לאחרונה את הרשת החברתית הראשונה מסוגה ללימוד והוראת השואה- "בין העתים".

באמצעות הרשת ניתנת למורים ומדריכים האפשרות לבטא את עצמם ולשתף את חברי הרשת בסיפורים האישיים שלהם מהבית ומההתמודדות שלהם עם הנושא בכיתה. הרשת מציעה פלטפורמה לשיתוף תמונות, קבצים, קישורים, מערכי שיעור וחומרי לימוד שפותחו על ידי המשתמש.

ממש כמו בכל רשת חברתית, האתר מציע אפשרויות נרחבות של עריכת פרופיל, הוספת תגובות, עדכון "סטטוס", קשרי חברות וירטואליים והתארגנות בקבוצות עניין. כמו כן ,יד ושם מעודד את החברים ברשת לכתוב בלוגים – אישיים ומקצועיים כאחד, החל מ:"כיצד אני מתמודד עם הנושא בכיתה" ועד סיפורי התמודדות אישיים מהבית כדור שני או שלישי לניצולי שואה.

כיום מחוברים לרשת אנשי חינוך, דור שני ושלישי לניצולי שואה ומתעניינים בנושא. מטרתנו להרחיב את קהל המשתמשים בכדי לעודד את השיח והלימוד של נושא זה.

מקווים לראותכם http://education.yadvashem.org/

einat8

New member
איזה יופי

איזה יופי אני שנים בקשר עם יד ושם המקום שבעיניי עושה עבודת קודש
בכדי להנחיל לדורות הבאים את סיפור השואה הם עובדים יומם ולילה
ולכן הם עוסקים בקודש בעי ניי על זה שהם הפה של אלה שאינם
ומשמרים את אלה שישנם אני כותבת המון שנים על הנושא ומתעניינת בו לעומק למרות שאני באה ממקום נטרלי לחלוטין יש לי ספרים שעוסקים בשואה כקרוב למאה ויותר בספרייה האישית שלי וכל מי שעוסק בנושא זה בדרך הנכונה להנחיל לדור הצעיר את הספור תבוא עליו הברכה וגם על פורום זה שלא ידעתי על קיומו עינת .

einat8

New member
כך צריך להיות

מקום שמשמר את עברו ומשמר את הנצולים אותם צריך לשמור
כדי שקולם ישמע וגם הדור השני והשלישי לשואה
יישאר כוח .

ברכות לפתיחת הרשת החברתית "בין העיתים"

...."הרשת החברתית אותה אנו שמחים לחנוך, אמורה להיות המקום בו ניצור קהילה של מלמדים ולומדים אודות השואה והוראתה. ברשת יהיו מרכיבים מגוונים של רשתות חברתיות כגון בלוגים, פוסטים, וידאו, תצלומים, מגוון חומרים חינוכיים, אירועים סינכרוניים וא-סינכרוניים, שאלות ותשובות, קישורים ועוד....

עמנואל רינגבלום ההיסטוריון ומייסד הארכיון המחתרתי בגטו ורשה,"עונג שבת", אשר הוא והאנשים שעבדו עמו כתבו תוך סיכון חיים עצום את דברי ימי עצמם, את דברי ימי עמנו, כתב את הדברים הבאים: 'אינני יודע מי מאתנו יישאר בחיים, מי יזכה לעבד את החומר שאגרנו. אבל דבר אחד ברור לכולנו: עמלנו, מאמצינו, הקרבתנו והחיים בפחד מתמיד, כל אלה לא היו לשווא'. "

אילו הדברים אודות הרשת שנמצאים ב"בין העיתים" (מסקרן מדוע נבחר שם זה).

את פורום שואה-הנצחה ותעוד, אחינו כאן בתפוז אנשים, מציג מנהלו בני הרשקוביץ במילים אילו:
"....ברוכים הבאים לפורום ``שואה הנצחה ותיעוד``. כבן דור שני לניצולי שואה ועוסק מספר שנים בחיפוש האין. רואה מחוייבות שאנו בני הדור השני והשלישי נמשיך כל אחד בצורה אישית להנציח לתעד כל מה ששמענו מהורינו, או מצאנו חומר, תמונות, מפות. וקהילות. ..."

מלאכה חשובה עושים בפורום הזה, אולם תמיד אני חוששת, שכל מה שנכתב באינטרנט, דינו, מוקדם או מאוחר, להעלם. כבר השתתפתי בלא מעט פורומים שנעלמו, הן מסיבות כלכליות והן מסיבות שהמשתתפים חדלו לפקוד אותו, וכל החומר שנאגר בו דינו כליה. (לרבות השנה הראשונה של הפורום הזה, שהיה ב IOL ז"ל והחודשים הבאים בואללה).
לא פעם תהיתי, מה ייקרה בעתיד לפורום ההנצחה והתעוד והחומרים החשובים שנצברו אצלם, וכאן אני קוראת להם לגבות את החומרים שהצטברו אצלם בפורום ב"בין העיתים".

גם מסיבה זאת אני מקדמת בברכה רבה את הקמתה של הרשת החברתית "בין העיתים", שאחת ממשימותיה היא לשמר חומרים וירטואלים שיועלו לאתר. ואני שקטה ובטוחה, שיד ושם יידעו לשמור את החומרים הללו לטווח הארוך.

וכמובן חשוב ביותר : "הרשת החברתית אותה אנו שמחים לחנוך, אמורה להיות המקום בו ניצור קהילה של מלמדים ולומדים אודות השואה והוראתה" באמצעים המודרנים של רשת חברתית וירטואלית.

בהצלחה לבין העיתים!

מהאח הקטן - פורום דור שני ושלישי - תמיכה.

למעלה