הרצון האמיתי:

איפה אמרתי שהן לא פוגעות בהישרדות שלי?

ואם זה מעניין אותך, אז במרד גטו ורשה הם ידעו שבכל מקרה הם הולכים למות, וגם אם הם ימותו במרד, לפחות למרוד יתן להם סיכוי מסוים לברוח, או לפחות למות בכבוד.

tweeg

New member
ואימואים שחותכים וורידים?

הם רק מנסים לקבל תשומת לב אחרת הם לא יצליחו לשרוד בעולם הקשוח בקיסריה?

תגידו, אתם באמת כל כך סתומים?

אמרתי כבר, באמת לא כל דבר קשור להישרדות. רדו מזה כבר.

tweeg

New member
אהההה?../images/Emo163.gif

זה היה כ"כ מצחיק עם היה קול

סיר חע

New member
זה באמת באמת לא קשור.

לרוב, אימואים שחותכים ורידים, עושים זאת מיצר השרדותי - תשומת לב. האדם יצור חברתי, והוא צריך צומי.
או, שיש להם בעיה בהורמונים האחראיים על היצר ההשרדותי...

gurke

New member
אני מצטט ממך

"מתי כבר תבינו שכל דבר שאנחנו עושים, אנחנו עושים בתת מודע על מנת לשרוד" ואם זה מעניין אותך, היו להם אלפי דרכים לשרוד, והם בחרו להשאר שם (!!) למרות שידעו כי ימותו בעקבות כך.

נו, ואחרי זה אמרתי שטעיתי

לפעמים אני אומר דברים בלי לחשוב יותר מדי. תסלח לי? בכל זאת אני לא מוצא איפה אמרתי שהדברים האלה לא יפגעו בסיכויינו לשרוד. אלפי דרכים? ציין אחת. אני באמת אשמח לשמוע.

gurke

New member
יש לי הרבה דרכים

אחת? לרבים ממשתתפי גטו ורשה היה תפקיד ששמו "קשר\קשרית". תפקידם היה לצאת מתחומי הגטו אל עבר גטאות אחרים ולהעביר מידע וחדשות לשם ובחזרה. תפקיד מאד מסוכן כשלעצמו, אבל תחשוב על כך שבכל רגע הם יכלו פשוט לברוח ליערות.

tweeg

New member
אאל"ט

היו כמה מחוץ לגטו שחזרו פנימה בשביל המרד עוד יותר אאל"ט מרדכי אנילביץ אפילו היה אחד מאלה

gurke

New member
בוודאי שהיו

כשפרצה מלחמת העולם השניה, בפני כל חוות ההכשרה (לעלייה לארץ) באירופה עלתה השאלה ה: לעלות מיד ארצה, או להשאר באירופה ואף להכנס לתוך פולין ולגטאות על מנת לעזור ולאחד את העם היהודי. הרבה (מאד) נשארו וסיכנו (או יותר נכון - איבדו) את חייהם.

ל נ צ ח

New member
על המוח ועל הנפרד מהגוף הפיזיקלי. מהי נשמה?

על המוח ועל הנפרד מהגוף מהי נשמה? דוקטור פינפילד הוא נוירולוג מאוניברסיטת טפט,חוקר עמית באוניברסיטת הרוורד. הקטע הבא נלקח מתוך הספר "למעלה מן השמש" עמוד 8. פרופסור פנפילד הוא מייסדו של המכון הנוירולוגי במונטיראול קנדה, ואחד מן הנוירולוגים הגדולים שידע העולם. פרופסור פנפילד חקר את פונקציות המוח, בעזרת גירוי חשמלי של איזורים שונים בקליפתו. הוא ערך ניסויים אלו במוחם של חולים שנותחו בעטיים של התקפים כיפיוניים (אפילפטיים) מוקדיים. "חולים אלו"הורדמו רק חלקית בעת הניתוח, ועל כן היו ערים שעה שערך במוחם את נסוייו. כשהפעיל הפרופסור זרם חשמלי לאיזור "היד" שבכליפה זו החל החולה להניע את ידו (בחלק הנגדי של הגוף) אחורה וקדימה .לשאלת הפרופסור מדוע הוא מניע את היד השיב החולה "אני לא הרמתי את היד, הפרופסור הוא שהרים את היד באמצעות האלקטרודות שלו". כשגירה הפרופסור את האיזור המפעיל את הגרון השמיע החולה קול הברה, ושוב שאלו הפרופסור מדוע השמיע קול, תשובת החולה היתה גם הפעם כי לא "אשמתו" היא, והשמעת הקול הינה תוצאה ישירה ממעשה ידיו של המנתח. מדוע החולה לא הרגיש שהוא הרים את היד? שהוא השמיע קול? אם החולה טוען שהפרופסור הוא שאחראי להרמת ידו, הרי זה אומר שכאשר אדם מחליט להרים את ידו (ללא עזרת הפרופסור) אז הרצון המודע להרים את היד נובע ממשהו אחר, שהוא מובדל ומופרש מהמוח, שהוא ממלא את התפקיד שמילא הפרופסור בניסוי שלו! מסקנה: הרצון להניע והתנועה עצמה אינם זהים ואינם ממקור אחד. קיים איפוא,"אני" (וכפי שאמר החולה: "אני" לא הרמתי את היד). אותו "אני" כאשר ניתנה לו רשות כניסה אל המוח, בידו לתכנת בו מהלכים ותנועות. אם מישהו אחר מצליח ליצור קשר עם המוח הרי מודע ה"אני" במלוא מובן המילה, לעובדה שהמכונה מופעלת עתה על ידי אדם אחר. לכן ההכרח הוא שה"אני" והמוח אינם אותה הישות עצמה. ה"אני" חייב להיות ישות תודעתית חוץ מוחית ובלשונינו: נשמה. כותב ההוכחה יצא מנקודת הנחה המקבלה כי הרצון האישי של האדם הוא חלק נפרד מגופו הפיסיקלי וכי האיש המדבר בניתוח המוח הפתוח הוא גם האיש הרוחני שאמר "לא אני הזזתי את היד". הקטע לעיל בהחלט מעיד בצורה יפה על הכוח הרצוני המפעיל את הגוף שאינו בהכרח פיסי. הפרופסור הנכבד אכן הניע את "ההגה" של אותו אדם אך מיהו האחר השולט בהגה כשהפרופסור לא נוגע בו? הבחירה הקיימת באדם לעולם לא יכולה לעולם להיות מוסברת לפי האמונה המטריאליסטית והשלכותיה ההרסניות. הדבר פשוט אינו מתקבל על הדעת באופן זה. הפן השני המביא אותי לקבל את קיום הנשמה הוא מתוך השוואת דיווחים של אנשים על חווית סף המוות (מוות קליני) אך נושא זה לא יופיע כאן מכיוון שהספר עוסק בהוכחות לוגיות גרידא. לפי היהדות, וכת הספירטואליסטים בפרט, הנשמה היא חלק בלתי נפרד מהגוף הפיסיקלי ועם זאת הנשמה שמקורה הוא על-טבעי ("חלק אלוק ממעל" כפי שהיהדות מציגה אותה) נאלצת לפעול בגוף הפיסיקלי והיא כפופה לתוכו. בצורה קצרה יותר נאמר כך: אם המוח יינזק, אף הנשמה תהיה מוגבלת ליכולת המוח. ובצורת משל נצייר את זה כך: ישנו נהג (נשמה) בתוך הרכב (גוף). הנהג מורכב אלפי מונים מהרכב שבו הוא נוהג. אם הרכב (הגוף) יינזק, אף השליטה של הנהג ברכב תצומצם. אף בלילה כאשר האדם יושן והנשמה יוצאת מגופו היא בכל זאת מחוברת ב"חבל כסוף" מסוים לגוף הפיסיקלי ולכן חלומות אמת מתערבבים בשקר. החבל הכסוף הוא דרך מטפורית להגדיר את ה"דבר" הקושר בין הנשמה לגוף, ולפי אמונות רבות מלאך המוות חותך "חוט" זה ומשחרר את הנשמה ביום מיתתה. כמו כן, לפי דיווחים של אנשים שחוו את חווית סף המוות (אנשים נחשבו מתים לפי כל קריטריון רפואי ולאחר מכן חזרו לחיים) חבל זה אכן קיים למראית עין והוא כסוף או לבן. הנשמה תלויה במוח ומוגבלת לתוכו. הנשמה כעיקרון איננה מוגבלת לזמן, מרחב ותנועה אך בתוך הגוף הפיסיקלי היא אכן מוגבלת, אך לתחום הגוף הפיסיקלי בלבד. עוד שאלה מעניינת ששמעתי פעם היא "האם יש נשמה לבעלי חיים?" לפי היהדות יש לכל היצורים החיים רוח, נפש וגוף. גם לכלבים יש את אותה נפש (רוח בהמית) בדרגה פחותה מן האדם. (ישנם אף סיפורים רבים בענף הפרפסיכולוגיה המזכירים רוחות של בעלי חיים). האדם מובדל מבעלי החיים בכך שיש לו את הנשמה, יכולת הדיבור, הבינה ויכולת הבחירה בין טוב לרע. דניאל בלס

למעלה