הרצון האמיתי:

ל נ צ ח

New member
הרצון האמיתי:

"הרצון האמיתי הוא משהו שמעבר למוח והוא הנותן את הפקודות למוח ממקור חיצוני." חתן פרס נובל על עבודתו בתחום הגיע למסקנות דומות חוקר נוסף גם הוא בעל שם עולמי שהגיע למסקנות דומות לאלו של פרופסור פינפילד, הוא סר ג`והן אקלס (חתן פרס נובל) על עבודתו בתחום המעבר של אימפולסים עצביים במוח ציטוט מדבריו של סר ג`והן אקלס חתן פרס נובל : ``עובדה פסיכולוגית היא, שאנו מאמינים כי ביכולתנו לשלוט בפעולותינו או לעצב אותן על ידי הפעלתו של ``רצון``, ובחיי היום יום מניחים כל בני האדם הנורמאלים שיש להם יכולת כזאת. על ידי גירוי קליפת העצב המוטורי [של מוח האדם שנחשף במהלך ניתוח מוח] אפשר לגרום לפעולות מוטוריות מורכבות למנותח, אם הוא שרוי בהכרה מלאה. המנותח מדווח במקרים כאלה שהתנסותו זו שונה למדי מן החוויה שהוא עובר כאשר הוא ``רוצה`` [באמת] לבצע תנועה כלשהי... במקרא האחרון יש למנותח הרגשה שהוא רצה בתנועה, ואילו במקרה הראשון [של גירוי המוח] נעדרה ההרגשה הזאת. ...כאשר מנסים לבחון לפרטיו את המתרחש בקליפת המוח, עת חל שינוי כלשהו בתגובה למצב מסוים כתוצאה מהפעלת ``רצון``- או אז עומדים בפני בעיה נברו-פיסיולוגית חמורה``... המוח אם כן הוא לא הרצון בכבודו ובעצמו, הרצון האמיתי הוא משהו שמעבר למוח והוא הנותן את הפקודות למוח ממקור חיצוני. כמובן שמלבד זאת, אין באפשרותנו להבין רק על פי תפקודי מוח מהן התחושות העמוקות כל כך בהן חש האדם, כגון עצבות, תקווה, אהבה, וכדומה. גם עתה כשחוקרי המוח מצאו אזורים הקשורים לתחושות אלו ו``מתעוררים`` כל אימת שרגשות כאלו צצות במוח, עדיין הם מודים שאי אפשר לייחס רגשות עמוקים אלו לתגובות עצביות בלבד, ויש בהן הרבה מעבר לכך. על פי תפיסת היהדות המוח איננו הכלי דרכו קולט האדם את הרשמים מן החוץ, אלא להיפך, הנשמה יכולה לראות הרבה מעבר לתחום חמשת החושים, וכפי שידוע כיום אנו יכולים ראות רק תחום זעיר מן ספקטרום הצבעים הקיים בעולם (כגון אינפרא אדום וכל התחום שמעבר לו, אולטרא סגול, גלי רדיו, מיקרו,רנטגן וכו`). המוח לפיכך, מהווה מסך החוצץ בין מה שקורה באמת מסביבנו לבינינו, ומונע ממבול המידע הקיים מחוץ לנו להגיע במלואו לתודעה שלנו. כמו כן איננו יכולים להשיג אל נכון את כל העולם הרוחני הקיים בעולמינו, עולם שאין לחושים שלנו יכולת לקלוט אותו. רבי מאיר שמחה מדווינסק כותב על כך בספרו ``משך חכמה``: ``כי הנפש עצמו, משכיל רוחני משיג אמיתת ה` יתברך, מציאותו,ומוראו, וכבודו. רק בשביל [-בגלל] שמלובש בחומר הגס ? מסך מבדיל ? חוצץ בינו לבין אביו שבשמים``...

Blood Rage

New member
אם לא מהמוח, אז מאיפה?

העובדה שהם לא יודעים מאיפה הרצון האמיתי מגיעה, לא אומר שהמקור שלו הוא אל טבעי. כנראה שזה פשוט חלק אחר במוח. התפיסה של היהדות מבוססת על אמונות טפלות ומגוחכות, ואי אפשר להשתמש בה כדי לכבל מסקנה הגיונית.

רצון - הישרדות

מתי כבר תבינו שכל דבר שאנחנו עושים, אנחנו עושים בתת מודע על מנת לשרוד. בין אם זה לאכול, או לקנות משהו, או לעשות תנועה מסוימת. במוח שלנו יש משהו שאומר לנו שכדי לשרוד, אנחנו צריכים לעשות משהו, ומשם מגיע הרצון לעשות אותו.

סיר חע

New member
לא כל פעולה שלנו נובעת מהצורך לשרוד.

בני אדם הם יצורים יותר... עמוקים, יש עוד דברים שמשפיעים עליהם, שהם צריכים, חוץ מלשרוד.

שזלונג

New member
הם לא עמוקים כפי שאתה חושב...

בני אדם מבוססים על אינסטינקטים כמו כל החיות, אך, ככל החיות בעלות הבינה, גם אנחנו עונים על צרכינו בצורות עקיפות להפליא. הרצון נובע מצורך פשוט ובסיסי ביותר, תמיד. למשל, כתיבת הודעה זו עונה על הצורך שלי בחברה. בני אדם הם יצורים חברתיים, כלומר, חיים בקבוצות ומעמדם מעסיק אותם מאוד. (אותי לא כל כך). לפני מיליוני שנים, בתקופה פרהיסטורית, אדם ללא קבוצה היה מוצא את מותו די מהר. כדי למנוע מצב שכזה, המוח שלנו מותאם שנשאף תמיד להיות בחברת אנשים, ליצור קשרים, ולהתחבב על אנשים. כל דבר שאנשים עודים, מתבסס על צורך מסויים. אין שום גורם חיצוני, ואנחנו גם לא כל כך מורכבים מבחינת המעשים שאנחנו עושים. כמובן שהיינו רוצים לחשוב שאנחנו משהו מיוחד, אבל אנחנו לא. למעשה, אנחנו מין כושל שייכחד בקרוב. שנה טובה לכולם!

סיר חע

New member
אני נקבה. ../images/Emo152.gif

בכל מקרה, אולי אתה צודק, כנראה שבני אדם באמת מבוססים על אינסטינקטים, הרי למרות הכל, גם בני אדם הם בע"ח. לקחת את דבריי למקום אחר, אמרתי שבני האדם מלאים בדברים אחרים, מלבד צורך ההשרדות, כמו דברים אחרים, כמו שאמרת, לדוגמא הצורך בחברה וכו'. אני מאוד מאמינה שאנחנו לא יצורים מורכבים כל כך, ושאנחנו באמת מין כושל. הטבע הוא גדול, רחב וגאון. זה שהוא ברא מין מסויים שיגרום לו להרוס את עצמו (הטבע), ודאי אומר משהו, לא? אני די בטוחה שאנחנו רחוקים מלהכחד. כלומר, אם נכחד, נכחד ביחד עם כל כדוה"א, ולא רק המין שלנו. אולי אנחנו לא שונים מבע"ח ברוב הדברים, אבל אנחנו בכל זאת בעלי יכולת שליטה ברובם. סיטואציה טובה או לא, זה המצב. אנחנו חזקים. וזה מה שמבדיל אותנו.

שזלונג

New member
הצורך בחברה קיים גם ביצורים אחרים, וכפי

שהסברתי, גם הוא עונה על הצורך לשרוד. כאשר אתה חי בקבוצה סיכוייך לשרוד גדלים, כיוון שהרבה יותר קל לצוד ולהשיג מזון, להתגונן מפני טורפים, וכיוצא בזאת. גם זברות, וגנו, למשל, חיים ונודדים בלהקות. כאשר לביאות מבודדות אחד מהם, רק אז יש להן סיכוי לצוד אותו. בנוסף, חיים בלהקה עוזרים בקטע של התרבות...)

סיר חע

New member
אבל אני נקבה. ><

נו ברור. אז טוב, יש עוד מינים של בע"ח שצריכים לחיות בקבוצות. אבל לא כולם. כמו חתולים או כלבים או חלזונות וכו'. מה הנקודה שלך?

tweeg

New member
זה ממש אבל ממש לא נכון

איך לעזאל דיבור איתך עוזר להישרדות שלי?בשום דרך אני יכול למצוא מלא דברים שלא קשורים בגרוש להישרדות שלי שאני כל הזמן נכון שהמוח מושפע מאינסטינקים ומביולוגיה של שנים,אבל עדיין יש חלק במוח שמעל זה. אנחנו עדיין יצורים תבונתיים שלא כפופים ב100% לאינסטינקים.

רוב זה 50.000001 אחוזים ואם כך, אני מסכים

איתך שרוב הפועולות שלנו נוגעות באיזשהו מישור בפאן ההישרדותי שלנו.

Blood Rage

New member
ממש לא.

כמעט כול הדברים שאתה עושה מזיקים לך או מציבים אותך בסיכון לא נחוץ.

gurke

New member
יודע מה, אפילו יותר מזה.

מרד גטו ורשה. הם יצאו למרד בידיעה ברור כי ימותו בסופו. איך זה מסתדר עם התאוריה שלך?

gurke

New member
לא נכון, הסכמת שלא כל הפעולות הם באופן ישיר

להשרדות שלך. אבל הן לא פוגעות בהשרדות שלך. לעומת זאת, אני הבאתי 2 דוגמאות שמנוגדות לחלוטין לתאוריה שלך ובכך מוחקות אותה כליל! (זה היה כיף
)

למעלה