הרפתקאות בגרוזיה

פשוט מאוד

כשהם החלו בפרוייקט העלאה לרשת של מוצרי-עבר הPDF עוד לא ממש תפס, וכך תוכל לראות שם לא מעט מוצרים בגרסת RTF, בתוך קובץ זיפ בו נמצאות בנפרד התמונות והמפות (מדריך הטירות למשל). כשכבר התחילו להעלות פידאפים, הם פתאום קלטו שאפשר לגבות עליהם כסף, והללו משום מה התגלגלו לקאזה... אפרופן אינדיאנים, בעמוד ה"הורדות הקלאסיות" יש להם את כל ערכת הקופסא של מזטיקה בפי די אף חינמי.

יש לGURPS כמה ספרים בנושא,

יש gurps old west שיש בו גם חומר על אינדיאנים, ויש gurps aztecs שזה אמנם לא בדיוק אינדיאנים במובן המקובל של המילה, אבל בהחלט די קרוב.

Nihau

New member
לזילאזני יש ספר על אינדיאני

אבל לצערי פרח לי השם מהזכרון...

Galandor

New member
יש לי חוברת מערכה של אינדיאנים

Odyssey Jakandor' Island of war זה שייך לD&D 2th

Serpent Axis

New member
ממש לא

הרפתקאות וסיפורי אבירות לא חייבים להיות במסורת השולחן העגול או מו"דיסטים קלאסיים כלל וכלל. האפוס שהזכרת הוא דוגמא מצויינת להשראה של פרוטגוניסטים אביריים ואצילים העולים ממזרח הנצרות ולא ממערבה. והאמת שלא חייבים להסתכל כל כך רחוק כדי לראות משהו קצת שונה מקונספט האביר הקלאסי. אבירים בצרפת היו מאוד חופשיים במעשיהם והשליטה עליהם הייתה די רופפת, אולם אבירים בקיסרות הרומית-גרמנית היו בעצם מעין חיילי עלית שהרצועה סביבם הייתה מהודקת מאוד (עם כל התנאים הטובים) והם היו חייבים לאדונם מה שאביר צרפתי לא היה חייב לאלוהיו. ככה שהכל תלוי מאיפה אתה לוקח את ההשראה לאבירים שלך.

אביר הוא מושג חמקמק

בדרך כלל מדובר בסוג כלשהו של בריון עם סוס, וה"אביר" המשמש השראה למשחקי תפקידים הינו בדרך כלל פיקציה ספרותית מאוחרת בהרבה. ובאותה הזדמנות, כמה המלצות על ספרים העוסקים באבירים: השטן בארץ הקודש (שכחתי את שם המחבר, אך הוא ישראלי) - סיפורו של רינו משאטיון, שבין היתר ניסה לתקוף את מכה באמצעות ספינות שהעביר בנגב עד אילת על גבי גמלים. סר ניגל/ארתור קונן דויל (כן, ההוא עם שרלוק הולמס) - עלילותיו של אביר וקשת בסייד-קיק שלו במלחמת מאה השנים. ידידי מלך ירושלים/ארתור וקסלר - נער קצת ערס מרמלה חוזר בזמן לתקופת הצלבנים ומתרועע עמם.

Fenris

New member
במשמעות המקורית של המילה, "אביר"

הוא לוחם, בדר"כ ממוצא אצילי, המשתייך למסדר אבירות. המסדרים הללו פעלו על-פי קוד של כבוד, והרבה פעמים גם פעלו מתוך אמונה ובשיתוף עם הכנסייה הנוצרית. כמובן שהיו מסדרים שסרחו, או סטו מדרך הכבוד והאמונה, אבל זה המקור. אני חושב שההגדרה של "בריון על סוס" מתאימה יותר למונח "פרש".

הלדין

New member
זאת לא המשמעות המקורית

'אביר' בעברית הוא 'אדם חזק ורב עוצמה' כמו תוארו של ה' ישראל 'אביר ישראל' (נא לפנות בהאשמות למילון בר-שושן). ישנן כמה מילים בלשונות לעז שמהן התגלגלה המילה 'אביר' ואחת מהן בא במשמעות המקורית של 'פרש'. חוץ מזה, האבירים הקלאסיים הם תמיד רכובים למרות שהאבירים האנגליים לא היו דווקא לחמו על גב סוס (אבל האבירים האנגליים הם חיה מוזרה למדי). מסדרי האבירות הקלאסיים הם מסדרי נזירים לכל דבר מלבד המיליטנטיות שלהם. הם אפילו כפופים לאפיפיור כסיניור שלהם. וכמו כן, הם ניסו להתחרות בכנסייה הממוסדת, לפחות, בארץ הקודש. ודווקא הייתה סתירה בסיסית בין קוד הכבוד שעל פיו חיו האבירים לבין האמונה שהם החזיקו בה (הניגוד בין "הפנה את לחייך השנייה" לבין "הרוג את מי שפגע בכבודך"). ועובדה שחלק מהם הפכו לנזירים על ערש מותם כדי לכפר על חטאיהם (לפחות כך שולמית שחר טוענת).

Fenris

New member
התכוונתי למשמעות המקורית של

המילה האנגלית Knight, שמתורגמת בעברית ל"אביר". אז סליחה על אי הדיוק הקטן הזה. לגבי מסדרי הנזירות - זה נשמע לי נכון, ואני לא הסטוריון (אפילו לא כתחביב, זה הכל מידע כללי) אבל אתה בטוח שכל המסדרים האלה היו קשורים לכנסייה? לא היו כמה שרק פעלו על עקרונות של כבוד? בכל מקרה, אני אקבל גם את התיקון הזה, כי כמו שאמרתי לא ערכתי בדיקה מקיפה בנושא.

Galandor

New member
חברה, מאין הבורות?? אבירים ונזירים?

אתם מדברים על מערכה פסאודו-ארופאית ולכן למילה עברית כמו אביר אין משמעות..... מדובר במילה Knight שמקורה בכלל ממלה צרפתית שמתארת חייל חי"ר רגיל. כשצבאות צרפתיים פלשו לאנגליה האיכרים האנגליים התפעלו מהחי"ר שלהם בגלל שהיה להם שיריון נוצץ, מבריק וכמובן מתכתי. בצרפתית קראו לחי"ר Cnight והאנגלים שינו את זה לKnight והיו בטוחים שאלו "אבירים". באשר ל"אבירות" , זהו תואר אצולה ולא קשור כלל לכנסיה. רק אצילים עשירים יכלו להרשות לעצמם ארסנל כזה של שיריונות, נשקים, סוס ושלא לדבר על נושאי כלים.....(אני לא הולך לפרט על פאודאליזם....) בצרפת אביר זה Chevalier ולא מבטאים את הR .מקור המלה הוא המלה Cheval שפירושה סוס. CH=ש. מקור המלה האנגלית Cavalier או Chevalery (אביר ואבירות) היו מספר מסדרי אבירות דתיים (נוצריים), האבירים התאוטוניים (מסדר גרמני), אבירי הטמפלר, אבירי סנט-ג'ון(צרפתי נראה לי) ועוד. יעודם היה להגן על הדרכים למקומות הרדושים לנצרות (לעלייה לרגל) ולשלח כופרים לגהינום=> יהודים, מוסלמים, פאגאנים וכל מי שכפר בנצרות!!!!

אבירי סנט-ג'ון

אאל"ט, אלו מכונים אבירי מלטה, שבשלב מסויים הפכו את האי שלהם לבסיס לפשיטות, והפכו למעשה למסדר דתי של שודדי ים ברשיון...

JuffoWup

New member
צועק בורות בורות, לידיעתך:

Cnight באנגלית ישנה פרושה נער נושא כלים. בוויקפדיה כתוב: Although the roots of the word knight are connected to the Old English cniht, meaning page boy, or simply boy, or Dutch and German Knecht, or servant.

Galandor

New member
חחחח....זה לא סותר...תודה על המידע

באנגלית עתיקה היו מלא מילים ומינוחים לאותה משמעות. רק לביצת תרנגולת היו כשלוש מילים שונות כשבין כפר לכפר כינו את זה אחרת... השפה התעצבה דרך ספרות!! כך שאין סתירה.... אם אתה מעונין בשם הסופר שאיחד את השפה, שלח לי הודעה (אין לי כוח לחפש סטאם ;) מהספר Wicked words

Galandor

New member
Legend of the five rings

שיטה פרו יפנית. משחקים שם סמוראים "אבירים אוריאנטאלים" מומלץ בחום!!!!

למעלה