הרפתקאות בגרוזיה

הרפתקאות בגרוזיה

בעקבות העץ על אנאכרוניזמים, תהיתי - האם הרפתקאות ואבירים הם משהו שחייב להיות כמו-אירופי? מה לגבי השראה ממקומות אחרים, כמו למשל האפוס הגרוזיני "עוטה עור הנמר"? (אשיג עותק ברגע שהספריה תפתח ואדווח לכם איך הוא)

Nihau

New member
לא חייב, ולא תמיד רצוי

בהרבה מקרים יצא לי לשחק משחקים שאלמנט ההרפתקנות והאבירות שרר בהן עד האוזניים אבל רק במעט מאוד מהם ממש שיחקנו באיזורים דמויי אירופה עם אבירים פסאודו אירופאים. לא אהבנו את זה. יותר מידי גשם ובוץ, יותר מידי אנשים על סוסים שאומרים לך מה לעשות או נופלים עליך מהעצים ומנסים לשדוד אותך. אילו היו משחקים ישנים. המשחק החדש ביותר ששיחקתי בסביבה פסאודו אירופאית היה בנוסגות' בו העולם בנוי על ארץ דמויית טרנסילבניה- כולל הצוענים, ההרים התלולים ומלאי המערות, מזג האוויר ההפכפך, הערים המבוצרות ושיטת השלטון המלוכנית. באבירים וסוסים לא נתקלנו כי הוחלט מראש שבעולם הזה אין סוסים וביות חיות למטרות שאינן מזון וביגוד (לא השתמשו בבע"ח כדי לעשות עבודה- רק כמוצרים פוטנציאליים). רוב שאר המשחקים שלנו כללו כל סביבה אנושית, משבטים קטנים כמו שבטים אפריקאים ואסקימוסים ועד ערים שוקקות כמו סיאטל ושיקגו דרך הרפתקאות תת קרקעיות ומסעות בימי עשב אינסופיים כמו באסיה של המונגולים. היה לנו אפילו הרפתקאה תת מימית אחת. מה שחבל לי זה שאף פעם לא יצא לי לשחק (1) בהרפתקאה אינדיאנית עם אלים אינדיאנים, (2) הרפתקאה בחלל, (3) הרפתקאה בעולם מקביל לזה שממנו הדמויות יצאו.

JuffoWup

New member
על הרפתקאות בחלל

תרשי לי להמליץ בחום על Fading Suns, משחק החלל הטוב ביותר שיצא לי לראות.

The Evil Rabbit

New member
הרפתקה אינדיאנית באמת נשמע מגניב.

מישהו מכיר איזה מוצר שעוסק בתחום הזה?

panters

New member
יש כמה וכמה

למשל האנציקלופדיה של דרום אמריקה מדברת על השבטים הדרומיים והאנציקלופדיה של צפון אמריקה מדברת על השבטים הצפוניים :)

שמעתי על מוצר-מ"ת אחד

משהו שנקרא "שבטי האטרוהין", שעסק בפסאודו-אינדיאנים (הצעתי בעבר לכנות את האינדיאנים הדמיוניים של עולמות הפנטסייה בשם "אינג'יאנים", על בסיס השיבוש האנגלי Injun) במייסטרה (העולם ההוא עם דוכסות קראמיקוס).

The Evil Rabbit

New member
ש לך מושג איך כתבו את זה באנגלית?

סביר להניח שזה לא תורגם לעברית, ויותר פשוט לדעת את השם האנגלי מלהתחיל לנחש. ועוד משהו, באיזה שיטה מדובר?

אאל"ט

Atruhin או Atrujin וזה נועד למו"ד-בקופסאות, כחלק ממייסטרה, עולם המערכה המובנה שלו. ראיתי רק את כריכת המוצר בפרסום כלשהו (דומני ש"דרגון"), והיא אכן הכילה אינדיאנים...

l o r e

New member
Atruaghin Clans

זה הגזטיר הרביעי בסדרה. הוא מכיל סדרה של שבטים אינדיאנים פרימיטיביים יחסית בעולם פנטזיה מודרנית. השבטים מנותקים מהעולם ע"י רמה ענקית עליה הם חיים. הדרך היחידה להגיע אליהם היא בעזרת מעלית ענק, שמופעלת ע"י סוסים. החלק המעניין ביותר בגזטיר הוא ההיסטוריה של אבי הקלאנים אטרוג'ין, שמבוסס באופן חופשי על הגיבור/אל קואצטלקואטל (Quetzalcoatl) של העמים האינדיאנים העתיקים של עולמנו.

אפרופו הגאזאטירים

לאן נעלמה קרדייה משירות השטיחים? היא הוזכרה בבירור בחוברת למתקדם (הכחולה) אבל בגאזאטיר של קראמיקוס -יוק.

שטיחים מעופפים

מדובר באלפית עם שטיח מעופף, שהשכירה את שירותיה כטייסת להרפתקנים עשירים או נוסעים ממהרים בקו סף-ספקולארום.

l o r e

New member
לא מכיר את קרדייה

שלפתי את הקופסא הכחולה שלי וסרקתי אותה, אך לא מצאתי שום אזכור לקרדייה. אולי היא מופיעה באחת ההרפתקאות (למרות שקראתי את רובן אם לא את כולן). האם היא הופיעה במשחק בו שיחקת? ייתכן והשה"מ המציא אותה.

היא מוזכרת שם

בתיאור דרכי התחבורה בקראמיקוס: "הממהרים עשויים לשקול שימוש בשירות השטיחים של קרדייה".

l o r e

New member
נזכרתי ומצאתי אותה

Those in a hurry may wish to consider Cardia’s Carpet Service. She is a wellknown elf with a flying carpet (heavily armed, and rumored to contain pockets off holding). She can take up to 2 passengers, but reservations are required. The cost is 2 gp/person/mile for 2 passengers, or 5 gp/mile for one. Thejourney from Threshold to Specularum can be flown in one day. She also makes regular trips to Kelven, Selenica, and even Kerendas, but rarely stops at Krakatos and never goes to Luln or Fort Doom. (Cardia knows the routes and danger spots well, averaging 90 miledday with one rider, 50 miledday with two. She is well-armed with wands and spells, and is very hard to catch. She may be hired per day for a flat fee of 500 gp. Any character with a carpet may set up a competing business, but runs severe risks from monsters and hijackers.)​
בגזטיר של קרמייקוס יש לא מעט שינויים ממה שמצוין בקופסא הכחולה. שנים שלא התעסקתי עם הקופסא הכחולה, כך שאני לא ממש זוכר את ההבדלים.

Fenris

New member
יש לאח שלי ספר של מוד"מ

שאני לא זוכר איך הוא נקרא, אבל הוא מסביר על פנתיאונים של עמים מהעולם וההיסטוריה שלנו. אחד הפנתיאונים הוא של הילידים האמריקאיים (אינדיאנים בעברית) והוא כולל, למשל, את הרוח הגדולה (Great Spirit), אלים של אש, רוח, יבול וכו'. זה לא מסביר הכל על אינדיאנים, אבל זה מכסה בקצרה את התרבות של העם המדובר, ומוסיף גם גיבורים רלוונטיים לתרבות. אבל העיקר שם הוא על האלים שלהם. עדיין, זה תוספת רצינית לקמפיין כזה. יש שם גם את הפנתיאונים הנורווגי, הרומאי, היווני, האצטקי והמצרי, בין השאר.

לג'נדס אנד לור?

הוא ניתן להורדה חופשית (בפורמט טקסט די פרימיטיבי), בצורה חוקית לגמרי מהאתר של בעלי הזכויות:

Fenris

New member
כן, נדמה לי שזה זה.

באנגלית, למי שיחפש לבד: Legends and Lore. תודה לבלש.

למעלה