הרפורמה לנוער יח"ד.

doresh shalom

New member
../images/Emo41.gif

מעבר לכך שאני מתנגד, עוד לא הבנתי מה זה השגריר הזה...

אדם הוא חלק ממשהו אותו הוא מייצג.

זה כמו הישראלים שנוסעים לחו"ל ומתנהגים מגעיל. הם לא מבינים שהם מייצגים את המדינה. בברכה, ארתור גיל-קרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

lior05

New member
חבר'ה

אני אומנם לא חבר ב"נוער יחד" אך אני חושב שאתם צריכים לשאול את עצמכם את השאלה, האם התנועה שלכם מתפקדת טוב היום?, הם התנועה שלכם עדיין רלוונטית לחבריה?, לחברה? . אם יורשה לי להביע את דעתי על ההצעה שהועלתה, אני חושב שיש בתוכנית הזו דברים רעים ודברים טובים. תנסו לאמץ כמה סעיפים מהתוכנית הזו, אני בטוח שהם יהפכו את הגוף שלכם להרבה יותר יעיל.

אני מודה לך שאתה שם לב לנקודה

שאני שמתי לב אליה ומכאן-הרפורמה. כמו שכבר אמרתי, הרפורמה נועדה להפוך את נוער יח"ד למסודר יותר, משפיע יותר, חזק יותר, מיוחד יותר ויעיל הרבה יותר! כמו בכל דבר ודבר,גם ברפורמה שלי יש טוב ויש רע, ואני קראתי פה לא פעם לחבר'ה לומר אילו חלקים צריכים ללכת או להתווסף. אני רוצה שכולם/ן יהיו חלק מהרפורמה שהיא תשפר ותיעל את הנוער. בברכה, ארתור גילקרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

ד ר ו ר 1

New member
../images/Emo141.gifתגובותיי../images/Emo79.gif

אני יושב מול המחשב, עובר על הפורום, מוריד את התכנית או מה שזה לא יהיה ופותח את הקובץ. אני קורא את הדברים שאתה מציע ומנסה לראות את עצמי בתוך תנועה שמקיימת סדר משמעתי-ממסדי כה מדויק, מדוקדק וטוטאלי, ופשוט לא רואה את עצמי מצליח להיות חלק, ולו הקטן ביותר, בתוך כל זה. אני אתן כמה נקודות יותר ממוקדות, רק כדי לחדד את הדברים:
המצב הכלכלי של התנועה ממש לא מזהיר כרגע, אין צורך להרחיב על זה יותר מדי, וזה די ברור - היו בחירות, היו שינויים, נוצר מצב לא קל. אני קורא את הודעות האקטיביזם וההמרצה שלך מדי פעם בפורום, ואני שואל את עצמי - האם אתה מתעלם בכוונה או פשוט מחוסר ידיעה שכרטיס חניך יבוא על חשבון הוצאת פלאיירים, פלריגים, ואפילו דגלים שאתה כ"כ רוצה שיהיו לתנועה? כתבת שהוא ינתן בחינם. אם הוא ינתן בחינם משמע שהמימון יהיה על חשבון תקציב הנוער, משמע- על חשבון פלאיירים, פעילות פוליטית וכו'. חוצמזה שאני מתקשה להבין איזה צורך יש בכרטיס חניך רשמי ועוד עם מספר? כתבת בקובץ: "כרטיס החניך ישמש בכדי לזהות חניך ולתת לו קבלה על פעולה/פעילות כלשהיא" - כשאני בא לצומת או להפגנה גדולה, שבאים אליה המונים מהתנועה, כרטיס חניך לא יהיה מה שיגרום לי לזהות חניכים, כחניך, ודי לא ברור לי הקטע של "לתת לו קבלה על פעולה/פעילות" - קבלה? למי? על מה? לשם מה?
כתבת: "ההפגנות הללו יהיו על-פי חוקי מדינת-ישראל לגבי מחאה/אסיפה/הפגנה והן יונהגו, באופן תיאורטי, על-ידי "מחזיק/ת תיק האקטיביזם" ובאופן פעיל בשטח הן יונהגו על-ידי "מחזיק/ת תיק הפעולות והפעילויות..." - וואט דה פאק? מחזיק תיק האקטיביזם? מחזיק תיק הפעילות? ע"פ חוקת מדינת ישראל? מה עם אישורו של השר לפיתוח סביבתי שידאג שזה גם יהיה ע"פ תקנות זיהום הסביבה משנת XYZ? ארתור, זה מסורבל ממש, והופך את הדברים לממש ממש בירוקרטיים.
אני רוצה להתייחס למשהו שדווקא נוגע לי כמישהו מההנהגה הנוכחית בנוער: הסמכויות של "נשיא הפרלמנט" - כתבת:
הוצאת צוי הפסקת פעילות ב"נוער יח"ד". טעון הצבעה בפרלמנט.
ייצוג הנוער בתקשורת.
החזקת "חותמת הנשיא" ארתור, יש לי משהו להבהיר סביב כל עניין הדברים שהצעת שיהיו כסמכויות של "נשיא הפרלמנט" (מה שכרגע נקרא יו"ר?) - כיום, מי שאחראי על יצירת האקטיבזם בתנועה ועל כך שהתנועה "תחיה" מבחינה פוליטית הוא יו"ר התנועה ביחד עם חברי ההנהגה. למה היו"ר וההנהגה עושים את זה? - כי התנועה חשובה להם, כי האקטיבזם חשוב להם, כי המצב הפוליטי חשוב להם, כי הנוער האמין שהם החניכים שיכולים לעודד אקטיביזם. כשאני קורא משהו בסגנון "צוי הפסקת פעילות בנוער יחד" כחלק מסמכות של יו"ר התנועה אני מרגיש כאילו התנועה שאני חבר בה אני נמצאת תחת שלטון עריצות. אם הסניף שלי, כסניף עצמאי, שאולי מחובר להנהגה וליו"ר התנועה, מחליט להוציא פעילות באזור שבו הוא נמצא, מי הוא יו"ר התנועה, או נשיא הפרלמט, שיעצור את הסניף מההחלטה שהסניף עצמו קיבל, כדי לצאת לפעילות? אם הסניף שלי החליט לצאת למבצע ניקוי חופים, אני לא מאמין שמתפקידו של יו"ר התנועה לעצור את זה, לצורך העניין, כי יו"ר התנועה רואה את הנושא הסביבתי כ"פחות חשוב" או בגלל כל סיבה שהיא, ועוד ברוב חוצפה גם לתת לזה שם משפיל כמו "צו הפסקת פעילות". עם כל הכבוד - זה ידכא פעילות, ולא יצור פעילות. סניף או חניך שירצו להוציא פעילות ויקבלו "צו הפסקה" שכזה, אני בספק אם הם ירצו להוציא שוב פעילות או בכלל לקחת עוד חלק בפעילות. גם לא פרלמנט התנועה או כל סוג כזה של צוות מנהיג, לא יוכל לקבוע את הדברים האלו. ודבר נוסף - חותמת? למה נשיא הפרלמנט או יו"ר התנועה צריך חותמת? כדי לוודא שצו ההפסקה אכן עבר את אישורו של כבודו? אני מצטער, אבל אין לי עוד הרבה כוח להקליד, אבל יש לי עוד פוווול תגובות (בעיקר 'לא אוהדות' בלשון המעטה) על ההצעה הזו, אז אני אמצה את העניין בדברים הבאים: תנועת נוער מרצ בעבר, ונוער יחד בהווה היא תנועה עצמאית ומשוחררת, שנקייה (או לפחות משתדלת להיות
) מבירוקרטיה. גוף שנקרא הנהגת התנועה שואף ליצירת פעילות פוליטית אליה יגיעו כמה שיותר חניכים וגם אנשים שתומכים בלי שום שיוך פוליטי, במטרה להעביר מסרים המשרתים את האינטרסים של מחנה השלום והצדק החברתי. כשאנחנו חושבים איך ליעל את התנועה או את הפעילות בה, לא צריך לחשוב על איך מחלקים את התפקידים לאנשים בה, ומי יהיה מה, ואת את מי מה ישרת וכו', אלא איזה הרכב יצור כמה שיותר אקטיביזם, איזה הרכב יגדיל את התנועה, איזה הרכב יעודד הצטרפות לתנועה ויהפוך אותה לאטרקטיבית. בעיני, כמי שפעיל בתנועה כבר כמה שנים, רק מתוך חשיבה כזו צריך לצאת כשמנסים להביא הצעות ליעול התנועה. זו רק הערה אישית שלי לתשומת לבך וכולם.
דרור.

Islington

New member
אני חושב שכנגד בעיית התקציב יש את

"דמי החבר"... ודי בטוח שהכוונה בהפסקת פעילות היא של חניך.

אם כל הכבוד, ויש כבוד!

דרור וכולם/ן, קודם כל, אני שמח על הטענות המוסברו היטב שלך. אז כמה תיקונים (חלקם כבר נכתבו): 1. דמי החניך-מבוטלים. 2. כרטיס חניך/ה-מבוטל. 3. חולצה חינם לכל חניך/ה- מבוטל. הכרטיס והחולצה לא היו אמורים להיות מכספי התנועה אלא מדמי-החניך. משום ההתנגדות לדמי-חניך גם שני הסעיפים ההנ"לים בטלים. בקשר לשאר: מעולם לא ניסיתי להפוך את התנועה לבירוקרטית. ההיפך הוא הנכון:יותר חופשית וזורמת. רעיונות מרוכזים אצל אדם אחד יעזרו לנו להיות פעילים באופן שוטף ויעיל יותר. >>>הוצאת צוי הפסקת פעילות בנוער? זהו צעד קיצוני שנועד להגן על הנוער מפני גורמים המנסים לכלותו. הפסקת פעילות מתיחסת לפרטים בנוער. לא לפעולות. סלח לי אם זה היה לא ברור. האקטיביזם יהיה ע"י כוווולם/ן. זה שיש חלוקת תפקידם נוקשה בפרלמנט הנוער זה רק כדי לשרת את הנוער. אם מישהו/י רוצה להוציא הפגנה אז הוא מתקשר עם אחראי אקטיביזם (המחזיק בתיק הרעיונות לאקטיביזם) ומבקש רעיון. זה כל הרעיון. לא בירוקרטיה. לא נראה לי שיהיה מחזיק/ת תיק שיגיד:"לא! לא בא לי לתת לך רעיונות!" כשהכול יהיה ברור לכולם/ן יהיה הרבה יותר קל לעבוד. אשמח אם תרשום גם מה טוב ברפורמה (אתה יודע, בכל מטבע שני צדדים). זיכרו את מה שבוטל. בברכה, ארתור גיל-קרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

shahar blabla

New member
גורמים המנסים לכלותה?

"זהו צעד קיצוני שנועד להגן על הנוער מפני גורמים המנסים לכלותו. הפסקת פעילות מתיחסת לפרטים בנוער. לא לפעולות. " אתה יכול לתת דוגמא לתרחיש אימים שכזה? :)

תרחיש רציני מאוד.

יש מצב שגורמים קיצוניים ייכנסו לנוער ויחבלו בפעילותו מבפנים. לדוגמא: הפייגלנים במפלגת הליכוד. תרחיש זה בנוער שלנו הוא אפשרי בהחלט. לצערי הרב. בברכה, ארתור גיל-קרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות!

croovy

New member
אני חושש שכבר יש לפחות אחד כזה...

ואני לא אפרט...טוב, דמי החבר בוטלו. יופי. אז חוץ מהסעיפים של הבירוקרטיה (זה -כן- בירוקרטיה) רציתי בנוסף לדברים של דרור - על הקבלות. קבלה, שהיא בעצם סוג של תמלוגים, מרוקנת מתוכן את משמעות האקטיביזם. הרצון ללכת להפגנות צריך לבוא מהפעיל עצמו. לא מזה שהוא יקבל על זה משהו. כמובן, אם אפשר כדאי לעזור לו להגיע עם הסעות וכו' (אבל רק אם יש כסף), אבל בטח שלא לתגמל אותו. אם ההפגנות מבוססות על אנשים שמקבלים תמלוגים, ולא באמת באים בגלל אידיאולוגיה, אני מעדיף לבטל אותן. ובלי קשר, אני באבל, כי פעולה ירוקה נסגרת. הפסיקו לממן אותם.

ארתור

לדעתי יש בתכנית שלך דברים טובים מאוד ומצד שני דברים שהייתי דוחה על הסף. גם לדעתי יש דברים בנוער יח"ד שצריך לשפר, ובאמת כדאי וחשוב שנדבר על זה בסמינר ונשכתב לפי דעת החניכים.

למעלה