הרפורמה לנוער יח"ד.

הרפורמה לנוער יח"ד.

חברים וחברות, יקרים ויקרות, בקרוב (בפסח) יתקיים סמינר הנוער בן שלושה הימים. באותו סמינר אני מתכוון לנסות ולהעביר את הרפורמה לנוער יח"ד שחיברתי. החלטתי שראוי שכולם יהיו שותפים בה וירגישו כחלק ממנה, ועל-כן, אני מביא אותה לכאן- אל מול עיניכם/ן הרואות. אני מבקש מכם/ן לקרוא אותה ולמחוק סעיפים או ראשי פרקים שע"פ תפיסתכם/ן לא מתאימים להווית הנוער. ב-
, ארתור גילקרוב
פלא: 054-5294617.

that girl

New member
כמה שאלות והערות,

(מכיוון שאתה משתמש פה במושגים שאני לא מבינה מה הם...) *האם אתה לא חושב שע"י הצמדת ערך של נקודות לפעילויות אתה אומר שחניך אחד שווה יותר מחניך אחר? *למה אתה מרגיש צורך לזהות כל פעיל ופעיל בתנועה? האם זה לא קצת בעייתי עבור חניכים שלא מזדהים בכל עם התנועה? מה עם, למשל, חניך/ה שרוצה להגיע רק לפעילויות מסויימות, ולא מסכימים עם המפלגה לגבי דברים מסויימים (לי אישית ידוע על כמה חניכות כאלו.)? להם אין מקום בנוער? או שיש להם, והם פשוט שווים פחות? *למה לתמחר פעילויות? *שגיאת כתיב שחוזרת על עצמה- הצעה, ולא הצאה, יוצעו ולא יוצאו. *המבנה שאתה מציע להנהגה/הנהלה/פרלמנט/ווטאבר- אתה לא חושב שהוא מגביל מאוד? האם אנחנו לא צריכים להשאיר קצת מקום ל, בוא נגיד, דינמיקה קבוצתית? חופש פעולה בתוך ההנהגה? *כשאתה נותן תפקיד של "אחראי תיק אקטיביזם", אתה לא בעצם מבטל את החופש של כל חניך מכל סניף לארגן פעילות בעצמו ועל סמך עצמו? *בסיכום אתה אומר שאתה שואף לכך שכל חברי הנוער יהיו נאמנים לנוער ולמפלגה- ז"א שאין מקום לפעילים שמסכימים עם הדרך של התנועה אבל לא כל כך עם המפלגה? ויותר מכל אלו, דבר אחד שבאמת לא הבנתי- למה אתה חושב שכל זה יעזור? לי

תשובות.

ראשית, אני שמח על כך שענית ברצינות על הרפורמה. שנית,כפי שכתבתי בראש השירשור,העלתי את הרפורמה בשביל שחברי התנועה יציעו בה שינויי ויגידו איפה יש לתקן ומה להוריד. בקשר לדברים שאמרת: 1. זה לא עניינן של שווה יותר. הנקודות יהיו רק תשלום על פעילויות (הצגות למשל). תסכימי איתי, שזה לא בסדר שלהפגנה באים בקושי 20 אנשים וכשיו הצגה אז פתאום יש 100 חבר'ה בנוער יח"ד. ככה שמי שבאמת פעיל/ה גם ככה הנקודות לא ישפיעו עליו/ה. 2. אין שום בעיה. זה שמישהו נמצא עם כרטיס חניך זה לא אומר שהוא מזדהה עם הכול. הלו גם אני לא מזדהה עם הכול. זה רק ענין של פורמליות. של הרגשה של שייכות גבוה יותר לתנועה. 3. המבנה לא מגביל כלל וכלל. כל העניין של התיקים (ובמיוחד אקטיביזם ופעולות) הוא לתת רעיונות ולעזור בתפעול. אם יהיה אדם/ת שיהיה אחראי על הפעולות והכול יהיה בראשו/ה אז זה יה מאגר חZק וגדול יותר של פעילויות. כל הקטע בזה זה שכל אדם יוכל להתקשר עם מחזיק/ת תיק האקטיביזם ולשאוב רעיונות. זה הכול. אני האחרון שארצה שהכול יהיה מוקבל. ההפיך, זה רק יגרום לחירות גדולה יותר בתנועה וליעילות מפותחת יותר. 4. אני לא רוצה שאף אחד/ת יהיה נאמן לכלום. האוטונומיה של הנוער תישמר במלואה! ואני מדגיש-ב-מ-ל-ו-ה! זו לא תוכנית פשיסטית. ושוב, כפי שכתוב בסיכום, זה יעזור בגלל שסדר זה יותר יעילות ורצינות. כשכל אחד/ת יודע מה תפקידו ומה זכויותיו וחובותיו בתור נוער יח"ד/חבר הפרלמנט אז הכול יותר מסודר ו"דופק טוב יותר". אני מודה לך שהארת את עיניי. את מוזמנת להשאיר כאן סעיף עם תיקון/ביטול שנעשה בידייך. אני מאוד אשמח
!
ארתור. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

that girl

New member
ותשובות לתשובות.

1. אני לא מסכימה איתך, בכלל לא. אני לא חושבת שהדברים האלה הם בכלל פונקציה, לא צריך להיות תגמול על פעילות, וההעשרה (הצגה למשל) לא צריכה להיות "צ'ופר", אלא פעילות שהיא חלק מהאופי של התנועה- עוד חלק מהתהליך החינוכי. ויותר מזה, למה אתה חושב שסדר זה מה שהנוער צריך?

סדר זה דבר חשוב בכל דבר.

סדר זה דבר מייעל אם הוא בחדר/תנועה/מפלגה/בית/מטבח וכו' וכו'.... בברכה, ארתור גילקרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617

shahar blabla

New member
ארתור.

עפ"י חוקי תפוז אסור לפרסם מספרי טלפון על גבי הפורום. פעם הבאה שתעשה זאת הודעתך תמחק.

croovy

New member
אני לא אשקר כשאני אומר -

שהתכנית הזאת עושה לי בחילה. ממש. אני אפרוש מיידית מהנוער אם התכנית הזאת תתקבל. זאת תכנית פאשיסטית! והיא לא תעזור לשום דבר. ואני מבטיח לך, שאם היא תתקבל - לא יישארו יותר מ10 אנשים בתנועה.

החבר "כרובי":

שלום לך,אני מאוד מצטער שהיא מבחילה אותך אך היא נוצרה אך ורק למען הנוער. אני אוהב את הנוער מאוד מאוד. אני מבקש ממך,בכל לשון של בקשה,שבמקום לאיין ולהתלונן תסביר, כמו שלי עשתה, מה כה מחליא בתוכנית. בפרטי פרטים. בברכה, ארתור גחלקרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

shahar blabla

New member
עופר..

ביקורת זה דבר טוב ובונה רוב הזמן. ארתור עבד מאוד קשה על העניין הזה וכבוד הדדי לא יזיק לשום דבר. "בחילה", זה קצת מוגזם. וגם אם זה באמת עשה לך בחילה, לא על הכל אנחנו צריכים לדעת. יומטוב.

mysterious V

New member
אני נגד:

1. אם יש למישהו וטו על כתבות , אז איך זה שאפשר לערער על הוטו? הקטע של וטו הוא שאי אפשר לערער עליו. 2. למה למשל *חייב* שיהיו לפחות 3 דגלים בהפגנות? מה יהיו הסנקציות אם לא יביאו "כליאה במרכז יחד שבו השש"ים יענו את מי שלא הביא? 3. למה אחרי כל פעולה לעשות סיכום? זה סתם מסרבל ולא נחוץ. 4. כל העניין של כרטיס שבו יהיו הפרטים של כל חניך לא נחוץ. 4. אני נגד בכל תוקף להצבת מחירים לפעולות בנוער יחד שבהן אין זה הכרחי. זה סותר את ההווי של הנוער, ואני אישית אפסיק לבוא אם הפעולות יהיו בתשלום. הרפורמה אכן יש בה רוח פאשיסטית- להיות נאמן למפלגה בכל מחיר... בשורה התחתונה, אני נגד, וכפי שנאמר כאן כבר, אני לא חושב שזה יעזור או יועיל במשהו.

אז ככה:

1. כתוב שאפשר לערער על הכול והעירעור יעבור לפורום הרחב של פרלמנט הנוער. 2. 3 דגלים בשביל שייראו ויזהו מי עושה את ההפגנה. זה מאוד חשוב. שייכות. לא יענו אף אחד/ת. תהיה בטוח. 3. זה ממש לא מסרבל. 5 דקות למלא דף משוב לא הרג עדיין אף אחד. המשוב חשוב לשם שיפור בפעם הבאה. 4. בקשר לכרטיס: אם עוד אנשים יאמרו שלא נחוץ כלל אז נוריד. הפעולות לא יהיו בתשלום.זה לא כתוב בשום מקום. סעיף דמי-החניך מבוטל בזה הרגע! בברכה, ארתור גיל-קרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

mysterious V

New member
תשובות:

1. כתוב שאפשר לערער על וטו, אז בשביל מה צריך וטו? 2. הבנתי מה המטרה של הדגלים, אבל אמרת שזה חובה, ואם אין שום סנקציות נגד, אם לא הביאו, אז למה זה חובה בכלל?

תשובות.

1. העירעור יתקבל בפני כל חברי פרלמנט הנוער. לא בפני החבר הממונה על התיק. 2. למה חובה בכלל? ענית בעצמך. הבנת את המטרה שלשמה יש להביא שלושה דגלים.... בברכה, ארתור גיל-קרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

בסדר.

אני אקח את זה לתשומת ליבי ואני אוריד את המילה "חובה" מה מסמך הסופי. בברכה, ארתור גיל-קרוב. נוער יח"ד-הכוח לשנות! 054-5294617.

למעלה