הרפורמה החדשה- שאלה

מיטל 344

New member
הרפורמה החדשה- שאלה

שלום לכולם :)

יש לי שאלונת קטנה לגבי הרפורמה החדשה, אולי אתם יודעים במקרה משהו חדש לגבי זה :)

עפי הרפורמה החדשה שפורסמה כבר בעוד שנה ( עד שיכנס החוק ממש לממשלה), לא יהיה יותר צורך בפסיכומטרי..
אלא אם כן מישהו ירצה לעשות כמובן..
האם זה אכן נכון? ואם כן האם ידוע לכם לגבי הדרישות החדשות של האוניברסיטאות?

תודה מראש
סופש נעים :)

Jordan232

New member
מספר דברים

1. הרפורמה הזו רלוונטית אך ורק למי שייגש לבגרויות החדשות, שאמורות להיעשות בשיתוף עם האוניברסיטאות ובפיקוחן. במילים יותר פשוטות, אם כבר סיימת כיתה ט' הרי שהרפורמה איננה רלוונטית עבורך, ותיאלצי לגשת לפסיכומטרי.

2. גם לאנשים שהרפורמה חלה לגביהם, למקצועות המבוקשים עדיין יידרש ציון פסיכומטרי: רפואה, הנדסה, משפטים וכו'

3. גם למקצועות שלכאורה לפי הרפורמה לא יידרש פסיכומטרי, כן יידרש ממוצע בגרות די גבוה (סביבות ה-90 ללא הבונוסים), כך שרוב התלמידים (סטטיסטית, לפחות) בסופו של דבר כן ייאלצו לגשת לבחינה.

ובנימה קצת יותר אישית, מלבד כותרות מפוצצות והרבה נפנופי ידיים והתלהמויות פופוליסטיות מצד שר החינוך החדש, הרפורמה הזו למעשה לא שינתה דבר. הרפורמה הזו רק תדרוש עוד תקציבים לשינוי שיטת הבגרות, וכמובן תאלץ את ההורים לשלם שוב פעם על הוצאות הספרים החדשות. בנוסף, יידרשו משאבים רבים לפיקוח על הבחינות, וכן גורמים מתווכים בין האוניברסיטאות למשרד החינוך. כל הכסף הזה אמור להגיע בסופו של דבר מהאזרח משלם המיסים, שכאמור, ייאלץ עדיין לגשת לבחינה הפסיכומטרית...

nitsansh

New member
ממה שאני מכיר על התנהלות הממשלה, לא סביר שזה

ייושם בבחינות בשנה הבאה...
אם יש צורך בהוצאת ספרים חדשים זה לא ניתן לביצוע בכמה חודשים (כדי שהם יהיו מוכנים בתחילת השנה הבאה)... ספק אם זה ייושם גם שנה אחר כך...
יוצא מכך שזה כנראה לא יהיה רלבנטי גם לתלמידי חטיבות ביניים...

בסופו של דבר צריך לשים את הנבחנים על סולם

וכדי להשוות בין נבחנים במועדים שונים ושנים שונות, חייבים פרקי פיילוט (לא מכיר דרך אחרת).

המבנה הנוכחי של הבגרויות (מספר שאלות מועט יחסית) לא מאפשר לדעתי קיומם של פרקי פיילוט ומכאן שלא מאפשר הצבת הנבחנים על סולם ציונים אחיד.

nitsansh

New member
אני מקווה שלא יהפכו את הבגרויות למתכונת של

הפסיכומטרי...
אני לא מכיר את פרטי ההצעה, אבל לא ברור לי איך משוים בין מי שעשה פסיכומטרי ומי שלא...

למעלה