הרעת תנאים ?

1זאפה

New member
הרעת תנאים ?

אני עובד בתור איש מחשבים בחברה שנמצאת בקשיים כלכליים ולצערי לא קיבלתי את משכורת חודש שעבר (היה אמור להכנס ב 10) ועברו כבר 20 יום מהחודש הנוכחי .. הבוס לא מוכן לתת מכתב פיטורים , מה עליי לעשות ? 1.ללכת בלי מכתב פיטורים ולתבוע בבית דין לעבודה 2.לתת לבוס הודעה מוקדמת ולעזוב לאחר תום התקופה . האם זה שלא קיבלתי משכורת היא עילה לעזיבה ולא יהיו לבוס תביעות כנגדי ? רב תודות

® רן

New member
הלנת שכר

קודם כל - אני לא עו"ד והנאמר כאן הוא לא ייעוץ משפטי, רק ידע כללי מהנסיון שלי ושל אחרים. מה שקורה לך הוא לא הרעת תנאים אלא הלנת שכר. אם אני לא טועה החוק במדינה מאפשר לשלם משכורות עד ל 10 לחודש, ולכן אתה נמצא בהלנה במשך תשעה ימים. בשום מקרה אל תיתן מכתב התפטרות! מכתב התפטרות ישלול ממך את האפשרות לפיצויי פיטורין, ישלול ממך זכאות לדמי אבטלה ועלול להחליש את מעמדך כשתבוא לתבוע את מה שמגיע לך. עובד ששכרו מולן יכול לפנות לבית דין לעבודה בדרישה לקבל את שכרו פלוס ריבית פיגורים. אם החברה לא יכולה לשלם העובד רשאי לבקש את פירוק החברה. במצב כזה החברה פושטת רגל, נכסיה נמכרים והנושים והעובדים מקבלים בד"כ רק חלק (קטן) מהחובות שחייבים להם. לא תמיד בית המשפט יחליט להכניס חברה לפירוק. השאלה היא מה אתה רוצה לעשות? האם אתה מאמין שהמצב בעתיד ישתפר ואתה מאמין בחברה ורוצה להמשיך לעבוד בה? או שאתה רוצה לעזוב בכל מקרה? האם יש לך מקום אחר ללכת אליו או שאתה מאמין שתמצא בקלות? אם כן, אני מציע שתאיים על המעסיק שלך שאם הוא לא נותן לך מכתב פיטורין אתה תפנה לבית המשפט ותבקש להכריז עליו פושט רגל. אני מאמין שהאיום יעשה את שלו. אם לא, תתייעץ עם עורך דין טוב...

מוטציה1

New member
מספר הוספות

פירוק חברה ייעשה בעזרת עו"ד, אשר יגיש את הבקשה לביה"מ. תהליך זה ייארך לפעמים יותר משנה. השכר עו"ד הוא כנראה קצת יותר מאשר משכורת חודשית של עובד יחיד. הניסיון הוא של אישתי, שחוותה על בשרה לפני למעלה משנה את בקשת פירוק החברה בה עבדה. קבוצה של מס' עובדים התארגנה ושכרה עו"ד (כ-1100 ש"ח לעובד). במקרה של אישתי הולן שכרם לשלושה חודשים: "הנה, תיכף, מצאתי משקיע" היה מנטרה שגורה בפי ההוזה שכונה מנהל שם. לאחר פירוק החברה, את הכסף יקבל העובד(לשעבר) מביטוח לאומי, איך לא, לאחר הגשת בקשה. מרגע האישור על ההחזרים המגיעים לך יחלפו כחודשיים (והכסף עדיין אין). המלצתי: תישאר יום אחד עד מאוחר ו"תיקח" את המשכורת שלך: מסך שטוח, מארז, כיסא מנהלים... סתם
אין פתרון קסמים למצב הזה. אני מקווה שהחברה תתאושש ושתקבל את המגיע לך.

® רן

New member
אני לא יודע אם זה נאמר בצחוק או לא

אבל בשום מקרה אל תיקח את החוק לידיים ואל תתחיל "להשלים שכר" ע"י גניבת ציוד ממקום העבודה. אתה באמת רוצה תיק פלילי במשטרה? אם המעביד יוכל להוכיח שגנבת ממנו הוא יכול לפטר אותך ללא פיצויי פיטורין ועוד לתבוע ממך פיצויי נזיקין, אפילו אם הוא לא שילם לך שכר באותו חודש. זה לא קשור.

exchanger

New member
שאלונית קטנטנית

רן יקר, איזה חלק ב"
סתם..." לא הבנת?
סתם...

dz108

New member
תיקון קל...

החוק מחייב לשלם משכורת עד סוף החודש - באותו החודש בו מדובר.מי שמשלם עד ה-9 בחודש שאחריו - איננו נענש.מי שמשלם מהיום העשירי ואילך - רואים אותו כמי שהלין שכר מה-1 בחודש.

למעלה