הרעלת מזון

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נערים הולנדים נמצאו מתים בחדר מלון בעיר העתיקה של איסטנבול, כך דיווחה הבוקר (שבת) התקשורת המקומית בטורקיה. לפי הדיווח, אביהם אושפז במצב קשה. החשד הוא שהרעלת מזון מארוחה שאכלו באזור כיכר טקסים הובילה לפטירתם.

איך אתם בוחרים את המסעדות בחו"ל?

ריקי זו אני

Well-known member
אמא שלי הטריפוליטאית ואמא של אישי ההונגריה היו אומרות לי שזה 'לא בריא לאכול בחוץ...'

ריקי זו אני

Well-known member
חחחחח... כל אלד ושיטתו... הבת שלי נסעה להודו אכלה צמחוני/טבעוני... שנסעו עם חברים להירגע בקפריסין לקחו פרודוקטים מהארץ (כשרויות), ובישלו לעצמם. אכן פרוצדורה...

משתפרת1

Well-known member
מה עושים בחו"ל?
יש דברים שנמנעים מהם. למשל בתורכיה- הדונר קבב (או בעברית שווארמה) והקבב. גם במקומות בהם תחלופת הבשר מהירה (הרבה מכירות) אין לכם מושג מה קרה לבשר עד שהגיע לשיפוד. יצא לנו לראות חצאי כבשים או רבעי בקר תלויים מאנקולים במשך כל היום באויר הפתוח. גם סלטי ביצים או סלטים שמכילים מיונז הם בגדר טאבו, ביחוד כשמדובר באוכל רחוב. עם זאת קלקול קיבה יכול להיות מטרד נוראי שמשבש טיול, מכאן ועד למוות הדרך רחוקה, כך שאני תוהה מה באמת הכיל המזון שאכלו. האם יתכן שהשתמשו במזון מקופסת שימורים מקולקלת נגועה בבוטולינום? אם כך כיצד רק שלושתם נפגעו ולא רבים שאכלו באותה מסעדה או באותו דוכן?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש דברים שנמנעים מהם. למשל בתורכיה- הדונר קבב (או בעברית שווארמה) והקבב. גם במקומות בהם תחלופת הבשר מהירה (הרבה מכירות) אין לכם מושג מה קרה לבשר עד שהגיע לשיפוד. יצא לנו לראות חצאי כבשים או רבעי בקר תלויים מאנקולים במשך כל היום באויר הפתוח. גם סלטי ביצים או סלטים שמכילים מיונז הם בגדר טאבו, ביחוד כשמדובר באוכל רחוב. עם זאת קלקול קיבה יכול להיות מטרד נוראי שמשבש טיול, מכאן ועד למוות הדרך רחוקה, כך שאני תוהה מה באמת הכיל המזון שאכלו. האם יתכן שהשתמשו במזון מקופסת שימורים מקולקלת נגועה בבוטולינום? אם כך כיצד רק שלושתם נפגעו ולא רבים שאכלו באותה מסעדה או באותו דוכן?
שאלה טובה, נדע עם הזמן.
לפי השמות ההולנדים מוסלמים, כך שלדעתי לא ניתן להגיד טרור .

משתפרת1

Well-known member
שאלה טובה, נדע עם הזמן.
לפי השמות ההולנדים מוסלמים, כך שלדעתי לא ניתן להגיד טרור .
זה לא טרור. זה משהו רעיל, לכן קשה לי להאמין שרק שלושתם נפגעו ממה שאכלו במסעדה בכיכר טקסים. זה שונה אם קיבלו משהו ששלושתם אלרגים לו (למשל אגוזים או פיסטוקים בתוך הדונר קבב), אך הידיעה מדברת על הרעלת מזון ולא על תגובה אלרגית, לכן חשוד בעיני מצב שאין גל של סועדים שנפגעו.

למעלה