הרעדות בבנדים

The Lethe River

New member
הרעדות בבנדים

מישהו יכול להמליץ לי תרגילים לשיפור ההרעדות בבנדים? תודה.

The Lethe River

New member
אני לא חושב שזה פרקטי.

אני צריך להיות שנון כמוך קודם. וזה בכלל לא בר יישום.

3Style

New member
תנסה לשנות את הלחץ שאתה מפעיל כלפי הצוואר

(למטה) יחד עם הבנד. או לחילופין יחד עם הבנד תנסה להזיז את האצבע קדימה ואחורה בתוך הסריג (בלי סלייד, תנועות עדינות) וכן, תקדיש שעה שלמה לנושא ותראה איך אתה מתקדם.

The Lethe River

New member
רק בשביל להבהיר

אני כבר גיטריסט 5 שנים, והיכולת הטכנית שלי לא כזאת נוראית. אני יודע איך עושים הרעדה. העניין הוא שתמיד כשאני מנסה לעשות הרעדה בזמן בנד, אני בטעוט מוסיף עוד מתיחה של איזה רבע טון וזה יוצא זיוף. אני פשוט צריך תרגילים בשביל לקבל יותר שליטה בזמן שאני עושה את זה.

לא נראה לי

שתוכל לקבל תשובה שלא היית יכול לחשוב עליה או שניסית כבר לבד על דפי פורום כלשהו. אתה גיטריסט יותר טוב ממני, אתה יודע שזה הולך רק עם תרגול, בייחוד שזו טכניקה שאתה יודע ז"א לא משהו שאתה לומד מאפס פשוט צריך ללטש קצת. נראה לי שעם קצת עבודה תגיע לרמה שתרצה אותך. בהצלחה

The Lethe River

New member
כן אני מניח שאתה צודק.

רק תהיתי אולי יש איזה תרגיל שעובד ספציפית על העניין הזה. כנראה שלא. תודה בכל אופן.

3Style

New member
לא תמיד יש קשר בין שנות לימוד לבין יכולת

נגינה. ולא התכוונתי לזלזל. אין סוף למה שאפשר ללמוד אולי אתה צריך לעשות יותר תרגילי חיזוק אצבעות ושליטה בשריר. ממליץ על סדרת הקלטות של פטרוצ'י בחום!

Octavarium

New member
תתחיל מאוד מאוד לאט

קודם כל, לפני הכל, תתאמן על לדייק באופן מושלם (כמה שאפשר) בבנדים, להגיע לפיץ' הנכון. אחרי שאתה שולט בזה, תעשה בנד ולאט לאט תרעיד, ממש לאט ובקטנה... יש הטוענים שעזיבת האגודל מהצוואר עוזרת קצת.. או לפחות הנמכתו... אחרי שתעשה את זה לאט, ומאוד טכני, תעלה את רמת הקושי בהדרגה עד שתצליח להפיק מזה את מיטב הפיל שאתה יכול לתת לנגינה שלך ושנות לימוד לא מעיד על כלום, בדקתי.

khammel

New member
ויבראטו

אם יש לך בעיות לייצר V במתיחה, בסבירות גבוהה שיש לך עדיין מה לשפר בטכניקת הויבראטו בנגינת תו בודד. לכן, הצעתי לך היא שתעבוד על כל סוגי הויבראטו, בכל אצבע כך שכל תו שאתה מנגן יהיה מורעד עד שזה יהפוך לך טבע שני. כשתתרגל להוסיף את התחושה הזו כחלק מהנגינה, זה כלל לא ישנה לך אם אתה במתיחה, לגאטו או טאפ. כתרגול טכני, בחר מיתר, בצע הרעדה באצבע הראשונה, בצע מתיחה עם אצבע שלישית (מרחק טון) + הרעדה, שחרר חזרה לאצבע ראשונה בהרעדה ובצע מתיחה עם הזרת (מרחק טון וחצי) + הרעדה ושחרר לאצבע שניה + הרעדה. נסה את הסולו הראשון של רפסודיה בוהמית או את הסולו של Don't Stop Me Now של קווין. בריאן מיי מנגן עם המון ויבראטו ועושה שימוש רב בטכניקות של מתיחה + ויבראטו.

RoieL

New member
ממליץ על התרגיל ועל הסולו של bohrap

מאוד עזר לי לפתח ויברטו במתיחות. גם הסולואים של shine on you crazy diamond- סולו הגיטרה בחלק השני ותפקידי וסולואי הגיטרה בחלק השמיני והתשיעי מאוד עזרו לי לפתח ויברטו במתיחות. הסולו בחלק השני הוא גם פשוט מאוד טכנית כך שבכלל טוב לעבוד איתו על מתיחות.

loomer4

New member
../images/Emo45.gif

בכלל, רוב הסולואים של גילמור יפתחו בצורה נהדרת את הוויברטו.

khammel

New member
בריאן מיי לוקח את דיוויד גילמור! ../images/Emo152.gif

סתאאאאאאאאאאאםםםםםםםםם חביירים, תאמינו לי שחרשתי על גילמור ועל בלאקמור ואחרים. לא תמצאו נגן גיטרה שלא מנגן עם ויבראטו כי ההדגשות הללו הן ההבעה האישית של כל נגן. יש מי שמנגן עם יותר ויבראטו ויש מי שמנגן עם פחות. נכון שאפשר ללמוד המון מSOYCD של גילמור, אבל: 1. ויבראטו זו לא הטכניקה העיקרית בסולו(אים) שם. 2. הויבראטו של גילמור (בהכללה גסה) הינה עדינה, קשה יותר לביצוע ולחיקוי ולכן לא מהווה בסיס טוב לאימון. 3. הבקשה הספציפית שהועלתה היא ויבראטו במתיחות. גילמור נוטה לבצע לא מעט מתיחות נקיות ואז להוסיף לפעמים ויבראטו מאד עדין בסוף. על זה ניתן לעבוד רק אחרי ששולטים בבסיס. זו דעתי בכל אופן. ועכשיו, מי שרוצה, ילך נא למאסטרים ויילמד מהם.

למעלה