כן
הסיטואציה הזו מוכרת לי: בגלל כאב שלי, פוגעת באחר. למשל, קרה לי שכאשר פגעו בי, בגלל כאב שלי, הצגתי את עצמי בצורה קורבנית אל מול האחר, ובכך גרמתי לכאבו על כך שהוא פגע בי להמשך, במקום פשוט להרגיש ולומר שאני סולחת, כדי למנוע את הכאב הזה שלו. זה מן "משחק" סבל - שנובע מצורך שישימו לב אליי ושירגישו אשמים על שפגעו בי. בתקופה האחרונה (שנה-שנתיים) זה כמעט ולא קרה לי. מה שאני יכולה לומר על זה, זה שתמיד ההכאבה למישהו האחר רק הגבירה את הכאב שלי, גם אם באותו רגע, זה הקל על משהו. בדרך כלל, אם לא תמיד, אני קלטתי פתאום מה אני עושה, התעשתתי וניסיתי לתקן את המצב. אני חושבת שכאשר פגעתי סלחו לי (מדובר היה בסיטואציות "קטנות" - אמירת משהו מעליב או יחס פוגע) - אבל לפעמים אין מה לעשות, וגם כשסולחים הפגיעה נשארת איפשהו, אי-שם. יצר הרס עצמי: נותן "הצצות" מדי פעם, אבל לא משתלט. בעבר הוא היה חזק הרבה יותר ויכול היה לכלול פגיעה באחרים מתוך ייאוש. זה היה בקטן, מעין התרחקות מחבר קרוב, מתוך כאב - מה שפגע גם בי וגם בו - אבל, כאמור, תמיד התעשתתי והפסקתי את הרצף הזה. מקומות נוספים בו הוא הופיע: דריכה על עצמי. העלמת עצמי. כיום, הרצון שלי לחיות טוב ובאהבה הוא חזק. ההרס העצמי יכול להופיע בתור רעיון, אבל אני מונעת ממנו להתממש. למשל: הבוסית שלי נותנת לי משהו מאד מאד חשוב לצלם... משהו שאי אפשר לשחזר... המגרסה היא ממש ליד מכונת הצילום... איזשהו חלק בי מסתקרן, מה היה קורה אם הייתי גורסת?? כמובן, אני תמיד משתלטת על החלק הזה, ולא גורסת כסף, על אף המחשבה שלפעמים עולה...