הרס עצמי

הרס עצמי

קורה לכם שאתם פוגעים במישהו שאתם אוהבים, בלי שבאמת תרצו לעשות זאת? קורה לכם שאתם מכאיבים לאדם אחר, בגלל שמשהו בתוככם ניזון מהכאב הזה? חוויתם איזה שהוא סוג של "יצר הרס עצמי" עד היום בחייכם?

*g99

New member
מממ

אני לאחרונה חוויתי הרס מחברה טובה שלי. חברה אמיתית שכזו,היינו הכל אחת בשביל השניה. היא טוענת שלא התכוונה-אני ממש הרגשתי רע. מכל הסיבות שבעולם,שום סיבה לא תצדיק מעשה שכזה. אני לא יודעת אם אוכל להמשיך כאילו כלום לא קרה... בנתיים אני רחוקה...פגועה. g99...

קחי את הזמן שלך

תרגישי...אל תנסי להעלים את הרגשות כלפיה אותה חברה. אם כרגע את עדיין כועסת- שימרי ממנה מרחק. יכול להיות שלאחר כמה זמן כשהכעס או העלבון כבר לא יהיה כ"כ חזק רגש האהבה והגעגועים ישוב ויעלה.

*g99

New member
נכון...

אבל אני לא מצליחה לסלוח לה וגם לא לעצמי על כך שנתתי למצב כזה לקרות.אני לא שופטת את עצמי,אני נתתי לזה לקרות כי הייתי לפני קריאת הספר של דון מיגל רואיז,נתתי לזה לקרות.אז נכון שגם אם הייתי קוראת את הספר לפני שהתחברתי איתה,עדיין מה שהיא עשתה היה ממש מזעזע. כרגע אני שומרת מרחק... לטא רוצה לחשוב על זה,בטח לא לפגושאותה כרגע... g99...

יש גבולות שאחרי שחוצים אותם

אי אפשר ללכת אחורה... את יודעת, אני וההוא- סיפור בהמשכים- לפני כשנה חידשנו קשר. למרות שהוא התנצל, למרות שהוא ניסה להתחנף...משהו בי נסגר. הייתי בתקופה מאוד מאוד רעה בחיי והוא ניצל את החולשה שלי כך שמתקופה רעה זו הפכה לתקופה איומה ונוראה...ואני לא יכולה לשכוח את זה. אני מנסה לשים את זה מאחוריי אבל אני יודעת בתוכי כשאני מסתכלת עליו (הוא שלח לי תמונה שלו באימייל) - כשאני מביטה בפנים שלו אני רואה פנים נאות- זה כן- הוא נראה טוב- אבל אני לא מרגישה אליו אהבה כי כל מה שהוא אמר במטרה לפגוע ולהכאיב צף ועולה יחד עם החיוך שלו.

*g99

New member
מממ

אני מבינה אותך,כשאת מתבוננת בחיצוניות הכל טוב...אבל אז עולה זיכרון הפנימיות. היא לא ניצלה אותי...זה גם לא הנקודה,היא אפילו לא ביקשה סליחה..חשבה לא לדבר על זה...אם אני לא הייתי אומרת לה שהיא ממש פגעה בי,ושהיא היתה אגואיסטית,היא לא היתה מזכירה את זה,יענו מבליגה... זה הכי מרגיז. אבל שטויות...אולי עכשיו היא תבין שאיבדתי בה את האמון,ואולי היא תתחיל להתנהג אחרת לחבורתיה האחרות. g99...

יכול להיות שהיא לא ביקשה סליחה

לא חשבה לדבר על זה, לא הזכירה זאת עד שאמרת לה בגלל שהיא בכלל לא חשבה שהיא פגעה בך??? כ"כ הרבה אנשים לא מודעים להתנהגות שלהם. הם אפילו לא מבינים שהם עושים משהו פוגע והם בכלל לא התכוונו....

*g99

New member
לא,

היא ידעה שהיא פגעה בי! היא התביישה כ"כ במה שעשתה.... זו לא טעות...זה מעשה אגואיסטי!!! אף אחד לא היה סולח על מעשה כזה. g99...

Talia E

New member
אולי תספרי מה היא עשתה?

אם אין בעיית חסיון, אולי נוכל לעזור לך לגבי המקרה לגופו. לפעמים צריך קצת פרופורציה חיצונית...

אם רק הייתי יודעת אז מה שאני

יודעת היום הא??? הוא ניסה גם כשחידשנו את הקשר ´לעקוץ´ פה ושם...ולשמחתי לא נפגעתי כלל! הפעם ידעתי שזה הוא! כל מה שהוא אמר במטרה להכאיב ולפגוע היום אין לו חשיבות אצלי. אלו לא המילים יותר שכואבות, כמו כשאני נזכרת כמה נפגעתי אז. גם כשהיום אין לדבריו חשיבות- הילדה שהייתי לפני כמה שנים לא יכולה לשכוח את המילים שדרכו בכוונה על כל יבלת ולא פסחו על אף פצע.

*g99

New member
ומיצד שני,

איך היית לומדת את מה שלמדת עד היום אם זה לא היה קורה לך??? תמיד תחשבי על הצד החיובי... g99...

MsPiggy

New member
ל *g99 ונטאשה

כשאני במצבים כאלו שמישהו אחר פוגע בי, ויש הרבה כאלו, אני מנסה עכשיו לשנות את הצורת מחשבה שלי - בעבר חשבתי על אנשים כאלו כלא-אנושיים, כל המטרה שלהם היא לפגוע בי ללא סיבה, פשוט לפגוע ולהמשיך לפגוע... אבל עכשיו אני מסתכלת על הסיבה שלהם - מאחורי כל אדם שגורם כאב למישהו אחר מסתתר אדם פגוע עם כאב משלו, מאחורי כל מישהו ששונא אדם אחר יש מישהו ששונא את עצמו. יותר קל לי לא להיפגע מדברים שאנשים אומרים ועושים כשאני מנסה להבין אותם, הם בדיוק כמוני, הם לא לא-אנושיים, ככה קל לי יותר לסלוח ולהבין איך להתמודד איתם - ככה אני גם יכולה לעזור להם - אני לא רואה את זה כניסיון לפגוע בי, זו התנהגות של מישהו שפוגע בעצמו ומקרין את הכאב הזה לאנשים אחרים.

*g99

New member
או קיי,

זה לא שהיא עשתה את זה בכוונה.זו גם לא השאלה. המקרה קרה,לא חשוב למה או ממה,הפגיעה נעשתה...זה היה מעשה אגואיסטי וחסר כל חשיבות. אני אספר בקיצור את הסיפור: היא התארחה אצלי.היא ביקשה מזגן כי היא סובחת מחום,כמוני.לאחרונה כשהיא ישנה אצלי היא לא נירדמת טוב כי אני לא ישנה עם מזגן (לא רוצה לחלות).היא מוצאת מה לעשות תמיד.אז באותו לילה מס´ פעמים אמרתי לה שקר לי...והיא טענה שחם לה.לאחר זמן מה התלבשתי בבגדים ארוכים ולקחתי שמיכת צמר,אתם קולטים...אבל לה חם... כשהייתי עייפה ביקשתי ממנה שתכבה עד שאני ארדם,ואחר"כ תדליק שוב,הרי הקור נשאר בחדר.אבל חם לי...זה הטענה החוזרת.אז אמרתי לה שאני הולכת לישון בסלון.אתם מבינים...היא לא אמרה לי בואי,כלום! נתנה לי לישון בסלון... בבוקר היא לא אמרה כלום,רק שאלה איך ישנתי...עניתי לה שממש לא נירדמתי. רק יותר מאוחר כשהיא היתה בבית אני זו שהארתי לה על התנהגותה.היא לא העלתה את זה..חשבה להבליג. נו,מה יש לכם להגיד? אפשר לחזור לחברות הישנה???? תעזבו שיש עוד אי אלו דברים אחרים שהפריעו לי. g99...

MsPiggy

New member
אמרת לה את כל זה?

אמרת לה את כל הדברים האלו שמפריעים לך? כמו שאמרתי - תשאלי אותה למה היא עשתה את כל הדברים האלו ותגידי לה שזה פגע בך, אולי תוכלי להבין למה היא מתנהגת ככה.

*g99

New member
כן,

אני זאת שבעלתי את הנושא...היא אמרה שהיא יודעת שלא היתה בסדר ושהיא ממש ממש מתנצלת.אמרתי לה שאני ממש נפגעתי ולא יודעת מה עכשיו,אני לא מתכוונת לנתק את הקשר,אך ביקשתי ממנה שתבין שנפגעתי. היא הבינה והסכימה שהיא לא בסדר. היא די כעסה שאמרתי לה שזה מעשה אגואיסטי,אבל זה נכון מה לעשות... בכל מקרה,עכשיו אני ממש לא מסוגלת להיות חברה כמו שהייתי. זה המצב. g99...

MsPiggy

New member
../images/Emo4.gif

טוב - תנסי לזכור את כל הזמן שהייתם ביחד, אל תוותרי על זה כל כך בקלות. תנסי תמיד להשאיר מקום לסליחה בלב שלך.

*g99

New member
תודה מתוקה,

זה מה שאני מנסה לעשות... תאמיני לי שזה לא קל. האגו שלי מדבר,הוא אומר שהוא נפגע...חחחח תודה!!! g99...

למעלה