הרס עצמי

ובכל זאת...אני חייבת להוסיף-../images/Emo141.gif

לפעמים צריך ´לשקול´ גם יתרונות נגד חסרונות. ברור שבן הזוג או החברה הטובה יהיו לפעמים אנוכיים בלתי מתחשבים פוגעים וכו´...כולנו בני אדם. לפעמים באמת צריך להתעלות מעל זה כי חברות טובה או זוגיות חבל לפרק בגלל משהו מעצבן. בסה"כ- אם נרצה לראות את הרע תמיד נמצא כזה... אני היום בוחנת קשרים ע"פ איך שאני קולטת את האדם- אם זהו אדם טוב ביסודו שפלט איזו שטות או עשה משהו שלא היה מודע אליו- עדיף לומר לו ולסיים עם הנושא, לא להתמקד על ´הרע´. מה שאני לא מסוגלת לסבול זה רוע. כשאני מרגישה שהדבר נעשה בכוונת זדון קשה לי מאוד לסלוח, ומאנשים כאלה אני מתרחקת.

*g99

New member
את צודקת,

ואין לי כוונה לנתק איתה קשר,נכון שאני פגועה אך אני החלטתי שעליו לשבת ולשוחח על איך ממשיכים הלאה. תראי היא חברה טובה שלי,כשנה ביחד ועברנו כ"כ הרבה,כאילו שנים. אז זהו לבנתים...אני מודה לך נטשה על הקריאה והתשובות. g99...

Talia E

New member
נקודת מבט

אני הייתי מדברת אתה, אומרת לה שנפגעתי (מבלי לתקוף אותה) ומקשיבה לנקודת המבט שלה. את היא זו שלא כיבתה את המזגן ובמקום זה התעטפת בכל מיני סוודרים, מתוך הנחה, שהיא "תתחשב" בך ותכבה את המזגן. את ציפית ממנה להתנהגות מסויימת, שיכול להיות שהיא כלל לא היתה מודעת אליה. אולי זה שתשתמשי בשמיכת צמר נראה לה פתרון הולם לבעיה? אולי יכול להיות שהיא היתה עושה את אותו הדבר עבורך בביתה (עוברת לסלון) ולכן הניחה שזה בסדר מצדך? (כמו שאת הנחת שעליה לוותר על הטמפרטורה הנוחה לה). יכול להיות שהיה לה חם בצורה "בלתי נסבלת" כמו שלך היה קר בצורה בלתי נסבלת... יכולים להיות הרבה דברים - אבל השורה התחתונה, היא שאת צוברת כעסים עליה. אם את רוצה בחברותה, פתרי את זה אתה, תקשיבי למה שיש לה להגיד. אם את לא רוצה (את אומרת שיש עוד דברים שהפריעו לך)- לא חבל על כל האנרגיה? בכל מקרה, כשכתבת את ההודעה חשבתי שהיא אולי יצאה עם החבר שלך או משהו כזה... כתבת "אף אחד לא היה סולח על זה"... - אז יש לי חדשות בשבילך: בשיחה מתאימה, אני בהחלט הייתי יכולה לסלוח על זה... הרי תארי לך שהיית יכולה לכתוב את התסריט הפוך: היה לי כל-כך חם... ולה היה קר! בקשתי שהיא תדליק את המזגן, אבל היא לא היתה מוכנה, כי היא טענה שקר לה! תבינו, 30 מעלות בחוץ, ולה היה קר!! התפשטתי מכל בגדיי, ועדיין היה לי חם, והיא בשלה! בסוף עברתי לסלון שם יש מזגן, והיא נתנה לי לעבור, ולא אמרה לי להישאר! איזו חוסר התחשבות!... ... בתכל´ס מה שקרה, הוא שאת ויתרת לה ולא כיבית את המזגן, ואת כועסת עליה על כך! אולי את גם כועסת בעצם על עצמך על שויתרת - ומלבישה את הכעסים אליה?

*g99

New member
תיראי,

זה היה שלוש וחצי לפנות בוקר,כשמשעה שמונה או תשע בערב המזגן דולק קבוע!!! סה"כ ביקשתי שתעשה הפסקה איתו ותדליק אותו שוב עוד איזה חצי שעה...הקור נישמר בחדר,זה לא שביקשתי ממנה שתכבה לחלוטין.חוץ מזה היא מכירה אותי כ"כ טוב והיא ידעה שהשמיכה והמעבר לסלון לא היה מרצון אלא כי נפגעתי,שוב,היא אמרה שמה שעשתה זה לא היה יפה מיצידה,אין לה טענות אלי,הסיבה שהיא טוענת:"לא יודעת למה עשיתי את זה...לא יודעת מה עבר לי בראש".מה שאני רואה היום זה,שהיא צריכה להתביש בעצמה על התנהגות אגואיסטית לא מוצדקת לחלוטין! תודה בכל מיקרה, g99...

deep ocean

New member
הממממממ

גם לי בעבר היתה חברה אגואיסטית, אבל זה כי נתנתי לה להיות כזאת, והמשכתי להיות חברה שלה כי זה מה שהרגשתי (לא במודע מין הסתם) שמגיע לי לפי האמונות הפנימיות שלי. אנחנו בונים את המציאות שלנו. אף אחד לא פוגע בך. את אחראית למה שקורה לך. אם לא טוב לך איתה, את יכולה לסיים איתה את הקשר, אבל אם תסיימי איתה את הקשר ותמשיכי להחזיק באמונות שונות שקשורות לניצול/אגואיזם, את תמשכי אנשים אחרים אגואיסטים לחייך. היחס כלפי עצמנו מתבטא בחברויות שלנו. למשל אם היחס שלנו כלפי עצמנו הוא שופט ושלילי, אלו החברים שיהיו לנו. אם היחס כלפי עצמנו הוא הרסני, אלו החברים שיהיו לנו. כשמשתנים, לרוב לא מעוניינים בחלק מהחברויות הישנות, כי יש לנו הסכמים חדשים עם עצמנו. למשל אני ניתקתי את רוב הקשרים שהיו לי מהעבר, כי הם התאימו ליחס שלי כלפי עצמי בעבר. היום כאשר אני מתייחסת לעצמי באהבה ובקבלה, כך גם נראות מערכות היחסים שלי עם חברי.

deep ocean

New member
עוד תוספת

אני בכוונה נותנת דוגמא שלא קשורה אליך, כי אני לא באה לבקר, אלא לתת עוד זווית ראייה. יש למשל מישהו שחושב שמנצלים אותו כל החיים. זאת האמונה הפנימית שלו. כל עוד האמונה הזאת תתקיים, הוא ימשוך לחייו אנשים שמנצלים אותו, והוא ימשיך להאמין בזה. "אני לא סתם מאמין, באמת אנשים מנסים לנצל אותי כל הזמן! כבר חוויתי מקרים כאלו!!" נניח ויש לו חבר נצלן, ונניח שהחבר הזה כבר הביא לו את הסעיף והוא מחליט לנתק איתו את הקשר. אז מה?? אז יבוא נצלן חדש. הבעייה שלו זה לא החבר שלו אלא האמונה שלו שרוצים לנצל אותו. החבר שלו "שם" בגלל האמונה הפנימית. 2 דברים לגבי האדם הדמיוני הזה: 1. הוא ימשוך אנשים נצלנים 2. גם אנשים לא נצלניים בדרך כלל שיהיו בסביבתו - יכולות להופיע בהם מחשבות נצלניות כלפיו THIS IS LIFE מה האמונה הפנימית שלך אומרת? שאנשים הם אגואיסטים מטבעם, למשל? את מוזמנת לראות בדברי קשקוש, לצחוק, להתעצבן, לקרוא, להיות אדישה, להתעלם, לחייך, לשמוח, לזרוק לפח. מה שבא לך...

אהבתי מה שכתבת מיכל

בקשר לניתוק קשרים וחברויות מהעבר- בדיוק אתמול נזכרתי בשתי חברות שהיו לי- אחת ביסודי והשניה בתיכון- מה שנקרא ´חברות טובות´. נזכרתי שפעם כל דבר שהחברה הטובה היתה עושה הייתי מקבלת- כי זו החברה...מעין ´השלמה´ כזו עם המצב- דבר ששיקף את חיי גם עם בחורים. כאילו אין לי בכלל זכות בחירה או החלטה לגבי החברים שלי, שלא נדבר על זכויות... החברה מהתיכון דפקה לי כזה קטע מסריח שאני לפעמים בשוק שעדיין נשארתי חברה שלה באותה התקופה...זה היה גם קטע כזה בתיכון שהבנות ב´זוגות´ - אתן מכירות את זה? שלכל אחת יש ´חברה טובה´ והן יושבות ביחד בכיתה וידועות בתור חברות טובות...ואז ממש כמו בזוגיות- לא מפרקים את החבילה כ"כ מהר כדי לא להשאר לבד.... הקשר הזה התנתק כשהשתחררתי מהצבא והתגובה שלה היתה מאוד עוינת.

deep ocean

New member
בכיף ../images/Emo141.gif

מה גרם לך לנתק איתה את הקשר בסופו של דבר?

ראיתי שהיא לא מתאימה לי-

הבנתי שאין לה ראש פתוח, משוחרר מדיעות קדומות. בתיכון עוד היו לנו דברים משותפים אבל פתאום ראיתי איך שתינו פונות לדרכים שונות. מצאתי חברים שקיבלו אותי איך שאני, וכשהייתי באוניברסיטה התגעגעתי אליהם מפני ששוב פעם ניתקלתי באנשים עם ´ראש סגור´.

deep ocean

New member
../images/Emo45.gif ואת עדיין בקשר איתם?

עם החברים שקיבלו אותך כמו שאת..

לצערי לא...

קודם כל מפני שעברתי דירה וכפי שכתבתי בעבר- ניתקתי קשרים גם בגלל סוג של בריחה- אבל אני רשומה עכשיו בחבר´ה אז אולי חלק מהקשרים יתחדשו. למרות- וזו סתם הערה- שמנסיון עבר שיש לי בקשר לחידוש קשרים זה לא עובד כ"כ טוב... למישהו פה יש נסיון טוב בחידוש קשרים ישנים?

יופיאל

New member
לא

מנסיוני - כנראה שיש סיבה שהקשרים התנתקו... לחדש אותם לא ממש עבד , אני חושב שזה עניין של LET GO

deep ocean

New member
אההה, הבנתי.

בקשר לחידוש, אז נראה לי שלחדש קשרים ישנים זה באמת לא עובד כ"כ טוב...

*g99

New member
מממ

לא מדוייק! לפני שש שנים רבתי עם חברה טובה. לפני שבוע היא יצרה איתי קשר דרך האתר חבר´ה...ואווווו זה היה הכי שיש! עשה לי את היום... האמת,אני ממש לא זוכרת למה רבנו...וגם היא לא זוכרת. אז לפעמים זה עובד
g99...

השאלה כמה זמן זה יחזיק...

גם אצלי היתה התרגשות גדולה בהתחלה אבל אחרי זה זה לא תיקתק...

*g99

New member
באמת?

ומצאת חברים ישנים מבית=ספר,עבודה,צבא וכ"ו??? אני מצאתי ים אנשים... g99...

כן מצאתי אנשים

אבל לא יצרתי עדיין קשר עם אף אחד מהם..... האמת? אני גם לא כ"כ בטוחה שאני רוצה...עברתי כ"כ הרבה דברים מאז- ארצות, דירות, שינויים אישיותיים....סתם ככה נחמד לראות מה כל אחד עושה היום. כמובן- אם מישהו ירצה ליצור איתי קשר אני לא אתנגד...

*g99

New member
איזה כיף זה!

היום מצאתי שם מורה שלי שאני פשוט מעריצה שלה! מורה עם נשמה שכזו... שלחתי לה מסר,אני מקווה שהיא תענה לי. g99...

למעלה