הרסתי לעצמי את החיים

arana1

New member
אם זה היה מסתכם רק בילדות אז מילא

אנשים היו איכשהו שורדים את העובדה שיש להם חרא הורים ומשתקמים ויוצאים לחיים,
הבעייה, שכמו שעולה גם מהשאלה שעלתה כאן ומאין סוף נתונים ותופעות אחרות החרא לא נפסק לעולם,
התבנית הזאת של ניצול חולשות על מנת לבסס תלות ושליטה שולטת גם במקומות העבודה ובמסחר ובפוליטיקה ובאקדמיה,
המחלה של המשפחה הופכת למגפה שאנחנו קוראים לה חברה.
שבה, במקום לבסס קיום על יצירה משותפת אנשים מנצלים אחד את השני ככל שניתן,
ואוטיסטים פגיעים לקטע הזה במיוחד כי הם יודעים ומרגישים וצריכים אחרת,
אז במקום לשמוח בזה ולעודד את זה ולו רק למען הסיכוי שיהיה כאן קצת פחות רע מסמנים אותם ככאלה שלא מבינים את ה"קוד החברתי" (הקוד החברתי זה להיות חרא נצלן וצבוע ושקרן) ולכן זקוקים בדחיפות ל"טיפול" שיהפוך אותם למצחינים כמו כולם.

אין שום בעייה עם תבנית קבועה, להפך, השאלה מה התבנית הזאת מגלמת, מה היא מבטאת, וכל אדם שהוא לא לגמרי מטומטם וחסר רגש קולט מהר מאוד שהכל מבוסס על ניצול ושקר וחיפוש אחר חולשות.

לא מזמן קראתי מאמר של 2 זוכי פרס נובל לכלכלה שפתאום גילו ( ממש גאונים, חבל על הזמן) שבעצם רוב פרקטיקות המסחר הנהוגות מבוססות על ניצול חולשה בעיקר, מה באמת ? ואוו, ממש הפתעה.
ומאיפה זה בא ? ככה אנשים גדלים, זה מה שהם מכירים, זו המציאות בתוך המשפחה,

ליצור ערך מתוך עבודה משותפת ושמחה ותשוקה זה רק לחולי נפש,
הנורמה תעשה את כל מה שהיא יכולה על מנת למנוע את זה,
גם כי לא רק שאנשים בכלל לא מבינים שמציאות כזאת אפשרית והיא בריאה ויצירתית ומאפשרת רווחה אלא שהם בטוחים, ואולי די בצדק, שברגע שתפישות כאלה יהפכו למציאות אז מקומם ומעמדם וחשיבותם העצמית תיפגע.

הבעייה שאוטיסטים נוטים בדיוק לכיוון הזה, יותר כשרון ופחות פוליטיקה, יצירתיות המבוססת על התחשבות והקשבה, על טוב לב ונדיבות ולא על תחרות וקמצנות,
ועל זה הם הולכים לחטוף, וקשה מאוד, ומכל הכיוונים, וכל הזמן, עוד הרבה הרבה הרבה מאוד שנים, ומכולם..

כך שגם אם במקרים נדירים האוטיסט שורד את משפחתו זה לא שיש לו לאן ללכת,
אולי גם בגלל זה לא מעט בוחרים כמוך, לסבול את מה שהם כבר בלווא הכי מכירים, כי מה זה משנה, זה לא שבחוץ זה אחרת.
החברה מתנהלת בדיוק לפי התבנית הכל כך מכוערת של המשפחה
אחד לאחד
זו גם הסיבה שכל מה שהאקדמיה יודעת לעשות זה לחרבן לנו על הראש

לגמרי

אני זוכר שהיתי עושה סיבובים על יה''ש גבעות.
היו נכנסים להם לפורומים ,כול מיני ''רוצה טובתם'' מבהילים אותם או מספרים אזה סיפור מופרך על השתלטות כביכול, עניין שגילה 'פתאום' אזה טייקון בנייר החבוט ,
עושים עליהם סיבוב ובורחים. ככה בתבנית קבועה .
גם אני תפסתי כמה פעמים טרמפ על הגלים האלה כול פעם התרגיל עבד מחדש, כסף על הרצפה.רק נשאר לאסוף.
עד שהתעורר בי המצפון והפסקתי לעשות על הגב שלהם כסף, אפילו היתי נכנס להם לפורום ומזהיר אותם.כמוני היו עוד כמה, לאחד הבטיחו מכות לאחר נקבו את צמיגי הרכב, לכתב בגלובס כמעט עשון לינץמ כי החליטו שהוא יותר מדי שמאלני עוכר ישראל.
, 95% מהו ן הניירות היו בידי הציבור.
אנשים פשוטים, הכי פחות מתוחכמים בשוק שסיפרו להם סיפורים על התעשרות קלה כביכול, והם בתמימותםנ סחבו איתם להשקעה גם חברים ומשפחות,
חלק היו כול כך משוכנעים בסיפורים שלקחו הלוואות בשוק האפור בריבית גבוהה להשקיע ביהש גבעות .
אנשים אבדו בתים, משפחות נהרסו. סיפורים קורעי לב.. משער 16 בשיא
שהם עוד היו תוקעים בשופרות מול מתקן הקידוח ומספרים על שדה בשווי מליארדים.הנייר ירד מתחת לשער אגורה שער המינימום למסחר ונזרק מהבורסה.
כולם עשו עליהם כסף, מפעיל הקידוח,בנקים, מנפיקים
שורטיסטים, היתה חגיגה.

כן הבנתי את הכוונות שלי לגמרי.

זה מה ששאני אמרתי בדיוק החברה היא בעצמם " המש/פחה הגדולה" ויש את המשפחה הפרטית - שהיא נגזרמת ומשתברגת לחוקיה המשפחה הגדולה כלומר לחברה. כל שאר מה שאמרת על הדרך בה מתנהלת חברה "בריאה או
מה שאני מכנה " משחקי השליטה הכוח והסאדו מאזו
החברתיים" כלומר אני רואה בחברה אונס תמידי ורב כווני עם אותו
&nbsp
פרט חריג, אתה תמיד תהיה למטה ,תמיד תהיה מושפל אבל תקבל את המאזו - את הצופרים גכדי שגם " תהנה" זה ממש שפה של אנסים, לכ אתה קורא להם אנסי המקצוע או בצדק, כי הם מדברים עליך בלשון חלקה, נקייה, נעימה ומצעים לך
&nbsp
סל כלים " מרשים" שיהפוך את הילד האוטיסט הפגום לתו התקן הקיים הנ"ט למה? כי זו הגזענות, כי לא נותנים לפרט לחיות כהוותו, זה הכל, ואת זה אני מכנה " המשפיה הגדולה" או כדי שיבינו הנורמה, הנורמה מוליכה אותנו אל מקומות מאוד
מסויומות ונקודתיים, מי שלא ילך יפול מי שילך היה משעבוד במילא אנחנו ללא שום שמץ של
&nbsp
אפשרות לשרוד כפרטים אלא קבוצה, אני צריך להגיע ולקורא את פוקו ומה שכתב על חולי הנפש, כי זה מתאים למה שאתה ואני מתארים. אבל אנחנו מבינים
את זה ללא חקירה מעמיקה אלא מתוך עצומתנו, היה סיכוי לחופש שיבנו
כמו שאמרת שחברה צודקת, מקבלת, יפה היא כזו הפותחת
שעריה לפרט שבתוכה ולא רק אל הכלל ולחוקי הכלל שנקבעו מראש על ידי שבט מזוקנים זה דעתי...

הכוונה בתבנית קבועה.

היא כזו שיכולה להתגמש, ולהשתנות בהתאם לניסביות, בהתאם למצב ולא להשאר עומדת במקום כל הזמן, כלומר הפתחות על פי מה שמאורע, כי כל
החוקים האלו הם פרמטיבים לגמרי ולא מתאמים לאנשים רגשים/חריגים ובמקום לנסות למצוא דרך או שביל בה האנשיםהאלו יחו מנסים להחזיר אותם
למסלול הקבוע ולהפוך אותם
&nbsp
לבובות של הנורמה. אני מסכים שתבנית קבועה יכולה להיות טובה אבל, אם היא לא משנה את עצמה מתי דיש צורך ונשארת באותו כיוון ולא זזה אז
היא לא באמת קבוע כי הקבוע הא גם זז, גם לאבן יש חיים
אפילו שלא נעה לכן הקבוע הוא דנאמי והדנאנמי הוא קבוע זה בד בבד זה דעתי.

arana1

New member
ברור, ישוב המתח בין הקבוע למשתנה מהווה שאלה הכי קשה

והנסיון המשתנה והמשנה לענות עליה ולהענות לה הוא שמהווה את כל מה שאנחנו מכירים כתרבות אנושית.

זו שאלה קשה שעדיין מאוד רחוקה מפתרונה,
אבל אפשר לראות שעם הזמן נבנות יותר ויותר מערכות שמצליחות לבטא גם הכללות מאוד רחבות ועמוקות וגם בדיוק בגלל זה להענות יותר בגמישות לשינויים ושונות.

גם כאן
הנורמה עדיין חיה דיכוטומיה מאוד עמוקה בין הקבוע למשתנה וגם בגלל זה היא מנסה לקבוע לשונים איך הם צריכים להשתנות באלימות

זו בעיה נפשית שהשאלה איך ניתן לתקנה או לשחררה מהכבלים?

הנורמטיבים? הראי אני וגם אתה לא באים לנ"ט בתלונות על מה שהם, אבל העולםהפנמי שלהם חיי את הפרדה הנוקשה בין הגוף לנפש בין המיזי לאין סופי ואז אין יכולת לתקשר כראות עניך, כדרכך כי זה לדבר עם חיזר שאין קוי מחשבה ויש קצר חשמלי מקיף, אז מה ניתן לעשות? השאלה של הקובע בנע תפותר את הבעיה? שנבין את הצד הקופא מול הצד הפושר? הנמס מול העומד? זה דעתי שהיה לנו גישה לתנועה כעומדת ולנעה בו זמנית ונבין אותה נוכל לגעת באור הזה שנקרא הבנה, תקשורת, זה דעתי לפחות .

anti is back

New member
אבל זה פועל גם הפוך כמובן

כי זה לא רק שהחברה נבראת כל הזמן בצלם המשפחה, אלא שהמשפחה עצמה נאלצת לתפקד כסוכן של המבנה החברתי.
הורים אמורים להכין את ילדיהם לתפקוד בעולם, לספק להם את הכלים שיאפשרו להם להצליח ולהיות מאושרים. לכן גם הורים ביקורתיים יחסית מוצאים את עצמם משמרים ומשעתקים את אותה תבנית, פשוט כדי למלא את תפקידם כהורים ומתוך דאגה כנה לצאצאים.
הורה שלא מכין את ילדיו למציאות תחרותית, שלא מלמד אותם כיצד לקדם את האינטרס האישי שלהם (שבאופן מובנה מנוגד לאינטרס הכללי) מועל בתפקידו ומייצר ילדים שייחשבו "נכים" מבחינה חברתית.
ההחלטה להיות הורה מאלצת אדם לבחור בין לירוק לעולם בפרצוף לבין להתייחס לילדיו ככלי לשינוי חברתי, שלא ברור אם ומתי וכיצד הוא יתרחש. ובסופו של דבר, כל ההורים נדרשים כל הזמן לבחירה כזו, גם אם הם נוטים במידות משתנות לכאן או לכאן.
מבחינתי, זו בחירה בלתי אפשרית בין האחריות לכלל לאחריות לפרט שאתה עצמך החלטת להביא לעולם. ולכן כל עוד העולם נראה כפי שהוא נראה, פשוט אסור לו לאדם להביא ילדים לעולם.

אני נוטה להסכים עם האמירה האחרונה שלך.

אני גם לפי דעתי צריך לחשוב טוב מאוד לפני שמבאים ילדים לעולם, ועוד דבר זה נכון שהמשפחה היא מעין סוכן מעין מתווך של החברה מעין נציג, אבל מה שאנו מנסים לקדם הא גישה שונה להורות, ופיתוח סוג שונה של הורות ועוד דרכים, אם היה מגוון רחב של מזה להיות הורה, והיו נותנים לאנשים להתבטא ולפעול בצורה המתאימה להם ולילדים, במקרה הזה אוטיסטים. אז היה יותר טוב אבל בגלל שכופים תבנית אחת מסיומית כללית אז האוטיסט נחנמק כי התבנית לא בנוי על המידות שלו, זה כמו ללתפור לו מידה של מבוגרבזמן שהוא תינוק הוא נבלע בתוך החליפה שהיא החברה, ואת זה צריך לנות ולהתאים לעל אדם הלבוש,הזהות והדרך שלו, וזה כולל הרבה מאבק והרבה דחיה מהחברה כמו שציינת..

anti is back

New member
ומשהו קצת נפיץ

הורים מתקדמים כמו אלה בקבוצה האלטרנטיבית של ההורים, למשל, שמגוננים על ילדיהם מפני החברה ומנסים בכל מאודם ליצור עבורם סביבה מכילה במסגרת המשפחה מבלי לכפות עליהם להתאים את עצמם לתביעות החברה - ללא ספק מעניקים להם ילדות מאושרת יותר. אבל אפשר גם לטעון נגדם שהם מעמיקים את החיץ בין הילדים לחברה ומעמיקים את התלות של הילדים בהוריהם ומנציחים את הצורך של הילדים בתיווך, כי הפער בין הסביבה המוגנת שהם יוצרים בעבור ילדיהם בחיק המשפחה לבין ה- dog eat dog שעדיין מנחה ומתנה את הקיום החברתי הוא הרי עצום.

אניחושב שהם עדיפים בהרבה.

זה נכון שיכול להווצר מצב בו הילד היה תלוי בהורה אבל פה התלות היא טובה יותר, ומכילה את הילד הפוגע, זה לא אומר שלא צריכים לתת לילד להתמודד עם העולם, להפך צריך גם להנגיש לו את העולם, אבל גם לתת לו להתבטא בעולם באופן שנוח לו, אני לא רואה צורך לגורם לילד אוטיסט להתאים את עצמו לחברה, החברה אמורה לנסות להנכיל ולהכניס אותה לתוכה זו הדרישה מחברה מתוקנת, וומוסרית, ולא גזענית, אבלבמה את צודקת? שהמפגש בין הפנים לחוץ הוא קשה, בבית הם מקבלים את כל התמיכה אבל לאחר מכאן הם לא יודעים להסתר מול הבחוץ - כלומר החברה עצמה ולא התא המשפחתי, יש סיבוך חבל על הזמן ובעיה קשה, אני לא חושב שיש עדיין פיתרון יקח המון זמן, וזה גם הקבוע והזמני זה העניין בין מפגש בין האני לאנחנו בין הקרוב לרחוק בין המתווך למתווך.
ובין הכלל לפרט כלומר יש פה התנגשות שאמורים לנסות לסדר אותה ואולי לעשות סניתזה וחיבור בהקשרים מתאמים...

arana1

New member
לא נכון, זו טעות נפוצה שלא מתאימה לעובדות

ילד שגדל באווירה שמטפחת את הנטיות ה"רכות" שלו מפתח כושר אבחנה ובחירה וגמישות מאוד עמוקה,
ילד כזה לומד להבחין בכלבים מרחוק ולמצוא את דרכו בצורה שמאפשרת לו להישאר בן אדם גם בסביבה רעה,
ומספר האפשרויות להיות וליצור ללא תלות בפסיכופאטים עולה כל הזמן,
ואפילו מאיצה,
ומי שחושב על העתיד, גם של ילדיו, צריך לקחת גם את זה בחשבון,
ובלווא הכי, אם את הורסת את הנפש של הילד למען עתידו אז איזה עתיד יהיה לו ?

ילדים שמקבלים תמיכה בביתם לאנושיותם מפיצים את אנושיותם בסביבה, בלי פחד, והמון פעמים זה עובד, כי רוב האנשים הם לא ממש זבלים כמו שהם מתנהגים אלא הם פשוט פחדנים נורא, ועדריים נורא, וברגע שהם רואים מישהו שמעיז להתנהג אחרת הם שמחים לאמץ את זה.

ילד שלומד להתנגד לתביעות החברה הוא הרבה יותר חסון, פיזית ונפשית, מילד שכופים עליו להיכנע להן בניגוד לאופיו וזהותו,
וגם בגלל זה כל הגישה לאוטיסטים ולאוטיזם היא פשוט אסון.

זה נשמע קצת פרדוקס לא?

כי אם אתה לא נותן לילד " להתמודד" ושומר על עם צמר גפן איך הוא יכול להתמודד עם הרוע שבחוץ? הוא מכיר עולם יפה וטוב בבית ,אבל בחוץ כולם חרות אז יש התנגשות לא? ברור שהוא יבדיל בין אדם כלב ללא כלב כי הוטא חווה מציאות טובה ומכילהכ בזה אתה צודק, אבל אני חושב כמו הדודהה שאדם שגדל בסביבה תומכת תמיד היה לו קשה עם החברה המנוולת בחוץ בטח יותר מאדם שגדל עם בהמות ויודע להסתדר וחטף הרבה, מה אתה חושב?

arana1

New member
זה נשמע אבל זה לא

במציאות פרדוקסלית האמת תמיד תשמע פרדוקסלית
בדיוק מאותה סיבה התנועה שנכונה לאוטיסטים,
זאת שמחברת את הגוף לנפש
נתפשת כתנועה לכמה כיוונים סותרים במקביל

אני לא שומר על הילד עם צמר גפן, ממש לא
דווקא האנשים הכי אלימים זה האנשים הכי מפונקים שמעולם לא העיזו לעזוב את אמא ובגלל שהם רגילים לחיות בצמר גפן מתוק הם מנסים לכפות באלימות על הסביבה כל מה שמפריע להם להזות שהם תינוקות שכולם חייבים ללטף ולאהוב ולהעריץ אותם כל הזמן
ילד שמקבל תמיכה בקיומו העצמאי לא גדל בצמר גפן,
להפך,
את אותם סטנדרטים מוסריים ורגישים שהוריו מצפים להם בחוץ הוא מפנים גם בבית, כמובן, בהתאם להתפתחותו (ילד קטן מאוד לא אמור להיות מוסרי, להפך, הוא זקוק וראוי לקיום אגוצנטרי ורוב ההורים שדורשים מילדים קטנים להתנהג כאילו היו בני 30 לפחות עושים זאת רק בגלל שזה מה שנח להם, שזה אומר שהם עצמם לוקים קשות בתחום המוסר)

מה זה "להתמודד" ? להתמודד עם מה ? עם בריונות ? ללמד אותו ללכת מכות ? לנצל ? לרמות ? לשקר ולהשפיל ? זה התמודדות ?
ילד שחוטף לא גדל טוב, זו גישה מתועבת, אם תזרוק ילד למיים לפני שהוא למד לשחות הוא יטבע, אז מה עשית ?
ילד עדין שחוטף מכות לא גדל טוב, תתפלא אבל ככה זה, למרות שבעבר כולם חשבו אחרת,

ילד שלא נחשף לטראומות ואכזריות ורוע זוכה במרחב צמיחה שמאפשר לו לפתח כושר הבחנה וחופש פעולה,
ילד כזה, בניגוד לילד מוכה, מזהה מייד ממי וממה להתרחק ועם מי ועם מה להתחבר,

החברה מנוולת ברובה, יש בה אנשים ראויים יותר וראויים פחות, כך שמה שחשוב זה שהילד ילמד להבחין בין טוב לרע, ואת זה לא לומדים באלימות אלא באהבה

נתנאל184

New member
הבנתי את הגישה שלך.

אני אכתוב רק : שאני נוטה להסכים איתך בקשר לילד מוכה : זה שלימדו אותי להלחם לא באמת עזק לי, אלא רק פיתח אצלי התנהגות לא ראויות והרבה אלימות, אני גםאמרתי שילד שמתפתח ללא כל אלימות יגדל להיות אדם טוב יותר, מאושר אותי ובריא יותר גם אני טוען ככה, אבלמה שאני אמרתי הוא כמובן שלא צריך להזיר ולפעול כמו החזירים האלו, אלא ציינתי עובדה פשוטטה ואני מאמין שקלטת מה אני אומר : שהמאבק עצמו רחוק מסיום ומי שלא מתנהג כמו בריון יחטוף הרבה אלימות ודחיה וטהוז כלפיו אתה מבין? על זה אני מדבר ומתריע כי אתה צריך לדעת שאני מסכים עם הגישה אבל התצואה היא בסוף שאותם הורים שיוצאים מהתלם, מהדרך שסללו להם וסלולים דרך אחרת שהם יסבלוו והמון, ואני בעד לפתח גישה מכילה לכל מיני גישות כולל הגישה שלך ובדגש לגישה שלך.

אז מצד אחד אתה הבנת אותי אבל מצד שני פספסת, כי לא אמרתי שילד צריך לחיות באלימות להםך אני מצדד בך, ואומרשהוא צריך לגדול באהבה, בנתינה, והכלה שלו ושל הסביבה. בזה אין לי שום הטלת וקומץ של ספק, אלא אני מדבר וחוזר שוב על התנגשות בין הנורמה - לבין החריגים ומה מוביל חריגה מהו הישר הקבוע שהציבו ועליך לעמוד בתנאים לבין מי שסוטה, מבין על זה אני מדבר לא על מה שתאירת, עם זה אני מסכים לגמרי.

כנראה הוא יותר חסון.

אבל הוא גם חוטף הרבה סיכנים כל הזמן ולא פלא שרוב האוטיסטים לא מסוגלים להתמודד מול הלחץ הזה, נכון שהם גדלו במשפחה לא מטפחת ומכילה ( רובם ככולם) אבל עדיין אדם סוטה מהקו תמיד ינסו להחיר אותו בכוח וכפייה אלימה ומאסבית, זה כל העניין של הטיפולים מגיל עיר לילדים כדי שיתשרו כמה שיותר, לכן אפשר לומר שהורים פחדנים זה נכון, אבל אפשר להבין שהם סך הכל נורמטיבים שלא באמת מבינים את הנזק במה שאתה ואני מטיבים לתאר. לכן עבורם זו היא דרך הנכונה " השילוב" שהיא טמא והורסמת ומקריסה. אבל לנ"ט זה מילת מפתח להצלחה, לפי דעתי אתה צודק אבל בישיום זה רחוק מאוד מקו האופק, יש עוד הרבה מים ויזע שיצרכים לשפוך, והורים/ילדים כאלו היו מוקד לאלימות ומי שיעמוד בזה שיזרוך קשה מאוד ובטח גםאתה נתקלת ביחס אלים כלפיכם לא? אני בטוח שכן. זה מורכב נראה לי מאוד.

arana1

New member
ברור, גם כשזה עקום זה תמיד דיאלוג

וזה בדיוק מה שגם ניסיתי לבטא בהקשר של המאבק הפמיניסטי,
שעל מנת להנציח מצב מסויים, בוודאי לאורך זמן, כל הצדדים צריכים לקחת בו חלק שווה במידה מסויימת,

גם מי שסובל מאי שיוויון משתתף במאמץ להנצחתו

ונכתב כאן המון בפורום על הפחדנות של ההורים ועל קוצר ראייתם שאולי משחקת לטובתם לטווח הקצר אבל לטווח הארוך גם דופקת את החיים לצאצאים שלהם וגם הורסת את החברה

אני בכל אופן עושה ככל שביכולתי על מנת לאפשר לביתי לחוות את סלידתי מתחרותיות (הייתה תקופה שהיינו אומרים "ניצחתי" על כל שטות וצוחקים) ולדעתי ככל שיותר ויותר הורים יכינו את הילדים שלהם למציאות לא תחרותית כך המציאות תהפוך ללא תחרותית,
וזה קורה כבר עכשיו,
ובסופו של דבר אנשים תחרותיים הם אלה שיחשבו לנכים,
וללא ספק אנשים אלה הם נכים רגשית, ואחרת

העובדה שאני משתתף בקיומה של ילדתי דרך ערכי ותפישתי לא אומרת שאני רואה בה כלי לשינוי חברתי,
זה אני, ככה אני חווה את העולם, ואני לא הולך להתחפש לבריון פסיכופאטי רק בגלל שזה מה שיתן לה "כלים" להתמודד עם העולם.

לא לנצח הפסיכופאטים ישלטו בחברה ולכן הפחדנות של ההורים לא רק כל כך מגעילה אותי אלא גם נתפשת לי כביטוי של ראייה קצרת טווח ובסיס להורות שאין בה השראה ואהבה.

דאגה לא תמיד זהה לאהבה,
בגלל המציאות שאת מציירת הרבה פעמים זה בדיוק ההפך

אני זה שאמרתי שהורים הם מכת הסרטן של הילדים.

בזמנו הבאת כתבה מעניינת שמתעסקים באופל של הורים, קראתי כמה מחקרים אמיצים שמראים מה שהטבת לתאר כל כך יפה, את הקנאה העזה, והתחרתיות של הורה בילד, והרצון שלו שלא יצליח אלא אםהוא יתאם את עצמו למבוגר, זה היה מרתק, אהבתי מאו לשמוע על זה וזה האיר לי כמה פניות, מאוד מהותיות בגישתי בכלל..

שוב, זו הייתה טעות שלי בהבנת הנקרא

כשהמנהלת שאלה אם לבחורה זה מפריע, חשבתי שהיא התכוונה שהווטו מצד ההורים שלה מפריע לה, וזה אכן כך. האספרגר שלי לא מפריע לה בכלל.

אה אז אם לא מפריע לה

זבש''ם.
חוץ מזה נתנאל, אני לא יודע מה זאת אהבה, למה שאלת? קיבלת תשובה. שמח שאתה כאן.

למעלה