הרמת משקולות

shment

New member
הרמת משקולות

1. אני מתאמן בחדר כושר כבר כמה שנים ולאחרונה שמתי לב לתכנית אימונים חדשה שבה משפרים את מהירות התנועה וכתוצאה מכך משקל העבודה עולה. לפי דעתי תכנית אימונים זו מתבססת על הנוסחא: אנרגייה שווה לחצי כפול מסה כפול מהירות בריבוע (E=0.5MXV^2 ). אני צודק? מדוע יהיה לי יותר קל להרים את המשקל במהירות גבוהה מאשר במהירות נמוכה? 2. מדוע יהיה לי יותר קשה להרים משקל כאשר הוא סטטי מאשר הוא דינמי? לדוגמא: הרמת משקל כאשר הוא מונח על הרצפה לעומת הרמת משקל שרק נוגע ברצפה אבל האדם אוחז בו. תודה מראש.

john schmidt

New member
אז ככה

הנוסחה לאנרגיה קינטית לא מתייחסת להיבטים נוספים כגון האנרגיה הכימית של גוף האדם. למען האמת, זה אפילו לא הגיוני שתרים את המשקולת במהירות גבוהה ותשקיע פחות אנרגיה. אתה מסכים? כך שההסבר לשאלתך נובע, קרוב לוודאי, ממשך הזמן שמופעל עומס על השרירים. אם ידוע שנחוץ הספק מסוים (אנרגיה ליחידת זמן) על מנת שהמשקולת לא תאבד גובה ממצב סטטי באוויר, אז ברור שנכנס כאן שיקול נוסף וככל שתניף את המשקולת יותר מהר ככה תאבד פחות אנרגיה בדרך. נכון שמעשית השקעת יותר אנרגיה, אבל לאורך פחות זמן ולכן אובדן האנרגיה הכולל מתקזז.

john schmidt

New member
בערך כמו ש

הילוך חמישי שורף פחות דלק לקילומטר, בהשוואה להילוך ראשון.

shment

New member
תודה על התשובה אבל

עדיין לא הבנתי מדוע יותר קל להרים משקל נתון במהירות גבוהה מאשר במהירות נמוכה? (זה קשור לפיזיקה בכלל?) הבנתי שהאנרגיה שתופק תיהיה זהה אך העבודה (לא בטוח) תיהיה שונה? שאלה נוספת היא מדוע יהיה קשה להרים משקל כאשר הוא סטטי על הרצפה לעומת אותו משקל כאשר הוא רק נוגע קלות ברצפה? תודה.

johngalt2

New member
לגבי השאלה הראשונה

הדבר קשור לתכונה של גופים שנקראת "תנע", או "מומנטום" בלעז. כאשר מפעילים כוח על גוף כלשהו, זה מאיץ אותו ונותן לו מהירות. המהירות הזאת, אם אין שום כוח אחר שמאט אותה (במקרה של המשקולות זה כוח המשיכה), נשמרת, ולמעשה אם גוף ינוע בלי ששום כוחות ישפיעו עליו, הוא ימשיך באותה מהירות בדיוק לנצח. ככל שלמשקולת יש מהיות יותר גבוהה, יש לה תנע יותר גדול, ולכן צריך להשפיע פחות כוח כדי לעבוד נגד כוח המשיכה (ליתר דיוק - כוח המשיכה יצטרך לפעול יותר זמן כדי להאט את המשקולת.) לגבי השאלה השנייה - אני לא בטוח שהבנתי. מה גורם למשקל לגעת קלות ברצפה?

shment

New member
אני לא בטוח שהבנת אותי

לגבי שאלתי הראשונה ניקח לדוגמא את הסרטון הבא: http://www.youtube.com/watch?v=XkK9-mnDAy4 אם הוא היה מבצע את אותה תנועה עם אותה התנגדות במהירות נמוכה יותר כך היה מתקשה יותר להרים את המשקל. מדוע? לגבי שאלתי השנייה ניקח לדוגמא את הסרטון הבא: http://www.youtube.com/watch?v=pjBI9qxibTc לאחר כל הרמה של המשקל הם מניחים את המשקל על הרצפה שוב. אם רק היו נוגעים אם המשקל ברצפה כך שטווח התנועה יהיה זהה היה יותר קל להרים את המשקל. מדוע? אני לא בטוח שזה קשור לפיזיקה.

johngalt2

New member
אתה צודק -

זה באמת לא קשור ישירות לפיזיקה, ויותר לאנרגיה ביו-מכאנית ולפיזיולוגיה. כמו ש- john schmidt הסביר לך, הדוגמא של אדם שמחזיק משקולת במקום, לא מבצע עבודה מכאנית (עבודה מכאנית מתבצעת רק *כשמזיזי*ם משהו - וזה מה שנותן אנרגיה קינטית) ובכל זאת מוציא אנרגיה, היא דוגמא קלאסית לאיך שאי אפשר לנתח דברים כאלו בכלים של מכאניקה.

john schmidt

New member
שוב

כשאתה מחזיק משקולת באוויר, אתה אמנם לא עושה עבודה לפי ההגדרה הפיזיקלית, אבל אתה כן מפסיד אנרגיה לאורך זמן. זוהי לא אנרגיה פוטנציאלית או קינטית, אלא כימית, ולכן לא ניתנת לטפל בה באמצעות הנוסחאות הרגילות שהצעת. מה שאני אומר בעצם, הוא שהרמת המשקולת באיטיות גוזלת ממך יותר אנרגיה לאורך זמן ולכן אתה מרגיש יותר עייף.

shment

New member
כאשר שאלתי את ממציא השיטה

הוא הביא לי את הנוסחא הזאת כתשובה force=mass x accel f=ma תוכל להסביר לי אותה?

john schmidt

New member
כן

סכום הכוחות f על גוף שווה למכפלת מסתו m בתאוצתו a. זהו החוק השני של ניוטון. הדבר מתקשר לשאלה המקורית שלך, באופן שאם אתה מעוניין להרים משקולת במהירות קבועה עליך להפעיל כוח השווה בדיוק למשקלה (כך שסכום הכוחות עליה מתאפס).

למעלה