הרמטכ"ל זמיר בור ועם הארץ לא מבין שהשיר לשלום הוא שיר לעג ליהדות

marabo

Well-known member
לא סתם הוא הפך להמנון השמאל, השמאל לועג ליהדות, הוא הוציא את אלוקים הופך את האדם כלומר אותם לאל.
וכעת נפרט דוגמאות.
"הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר"
תפילה זכה נאמרת על ידי חלק מהעדות לפני כניסת יום כיפור ומסמלת קשר עמוק עם בורא העולם ובקשת סליחה.
"איש אותנו לא יחזיר מבור תחתית אפל"
האמונה בתחיית המתים לעתיד לבוא היא מרכיב יסודי ביהדות.
"כאן לא יועילו לא שמחת הניצחון ולא שירי הלל"
תפילת הלל היא התפילה הנאמרת בידי ישראל שכולה הודיה לקב"ה על הניסים שהיו לישראל במרוצת הדורות.
וסיום "שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה"
תפילת לחש היא תפילת עמידה, התפילה שכל יהודי אומר 3 פעמים ביום.

מחבר השיר היה שמאלני שידע טוב מאוד מהי היהדות ומילות השיר כוונו ישירות לשם, זה לא מקרה.

כעת אתה מבין מר זמיר מדוע אנחנו היהודים לא נשיר את השיר הנאלח הזה בטקסים שתעשה?

נערך לאחרונה ב:

1ספי11

Well-known member
לא סתם הוא הפך להמנון השמאל, השמאל לועג ליהדות, הוא הוציא את אלוקים הופך את האדם כלומר אותם לאל.
וכעת נפרט דוגמאות.
"הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר"
תפילה זכה נאמרת על ידי חלק מהעדות לפני כניסת יום כיפור ומסמלת קשר עמוק עם בורא העולם ובקשת סליחה.
"איש אותנו לא ידעה מסור תחתית אפל"
האמונה בתחיית המתים לעתיד לבוא היא מרכיב יסודי ביהדות.
"כאן לא יועילו לא שמחת הניצחון ולא שירי הלל"
תפילת הלל היא התפילה הנאמרת בידי ישראל שכולה הודיה לקב"ה על הניסים שהיו לישראל במרוצת הדורות.
וסיום "שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה"
תפילת לחש היא תפילת עמידה, התפילה שכל יהודי אומר 3 פעמים ביום.

מחבר השיר היה שמאלני שידע טוב מאוד מהי היהדות ומילות השיר כוונו ישירות לשם, זה לא מקרה.

כעת אתה מבין מר זמיר מדוע אנחנו היהודים לא נשיר את השיר הנאלח הזה בטקסים שתעשה?
איך אתה מצליח למצוא לעג בכל דבר שאתה לא מבין?
בעולם המושגים החולני שלך, תפילה תחזיר לחיים ?
נסה הבין את מילות השיר והחיבור שלהן למציאות.

evglev1

Well-known member
מנהל
איך אתה מצליח למצוא לעג בכל דבר שאתה לא מבין?
בעולם המושגים החולני שלך, תפילה תחזיר לחיים ?
נסה הבין את מילות השיר והחיבור שלהן למציאות.
אבל מדובר בהתרסה נגד הדת, ממה שמארבו הראה שזה נעשה בשיר לא פעם ולא פעמיים. היית מוכן שבשיר ששרים בטקסים רשמיים יופיע המשפט "לא כל בני האדם שווים"?

1ספי11

Well-known member
אבל מדובר בהתרסה נגד הדת, ממה שמארבו הראה שזה נעשה בשיר לא פעם ולא פעמיים. היית מוכן שבשיר ששרים בטקסים רשמיים יופיע המשפט "לא כל בני האדם שווים"?
מארבו שקרן ומנצל כל דבר כדי להתבכיין.
רוטבליט לא לא מלעיג על הדת אלא על הטמטום הדתי שמאמין שתפילות קובעות דברים
ואפרופו היציאה המוזרה שלך. מה דעתך על ההמנון של מדינת ישראל?

marabo

Well-known member
" רוטבליט לא לא מלעיג על הדת אלא על הטמטום הדתי שמאמין שתפילות קובעות דברים"
ספי, זה כמו שאומר שאני לא טוען שאתה מטומטמם, אני רק מציין את הטימטום שלך...

עם הציוץ הזה אתה יכול להתחרות עם לפיד מי יותר מטומטמם.

1ספי11

Well-known member
" רוטבליט לא לא מלעיג על הדת אלא על הטמטום הדתי שמאמין שתפילות קובעות דברים"
ספי, זה כמו שאומר שאני לא טוען שאתה מטומטמם, אני רק מציין את הטימטום שלך...

עם הציוץ הזה אתה יכול להתחרות עם לפיד מי יותר מטומטמם.
אני די משוכנע שאתה מטומטם יותר מלפיד.

evglev1

Well-known member
מנהל
ועובדה שסתיו שפיר ודב חנין לא מרוצים מההמנון ואנשים שמחפשים פשרה בכל דבר הציעו הוספת שיר להמנון. ההמנון הוא לאומי, והלאום שלי זה יהודי ולא ישראלי.

1ספי11

Well-known member
ועובדה שסתיו שפיר ודב חנין לא מרוצים מההמנון ואנשים שמחפשים פשרה בכל דבר הציעו הוספת שיר להמנון. ההמנון הוא לאומי, והלאום שלי זה יהודי ולא ישראלי.
ההמנון הוא של מדינת ישראל והיה אפשר למצוא המנון שכל אזרחי המדינה יוכלו להזדהות איתו.

כוכבית מצויה

Well-known member
ואם ההמשך יהיה "יש נמוכים ויש גבוהים" תקבל ביקורת שמתבססת רק על החלק הראשון של המשפט? כי זה בדיוק מה שמרבו עשה, ניתק כל ציטוט מההקשר שלו.

evglev1

Well-known member
מנהל
ואם ההמשך יהיה "יש נמוכים ויש גבוהים" תקבל ביקורת שמתבססת רק על החלק הראשון של המשפט? כי זה בדיוק מה שמרבו עשה, ניתק כל ציטוט מההקשר שלו.
אל תתפלאי אם השמלאנים הפרוגרסיבים יעשו זאת. שמעת שספרי טום סויר והקלברי פין נשלחו לעריכה בגלל שהם נחשבים לגזענים כי בהם מופיעים השחורים בתור עבדים? בעצם זה היה צפוי לאור העובדה שהמציאו את הביטוי אפרו-אמריקאים שרובם כבר משפחה של 400 שנה באמריקה, רק כדי לא לקרוא לשחורים, שחורים.

כוכבית מצויה

Well-known member
אל תתפלאי אם השמלאנים הפרוגרסיבים יעשו זאת. שמעת שספרי טום סויר והקלברי פין נשלחו לעריכה בגלל שהם נחשבים לגזענים כי בהם מופיעים השחורים בתור עבדים? בעצם זה היה צפוי לאור העובדה שהמציאו את הביטוי אפרו-אמריקאים שרובם כבר משפחה של 400 שנה באמריקה, רק כדי לא לקרוא לשחורים, שחורים.
גם אחרים עושים זו לא הצדקה לסילוף המשמעויות שהוצג כאן.

marabo

Well-known member
תעשי לי טובה, מחבר השיר ידע טוב מאוד מה הוא כותב ועל מה הוא כותב ובאיזה מילים הוא משתמש, הרמיזות שלו על דת ישראל והזלזול בה ברורות לגמרי

למעלה