הרכבת לדימונה

מצב
הנושא נעול.

Shark Alarm

New member
מאיפה אתם מביאים את זה../images/Emo35.gif../images/Emo18.gif

הרכבת לדימונה
מאיפה אתם מביאים את זה

ה דרומי

New member
מי יכול לספר על מערך איסי \קרנועים

הרכבת לדימונה
מי יכול לספר על מערך איסי \קרנועים
שלושה שיצאו היום עם שר התשתיות א.ליברמן לדימונה . היה עכשיו על זה בערוץ
חדשות מקומי ובין היתר נאמר ע"י כבוד השר שלאחר בדיקת כלכליות יבדק גם הקו {רכבת} לאילת

fireman

New member
היום הייתי בדימונה ולכל אורך הקו

בעקבות אסון הרכבת באירן האם יכול
מעריב
יש המון שלטים של שדרוג המסילה כמו כן ניתן לראות שאכן מבוצעות עבודות אינטנסיביות לאורך הקו מאחר ולאורכו פזורים אלפי אדני רכבת חדשים לפני הרכבה או ישנים שפורקו כמוכן ישנו קטע מסויים בו קיימת פעילות ערה של צמ"ה. לצערי לא הייתה בידי מצלמה או זמן בכדי להתעכב שם.

אל תדאג איש-אש !! הרגע חזרתי מ

יש המון שלטים של שדרוג המסילה כמו כן ניתן לראות שאכן מבוצעות עבודות אינטנסיביות לאורך הקו מאחר ולאורכו פזורים אלפי אדני רכבת חדשים לפני הרכבה או ישנים שפורקו כמוכן ישנו קטע מסויים בו קיימת פעילות ערה של צמ"ה. לצערי לא הייתה בידי מצלמה או זמן בכדי להתעכב שם.
מ...דימונה. כל השלטים בדרך צולמו, התחנה בבניה צולמה, צוות המוסך צולם על הקטרים בצילומים קבוצתיים, שתיתי 6 קפה שחור אצל מיסטר אבי כפח - סגן מנהל המוסך ואצל מר מכלוף אלבז - מנהל התחנה !!! EVERYTHING IS UNDER CONTROL ובשבוע הבא התמונות פה !!! בטח אתה זועם עלי שלא התקשרתי בדרך אך מטרת הנסיעה היתה למעשה ביקור פרטי בדימונה.

fireman

New member
אני לא כועס....

מ...דימונה. כל השלטים בדרך צולמו, התחנה בבניה צולמה, צוות המוסך צולם על הקטרים בצילומים קבוצתיים, שתיתי 6 קפה שחור אצל מיסטר אבי כפח - סגן מנהל המוסך ואצל מר מכלוף אלבז - מנהל התחנה !!! EVERYTHING IS UNDER CONTROL ובשבוע הבא התמונות פה !!! בטח אתה זועם עלי שלא התקשרתי בדרך אך מטרת הנסיעה היתה למעשה ביקור פרטי בדימונה.
אני לא כועס....
אני שומר את הכעסים שלי לסיבות אמיתיות

shapira meir

New member
שר התיירות מעודד תיירות?

שט"פ בין רכבת לבין .התירות
הלינק מתוך
שר התיירות מעודד תיירות?
האיש הזה לא תרם שום דבר לתיירות וזה לא מענין אותו, הוא הציע להביא תיירים לשטחים ובתור הרפתקאה להסיע אותם בכלי רכב ממוגני-ירי. הוא מסרב לטפל באופן רציני בתיירות, וכ-95% ממורי הדרך מובטלים מאוקטובר 2000 (אנחנו בפברואר 2004 , כן?) והאחרים לא בדיוק מתפרנסים בכבוד כי אין תיירים והוא ממציא מליון תיירים בשנה (יש לזה שם) . לגבי יריד התיירות זה שטויות במיץ עגבניות. זה יריד לטפיחה עצמית על השכם ולמפגש קשקשנים. אני מורה-דרך מוסמך של משרד התיירות וגם חבר מן המנין ב-IATM ולא אלך ביריד מכיוון שהכניסה עולה הרבה כסף.

fireman

New member
בכלל כל שדרוג הקו הזה בזבוז כסף

הרכבת לדימונה
מיותר לחלוטין......... זמן הנסיעה מב"ש לדימונה צפוי להיות ארוך מאוד....כ40 דקות.... איפה הכדאיות וההגיון? איזה שדרוג נעשה בקו הזה? ברכב נסיעה מהיציאה מב"ש עד לכניסה לדימונה זה קצת פחות מחצי שעה.... באיזה מהירות הרכבת אמורה לנסוע אחרי השדרוג? 80 קמ"ש?!?! זה מרחק שרכבת מהירה צריכה לעשות ב15-20 דקות ולא 40 דקות.... בכלל התחנת רכבת שמוקמת בדימונה נמצאת בקצה העיר באזור תעשיה.... איפה הכדאיות של תושב דימונה לקחת מונית עד לתחנת רכבת ומשם נסיעה של 40 דקות עד לב"ש ומשם עוד שעה וחצי לערך ברכבת או באוטובוס נכון להיום.... איפה ההגיון? למה ברכבת ישראל צופים שמישהו ינסע בקו הזה בכלל? למה שאדון דימונאי לא יגיע לתחנה המרכזית שנמצאת במרכז העיר, יקח מונית שירות או אוטובוס אגד ב10-12 ש"ח, יגיע לב"ש תוך חצי שעה ומשם יקח רכבת\אוטובוס לת"א? ליברמן, השקעתם כסף, עשיתם תוכניות, הקמתם תחנה חדשה....למה לא למשוך את הקו עוד קילומטר לתוך העיר ולהפוך את הרכבת לאטרקטיבית? מה שמוקם עכשיו עם כל הכבוד לממשלת ישראל נועד בכדי לסתום לתושבי דימונה את הפה ובשביל שיוכלו להגיד להם, "הנה פתחנו לכם תחנת רכבת" עושים צחוק מעבודה.

אורי404

New member
מסכים איתך.

מיותר לחלוטין......... זמן הנסיעה מב"ש לדימונה צפוי להיות ארוך מאוד....כ40 דקות.... איפה הכדאיות וההגיון? איזה שדרוג נעשה בקו הזה? ברכב נסיעה מהיציאה מב"ש עד לכניסה לדימונה זה קצת פחות מחצי שעה.... באיזה מהירות הרכבת אמורה לנסוע אחרי השדרוג? 80 קמ"ש?!?! זה מרחק שרכבת מהירה צריכה לעשות ב15-20 דקות ולא 40 דקות.... בכלל התחנת רכבת שמוקמת בדימונה נמצאת בקצה העיר באזור תעשיה.... איפה הכדאיות של תושב דימונה לקחת מונית עד לתחנת רכבת ומשם נסיעה של 40 דקות עד לב"ש ומשם עוד שעה וחצי לערך ברכבת או באוטובוס נכון להיום.... איפה ההגיון? למה ברכבת ישראל צופים שמישהו ינסע בקו הזה בכלל? למה שאדון דימונאי לא יגיע לתחנה המרכזית שנמצאת במרכז העיר, יקח מונית שירות או אוטובוס אגד ב10-12 ש"ח, יגיע לב"ש תוך חצי שעה ומשם יקח רכבת\אוטובוס לת"א? ליברמן, השקעתם כסף, עשיתם תוכניות, הקמתם תחנה חדשה....למה לא למשוך את הקו עוד קילומטר לתוך העיר ולהפוך את הרכבת לאטרקטיבית? מה שמוקם עכשיו עם כל הכבוד לממשלת ישראל נועד בכדי לסתום לתושבי דימונה את הפה ובשביל שיוכלו להגיד להם, "הנה פתחנו לכם תחנת רכבת" עושים צחוק מעבודה.
מסכים איתך.
יותר מישור דיברו על הקו הזה, ובסוף עושים אותו בקצה העיר בזמן ארוך. מה לעשות שבארץ לעשות את חצי העבודה זה כבר יותר מדי... או כמו שאיש אש כתב בעבר על גבי הפורום הזה בעבר: בישראל הפשוט הוא המסובך. כמה שזה נכון, עוד קצת רצון והשקעה הכל היה נראה אחרת, ותושבי דימונה היו מקבלים את מה שבאמת מגיע להם. אבל, בואו נקווה שזה יהיה "זמני" לעוד כמה שנים לכל היותר, ושאז, הם יקבלו שידרוג לקו.

fireman

New member
אני לא יודע אם זה יהיה "זמני"

מסכים איתך.
יותר מישור דיברו על הקו הזה, ובסוף עושים אותו בקצה העיר בזמן ארוך. מה לעשות שבארץ לעשות את חצי העבודה זה כבר יותר מדי... או כמו שאיש אש כתב בעבר על גבי הפורום הזה בעבר: בישראל הפשוט הוא המסובך. כמה שזה נכון, עוד קצת רצון והשקעה הכל היה נראה אחרת, ותושבי דימונה היו מקבלים את מה שבאמת מגיע להם. אבל, בואו נקווה שזה יהיה "זמני" לעוד כמה שנים לכל היותר, ושאז, הם יקבלו שידרוג לקו.
אני לא יודע אם זה יהיה "זמני"
וההסבר של תחנת רכבת צפון בב"ש היא הכי מתאימה לצרוך ההסבר.... בשנת 1997 חודשה תנועת הרכבות בקו ב"ש ת"א לנוסעים...התחנה היחידה שהייתה בעיר באר שבע הייתה תחנת הרכבת המוכרת כיום כתחנת רכבת צפון, מדובר בתחנה שעיקר בעילותה הוא רכבות משא ומסוף המטענים של החומ"ס. ב1997 חודשה שוב תנועת הנוסעים בתחנה זו...הרציף היחידי התחנה שופץ והופעלו בקו 8 רכבות בכל יום בסה"כ.... למי שמכיר את באר שבע תחנת רכבת צפון נמצאת בצפון העיר בין שכונה ג לשכונת רמות כאשר מצידה המערבי היא מרוחקת כ600 מטר מאוניברסיטת בן גוריון. לתחנה זו היה קיים קושי מסויים בהגעה ומרבית הנוסעים בתחנה זו היו סטודנטים....חשוב לציין שבבאר שבע נושא התחבורה הציבורית מפותח בעשרות מונים מהתחבורה הציבורית בדימונה שאיננה קיימת.... מאז ועד היום ניתן להגיע ב3 קווי אוטובוס לתחנת רכבת צפון והתחנה הייתה ממוקמת גרוע מאוד ביחס למרכז העיר אך לא בלתי נגישה כפי שנעשה בדימונה. אל התחנה זרמו בעיקר הסטודנטים שכנראה העדיפו לנסוע 2 תחנות באוטובוס עד לתחנת ב"ש צפון ולא להתנחל באוטובוס חצי שעה עד שיגיעו לתחנה מרכזית ומשם יקחו אוטובוס או לחלופין הליכה של כ600 מטרים לקצה השני של האוניברסיטה ומשם לתפוס את חלק מהאוטובוסים של אגד במסופים שעל שדרות רגר. באם אוניברסיטת בן גוריון לא הייתה ממוקמת בסמוך לתחנה זו, מה שהיווה חלק עיקרי מתנועת הנוסעים ועם אלו גרעין של נוסעים קבועים ברכבת ותושבי השכונות הסמוכות ונוסעים רוצים להצפין גם מעבר לתל אביב...אלו היוו את עיקר התפוסה והביקוש לנסיעות ברכבת שהם שהביאו להגברת התנועה בקו, שידרוגו בפעם הראשונה ופתיחת תחנת רכבת מרכז שכיום היא אחת מתחנות הנוסעים העמוסות בארץ של רכבת ישראל בהתאמה לנפח הרכבות המגיע לתחנה שכפי שידוע לי 32 רכבות ביום. המדד לשדרוג נוסף הוא הביקוש בפועל לנסיעות בקו....נכון למה שידוע לי רכבת ישראל מתכננת להפעיל בקו 4 רכבות בכל כיוון ביום, כמות עלובה ולא אטרקטיבית מעבר למיקום הבכלל לא אטרקטיבי של התחנה והגורל יוכרע ע"י תושבי דימונה בלבד..... אם תושבי דימונה יראו במרחק עד לתחנה כזה שאפשר להתמודד איתו ויבחרו לנסוע ברכבת הרחוקה (מאוד) ולא לעלות על אוטובוס הם יהיו אלו שאולי יביאו בעתיד להקמה של תחנה נוספת או במקומה של התחנה שמוקמת כעת, באזור מרכז העיר ואולי הפיכת הנסיעה מב"ש לדימונה יותר אטרקטיבית מבחינת משך הנסיעה ע"י שדרוג נוסף של הקו. הקמת הקו הזה על דגש של דימונה - ת"א הוא שגויי מיסודו. עם כל הכבוד לדעתי את המנוף העיקרי אמורה להביא ב"ש לדימונה ולא ת"א לדימונה....אם נהיה הגיוניים לרגע מי ייסע 150 ק"מ לעבודה נניח פעמיים ביום, גם אם מדובר ברכבת מהירה.... פץיחת קו ב"ש דימונה במהירות שיא יהיה המנוף האמיתי לדימונה ולבאר שבע ותהווה עליית מדרגה בהתרחבותו של מטרופולין באר שבע שהולך ומתגבש לו אט אט, רכבת שתיסע 150 קמ"ש בין דימונה לבאר שבע מרכז וזמן נסיעה של 15 דקות יהיה נקודת אור אימתנית לעומת פתיחת קו דימונה - ת"א כשמדלגים על ב"ש בדרך בשעה ו40 דקות..... איפה ההיגיון?

מסכים בהחלט לכל מילה !

מסכים בהחלט לכל מילה !

מצב
הנושא נעול.
למעלה