הריקודים של גורדייף

שי רגב

New member
הריקודים של גורדייף

ארכידאה ו- DSWG (או משהו מסובך כזה...
), מכיוון שנזרקנו הרחק מאחור (בדפים הקודמים) ומאחר ולהערכתי טרם מיצינו את הנושא (
), אני רוצה להחזירו לעמוד הראשון, לשם נוחיותנו הבלעדית (
). כפי שתיראו, צירפתי לינק לשירשור המקורי (מקווה שזה יעבוד!). Ds etc´: וואלה??? גורדייף עסק בג´ו-ג´יטסו (סליחה, ג´וטסו...)
אז זה מסביר את הכל..!!!! ובעיקר מסביר לי את עצמי!
ארכידאה, האם "הריקודים" אינם קשורים באיזו צורה לעיסוקו ואהבתו של ג. לג´ו-גיטסו? אני, כאחד שעסק (ועוסק) בג´ו-ג´יטסו רואה קשר ישיר בין השיחרור "הרוחני" (ואם תרצי: השיחרור מכבלי המוסר והמוסכמות "המקובלים") לבין תנועת/אופי הג´ו-ג´יטסו ... ונושא נוסף, שהעליתי בשירשור הקודם ולא זכה לתגובתכם המלומדת (והמנומקת) הנו נושא ה-"תיקון" ו-"החישול"/"חישול האופי". אשמח לשמוע מכם ("מכל מלמדי השכלתי")

שי רגב

New member
וברוח התקופה: קיבינימאט../images/Emo70.gif

איך עושים קישור ("לינק") לשירשור קודם ?????? אני מקווה שתוכלו למצוא אותו בעמוד הקודם. אני עדיין טירון ברזי הפעלת הפטנטים בפורום הזה (אני? אני סתם פלאח בור ופרימיטיבסקי...
)

WhiteBear

New member
נשמה, לינקים עושים כך:

אתה רוצה לדעת את הקישור של ההודעה שאתה רוצה לקשר אליה. את הקישור אתה מוצא באמצעות לחיצה על כפתור עכבר ימני מעל לעיגול הצהוב/כתום, שמופיע ליד נושא ההודעה. הכפתור הימני פותח תפריט - אתה בוחר לשמור את הקישור (save shortcut) ואז אתה פותח הודעה חדשה בתפוז, ומתחת לתיבה שאתה ממלא את ההודעה, יש תיבות של קישורים. מעל לעמודת התיאור אתה אומר על מה הקישור. ומתחת לעמודת הכתובת אתה מסמן את כל ה-http:// - לוחץ כפתור ימני ולוחץ "הדבק" (paste). אפשר גם להשתמש בתיבות שמתחת לתיבות הללו, אבל את זה אתה תגלה בעצמך. בהצלחה
טל.

שי רגב

New member
../images/Emo10.gif אחי, אני "כולה" גיאוגרף...

וגם זה בקושי. איפה אני ואיפה מחשבים??? סיבכתם לי את החיים עם הקופסאות האפורות הללו!! "עולם חדש עדי יסוד נחריבה מגב כפוף נפרוק העול את עולמנו את נקימה לא כלום היום, מחר הכל!!" טוב, נראה שאין ברירה אלא לקפוץ למים (הקרים ושורצי התנינים)...

שי רגב

New member
1, 2, 3, נסיון...

להנהלה: אפשר למחוק א"כ (אחרי שאוהד סמט יקרא...
)

בודוקאן

New member
נו, זה היה כל כך קשה?

מה אתה מנסה להוציא שם רע לגיאוגרפים? ועוד מקמפוס ת"א... בבקשה, קצת גאוות יחידה. חוץ מזה, אם אין פורום פלאחים, זה לא אומר שלא יהיה בקרוב.

שי רגב

New member
אני אין לי "גאווה"

ועם כל הכבוד לחוג לג"ג באוניבסיטת ת"א (את התחלת! את התחלת!!!), חיפה "שמה אותו בכיס" (ולא ששם כולם כוכבים). אגב, מה קרה? התחלת "לרעות בשדות זרים"??? חשבתי שאת רופאה...
ובעניין "פאלחים": רוצה שמן-זית

בודוקאן

New member
../images/Emo21.gifשמן זית זה תמיד טוב

אז מה אם אני לא מהפקולטה שלך? יכול להיות ש"הטובים" מחיפה קצת, איך להגיד, שיבשו את חוש ההומור? סה"כ רציתי לפרגן לך על הלינק, עכשיו אני צריכה לשתות שמן זית. או קיי, אני אכין צ'ימיצ'ורי לכל השנה (רק שהלת' לא תקרא
)

שי רגב

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo25.gif

יאללה, כנראה שהגיע שעתי לישון (שנת היופי...)! מחכה לך ביום שישי! להביא שמן?

../images/Emo11.gifגאוות גאוגרפים

בתור גאוגרף -ירושליים ובעברית אני יכול ליטעון שאני בעד שמן זית וגם שהמזל של הפקולטה הזו בירושליים היא שאחותה בתל -אביב ניראת כמו שהיא ניראת . אבל הרישום ירד ב4 שנים האחרונות בסביבות 30 אחוז וזה ביגללעלית הדרום - באר שבע.

שי רגב

New member
אני מסכים איתך.

וזה למרות שאין לי נתונים על כמויות הנירשמים. האינדיקציה שלי היא המרצים והמאמרים שהם מפרסמים. וזה (העליונות של ב"ש) למרות ה-
ודגיגיו... * רש"י: הדג המקולקל...

רועיברששת - בגלל זה נאמר:

"הרוצה להחכים - ידרים"...
בברכת היי דרומה, היי דרומה

רציתי להגיד דבר אחד פעוט

ואחר כך אני אשתוק. רציתי להגיד רק שגורדייף ואוספנסקי זה נחמד מאוד ונשמע מעניין, אבל זן זה לא, וכל ענייני החוקים האלו הם מצויינים אבל זן הם לא וגם טאו לא כל כך (הנה, מומחה גדול נהיה פה). אבל תכלס רציתי רק לצטט את הפזמון של השיר הכי "סיני"-"טאואיסטי"-"בודהיסטי" ועוד סופרלטיבים שנכתב במחוזותינו בזמן האחרון (כמו שגינגי כתב פעם, נסיון מול כל האווידיה), של שוטי הנבואה, זה הולך ככה: אין אני אין אני אין אני (אין אני, אין אני), אין אני אין אני אין אני (אין אני אין אני אין)

שי רגב

New member
אף אחד לא אמר

שאוספנסקי וגורדייף זה "זן" (ובטח שלא "טאו"). זה משהוא אחר לגמרי. בוא נדבר אחרי.

dswbg

New member
"שני הפני" שלי בעניין...

מקור מה שאתה מתאר כחישול לא ברור לי... האם מקורו בכתביו של גורדייף? כי בנושא זה רק שני דברים עולים כרגע על דעתי 1) ישנו קטע באחד הספרים (אין לי נגישות לאף אחד מהם כרגע והכל מסופר/מצוטט מזכרון בלבד ולפיכך בעירבון מוגבל....) בו הוא מספר על הצורך לשים לב לגוף בכל רגע נתון ולנסות לבצע כל פעולה (גם אלו השגרתיות והרגילות ביותר) בצורה שונה מכרגיל. משם הוא ממשיך לתאר שיטת תרגול בה מידי פעם (מדובר במהלך חיי יום רגילים ב"בית-הספר") המדריך צועק "עצור" וכולם קופאים על מקומם מבלי לשנות תנוחה וזאת עד שהמדריך קורא להמשך.. (לפעמים לאחר פרק זמן לא קצר) זה עלה לי בראש בהקשר זה מאחר והוא מספר שם על פעם בה הוא "נעצר" בתוך נהר קפוא כשמפלס המיים החל לעלות... זה גם אולי קשור איכשהו לחוויות הרעות שARCIDEA ספרה לנו עליהם...? חוץ מזה, הרעיון לעצור את הגוף במהלך תנועה ולנסות להסיק מכך מסקנות נשמע מוכר לא? והרעיון של ללמד את הגוף להיות במודעות כל הזמן או לנסות להקנות לו "תגובות" חדשות שאינן בהכרח "טבעיות" גם קשור קצת לאמנויות לחימה... (לדעתי לפחות...) 2) לטענת גורדייף "מאמצים" רגילים אינם נחשבים אלא רק "מאמצים על-אנושיים" (ניסוח שלו, ככה לפחות נדמה לי שזה תורגם במהדורות הראשונות של "החיפוש אחר המופלא"), אותם הוא טורח להגדיר די במדוייק כך שאתה יכול לקרוא זאת בעצמך - וכך לחסור לי הקלדה וגם את החשש של לצטט לא במדויק ולצאת "טועה ומטעה"... בכל-מקרה התיאורים הללו מתיישבים כנראה עם ההגדרה שלך ל"חישול" (בעיקר חישול האופי, אך לא רק...) בקשר לJUJUTSU, לא ידוע לי אם הוא אכן עסק בו באופן מסודר בתקופת בגרותו, אבל הוא בהחלט מעיד על עצמו ש"היה מאד כרוך אחריו בצעירותו".. (שיחות אם אנשים מיוחדים - ג.א גורדייף, ספר חצי-אוטוביוגרפי שכתב על עצמו, מאד מעניין ומאד מאד קריא,מה שקצת קשה להגיד על אוספנסקי...) טוב, כדי לא לאחר לאימון צריך להפסיק כאן...

שי רגב

New member
אחי, אתה בסדר...

כן. התכוונתי בהחלט ל-"חישול האופי", ואכן מתוך "חיפוש אחר המופלא". אגב, לצאת לריצה/רכיבה על אופניים בחורף קר וגשום, בשעה 5:30 בבוקר (עדין חושך מצרים, למי שלא מכיר את הצד הזה בשעון) זה גם "מאבק נגד אופי" (עצל...!), כך גם כל פעילות פיזית ועל-אחת כמה וכמה פעילות פיזית סידרתית, המחייבת אותך לצאת מהבית החמים, הנעים והחביב את מין אולם קר, רחוק (בד"כ) ולא נוח. הפיזיות (גוף) והנפש ("אופי") כרוכים ומשולבים האחד בשני. אגב, כל הנ"ל ("חישול האופי", אצל אוספנסקי/גורדייף ואחרים) מראה רק עד כמה "האמת" היא אחת. ראה ביהדות: "איזה הוא גיבור הכובש את ייצרו". וזה ("חישול האופי" אצל גורדייף ואחרים, או - "תיקון", ביהדות) מוליך אותנו "צעד אחד נוסף קדימה": הקשר/ההקבלה שבין היהדות (המקורית, אמיתית) לבין הבודהיזם והמזרח הרחוק... דעתך/ם והמשך הדיון תתקבל בסיפוק, אהבה וברכה.

למעלה