הריון תאומים

taly_k

New member
הריון תאומים

היי בנות! אני צריכה עצה. אני בשבוע 14 בהריון תאומים ומאתמול מרגישה כאבים בבטן התחתונה התכווצויות ברחם כמו כאבי מחזור לא חזקים. האם מישהי חוותה ? האם אני צריכה להיות מודאגת ? אחה"צ אדבר עם הרופא שלי אך עד אז אני מאוד לא רגועה. אשמח לכל מילת עידוד. תודה, טלי

keren1

New member
חבל שלא חשבתי על מיליון דולר

או מילאתי טוטו. אני כבר חושבת עליך שבוע ימים. לאן היא נעלמה.... טל טוב לראותך. תראי באופן בהריון כל מה שנראה לך חריג צריך לדווח לרופא, במיוחד עם זה הריון של תאומים והריון יקר. באופן עקרוני בהריון מתרחב העגן הרחם וכל אלו גורמים לכאבים מסוימים (לי מאד כאב). אך מכוון שאני לא רופאה אני יכולה לומר לך צרי קשר עם אחד. אבל אבל....לא לדאוג!!! זה לא עוזר. קבלי
והעיקר תשמרי על עצמך.

טל של 4

New member
שלום לך...

קודם כל להרגע ולשתות כוס מיים - זה אמור לעזור ובטח לא מזיק. דבר שני אני כל ההריון הרגשתי התכוצויות שנקראות ברקסטון היקס (צירים מדומים) ובכל זאת ילדתי בשבוע 40 עם זירוז. הרופא שלי טען שזה טיבעי בהריון תאומים בגלל הגידול המהיר של הרחם. אבל לבדוק ולעקוב חייבים, האם ההתכוצויות סדירות (תמדדי בשעון כל כמה זמן) ובכל מקרה חייבים לערב את הרופא, אבל רוב הסיכויים שזה לה משהו מדאיג. תעדכני אותנו....

היי טלי אני חוויתי בהריון את כל ..

הכאבים שקיימים מכף רגל ועד ראש ועל הכל הרופא היה מגחך עלי ולכן נראה לי שזה תקין כי האגן והרחם מתרחבים אבל תמיד עדיף ללכת לרופא ולהיות שקטה ורגועה מאשר עצבנית ולחוצה מקווה שהכל מתנהל כשורה

anat30g

New member
לטלי

גם לי היו התכווצויות... לאורך כל חודשי ההריון... לא נעים ולפעמים גם כואב - אבל לא מסוכן. ובכל זאת לכי להיבדק על ידי רופא... כי כל הריון שונה. ענת

נירית1

New member
טלי

התכווצויות כאלו מוכרות אבל טוב להתייעץ עם הרופא ואני מקווה שהכל בסדר

קרנושה

New member
טלי.....מה איתך?

אנחנו גם רוצות לשמוע שהכל בסדר...... (לי לא היו כאבים-אך היו דברים אחרים שחיפו, לא משנה כרגע)....

taly_k

New member
ראשית תודה לכולכן על התמיכה

מסתבר שצדקתן כולכן. אבל כאחת שעברה הפלה בהריון הקודם בשבוע 15 שהוא בערך השבוע בו אני מצוייה כעת עם תאומים הייתי ממש בחרדה. ובנוסף התקשרתי לרופא שלי להתייעץ והכאבים גברו (כנראה גם מהלחץ) והוא שמע שיש לי כאבים חזקים ואמר לי מייד ללכת למיון. אני שמעתי את זה ופרצתי בבכי במחשבה שזהו שוב הכל נגמר וזהו שידור חוזר של הסיוט הקודם. הלכתי למיון ופגשתי אחות ורופא מקסימים שהעריכו שהכל בסדר ומייד עשינו אולטרה סאונד ואכן ראינו את שני הקטנטנים שוחים להם בשמחה רבה והכל תקין. הרופא אומר שזוהי מתיחה של רצועות הבטן התחתונה בעקבות גדילת העוברים. הרגשתי שאני מתעלפת מרוב ירידת המתח אבל ברוך השם הכל עבר בשלום. אז שוב תודה לכולכן על העזרה עודדתן אותי מאוד ועזרתן לי לחשוב שאכן יש תקווה וצדקתן. תזכו למצוות!!! טלי

keren1

New member
אני מאושרת בשבילך...יופי

אז שבי ונוחי. איזו הקלה.
יש ממשיכים לספור. קרן

*שיר

New member
../images/Emo9.gif טלי טוב לשמוע שהכל בסדר!

טוב שהלכת לבדוק את זה ולהרגיע את הלחצים. אני מחזיקה לך אצבעות שהכל ימשיך בשלום! שיר (ממרומי השבוע ה-17)

חיבנוקי

New member
שמחה לקרוא שהכל בסדר-

גם אני עברתי זאת בשני ההריונות -שניהם של תאומים

../images/Emo24.gif איזו הקלה לשמוע שהכל בסדר

אז תמשיכי לנוח ולשתות הרבה וכמובן להיות איתנו כאן

taly_k

New member
אני מראש צריכה להתנצל שאני לא פעילה

כ"כ בפורום, כי פשוט אני עובדת וכאשר אני מגיעה הביתה כל מה שאני רוצה זה לנוח ולישון. ובנוסף יש לי ילדה בת 6, אבל שלא תחשבו שאני לא גונבת זמן יקר בעבודה להכנס ולקרוא את ההודעות שלכם בפורום. אז גם אם אני לא פעילה אני תמיד אתכן ומסתבר שבשעת צרה אתן גם איתי, אז שוב תודה !!! הרופא נתן לי 3 ימי מנוחה אז אני קצת יותר פנוייה להשתתף בפורום. הכאבים נעלמו נכון להיום. אני מאוד מקווה שלא יחזרו כי הם נורא מלחיצים, אם כי סביר שכן. מחר סקירה מוקדמת תחזיקו לי אצבעות שהכל בסדר. אני עדיין נקרעת האם לעבור בדיקת מי שפיר ולא יודעת מה לעשות, חוששת לשלום העוברים. עד עכשו ברוך השם כל הבדיקות בסדר, נחכה לסקירה ולחלבון העוברי.

אפילו אני שלא כל כך שייכת לכאן ...../images/Emo4.gif

מציצה לפעמים ואתמול שקראתי את הודעותיך נלחצתי מאוד שמחה שזה נגמר רק כתוצאה מהתרחבות חגורת הבטן התחתונה תודה לאל... והריון נפלא לך... איזה כייף תאומים.... אחותי תגידי המון זמן לא רצה תמונה של אחיני מה יהיה שלחי לאוויר איזה תמונה מעניינת. דרדסית

טל של 4

New member
כל כך שמחתי לשמוע שהכל בסדר

בנתיים. שיהיה לך המשך הריון קל ותכתבי כשתוכל!!!

*שיר

New member
טלי -לגבי מי השפיר (ארוך אבל חשוב )

א. אני עושה את הבדיקה ביום ראשון. לא היתה לי הרבה דילמה בעניין, אבל היו לי הרבה שאלות. אז אם יש לך שאלות אולי אני יכולה לעזור. ב. לפני שבוע היה פה דיון בעקבות שאלות שלי. אני ממליצה לך לקרוא אותו. גב. דיברתי השבוע עם הרופא שלי ושאלתי אותו הרבה שאלות לגבי הבדיקה. אז קודם כל לגבי הסטטיסטיקה הידועה (1% סיכוי להפלה בתאומים)- הוא טוען שזו הסטטיטיקה הרשמית אבל היא מיושנת והיא כוללת את עקומת הלמידה של רופאים. כלומר, אם את הולכת לרופא מנוסה, הסיכון קטן בהרבה. בנוסף, חשיבות מי השפיר בתאומים גבוהה, היות והסיכון למומים גבוה יותר הריון מרובה עוברים. ובדיקות רגילות אחרות לא כלכך עובדות בתאומים (חלבון עוברי הוא ממש חסר משמעות). מעבר לכך, תחשבי על הסיכון שיוולדו לך שני ילדים עם בעייה! ילד אחד עם בעיה זה תיק מספיק גדול, אז שנים?! בעיני, זה סתם להרוס את החיים.

zimes

New member
לגבי מי שפיר הנה הקישור ../images/Emo38.gif

http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=331&msgid=2667500

למעלה