הריון תאומים

keren1

New member
לשיר בינתיים אני עוד פה

ולא בטוחה שאני אחזיק מעמד כל היום. אז......בהצלחה. תנוחי הרבה אחרי. וכשתתאוששי תשובי אלינו. בהצלחה
קרן

*שיר

New member
../images/Emo24.gif תודה קרן! אני מקווה לראות

אותך פה ביום ראשון כי הבדיקה היא רק אחה"צ. אבל בכל מקרה,
ותרגישי טוב!

taly_k

New member
היי שיר בקשר למי שפיר

באיזה שבוע את עושה את הבדיקה? כמה ימי מנוחה צריך לאחריה ? האמת אני מתלבטת קשות והרופא שלי שהוא אחד המומחים במיילדו - פרופ´ דור הוא נגד והאמת שאני חוששת מאוד מהפלה אבל בלב אני חושבת שעליי לעשות רק כדי להיות רגועה. השאלה הנשאלת מה עושים במידה וחס וחלילה אחד העוברים או אפילו שניהם יוצאים פגועים. האם הולכים לעשות הפלה? האם את מוכנה לכך ? הנושא מאוד מורכב. דרך אגב בת כמה את? איך היו שאר הבדיקות שלך - שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת, חלבון עוברי (למרות שזוהי בדיקה סטטיסטית אך יש טבלאות מיוחדות לערכים עבור תאומים). אשמח לשמוע אם תרצי לשתף, טלי

נונינה

New member
דילמת מי שפיר

כאמא לילד חריג אני מרשה לעצמי להביא את דעתי - ובכל זאת זו רק דעתי הריון שמופסק הוא בעיה "זמנית". ילד שנולד עם בעיה נולד איתה לכל החיים שלו ושל משפחתו, ולכן לדעתי צריך לעשות הכל על מנת לבדוק אם התינוקות בריאים. אני אוהבת את ילדי בלי קץ אבל אם בהריון הבא היו אומרים לי שאחד התאומים יהיה עם אותה בעיה בדיוק הייתי מורידה את ההריון. בקשר לדילמה של אחד בריא אחד לא וה"רשות" להרוג עוברים - זה כבר מאוד מאוד אישי וענין של תחושות בטן ואמונות לדעתי. אז, בהצלחה ושלא יהיו לך כלל דילמות כי הכל יהיה בסדר...

taly_k

New member
אתמול ערכתי סקירת מערכות מורחבת

וישבתי להתייעץ עם הרופא שביצע את הסקירה שהוא מנהל יחידת אולטרה סאונד בבית חולים לגבי מי שפיר והוא הרופא השני לאחר הרופא המטפל שלי שהוא פרופסור בכיר ומנהל יחידה בתל השומר ושניהם יחד באופן נחרץ המליצו לא לעשות מי שפיר וזאת מאחר שאני לא בקבוצת הסיכון, השקיפות העורפית שביצעתי תקינה וכן מאחר שעברתי הפלה בהריון הקודם וכך סיכויי להפיל גדולים ולדברי הרופא אם אני מפילה אני מפילה את שני העוברים גם יחד. כשהגעתי לסקירה הייתי די משוכנעת לעשות מי שפיר.עכשו אני כבר לא כ"כ בטוחה האם באמת לאור כל הבדיקות האפשריות שיצאו תקינות, ההסטוריה המשפחתית התקינה, והגיל שאינו בסיכון עדיין - האם לאור כל זאת כדאי לסכן הריון יקר כ"כ שהושג ע"י כ"כ הרבה טיפולים והפלה באמצע???

קרנושה

New member
אוףףף.....טלי עשית לי צמרמורת.....

אני פה מקשקשת ואת בדילמה רצינית בחייך....... מה עושים? את שואלת.....ולשאלה שלך יש השלכות לגביי חייך, לגביי חייהם של השניים......אני, כאחת שלא עשתה מי שפיר.....כאחת שאין לי מושג אם נמצאת בקבוצת סיכון או שלא ...(בגלל אחיין שלי אולי כן? ובגלל גילי לא, אני לא יודעת)..יכולה לומר לך ככה: אני עם השלישיה שלי עשיתי חלבון עוברי-הסטטיסטיקה היתה בסדר... סקירת איברים עשיתי בשבוע 14 שהיתה תקינה (היא היתה חלקית עקב הקושי לעשות לשלישיה)..... סקירה נוספת עשו לי בביה"ח (בשבוע 20 כבר הייתי בשמירת הריון) וגם היא היתה יותר חלקית מבשבוע 14 וגם היא לא שללה מומים (אם כי לא היה לילד כמעט מים בכלל בשק שלו)... מי שפיר כמובן לא היתה היתלבטות אצלי....אך אני לקחתי המון ריזיקה בהריון.....כשאני חושבת על זה היום אני לא מאמינה אפילו כמה...ואני רואה את הדילמות שלכם פה.....וחושבת כמה "הקלתי ראש"? היתכן?אני לא יודעת ההריון היה לי כל כך יקר שלא חשבתי עד הסוף תמיד... אני לא אוכל לייעץ לך...גם אם היה לי נסיון עשיר יותר בהחלטות כאלה גורליות/חשובות לא היייתי מתיימרת לייעץ...אך אוכל לומר לך זאת..... זה בידיים שלך-היי שלמה עם כל החלטה שתעשי!! כן, גם תחושת בטן חשובה מאוד!! ועוד תוספת שלי-משאלות לה אכן מתקיימות (לי יש עובדות לכך!!)... אני רוצה לעטוף אותך בים של חיבוקים...ולאחל לך ראש צלול ,לב שלם והרבה שקט נפשי על מנת להחליט בדילמה הנוכחית שלך..... קרן

קרנושה

New member
תיקוני טעויות בהודעתי

סקירת איברים=מערכות הסקירה בשבוע14 ו20 שללו מומים (ולא כפי שכתבתי בטעות) בגדול!! מי שפיר לא היתה התלבטות אצלי כי משבוע 18 הייתי עם ירידת מים ובמצב כזה לא עושים חד משמעי!! משאלות לב אכן מתקיימות!! צר לי על הטעויות אוף קרן

*שיר

New member
טלי - תשובות והרהורים

אני עושה את הבדיקה בדיוק בתחילת השבוע ה-18. לאור כל מה ששמעתי על החלבון העוברי, אני מתעלמת מהבדיקה הזאת. בעיני (עפ"י מה שקראתי ושהרופא אמר) זו בדיקה סטטיסטית בלבד ואין בה כדי להצביע האם יש לך בעיה עם העוברים, אלא רק האם יש סיכוי לבעיה, וזה ממש לא אומר כלום. את הבדיקה עשיתי ביום חמישי האחרון , כך שאת התוצאות אני אקבל רק אחרי מי השפיר. אני בת 31, ללא בעיות ידועות במשפחה. השקיפות העורפית היתה מצויינת (US) וגם בסקירת המערכות לא גילו שום בעייה. אני חושבת שההחלטה לגבי בדיקת מי השפיר היא מאוד מאוד אישית. כל אחד לפי התחושה שלו ומערכת השיקולים שלו. אצלנו - זה ההריון הראשון שלי והוא הגיע מאוד בקלות, ואולי לכן אין לנו דילמה רבה מדי. בנוסף, כרגע אני לא כלכך חוששת מהפלה בעקבות הבדיקה, אלא מתוצאה לא טובה של המי שפיר. אבל אנחנו מוכנים לכך שאם התוצאות לא יהיו טובות נעשה הפלה. זה יהיה מאוד קשה, אבל אני חושבת שאני מעדיפה את זה ככה. אצלי הרופא דווקא הדגיש את חשיבות מי השפיר בתאומים. קודם כל, לתאומים יש סיכוי יותר גבוה למומים, והיות ואצלי הם כנראה זהים, הרי שאם יש בעיה כרומוזלית (ככה אומרים?) היא תופיע בשניהם. לכן, הבדיקה חשובה פי שניים! הסיכון הוא שייצא לא ילד אחד פגוע אלא שניים, ובעינינו זה כבר סיכון מוגזם. אולי אני מזלזלת בחיי העוברים (וסליחה ענקית מראש לכל מי שיש לו ילד פגוע), אבל אני חושבת שזה הרס חיים טוטאלי לגדל שני ילדים פגועים. יש לנו חברים שיש להם שני ילדים בעייתים (בעיות בתקשורת) והחיים שלהם פשוט קשים בצורה שלא תאמן. אז זהו, תחזיקו לי אצבעות שהכל יעבור בשלום ונקבל תוצאות טובות

taly_k

New member
היי שיר את בטח אחריי כבר

איך הייתה הבדיקה? מי ביצע לך את הבדיקה ? אני מאחלת לך בהצלחה !!! בהבדל ממך ההריון הזה שלי הוא לאחר 7 טיפולי IVF והפלה בדרך וזהו הריון יקר ואצלי מדובר בתאומים לא זהים - שני שקים נפרדים. אז את בטח מבינה את הלבטים הקשים שלי.

קרנושה

New member
שיר, חייבת לומר ../images/Emo50.gif כאן ועכשיו

כי ביום ראשון בבוקר לא אהיה פה... מבטיחה לחשוב עליך ולהחזיק לך אצבעות (ברגעים שהם לא תפוסות לי)...
מקווה שזה ילך חלק ושהבדיקה תביא איתה רק בשורות טובות ורוגע!! כולנו איתך בליבנו... המון
קרן

למעלה