טלי - תשובות והרהורים
אני עושה את הבדיקה בדיוק בתחילת השבוע ה-18. לאור כל מה ששמעתי על החלבון העוברי, אני מתעלמת מהבדיקה הזאת. בעיני (עפ"י מה שקראתי ושהרופא אמר) זו בדיקה סטטיסטית בלבד ואין בה כדי להצביע האם יש לך בעיה עם העוברים, אלא רק האם יש סיכוי לבעיה, וזה ממש לא אומר כלום. את הבדיקה עשיתי ביום חמישי האחרון , כך שאת התוצאות אני אקבל רק אחרי מי השפיר. אני בת 31, ללא בעיות ידועות במשפחה. השקיפות העורפית היתה מצויינת (US) וגם בסקירת המערכות לא גילו שום בעייה. אני חושבת שההחלטה לגבי בדיקת מי השפיר היא מאוד מאוד אישית. כל אחד לפי התחושה שלו ומערכת השיקולים שלו. אצלנו - זה ההריון הראשון שלי והוא הגיע מאוד בקלות, ואולי לכן אין לנו דילמה רבה מדי. בנוסף, כרגע אני לא כלכך חוששת מהפלה בעקבות הבדיקה, אלא מתוצאה לא טובה של המי שפיר. אבל אנחנו מוכנים לכך שאם התוצאות לא יהיו טובות נעשה הפלה. זה יהיה מאוד קשה, אבל אני חושבת שאני מעדיפה את זה ככה. אצלי הרופא דווקא הדגיש את חשיבות מי השפיר בתאומים. קודם כל, לתאומים יש סיכוי יותר גבוה למומים, והיות ואצלי הם כנראה זהים, הרי שאם יש בעיה כרומוזלית (ככה אומרים?) היא תופיע בשניהם. לכן, הבדיקה חשובה פי שניים! הסיכון הוא שייצא לא ילד אחד פגוע אלא שניים, ובעינינו זה כבר סיכון מוגזם. אולי אני מזלזלת בחיי העוברים (וסליחה ענקית מראש לכל מי שיש לו ילד פגוע), אבל אני חושבת שזה הרס חיים טוטאלי לגדל שני ילדים פגועים. יש לנו חברים שיש להם שני ילדים בעייתים (בעיות בתקשורת) והחיים שלהם פשוט קשים בצורה שלא תאמן. אז זהו, תחזיקו לי אצבעות שהכל יעבור בשלום ונקבל תוצאות טובות