הרטבת לילה

kashke

New member
../images/Emo45.gif מסכימה. שניים. אחד בשימוש

אחד או בארון או בכביסה.

ב נ ה

New member
כן גם אילו עם ציפוי המגבת מרשרשים:-

מבחינת גודל(אמנם קנינו מזמן)אבל בכיתן יש מתאים גם לגודל 180/200

לאה_מ

New member
אם הוא כבר היה יבש לגמרי במשך תקופה

וחזר להרטיב מדי לילה, אני הייתי מתייעצת בשאלה הזו עם רופא ילדים כדי לשלול בעיה רפואית כלשהי. בנוסף, אולי קר לו - אולי שישן בפיג'מה חורפית כבר?

מצביעה בעד קור....

בנדיט ישן עם חיתול אבל אם אני לא מקפידה על פיג'מה ארוכה + רק קצת קצת חלון פתוח קר לו מידי והוא מציף עד כדי "קריסה" של החיתול.....

אבא גאה

New member
פול-אפס

אושר בן חמש דקות לחמש והוא עדיין לובש פול-אפס בלילות אנחנו קוראים לזה "תחתונים גדולים" ואין לו בעיה עם זה בכלל. מידי פעם הוא שואל מתי יוכל לישון בלי זה ואני אומר שלכשיקם יבש שלושה ימים רצוץ נוריד את "התחתונים הגדולים".

שלושה ימים רצוץ?

העיקר הבריאוץ! אצלנו אחרי שלושה לילות רטובים אני באמת רצוצה

אפרתש

New member
גם לנו יש שעוונית. מאד נוח

ככה אני גם יותר רגועה כשאנשים מבוגרים נכנסים למיטה עם כוס קפה

פיג'מת חורף נכנסה כבר לתוקף ../images/Emo13.gif

זה לא עוזר. חשבנו על פול-אפס אבל הבטן אומרת לי שאולי הוא ירגיש שאנחנו לא סומכים עליו, או חושבים שהוא תינוק או משהו כזה (לא בהכרח מודע), ואז זה יעשה שני נזקים: הוא יישאר בלי אחריות על הפיפי ועל ההתאפקות. אז איך ילמד? הוא עלול להפגע מאיתנו. ניסינו אפילו לקחת אותו לשירותים כשראינו שהוא מתעורר (בין מחזורי שינה) אבל זה היה בכי גדול, והתעוררות, אז ויתרנו. אז מה, שעוונית? איכס.

אפרתש

New member
בימינו שעוונית זה כבר לא איכס

בפרט בחורף. הן רכות, ותורמות לחימום.

אבל השתנה עצמאית קשורה באחריות ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שהוא אחראי על ההרטבה בלילה, אבל אני כן מגדלת אותו בגישה שהוא אחראי על גופו: בענייני אכילה, צחצוח שיניים, עשיית צרכים, הסתרקות. לשים לילד כזה חיתול אחרי שכבר נפרד ממנו, שקול בעיניי למסר שאנחנו לא סומכים עליו שיידע להסתדר עם גופו. אם הוא מבקש חיתול, זה כמובן משהו אחר. אז אני סומכת עליו שהוא ימצא את הדרך בעצמו, רק בינתיים לא רוצה לישון בשלולית
. הוחלט על שעוונית. למעשה זה מכונה "מגן מזרון" ואני נוסעת היום לקנות! תודה צימעס! מה הייתי עושה בלעדייך?!

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif החלטה נבונה, ובעניין האחריות -

זוכרת את שיטת הצעת המיטה בשכבות (נילון-מגבת-סדין וחוזר חלילה?) - אולי במסגרת העברת האחריות (או השדר שאנו סומכים עליך) אפשר להציע את המיטה שלו בשכבות, לשים ליד שמיכה ופיג'מה להחלפה, ואם הוא מתעורר רטוב, הוא יכול להוריד את השכבה העליונה, להחליף פיג'מה ושמיכה ולחזור לישון במינימום עזרה מכם.

צימעס

New member
אבל...

יכול להיות שמצב שהוא היה רוצה חיתול, ולא מבקש כי הוא לא רוצה לאכזב אתכם. איך פותרים? אולי בכ"ז מציעים?

לא נראה לי שזה העניין כאן ../images/Emo3.gif

אין לו שום בעיה "לאכזב" אותנו על ידי מריחת גבינה על כל הפרצוף (הוא מתגלח) או לעשות קקי בסיר ולא בשירותים כדי לא להפסיק משחק באמצע (בעיניי זה מאוד מפתח יצירתיות - לשחק תוך כדי ישיבה: נבנים ככה אוהלים ומגדלים מרשימים ביותר
). אולי ארחרח דרך שיחה השלכתית - מה דעתו, האם החבר הדמיוני שלו רוצה חיתול ללילה אחרי שברח לו פיפי...

טלי12345

New member
אצלינו שמתי לב

שהוא מפספס לפעמים בחלום מפחיד או אם הלך לישון אחרי יום הפוך.... עובר עליו משהו מיוחד? ולגבי הלילה, גם אצלינו יש פיג'מת חורף, אבל הוא מעיף את השמיכה וקם ארטיק בבוקר.......

dor10r

New member
מה לגבי תחתונים סופגים?

אנחנו עדיין לא בשלב של גמילה, אבל זכור לי שלילד של חברים שלי, שהיו לו בעיות בריחת פיפי כשהוא ישן אצל חברים והוא פחד שזה יקרה לו שוב- אז קנו לו חבילה של תחתונים סופגים והוא לוקח את זה איתו כשהוא ישן מחוץ לבית וכך הוא ישן רגוע ולא הפסיק ללכת לחברים. אולי זה הפתרון במקום להחזיר טיטול שנחשב פריט של תינוקות...

למעלה