הרוח החילונית

גוססי

New member
מרתק! אבל חסרים לי כמה דברים

שכחת להזכיר, לדוגמה שבין המחלות של "פעם" (אין כמו קצת נוסטלגיה, אה?) היתה מגיפה שנקראה "המות השחור". המגיפה החביבה הזו השמידה תוך כמה שנים כשליש מאוכלוסיית אירופה, ונראה לי שהמחלות של היום - כולל מגיפת האיידס האימתנית - רחוקות מאד מהישג מונומנטלי זה. נכון גם שלראות זקן סנילי או חולה סרטן זה לא נעים, אבל - ותקני אותי אם אני טועה - האין זה נכון יותר לומר שלפני כמה מאות שנים רוב האוכלוסיה פשוט לא הצליחה להגיע לגיל בו לוקים באלצהיימר? כלומר, כשאתה מת בגיל 35 ממחלה זיהומית (או תוך כדי לידה, ענין מאד נדיר כיום), הסיכוי שתלקה באלצהיימר או סרטן לעת זקנה נעשה זניח למדי, לא? נראה לי שאפשר להאשים את הרפואה המודרנית לכל היותר בכך שהשקיעה בהארכת חיי החולה יותר מאשר בשיפור באיכות חייו, אבל התעלמות מוחלטת מהישגיה המדהימים היא סילוף גמור של המציאות.

similar

New member
השלמת החסר:

ראשית – לא התעלמתי מהישגיה של הרפואה המודרנית לפחות בתחום הכירורגיה למשל. דיברתי על מחלות כרוניות, דהיינו – רפואות פנימיות על כל סוגיהן. בכל מה שקשור בתקון מבנים הרפואה המערבית היא הרפואה ואי אפשר להתחרות בה, אך זה לא ריפוי, זה שירות תיקונים טוב, נשברה רגל, להחליף שסתום, בכל מה שקשור לטכנולוגיה הרפואה מועילה. ברמה הטכנולוגית אינני מזלזלת ברפואה המודרנית ועם הטכנאים של הרפואה אין לי ויכוח, עם שאר הרופאים כן. מחלות של "פעם" – אתה צודק, הם גבו מחיר כבד, אך זה מה שנקרא ניפוי. מגיפה היא פריחה אקוטית של מחלה כרונית חברתית, אמנם הרפואה הצליחה להאריך חיים, לגרום למחלות קשות יותר והבעיה החברתית לא נפתרה. "המגיפה" או: הפריחה האקוטית כיום הן תאונות הדרכים, המלחמות והרבע אשר גובים מחיר כבד כך שמגיפת המות השחור אינה שונה ממגיפת כל הנ"ל. את המות השחור דיכאו באמצעים אלופתים והשאירו יצורים חיים, בשר ועצמות כמעט בלי "נשמה באפם" כוך כוח החיים הקולקטיבי ניתב את הניפוי הזה למקומות אחרים – קטלניים יותר, סופניים.

גוססי

New member
ראשית, טוב לראות...

ששמץ מכבודה של הרפואה המערבית הושב אליה. שנית, הרפואה המודרנית לא מתיימרת למנוע מלחמות, תאונות דרכים ורעב אלא רק לתקן את נזקיהן, וגם בתחום זה יש השגים מדהימים.

similar

New member
ועוד משהו שרציתי להוסיף:

פעם היה פשוט לרפא, היום כבר לא מדברים על ריפוי, מדברים על טיפול, הרפואה המודרנית/קונוונציונלית/אלופתית/מערבית מפרקת את האדם לגורמים, יש רופא מומחה לכל חלק בגוף וגם לאותו חלק יש כמה מומחים, למשל, מומחה לקרנית העין ומומחה לרישתית העין. התרופות שבשימוש נהיו יותר חזקות וקשות. והחיידקים – כמובן, יותר עמידים.....אתה יודע שיש דבר שנקרא "דלקת ריאות נרכשת בבית חולים" לאנשים מאושפזים? Hospital Acquired Pneumonia – בעקבות אשפוז. מתרחשת בין 48 שעות עד שבועיים מיום האשפוז. יש בבית חולים הרבה מאוד חיידקים שעמידים לאנטיביוטיקה. בשביל דלקת ריאות כזו צריך מרשם רופא מומחה שיבדוק את הפציינט באופן מיוחד על מנת לתת לו את שילוב שלושת סוגי האנטיביוטיקות החזקות ביותר ושאין היתר לשום רופא פרט למומחים מסוימים לרשום אותם לחולים. בפועל הבעיה הבסיסית של הרפואה המערבית ושל חלק מהרפואות הטבעיות שמכבות שריפות, משפרות זמנית את המצב, רק מקלות, הריפוי הוא לא לעומק ולא יורד לשורש הבעיה. הרפואה המערבית לא מסוגלת לרפא. ואגב – תשאל כל רופא (ובעצם לא, אתה צריך ידע ברפואה כדי לשאול על מנת שלא יסבן אותך), אבל אני בסמינרים עם רופאים נוכחתי שכולם מודים בסופו של דבר שאף אחד מהם לא הצליח לרפא בחייו ולו מחלה כרונית אחת. אני לא מדברת על קיבוע שברים או ניקוז אבצס. מחלות כרוניות. וכיצד יכול הרופא המכובד לרפא מחלה כרוני? מגיע פציינט עם נזלת, הוא מקבל טיפות אף, מגיע כעבור זמן מה עם שפעת, מקבל אנטיביוטיקה. שקט. עוד כמה פעמים של שפעות כאלה ואחרות. דלקת ריאות. הולכים לרופא אחר שמומחה לזה. אנטיביוטיקה. השנים חולפות, מורחים משחה על פטריה כאן או שם, עוד אנטיביוטיקה, אולי אפילו קורטיזון במקרים מסוימים. שקט. כעבור כמה שנים חיידק אלים במעיים – הולכים לגסטרו, לא? הרי אי אפשר ללכת לרופא הכללי או רופא המשפחה או המומחה ריאות. ואיך יכולים הרופאים לדעת על הקשר בין כל מחלה ומחלה של אותו הפציינט??? מתייחסים אליו כמו אל מחסן שצריך להוציא או להכניס ממנו ולא כאל אדם חושב, מרגיש, אוהב. מי שיוצא הכי מפסיד בסוף זה רק הפציינט. תאגידי חברות התרופות המאפיונריות האלה (וה´ עדי שאני יודעת על מה אני מדברת) מרוויחות ים של כסף, הרופא מרוויח עבודה, בתי המרקחת מרוויחים על חשבונו גם ורק הוא סובל.

zeevms

New member
אחרת היינו מתים

את לרגע עוצרת וחושבת מה היה קורה אילו לא היינו מקבלים את כל התרופות והטיפולים? היינו מתים!!! את יודעת מה? אני לא מבין אפילו למה אני טורח, אם את כל כך מאמינה בזה אני רוצה לראות שכל חייך לא תלכי לרופא ולא תקחי אף תרופה ולא תתאשפזי באף בית- חולים ואז נראה איזה חיים יהיו לך וכמה זמן תחיי. אבל שנינו יודעים שתמשיכי לקחת תרופות וללכת לרופאים, אז למה את מבלבלת ת´שכל???

similar

New member
אז זהו- שלא

אין לי בטוח רפואי, אני לא מחוסנת, לא לוקחת תרופות וחוץ ממסגרת עיסוקי שכולל רופאים (בתחום ההסברה) אני לא הולכת לבתי חולים בתור חולה,אני לא משתמשת בשום דבר ממה שנקרא הרפואה המודרנית. במידה ואצטרך לגבס איבר מאיברי אגבס אותו בודאי (ואני מאוד מקווה שלא). אני נגד הרפואה המודרנית ואם צריך אני מתנגדת ונלחמת שלא יכניסו אותי בשום אופן וצורה בתור חולה פוטנציאלית לממסד הזה. סבא וסבתא שלי שיהיו בריאים מצד האמא מבוגרים מאוד מאוד ומעולם כמעט לא לקחו תרופות בחייהם ולא השתמשו בממסד הרפואי. הם בריאים. אין להם את מחלות הזקנים הרגילות שיש לכולם. סבא וסבתא שלי מצד האבא הרבה יותר צעירים. כל חייהם נעזרו בממסד הרפואי (כמו הרבה אנשים) והם סובלים מכל המחלות שלא תרצה, ולוקחים כל היום כדורים שונים ומשונים לכל תחלואיהם.

zeevms

New member
שיהיו לך חיים ארוכים

באמת שאין לי יותר מה להתווכח איתך כי העובדות מדברות בעד עצמם. אם את בכל זאת בוחרת להתעלם מהם, אני מאחל לך חיים ארוכים ובריאים למרות שאני בספק שזה מה שיהיה לך.

אתה באמת חושב

שאם, חס וחלילה, היא תחלה (לא מדברת על "סתם" כאב ראש או גרון), היא תמשיך לשבת בחיבוק ידיים כאילו לא קרה כלום, ולא תטפל בעצמה? נראה לי שאתה טועה. אינני נוקטת בשיטה קיצונית כמו שלילת הרפואה המודרנית לגמרי, אבל מניסיון, טיבן של מחלות מסוימות (מן הפשוטות יותר, ברוך ה´), פשוט לעבור, בין אם לוקחים מליון כדורים כדי להוריד חום, לשכך כאבים וכו´ (מה שלא מטיב עם המחלה -!!!- אלא, מקסימום, מטיב מעט את ההרגשה), ובין אם "משתדלים להחלים" בדרכים אחרות. אדם שמתנזר לחלוטין מהרפואה, אינו בהכרח "שאנן" ו"לא ערני" למצב בריאותו. לעיתים, ההפך הוא הנכון. כשהייתי קטנה, כפית פטל, או משקה בסגנון (ששנאתי את הטעם שלו בדיוק כמו ששנאתי את הטעם של התרופה, כך שלא הבדלתי בינהם) ואבקת טלק (או כל דבר דומה) רפאו אותי מכל מיני מחלות (ותודה להורי שהביאוני עד הלום)
כשגדלתי, הסתדרתי גם בלעדיהם (בהרבה מקרים)
יכולים להעיד על כך, אנשים שרגילים לקחת תרופות לשיכוך כאבים (תשאלו בנות שלוקחות אדקס. זו אחת הדוגמאות הבולטות ביותר, ורבות מצטערות על הרגע..) שהתמכרו לתרופה, המערכת החיסונית שלהם הורגלה שלא להיות מסוגלת לעמוד בפני כאבים (אפילו קלים, יחסית), ואי לקיחת כדור במצב כזה, גרוע בהרבה- ככל שמכורים יותר לרעיון- כך שבלעדיו/הם אין חיים. שיהיו לכולם חיים בריאים (זאב, הספק שלך לא נדיב במיוחד...
), ואגב, אינני חושבת ששום עובדות מדברות בעד עצמם: הבריאות של סבהּ וסבתהּ מכל אחד מהצדדים יכולה להיות מקרית ביחס לצורת החיים שלהם, ויכולה להיות תוצאה של אותה צורת חיים. לדעתי, צריך לקחת איזושהי פרופורציית אמצע. (שאומרת, לא לשבת בנחת כשמתפתח נמק, או נשברת עצם, ח"ו, וכדומה). הכרתי אשה, שכל חייה הקפידה על בריאות, ובמיוחד נשמרה מחומרים מסרטנים- מכשירים חשמליים שונים, שמש, עשן, וכל מה שאני יכולה, ובעיקר לא יכולה- להעלות על דעתי. בסוף ימיה, היא נפטרה מסרטן... אז כמובן שאי אפשר לדעת כלום, אי אפשר להיות אחראיים על דברים שלא תלויים בנו, אלא רק להשתדל לשמור על עצמנו, ולא משנה באיזו דרך.

לא, לא חשבתי כך-

אפשר היה להבין מדבריך שגרון ונזלת הם לא כל הסיפור. מה שהתכוונתי היה, לא להתעלם מצרכי הגוף, בגלל התנזרות מהרפואה. שוב, אם את משתמשת ברפואה האלטרנטיבית, כל מה שכתבתי נגד- בהודעתי הקודמת- אינו רלוונטי. הדגש כאן הוא על אחריות האדם על עצמו. גם אני מאמינה במכוונות של האדם עצמו, ואם הבנתי נכון (מ´שמועות´), אז הרפואה די מתפתחת בכיוון, בשנים האחרונות (הבנתי מפי איזה רופא או שניים, שהרפואה הקונוונציונלית מסרבת להכיר במציאויות שונות, מחשש לעורה). בקשר לאותה אישה, דעתי כדעתך (זה בעצם הגיוני ביותר, ואף מוכח. ואין לי מושג, יתכן והיא צרכה אי אילו תרופות בזקנתה), וגם לכך התכוונתי, כשאמרתי "פרופורציית אמצע", כלומר: לא להתעלם מדרישות הגוף שלנו, ומאידך, לא להתעלם מהעולם בו אנו חיים. ובקשר למשככי כאבים, אינני בקיאה בהבדלים, רק יודעת, שבהקשר למערכת החיסונית, משככי כאבים (תלוי איזה, כמובן!) מרגילים את האדם להיות תלויים בהם, ובכך מחלישים את כח הסבל שלו, זה נשמע כמו שהמערכת החיסונית שלו נחלשת (מתנוונת). זו טעות?

similar

New member
פרופורציית אמצע?

את חושבת שכל חיי באמת חליתי רק ב"גרון" או קצת נזלת???? אני לא מדברת מתוך תיאוריה. ברצוני להעיר תיקון קטן: משככי כאבים לא קשורים כל כך למערכת החיסונית אלא לרצפטורי כאב. מבחינתי אין שום מקריות בעולם, הכל מכוון, ולא על ידי כוחות עליונים, אלא באמצעות האדם עצמו. אם אדם בוחר להשאר פאסיבי ו"להיזרק" ברכבת החיים אז כך יראו חייו. גם אני הכרתי איש כזה, הצרה היא שהוא השתמש באמצעים קונוונציונלים כשהוא היה חולה אפילו בצורה קלה. תראי, הקיצוניים שנשמרים ממכשירים חשמליים, חומרים משמרים וכו´ אבל בצורה אובססיבית, פשוט הופכים את מערכת העיכול והחיסון שלהם לרגישות ביתר. אני לא אומרת שטוב לעמוד כל היום ליד המיקרוגל או לאכול כל יום מקדונלד וכמה שיותר מונוסודיום גלאוטומט, אבל גם אנשים כאלה, טוב מדי פעם אם "יזכירו" למערכת שלהם שהם חיים בסביבה כזו. יכולים להיות עוד גורמים למחלתה, ולא רק הימנעות ממזון מסוים או מכשירים כאלו ואחרים. המזון יכול לעשות מודיפיקציה למחלה או לאדם, אך לא הוא הגורם העיקרי (דגש על עיקרי, כי יש לו צד בעניין).

Alon16

New member
אוי אברויך....

"אין לי בטוח רפואי, אני לא מחוסנת, לא לוקחת תרופות וחוץ ממסגרת עיסוקי שכולל רופאים (בתחום ההסברה) אני לא הולכת לבתי חולים בתור חולה,אני לא משתמשת בשום דבר ממה שנקרא הרפואה המודרנית. במידה ואצטרך לגבס איבר מאיברי אגבס אותו בודאי (ואני מאוד מקווה שלא). אני נגד הרפואה המודרנית ואם צריך אני מתנגדת ונלחמת שלא יכניסו אותי בשום אופן וצורה בתור חולה פוטנציאלית לממסד הזה." אפשר לדעת למה???? "ורפא ירפא - מכאן שניתנה לרופא רשות לרפאות!!!"

חוץ מ..

ביטוח רפואי, ואולי גם קצת חיסונים לפעמים.. אני לא רואה רע. הממ.. בעצם, ביטוח רפואי היא לא צריכה, מנקודת הראות שלה (זה סתם בשביל הבטחון..), כי היא לא משתמשת בקופות החולים השונות, בתי חולים, וכד´, (שאלה: האם תלכי ללדת בבית חולים?) וזה גם די תלוי מה דעתה בנוגע לדרכי הרפואה הלא קונבנציונלית. כי "מכאן שניתן לרופא רשות לרפאות", מתייחס בוודאי גם לרפואה אלטרנטיבית, והיא יכולה אולי להיות "רופאה של עצמה", בקטע הזה, או משהו.. (למרות שאישית, קצת קשה לי לחשוב על הרעיון להסתמך על זה לחלוטין)

Alon16

New member
לא הבנתי מה הקטע...

למה לא להשתמש ברפואה המודרנית? זה אסור ע"פ ההלכה או משהו?

לא

אבל יש אנשים שמתנגדים לזה (בלי קשר להלכה). חלקם מתוך דעה ששיטת הרפואה הקונבנציונלית פשוט אינה טובה (כלומר, יותר מקלקלת ממתקנת), חלקם מתוך אי אילו נגיעות אישיות- כמו מחדל שפגע בהם, או כל סיבה אחרת. בחירתם חופשית וזכותם לנהוג כרצונם.

similar

New member
זה בכלל לא קשור להלכה.

שים לב שהפילוסופיה (אם אפשר בכלל לקרוא לה פילוסופיה) של הרפואה המודרנית אינה שונה במאום מההשקפה של האדם הוא רק חומר, מולקולות, רקמות וכו´. הפרדת האדם לגורמים.

זהו, שאני לא יודעת...

דיברתי על רפואה אלטרנטיבית מהסוג המטפל בשורשי הבעיות, ולא בסימפטומים. ואני מאמינה בצריכת ויטמינים, וכל מה שצריך, באופן טבעי (פירות, וכדו´). יועיל יועיל, לא יזיק. (לא אמרתי להחנק עם זה) את נשמעת לי קצת יומרנית, ומן הסתם בגלל שאת בעצם מנפנפת מוסכמות של חברה. אבל כל עוד את בריאה (אם שמת לב, שיניתי מעט את דעתי בנידון:), ואני מאחלת לך שתהיי כך כל חייך, קשה לי למצוא בעיה בכך.. מלבד, כמובן, האומץ ולקיחת האחריות הזאת, שכיוון שהיא חדשה ו"מוזרה" לי, הייתי מסתכלת עליה "עקום"..
. בכל מקרה, אני כמעט ולא מבינה ברפואה, בשביל לדעת ולהבין מה פה באמת אמין ומה לא. וסתם שאלה שמסקרנת אותי, אם לא אכפת לך: אפשר להניח שאת מספיק חסינה, לדעתך, כדי להסתובב במקומות באחוז סיכון לתפיסת מחלות זיהומיות ואחרות (אם לא מחוסנים נגדם), או שפשוט היית מתרחקת מסביבה כזאת, בכל מחיר? עכשיו באמת הלכתי.. :)

similar

New member
הממ...

"חוץ מבטוח רפואי ואולי גם קצת חיסונים לפעמים.."????????? לולא היה לך המידע האמיתי לגבי חיסונים היית "נותנת לעצמך על הראש" על מה שאמרת. לא אלד בבית חולים. עצוב הוא שחברותיי אשר יולדות בבית צריכות לשלם עבור זה המון כסף וגם: כל יולדת בישראל מקבלת 400 ₪. ומי שיולדת בבית לא. מה אני חושבת על דרכי הרפואות הלא קונוונציונליות? אלו שמטפלים בצורה סימפטומטית לא שונים בהרבה מהרפואה המודרנית. דיכוי זה דיכוי. עצוב לי לשמוע אנשים אומרים על ויטמינים למיניהם שהם קונים: "אה, זה לא יועיל אז זה לא יזיק", "זה לא מזיק". והמוכרים? אלו שמשווקים את הויטמינים האלו: "אין לזה תופעות לואי". האם ייתכן שמשהו יעזור למישהו מבלי להזיק? יש משפט שאומר: What can heal can kill.

similar

New member
רשות לרפא...

רופא הוא לא בהכרח אחד שלמד 7 שנים באוניברסיטה ועשה התמחות 5 שנים. הפילוסופיה שלי אומרת שהאדם הזה אינו רופא כלל וכלל. רופא הוא אדם שמתייחס לכוליות האדם שעומד מולו. הוא כזה שאם כואבת לי האוזן אני באה אליו ואם יש לי בריחת שתן אני גם באה אליו. אדם שמבין בטבע האדם כמו גם בגופו.

similar

New member
מה אתה אומר!

קודם כל זאב, תודה על האחול עם הספק בצדו. שנית – לא הכמות משנה לי, אלא האיכות. אני מעדיפה לחיות חיים טובים מבחינה רוחנית מאשר חיים ארוכים ו"איכותיים" מבחינה גשמית ומלאי "עונג" שהופך לנגע בסופם.

zeevms

New member
לא קשור

זה נכון שהמחלות היום קשות יותר. אבל יש לכך סיבה- אם זה באמת מעניין אותך אני יסביר לך. אבל בכל אופן זה לא קשור ותוחלת החיים גדלה במאות אחוזים בעשורים האחרונים וגם לפני זה- וזאת בזכות הרפואה. והעובדה הברורה ביותר היא שבמדינות מתפתחות שבהן הרפואה אינה מפותחת תוחלת החיים נמוכה בהרבה ממדינות שבהן הרפואה מפותחת.

למעלה