הרוח החילונית

similar

New member
אני בכלל לא מתנשאת...

ולא התערבתי וכל מה שציינת. באמת התנצלתי אבל את קבעת (על סמך מה?) שזה צער צבוע. שיהיה לך רק טוב.

Yair Segal

New member
מחד טוענים שאין נשמה

ומאידך מאשימים חרדים שגונבים נשמות. מה לדעתך הנכון מהשניים? ועדיין לא הצלחתי לקבל הסבר מאף חילוני איך הוא יודע שאין נשמה. האים אינו חושב? האים אינו מרגיש? האים אינו רוצה? האים אינו עושה דברים בניגוד לרצונו? ממה עשויות כל הפעילויות האלו? מאיזה תרכובת חומרים? הביטוי "פולסים חשמליים" כבר לא תופס כי א. הוא לא מוכח וב. הוא לא הגיוני (ממה מורכב הגיון?)

zeevms

New member
הסבר מחילוני

א- אף אחד לא מאשים את החרדים שגונבים נשמות. ב- כדי להסביר לך האם לדעתי יש או אין נשמה, אני צריך שתגדיר לי מהי "נשמה" לדעתך. ג- "פולסים חשמליים" דווקא כן מוכחים וכן הגיונים- אלו הם הניורונים אשר מעבירים אותות בין מערכות העצבים לבין המוח וכך יוצרים "פולסים (אותות) חשמליים".

Yair Segal

New member
אז במה נבדל האדם מהבהמה?

וכיצד פולסים חשמליים הם בעלי בחירה חופשית?

zeevms

New member
באינטלגנציה

האדם נבדל מהבהמה ברמת האינטלגנציה ומורכבות המוח. האם אתה טוען שבהמות לא חושבות? או שאין להם רגשות אפילו בצורה הבסיסית ביותר? בקשר לפולסים החשמליים- אתה חייב להבין שהם חלק מהגוף שלך ואין להם שום בחירה, הם בסך הכל אותות חשמליים שמעבירים מסרים מהסביבה (ע"י החושים- מערכת העצבים) אל המוח, והמוח הוא זה שמעבד אותם ומחליט את ההחלטות, בעזרת כמובן עוד אותות חשמליים שכן כל הגוף שלנו עובד על אותות חשמליים.

zeevms

New member
נכון

שוב- פולסים הם בסך הכל זרם חשמלי, אז בוודאי שאין להם בחירה. האדם מחליט בעזרת מוחו אשר נעזר בזרם החשמלי.

similar

New member
האדם צריך רצון כדי להחליט

וההוצאה לפועל של ההחלטה נעזרת בפולסים החשמליים.

zeevms

New member
אין שום קשר

אין שום קשר לדיון הזה. אבל אם כבר העלית את זה זה לא בהכרח נכון. בכל רגע נתון המוח מחליט לבצע הרבה מאוד פעולות למרות שחלק ממך לא רוצה. לדוגמה: מצד אחד הידיים שלך משדרות למוח שהם רוצות להמשיך להקליד על המחשב, ומצד שני העיניים שלך משדרות למוח שהם רוצות להסגר, המוח מקבל את השדרים ומחליט לבצע החלטה מסוימת (בהתאם לסדר עדיפויות) בניגוד לידיים או לעיניים וכך זה בעצם בניגוד לרצונך, כי את כמובן רוצה את שניהם.

similar

New member
יש קשר ועוד איזה

הפעולה שעשית בסופו של דבר (ללכת לישון) היא מה שרצית לעשות. זה לא שהעיניים "קבעו" לך. נכון הוא, שהיצור המורכב הזה שנקרא אדם שנולד עם יכולת בחירה חופשית כמעט בלתי מוגבלת נולד גם עם מערכות התראה מה שנקרא בשפת הרפואה "סימפטומים" על מנת שלא יבזבז את מחזור חייו לריק וימות בטרם עת ממה שטמון בפוטנציאל שלו.מה בערך שטח הריאות של בן אדם? בסביבות מאה מטר מרובע, אבל שטח כזה עצום חייב לספיחת החמצן, חמצן באויר נמצא בערך ב – 17%, ואז צריכים מן מכשיר כזה עצום עם שטח גדול, עם לחץ מסוים כדי שנוכל לספוח את החמצן ולהוציא דו תחמוצת הפחמן. עכשיו, היכולת, המכניזם הזה שיכול לדאוג להמשכיות החיים, שזה הגוף הגשמי של הבן אדם וכל האברים, כל המערכות, אנחנו מבינים שהוא צריך מנגנון שיהיה מתריע על סטיות מהנורמה, שאם הבן אדם היה כוכב לכת לא היה צריך מנגון התראה, אם היה דומם, ובלי בחירה חופשית לא היה צריך מנגנון התראה. ככל שיכולת הבחירה החופשית מהדומם עד לחי ולאדם, ככל שיכולת הבחירה החופשית הולכת וגדלה אנחנו מבינים שצריך מנגנון יותר משוכלל של התראות. ולכן ההתראות/סכנות אצל חלזונות או חיים אמפיביים, או רכיכות, או חיים יותר פשוטים, הם צריכים פחות מנגנונים כדי להזהיר אותם ואילו האדם שהוא כל כך מורכב וכל כך חופשי לבוחר שהוא היצור שיש לו בחירה כמעט אינסופית. צריך מנגנוני פיקוח והתראה כל כך משוכללים כדי שאם נתנו לו לאדם בחירה כל כך חופשית אז ברגע שיצא קצת מהנורמה, שיוצא מאיזשהו מצב מסוים, כשמתחיל להתעורר איזה מצב של סכנה לחיים, צריך מערכות התראה. מערכות התראה אלה הסימפטומים שיש לבני אדם, זה לא החולי שלהם. העולם עד היום עוד לא הבין את הנקודה הזו והם חושבים שהסימנים החיצוניים האלה שיש לבן אדם שהם מנגנוני ההפעלה של מנגנוני ההתראה שזה הקלקול בעצמו. זאת נקודה בין החשובות ביותר בהבנה של המחשבה ההומיאופתית. וכל האלופתיה וכל השיטה הרפואית היום שנמצאת כמעט בכל העולם, היא נלחמת נגד מנגנוני ההתראה. זאת אומרת, שרואים סימנים לא מבינים שזה ההפעלה של מצב חירום ונתינת הסימנים החיצוניים והם טוענים שהמצב הזה הוא מסוכן ואם זה מסוכן צריכים לחסל אותו. חוסר הבנה של המכניזם הפנימי של העולם הקטן שנקרא בן אדם והעולם הגדול והקשר ביניהם מביא בהכרח לאיזו אווילות בתפיסה וחוסר בהבנה של הקשר בין המנגנון החיצוני למנגנון הפנימי.

similar

New member
ואם תשאל אותי מה הקשר עוד פעם

ואני כבר רואה את המבע על פניך בתהיה מה הקשר, אז שורש החשיבה הזאת שלבן אדם אין רצון, אין נשמה, אין רוח, והוא כולו מסודר פשוט בצורה מופתית מקרית מחלקים שונים שפועלים יחדיו, שורש זה הוא בחשיבה היוונית השקרית, החשיבה שמפרידה אדם לחלקיו ולא מסתכלת עליו כמכלול. כך אגב מתייחסת הרפואה המודרנית לאדם, שכל מחקריה הם "מדעיים" פרימיטיביים ולכן היא בבחינת עבודה זרה. חוץ משירותי נגרות ואינסטלציה כגון קיבוע שבר או ניקוז אבצסט אין לרפואה המודרנית שום פתרונות (עובדה שהיא עדיין מחפשת "להיטים, חדשים כל הזמן, שאם היה לה פתרון לחברה האנושית היא היתה מצליחה, מה שהיא לא) שאלו דברים שמימי קדם עשה האדם - לקבע לעצמו את היד אם נשברת, הרפואה עושה רק נזק. כל חשיבה של פירוק לחלקים תביא בסופו של דבר לנזק גדול יותר.

גוססי

New member
וואלה נכון

והעובדות (כגון תוחלת החיים האנושית שהוכפלה תוך 300 השנים האחרונות ותמותת תינוקות שירדה במאות אחוזים) לחלוטין אינן רלוונטיות. העיקר שיש לנו אמונה.

similar

New member
תוחלת החיים????

מצב התחלואה בעולם כיום הוכפל פי כמה תוך 300 השנים האחרונות. המחלות גם הרבה הרבה יותר קשות מלפני 300 שנים.

similar

New member
חה

פה באמת הצחקת אותי גוססי. אני אפילו לא צריכה להביא לכך הוכחות. אתה יודע מעט הסטוריה? הסטוריה של הרפואה בפרט? אני צריכה להסביר לך שהמחלות נהיו קשות יותר עם השנים, התרופות חזקות יותר וישועה אין להמונים?

גוססי

New member
יש לי מושג קלוש בהיסטוריה

אבל למה שלא תחדשי לי משהו שאני לא יודע? מכל מלמדי השכלתי.

similar

New member
לקחתי את זה ברצינות...

ראשית אתן לך שמות של מחלות שבגינן מחסנים את הילדים, אלו מחלות "ישנות" יותר מאלו שישנן כיום ולכן אני מציינת אותן (והן גם היו טרגדיות ובגלל זה המציאו להן חיסון): דלקת כבד נגיפית, דיפתריה, טטנוס, שעלת, שיתוק ילדים בהאכלה או בהזרקה, המופילוס אינפלואנזה (דלקת קרום המוח), חצבת, חזרת, אדמת. עכשיו ערוך שניה השוואה קלה בין שמות המחלות וניקח את הטרגדיות יותר מביניהן: סרטן (כבד, ריאות, פרוסטטה, כיס מרה, לבלב, מעי דק, מעי גס, רקטום וכו´ וכו´...לא נצא מהסוגים שלו), קונדילומטה, קרוהן, בכטרב, איידס, אלצהיימר וכו´ רק מקריאת השמות, איזו קבוצה נשמעת לך יותר קשה? ובכן, עובדתית, הקטלנית היא השניה. נכון שאפשר למות מדיפטריה (שאגב, נעלמה מן העולם) אבל מאיידס בטוח מתים, ולא תוך כדי תענוג. עכשיו סקירה היסטורית קלה על התפתחות הרפואה? אני חייבת להתחיל ממשה רבנו שהיה המהנדס התברואתי הראשון, הוא הראשון שהטמיע בעם היהודי את חוקי הכשרות, הנידה, נטילת הידיים. ובכן, האל היווני שהיה אחראי על הרפואה היה אפולו ולו היה בן שהוא בעצם היה אחראי על נושא הרפואה ושמו אסקולופוס (בן תערובת – אמו בת תמותה), הוא פותח בית ספר לרפואה ביון, בעצם עד היום ברפואה הוא מכונה אבי תורת הרפואה, כל המרכזים שמוכרים ספרי רפואה ביון נקראים אסקולפיוס והרופאים שלמדו על פי שיטתו נקראים אסקלופידים. הרפואה שהוא פיתח קצת דומה לתורתנו, למשל, לישון, כשישנים חולמים – חלימה מלשון החלמה, מתחברים לאנרגיות קוסמיות. היטהרות, לרחוץ את הגוף לפחות פעמיים ביום, צומות כדי לנקות את הגוף מרעלים. משמעות הצום – להפחית בחומר – לעלות ברוח. אחר כך בא פיתגורס, איש מדע, פיזיקאי, מתמטיקאי, מפתח מרכז רפואי בדרום איטליה שהיה בשלטון יווני והוא הראשון שמכניס את הרעיון של ארבעת היסודות. אחר כך היפוקרטס שנחשב "אבי הרפואה המודרנית" שאמר: הרופא הטוב ביותר של האדם הוא האדם עצמו. הוא הנציח בתורתו שני עקרונות חשובים: ראשית כל לא להזיק PRIMUM NON NOCERE ותהליך הריפוי הוא דרך התבוננות בטבע והטבע הוא המרפא: VIS MEDICATRIX NATURE מפאת קצרות היריעה והמקום הלא מתאים אינני מפרטת לך לעומקם את הדברים. הלאה: מרכז לימודי הרפואה עובר מקוסט לאלכסנדריה ובעצם ממשיך התפיסה של היפוקרטס הוא אריסטו הפילוסוף. (כאן אגב התחיל קלקול הרפואה המודרנית, ברגע שאריסטו החל לנתח גופות מתים על מנת להקיש מזה על החיים, לא בשביל לימודי אנטומיה, אלא חקר על מנת כביכול לרפא בריאים מתוך הקשה על מתים) אריסטו גם חילק את האנשים לטיפוסים. אחר כך בא הרופיליוס, אריסטרסטוס, תאופרסטוס, קלאודיוס גלינוס. כאן יש תקופה חשוכה מבחינה מדעית. הנצרות שלטת. הכל נעצר לפי ההבנה בכתבי הקודש. באירופה אמנם חושך אך במזרח ובעולם הערבי הרפואה מתפתחת, מרכז הכובד עובר מאירופה לביזנטין בתורכיה ולבגדד והרופאים הערבים הם אלו אשר נותנים את הטון והקידמה בתחום הרפואה. בשנת 930 יוצא הספר אלל חווי שמכיל 24 כרכים. 980-1037 כוכב נוסף: איבן סינא 1135-1204 – הרמב"ם אלכימיה. מאה-15 – תור הזהב. מאה-16 – תורת התרופות קולומבוס גילה את אמריקה. (כאן אגב זו תקופה שבה רואים איך מיתוסים מתנפצים והרפואה המודרנית החלה את דיכויה והחמרת סוג המחלות שנים קודם ובני האדם "מתעוררים" קלות). התפתחות ההומיאופתיה. 1514-1564 – אנדריאס בסילוס. מהפך רציני ברפואה: רופא צעיר ושחצן שמחולל מהפך רציני בהסנת המחלות וטבען הוא תאופרסטוס בומבסטוס פון גוגנהיים שכינה עצמו פרצלסיוס משום שהוא אומר שהוא היה גלגולו של צלסיוס הגדול, הוא כאילו פרה צלסיו, לפני, יותר מצלסיוס. הוא היה שוויצרי, גאון צעיר הוא היה מאוד מאוכזב מהרפואה המודרנית ואמצעי הריפוי, באותה תקופה פורחת האלכימיה, (עכשיו הסיפור סתם בשביל הפיקנטריה..) באחת מהרצאותיו באוני´ של קן, הוא לקח את הכתבים של גלינוס וקרע אותם לעיני תלמידיו ואמר שהכל שם שטויות הוא אמר שהכתבים האלו לא מבינים ולא במאומה את הבנת המחלות ודרכי ריפויין. הוא פרסם מאמרים רבים, אמר: חייבת להיות התאמה בין המיקרוקוסמוס-האדם, לבין המקרוקוסמוס-הטבע או הייקום כולו (הוא קרא לתפיסה זו "דוקטרינת החתימות"). טוב, הלכו לי האצבעות... אז אם תסתכל ותעקוב אחרי ההסטוריה, תראה שהמחלות של "פעם" התחילו בעצם מדברים כמו גרד או צרעת או מחלות שהתרכזו בריאות, מבחינת מחלות מין היתה הזיבה, אחר כך הסיפיליס שאותה דיכאו באמצעים שבהם התנגד פרצלזיוס, ומחלות המין היו יותר קשות אחר כך, תראה את הרעה מכולן: איידס. ככל שהרפואה מתקדמת המחלות הולכות ונהיות קשות יותר ויותר, אם מסתכלים על ההתפתחות הטכנולוגית (שהיא לא רעה, רק שיש בה שמוש רע ברוב המקרים) כך התרחקה מה שנקרא "הרפואה המודרנית" מהאדם. כך נעשו המחלות קשות. אני לא מדרת על אריכות ימים, צא וראה את מצב זקנינו. צריך לרחוץ ולנגב להם ולהאכיל אותם והם לא זוכרים מי הבן שלהם ויש כאלה חולים קשים במצב איום ונורא. אז זו חכמה? להאריך חיים ושיראו ככה? וזה לא מתחיל מזקנה, זה מתחיל מהדיכויים שעושים לנו מינקות!! הרי אלצהיימר או סרטן לא מתפתחים בין יום, גם לא בין שנה או שנתיים!!! הם ´יושבים´ על משהו הרבה יותר עמוק.

zeevms

New member
כרגיל מדברת שטויות

כל הכבוד על הידיעות ההיסטוריות שלך אבל זה לא משנה כלום! אני יכול לסכם את כל הנאום הארוך שלך במילה אחת- שטויות. המחלות של פעם לא היו פחות קשות מן המחלות של היום, אנשים סבלו מהם בדיוק באותה מידה וההבדל הוא שלא היו להם תרופות או חיסונים ולכן הרבה יותר אנשים מתו ותוחלת החיים הייתה נמוכה בהרבה. בניגוד למה שכתבת איכות החיים שלהם הייתה נמוכה בהרבה בגלל הסבל מהמחלות, עצמות חלשות, שיניים רקובות, ראייה לקויה, גירוד וסירחון בגוף וכו´ וכו´. כיום גם תוחלת החיים וגם איכות החיים גדלו וממשיכים לגדול באופן משמעותי. "הנזק" היחידי שהרפואה עשתה הוא שהתרופות והחיסונים גרמו לחיידקים להיות יותר עמידים אבל למזלנו הרפואה ממשיכה להתפתח "ולנצח" את ההתפתחות של החיידקים. בנוסף לכל זה הרפואה נמצאת על סף התפתחות היסטורית עם פיצוח הקוד הגנטי, דבר שכנראה יאפשר ריפוי ומניעה של כל המחלות הידועות לנו כיום (איידס, סרטן וכו´). ולסיכום כדאי שתבקרי במדינות שבהם אין רפואה, ותראי מהו סבל אמיתי של ילדים, מבוגרים וזקנים גם יחד.

similar

New member
הכל אצלך במלחמה, אה?

צריך להלחם באויב, להרוג את החיידקים, הם אשמים, נכון? "לנצח" כדבריך. את מי?

similar

New member
אגב -

אנחנו המדינה הנאורה היחידה שעוד מחסנת את ילדיה בגיל כה צעיר ושכל חיסוניה הם בגדר "חובה" (למרות שברור שאפשר לוותר עליהם בחתימת ההורים), בכל המדינות המתקדמות החיסונים הם רשות והגילאים הרבה יותר מאוחרים על מנת לא להרוס ולהחליש לעתיד את המערכת החיסונית (שזה אגב מה שהרפואה המודרנית בדיוק גילתה שעשתה במשך שנים כה רבות), אני יכולה להביא לך נתונים, אבל נראה שזה לא ממש מעניין אותך לפי ההתייחסות המבטלת שלך לסקירה ההסטורית שכתבתי.

למעלה