הרהור

הרהור

בוקר אור יקירותיי, אני מבקשת לשתף אתכן בהרהור שעלה לי במהלך הסופשבוע. לפני כשנה לערך פנו אלי מתפוז והציעו לי לפתוח ולנהל את הפורום. שמחתי עד מאוד ובראשי כבר רצה לה תכנית משל עצמה - מעגל וירטואלי אוהב, תומך, מחבק, משתף ועוזר. מעגל וירטואלי שיצמח למעגל של ממש במציאות, מעגל שאני מסכימה ורוצה להנחות ולתת מבלי כל תמורה. לצערי זה לא צלח במיוחד.... לא המעגל הוירטואלי ובוודאי שלא המעגל הממשי. במהלך הסופשבוע כבר חשבתי על די, אם זה לא הולך ולא מסתדר ואף אחת כמעט ולא כותבת ולא מבקרת אז אולי זה לא זה וכמו בקלפים שלי - 5 חרבות, הגיע הזמן לקום וללכת. אם את לא מצליחה, תרימי ידיים ואולי מישהי אחרת תצליח. וממש חשבתי כבר איך אני ניגשת להנהלת הפורומים ומגישה את התפטרותי, ואיך אני מודיעה לכן.... וזו היתה חשיבה, זה היה הרהור ותו לא, כי המעגל? בלבי ובנשמתי ואני כל כך רוצה שהוא יצליח. והנה הבוקר אני פותחת את הפורום ורואה כי בעקבות ההצעה הנדיבה של עליזה 7 כינויים חדשים, ומהם שניים שאני מכירה זה מכבר, אבל הן כבר לא כותבות יותר. אז מה זה אומר? שקוראים אותנו אבל לא משתתפים - הרי הצעתה של עליזה לא פורסמה בשום מקום. ואני שואלת את עצמי למה. מה בדיוק מתפספס כאן.... אז יקירותיי האם תעזרו לי להבין מה מתפספס כאן? המעגל בהחלט נקרא, אבל הרוב לא כותבות ולא משתפות. מה חסר? אני עדיין לא רוצה להרים ידיים.... שיהא לנו יום טוב ושבוע מאושר אסנת

א י ו ש י

New member
חסרה לי למשל מלאכי עליון עם הנושאים

היזומים נכון שזה היה בצורת סקר אבל הנושאים שהיא העלתה נתן פתח לחשוב מעבר לזה אני חושבת שצריך יוזמות כאלה ואחרות על נושאים אולי פינה שבועית כמו: אשת השבוע, מה עשה לנו טוב השבוע, מה ההתחיבות השבועית, מה עשה לי טוב וכד'.. זה מעורר לכתוב בנתיים זה נראה כמו כניסה ויצאה של גולשות. כשהמעגל הפיסי לא יצא לפועל די התאכזבתי וחשבתי שאולי הוא יגיע אבל מאז עבר זמן וכלום לא יצא
הרבה נעלמו כאן ואני די מתחילת הפורום גם כבר פחות כותבת כי אין לי ככ מה. אגב, מהכרותי איתך אישית וכאן בפורום אני חושבת שהפורום לא יהיה אותו דבר בלעדייך, את חלק מאוד אינטגרלי בו ואני מאוד אוהבת לקרא אותך!!!

אני לא יודעת לאן מלאכי עליון נעלמה

ואני מקווה שהכל טוב איתה אבל הסקרים שהיא העלתה? הנה דוגמא מצוינת למה שכתבתי! גם לעליזה כתבו שהמסרים שלה מאוד מעניינים אבל לא התפתח מכך דיון כמעט אף פעם... זאת אומרת - קוראים אבל לא משתתפים, למה? אני לא יודעת למה. גם אני מאוד התאכזבתי שהמעגל הממשי לא יצא לפועל, אבל יקירה איך אפשר כאשר אין משתתפות בוירטואל? לצערי אני מרגישה שהגיעה העת שלי להמשיך הלאה.

דגנית

New member
כי סקר מטבעו הוא לא דיון.

אנשים עונים וזהו.. כך זה נשאר. כאשר מי שפותח את הדיון גם מגיב לקוראים האחרים נוצר מקום של תגובות, כמו שיחה. ואז.. יש רצון להיכנס, לענות, להשתתף. סך הכל, פורום שוקק בגלל המשתתפים בו, לא רק בגלל המנהל המנהל יכול להחיות את הפורום, אבל לבדו הוא לא יכול לתת לפורום חיים. פורמים שוקקים בגלל תנועת הגולשים שבהם, בגלל השתתפות הגולשים שבהם. אם יש לכן נושאים, מחשבות, רעיונות אל תחכו לאסנת או למלאכי שיעלו אותם. תעלו בעצמכם. פורום הוא סך המשתתפים בו, אלו הקוראים הפאסיביים ואלו הקוראים המשתתפים.. כי המעבר מפאסיבי למשתתף הוא פשוט.. בשל העניין והתכנים שבפורום.. באופן אישי אני לא חובבת סקרים, לא עונה עליהם. אבל כן אוהבת להשתתף בדיונים, שאלות שעולות במחשבות.. ורגשות. אז.. כל אחת ואחת.. מוזמנת להעיר את הפורום.. ואז.. כאשר נוצרת קהילת גולשות מוכרות המעבר מוירטואלי לויזואלי, לאמיתי הוא פשוט טבעי. אסנת, יש לי חברות טובות טובות שהכרתי אותן בעולם האמיתי במפגשים של פורום טארות. הייתי בשניים.. ועד היום אני נהנית מהתוצאות..

nataly36

New member
אני לא חושבת שהמצב כזה דרמטי.

בכל פורום יש תקופות שיותר שוקקות ויש תקופות שפחות, מה שנכון - "פינות קבועות" בהחלט עוזרות להחזיק ולתת מסגרת גם בתקופות הפחות פורחות של הפורום. אני אוהבת את הפורום, ולמעגל פיזי - לא היה בתוכנית שלי לקחת חלק, מהרבה סיבות, כך שהמעגל הוירטואלי מבחינתי הוא חשוב ויחיד במינו. אין לי מושג לגבי אחרות, אך אני עמוסה מאד נפשית, כותבת מעט מאד בכלל, נדמה לי שתכננתי פוסט לבלוג שלי כבר שבועיים מבלי שמצאתי את הזמן - או הפנאי הנפשי לכתוב אותו. אני מוכנה לקחת על עצמי פינה קבועה, אם יש הענות ורצון לזה כמובן..... משהו כמו : "קריצה מחוייכת ליום זה.... " - משהו חיובי וקטן מהיום-יום או ממה שהתרחש במקרה באותו היום, שעורר משהו רוחני עמוק יותר ....- יש עניין?

קטיפ

New member
כן נטלי מבטיחה לשתפ פעולה../images/Emo9.gif

משהו חיובי מהיום שבנתיים אני מתאמנת יום יום כשעה ובנתיים טפו טפו לא חטאתי בשום בצק....:) אני מנסה להשיל כמה קילוגרמים..... יום אביבי נעים קטיפונת

בהחלט כן !

ורק כדי לסבר את האוזן אני לא באה בטרוניה על כך שלא כותבים כל הזמן, אלא על כך שכמעט ולא כותבים כלל וכלל. הרצון שלי הוא שהפורום יפעל ויעניק וייתן מהמהות הבסיסית שלו, ומרגיש לי שאני מפספסת משהו...

ידעתי שהכינוי שלך מוכר לי ../images/Emo163.gif

נו, אני והזיכרון שלי לא נגיע רחוק ביחד. שתי החברות הכי טובות שלי הן מהאינטרנט, הכרנו לפני שלוש שנים במסגרת פורום הורות. אני מאמינה בקשרי חברות שנוצרים גם דרך הרשת. בהחלט כן. תודה על מה שכתבת כאן, בהחלט מחזק אותי ונותן לי רעיונות למחשבה.

דגנית

New member
הכינוי שלי? ../images/Emo6.gif

זה הכינוי הכי אמיתי שיש
אני ה
הכחול
זה בסדר.. הזכרון שלי גם לא ממש מחובר אלי

קטיפ

New member
מהפתאום להרים ידיים ?????? הילה סגו

אהלן אסנת היקרה פיתחת פורום מקסים עם משתתפות פעילות יותר ופעילות פחות לי למשל יעזור אם תהיינה פינות מונחות כמו שנטלי הציעה אבל שתדעי שגם אם איני כותבת אני כאן איתכן לא תמיד יש לי מה לומר... בחיבוק להמשך הדרך קטיפונת

המוארת

New member
שלום, אני חדשה כאן../images/Emo9.gif

הנושא נראה לי מושך ומעניין. מקווה לבקר כאן יותר. ולא נראה לי שצריך לוותר אם לא נכנסים מספיק גולשים, כי אין זה אומר שלא קוראים אלא כנראה לא תמיד יש מה לומר.. כאחת שניהלה במשך שנים רבות פורום - אין חכם כבעלת ניסיון. לא להתייאש!!
לאה

ברוכה הבאה למעגל ../images/Emo39.gif

אני מנהלת את פורום טארוט כבר 4 שנים, האמיני לי כי אני יודעת. אבל משום מה מרגיש לי כאן שאולי הגיע הזמן... נראה. אני עדיין מהרהרת עם עצמי :)

מממאיה35

New member
אני רוצה לומר

שקראתי את השרשור ואין לי ככ מה לומר. ש תקופות כאלה, של יותר פעילות או פחות. יש תקופות של יותר קוראות או יותר כותבות. זה דינמי. אולי פינות קבועות יעזרו להתעורר, אולי לא. אי אפשר לדעת, רק לנסות.. לא חושבת שצריך לעשות דברים "קבועים" אלא מתי שמרגיש שבא.. לגבי מפגש - אני היתי זו שניסתה להארגן, לא יצא - לא נורא. כנראה שמהעגל עדין לא היה מוכן לעבור לאמיתי.. כל דבר בזמנו, או שכן או שלא. וגם על הנושא של המעגל "צמיחה אישית" דיברנו האם באמת זה מה שמדברים פה עליו. פעם כן פעם לא.. הכל דינמי.. ואני בעד הדינמיות הזו. אישית אני בסוג של "נפילת מתח" אחרי תקופה מאוד לחוצה של חודשיים בערך שבה התכוננתי למשהו מאוד משמעותי בחיי. יצאתי אל האור
. תשאלו למה אני לא מספרת יותר, הרי זו צמיחה אדירה מה שעברתי.. פשוט כי אין לי כח לשבת ולכתוב ככ הרבה מול המחשב. כל היום מול המחשב אז כשבאה הביתה מעדיפה ספר טוב.. בכל מקרה כסיכום של מה שעברתי אני מתכוונת להעלות את זה על הכתב אשתדל להביא את זה גם לפה..

תודה מאיוש

אין חובה לכתוב בפורום ,בוודאי שלא. ויתרה מכך ברור לי שהפורום דינמי יותר ופחות - אלו תקופות, בוודאי שכך! ההרהור שלי עלה בנושא של למה לא משתפים... גם כשקורה משהו, גם שהמעגל יכול לתרום, הרי זו מהותו.

למעלה