הרהור אחרון ודי.

צהריים טובים

לדעתי אדם מואר מונע מלחמות.

ברור שלפעמים צריך לקטוע קשרים זה חלק מההתפחות ולא תמיד זה מתאים אבל ברמה האישית לא ברמה הגלובאלית של מלחמות המלחמות היחידות שאני בעדן זה כשמתגוננים בפני אוייב כשהקם להורגו השכם להורגך לא מעבר

ועוד דבר אני לא זוכרת בדיוק מתי זה

נדמה לי אחרי מלחמת העולם הראושנה לא זוכרת היסטוריה אבל אם אני זוכרת נכון לא היו אמורות להיות מלחמות יותר. ורק בגלל התערבות גורמים שרצו מלחמה ונדמה לי היתה שם התנקשות באיזשהו נסיך א בן אצולה אירופאי המלחמות חודשו.
בקיצור אם לא היו אינטרסים לגורמים צרים המלחמות היו כבר מאחורינו אני יכולה לבדוק לגבי הפרט הזה בהיסטוריה אבל אין לי כוח

תיקון: טוב בדקתי את השם שלו וזה היה לפני מלחמת העולם הראשונה

זה היה הטריגר למלחמה פרנץ פרדיננד ארכידוכס אוסטרי בכל אופן מהסרטים שראיתי מזמן בנושא אני זוכרת שאמרו שהמדינות לא רצו להלחם יותר
אחת בשנייה אז אמרו שבגלל זה ארגנו את ההתנקשות בו ואכן אחריו פרצה המלחמה הראשונה הגדולה וזה הביא בהמשך להקמת האו"ם . כי לפני זה המדינות לא כל כך רצו להצטרף לאו"ם. אז אמרו שזו אחת הסיבות שארגנו את הרצח. בקיצור היה הזדמנות לשלום עולמי והגורמים האינטרסנטים דאגו להרוס אותו

מודטחדש

New member
מספר תיקונים

אחרי מלחמת העולם הראשונה הוקם "חבר העמים". מטרתו המוצהרת הייתה ש-"מלחמה עולמית זו תהיה האחרונה". מה קרה פחות מ-30 שנים אחרי? אחרי מלחמת העולם השנייה הוקם האו"ם, כדי שלא תהיינה יותר מלחמות בעולם. לא צריך לשאול מה קרה מאז ועד לשנת 2013, נכון? והנורא שיש פתרון כל כך פשוט וקל.

האום לא הוקם במטרתו האמיתעת

למנוע מלחמות אלא להגביר שליטה על המדינות ולאחד אותן תחת מקור שליטה אחד כדי לעשות את זה היה צריך את המלחמות עולם כדי שהמדינות יסכימו להרתם למטרה ויבלעו את הבלוף של מניעת מלחמות

ינוקא1

New member
לפעמים כן , לפעמים לא.

בדיוק כפי שמוות איננו דבר רע בהכרח ,
כך גם מלחמה איננה דבר רע בהכרח.

אחרי מוות יכול לצמוח משהו חדש ,
וכך גם אחרי מלחמה.

העולם בנוי על מחזוריות של שינוי - חיים ומוות , טורפים ונטרפים , חדש וישן , וכאשר מגיע זמנו של משהו ללכת מהעולם הוא ילך.
כי מה שהיה רלוונטי אתמול , כבר איננו רלוונטי היום.
השינוי עובר על הכל :
על בני אדם , על מנהיגים , על עמים , ואפילו על כוכבים וגלקסיות.

הדרך היחידה למנוע כליון , מוות או מלחמה היא להשתנות עם השינוי.
על זה בדיוק כתבתי את הפוסט האחרון בבלוג שלי.

מי שיודע את אומנות ההשתנות , יכול לחיות לנצח.
(לפחות תיאורטית).
ואדם מואר אכן מלמד אנשים לעשות זאת - להשתנות עם השינוי , לנוע נכון.

אך אם הם לא יקשיבו לו , במוקדם או במאוחר השינוי יבוא גם עליהם.
זה בלתי נמנע.

למעלה