הרהורי תביעה..

lital10000

New member
עם, בטח שעם

ההצעה שלהם היתה: "תשבי בבית שבועיים ונשלם לך".
&nbsp
אז אני אמרתי, "אם ככה, תנו לי חל"ת של חודש וקצת ואל תשלמו, רק שאזכה באופציות".

user32

Well-known member
מנהל
בעניין השעות

זה תלוי בהמוווון דברים ורק עו"ד יוכל להעריך את הסיכוי. זה יכול לנוע מסיכוי טוב לחסר סיכוי כמעט ותלוי בחוזה, בהתנהלות החברה ואיך התייחסו לכל עניין השעות הנוספות.
משהו שלא בטוח שעו"ד יגיד לך: לא תמיד שווה לך שהשם שלך ייקשר לתביעת שעות נוספות. לדעתי זה no no גדול למעסיקים הבאים.

לגבי האופציות: יש הבדל בין "דפקו אותי" לבין "חוסר מזל". אם הן אכן פקעו, איבדו את ערכן וכו' אז סתם בעסה. אבל אם עשו מניפולציות כדי שתאבדי אותן אז זה כבר משהו אחר.

lital10000

New member
אני לא חושבת ש

״עשו לי בכוונה״.
&nbsp
היה מנהל צעיר שלא הסתדרתי איתו. הוא לא היה מודע להן בכלל...
&nbsp
התנאים שלי היו טובים משלו כי הייתי בחברה לפני שנמכרה..

user32

Well-known member
מנהל
אז לא יודע איך הגעת למצב כזה

אם כמה שבועות הפרידו בינך לבין הכסף, חבל שלא מצאת דרך למשוך. אפילו אם היה צריך לבקש חל"ת או כל סידור אחר כדי לא לאבד את האופציות (בהנחה שבאמת לא חיפשו לדפוק אותך). ואם כן עשו לך בכוונה אז הייתי מתייעץ עם עו"ד ובודק אם יש מה לעשות.

lital10000

New member
הממ.

תודה. זו הסיבה שמראש חשבתי על הנושא שנדון כאן..
&nbsp
אני מבקשת חל״ת [ - זה עדיין בדיון איתם.. ], אבל עקרונית לא נראה שהם מעוניינים.
&nbsp
היתה לי התלבטות אם להשקיע בעורך דין, אבל אתה מחזק את דעתי ללכת על זה.
&nbsp
גילוי נאות: אלה לא האופציות היחידות. אבל זה כן סכום לא מבוטל (יותר מחצי..) שאפסיד.
&nbsp
שוב, אשמח להמלצות.

למה שיירצו לתת לך חל״ת?

חל״ת נותנים למישהו כי בונים עליו שיחזור.
או מישהו שיש איתו קשרים טובים ורוצים לצ׳פר אותו.

הם לא טמבלים, הם כן מבינים שאם תקבלי חל״ת תוכלי לממש אופציות.

נשמע שאת לא מאד חזקה במה שקשור בדיני עבודה ומשאים ומתנים.
אם מדובר בכסף קטן - ראי זאת כשכר לימוד.
אם כסף גדול - לכי להתייעץ עם מישהו שמבין.

lital10000

New member
אממ. כדי למנוע תביעה אפשרית?

כדי לסיים ביחסים טובים?
&nbsp
כן, זה לא מאוד סביר. יתכן שהייתי יכולה לקבל את החודש הזה אם הייתי באה בזמן ונלחמת.
&nbsp
אבל אני אומרת כמה דברים:
&nbsp
- זה לא היה הוגן, היתה כאן התעמרות, אני הכי ותיקה בצוות, הם מעריכים אותי ויודעים למה אני מסוגלת. ולכן יש כאן פתח לתביעה [הוא גם בודד אותי, לא נתן לי ראש צוות למרות שהיה. לא נתן לי תמיכה מקצועית, לא היה צוות ארכיטקטורה ואז התלונן שהיא לא היתה טובה מספיק, לא נתן פידבקים או שיחות אישיות במשך חודשיים, נתן לי משימות "קיטבג" ואז בא בטענות שהמשימה לא נגמרת ועוד.. ].
&nbsp
- גם אם הם לא יתנו לי חל"ת, הם רוצים לפצות אותי איכשהוא והראו את זה בהקשר אחר. ולכן אולי יש סיכוי שיפצו אותי באופן זה או אחר על האופציות.

user32

Well-known member
מנהל
בהרבה מקומות היו נותנים

אם רוצים לסיים יפה והחברה מכירה בזה שהאופציות הן בגין העבודה שהעובד השקיע במהלך השנים אז עושים הסכם פרישה מהסוג הזה. לא דבר נדיר בכלל.

lital10000

New member
אני לא יודעת

איך את מגדירה "נגמר יפה"...
&nbsp
אבל קיבלתי חלק. למזלי הם היו נדיבים והיו להם הסכמים הוגנים לכל האורך,
&nbsp
לכן לא אתעקש על זה.
&nbsp
נכון לעכשיו זו אני שרק רוצה שיניחו לה ויתנו לה ללכת.
&nbsp
[ דווקא יש עוד הקצאות, והם די דוחפים לכך שאקבל את הכל בטווח הימים הקרובים. אבל לחכות חודשיים בשביל זה? - לא בטוח שיתנו ולא בטוח שהייתי מברכת על הרעיון גם אם היו נותנים.. ].
&nbsp
אני טסה, תודה לאל, ואין לי משכנתא וילדים, תודה לאל, כך שאין לי אינטרס להישאר מלבד חל"ת.
&nbsp
לגבי הנסיבות?
&nbsp
-תקשיבי, יש עליהם לחץ לא קטן. הם תמיד היו בסדר איתי, אבל בשורה התחתונה: היה להם מוצר לא טוב שעבד ברמת POC והם נמכרו במזל, ועכשיו הם בלחץ לשרוד ולהוכיח שהם ראויים.

lital10000

New member
תודה

אני לא יודעת אם הם בעד או נגד. כעקרון אמרו שנגד ולא הופתעתי, אבל לא ממש דיברנו פנים אל פנים, רק במיילים...
&nbsp
נראה כשאדבר איתם.

lital10000

New member
תעשו טובה ותמליצו לי על עורך דין שמכיר קצת הייטק....

אני לא מכירה אף אחד.
&nbsp
תודה!

choo

Active member
חיפשתי "עורך דין דיני עבודה אופציות" ומצאתי מאמרים ומשרדים

&nbsp
לו הייתי במקומך, הייתי קורא את המאמרים הללו ודומים, ולפיהם בוחר לאיזה משרד או עורך דין לפנות - בהעדר המלצה קונקרטית

lital10000

New member
אוקיי... אבל עדיפה המלצה.

אני אלך על זה אם לא ירימו את הכפפה ויכתבו לי בפרטי
&nbsp
:)
&nbsp
יש דברים שאין בהם תחליף ל"מפה לאוזן" ..

lital10000

New member
תודה...!

המלצה שווה זהב.
&nbsp
לא יודעת אם יש לי קייס, אבל נראה לי שהפעם זה שווה עצה מקצועית.
&nbsp

&nbsp
שבת שלום.

user32

Well-known member
מנהל
שולח לך בפרטי ולכל מי שמעוניין

חבר קרוב שהיה במשך 10 שנים עו"ד במחלקת האופציות הי-טק של המשרד הכי גדול בארץ. לאחר מכן הוא היה נאמן האופציות באחת מחברות הנאמנות הגדולות בארץ ולפני שנה פתח משרד פרטי. ממליץ עליו בחום (מי שרוצה שיפנה אליי בפרטי ואשלח לו פרטים).

ipv6

Member
יש פה עוד נקודה

התעשיה בסופו של דבר קטנה וברגע שאת תובעת אותם את הולכת ככל הנראה לפיצוץ עם ההנהלה הבכירה שם \ אנשים בעלי השפעה.
תחשבי עם עצמך מי האנשים שם, את מי הם מכירים ומה הם עלולים לעשות והאם ה"מה" הזה שווה לך את הכסף שאולי תשיגי.

כתבת כמה רבבות, אני לדוגמא לא הייתי מסתכן בפיצוץ עם מנהלים מסוימים בשביל 30 אלף שקלים. אבל אולי את מעריכה אחרת את הסיטואציה.
.

תחשבי שלוש פעמים לפני שתתבעי על השעות הנוספות

היו מהנדסי תוכנה שתבעו תשלום על שעות נוספות וזכו, סביר להניח שתמצאי פסקי דין בחיפוש בגוגל. הסיכוי במקרה הפרטי שלך תלויים ביכולת להוכיח שעבדת שעות נוספות וכמה, הניסוח של החוזה, וכך הלאה. צריך להתייעץ בזה עם עורך דין שמתמצא בדיני עבודה.

תקחי בחשבון שהתביעה עשויה ליצור לך פרסום שלילי. פסק הדין יפורסם באתר של בית המשפט, שנסרק ע"י גוגל. נשות כח אדם עשויות לדבר עליו בפורומים הסגורים שלהן באתרים כמו לינקאין ופייסבוק, שם הדיון עשוי להיות פחות מאוזן.

לכן זכייה בשווה ערך למשכורות בודדות נטו עשוי להתנקם בך בטווח הארוך. אם יום אחד תאלצי להתפשר על משרה עם שכר נמוך יותר, או לספוג כמה חודשי אבטלה, זה יקזז את כספי הזכייה.

למעלה