הרהורי מסכות...

לדעתי מסכות לפעמים מעידות ../images/Emo152.gif

דווקא על חוסר ביטחונו של האדם בהתמודדות מול החברה. בפחדים, בנקיטת זהירות ברצון לא לפגוע באדם השני ועוד. אין צורך לשפוט אדם שעוטה מסכות כנראה שהוא נזקק להם במהלך חייו כדי להתמודד - יש כאלו שעוברים תהליכים ומסירים את המסכות ויש כאלו שנצמדים אליהם כי לא יודעים שיש חיים אחרים בלי והם בעלי קשיים בהתמודדות חברתית ואישית. שלהבת

ומה עם לשים מסכה כדי לא לפגוע באדם

אחר? האם זה נקרא לשלם מחיר? פשוט להיות נחמד לבני אדם גם לאלו שלא מחזירים נחמדות האם זה נקרא "מסכה"? שלהבת

ה מוזה

New member
אם מטבעך

את בנאדם נחמד את תהיי נחמדה בכל מקרה גם אם הנחמדות שלך לא תפגוש נחמדות בחזרה. אם לא תהיי כזו ותחמיצי פנים בניגוד לטבע שלך אז זו תהיה מסיכה כי זו לא את האמיתית . אני לא חושבת שאם אנחנו במהותנו הפנימית נחמדים/מתאפקים/סובלניים ועוד אל אדם אחר בכדי לא לפגוע בו,זה אומר ששמנו מסיכה . זה רק אומר שבכל מקרה אנחנו מי שאנחנו - בלי קשר לאדם שממול אם אדם שטבעו הוא ,לפגוע באחרים יהיה פתאום מחייך ונחמד אולי כדאי לבדוק ,האם זו מסיכה [ נמר לא הופך חברבורותיו כ"כ מהר] מה זאת אומרת "לא לפגוע באדם אחר"? זה תלוי,אם מישהי קנתה שמלה במחיר מחריד והיא ממש אוהבת אותה ואני חושבת שזה מאוד לא מחמיא לה ואם תלבש אותה זה יהיה אסון אם אני אהיה כנה ואומר לה -זה יפגע בה אם אהיה נחמדה ואמלמל מילת מחמאה לא אפגע בה אבל עצם זה שלא הייתי אמיתית כבר פגע בה ,לא? או שכדאי שתסבירי קצת מה הכוונה בלא לפגוע באדם אחר ?

מוזה התכוונתי בדיוק למה שכתבת בסוף

אם חברה קונה שמלה או בגד שלפי דעתי לא "יושב" עליה טוב אז מה? אם תחמיאי לה למרות שאת חושבת ההיפך הרי זאת מסיכה ואם לא תחמיאי לה ותגידי את דעתך אז תפגעי בה - האם להיות כנה ,טבעית ואמיתית תמיד עוזר לנו בחיים? אין גבולות ? ומה אם הורים למשל האם אנחנו צריכים לספר להם הכל? מדוע להדאיג אותם בבעיות שלנו? האם זה לא מסכה כשאנו אומרים להם שהכל בסיידר ?? (מבחינה כלכלית וכו') אני הבאתי את הדוגמאות הללו כדי להבין שבכל אדם קיימות מסכות לאוו דווקא לכיוון השלילי אלא זה צורך כדי לשרוד בחברה ובכלל. אין בזה לדעתי פסול אין פסול בלרצות לעשות טוב לאדם אחר שלהבת... .

ה מוזה

New member
אומרים שהדרך לגיהנום

שזורה בכוונות טובות . ואני כותבת לך את זה ,מהמקום הכי פנימי שחווה את הטוב הזה ואת המסיכות האלו שבכדי שלא לפגוע בי לא אמרו את האמת ויודעת מה ? זה פגע הרבה יותר מהאמת עצמה שבסופו של דבר תמיד מגיחה במוקדם או במאוחר . אני אישית מעדיפה את האמת ולא את המסיכה הייתי רוצה לו יכולתי לסובב את הגלגל לומר לאלו שחשבו שהם מגוננים עלי ועושים לי טוב בהסתרת האמת מעבר למסיכות שאני מעדיפה את האמת בהווה מאשר בדיעבד. אם אותה חברה שאחמיא לה על השמלה למרות שהיא נראית בה זוועה תצא לאירוע החשוב שלה ואז ממבטי האנשים היא תבין לבדה את האמת ותפגע הרבה יותר ולו הייתי אומרת לה בעדינות את האמת הייתי חוסכת לה השפלה רבתית . אז איזה טוב עשיתי עם המסיכה ? הורים,הם האנשים שהכי רוצים לסייע לנו ולו רק בהקשבה את שמה מסיכה ומלמלמת "בסיידר" ,את באמת חושבת שהם לא יודעים ? ומה יקרה אם תעניקי להם את הזכות הזו להיות שם איתך כשקשה אם מול ההורים אי אפשר להסיר מסיכה ,אז איך נסיר אותה מול עצמנו ? השאלה היא , האם להסתיר את האמת מעבר למסיכה זה לעשות טוב לאדם אחר ?

אני חושבת שבלהסתיר אמת זה לא לפגוע

מכיון שאני מתחזקת ביהדות והתוכן בכיבוד הורים בין היתר הוא לא לספר להם על בעיות כלכליות או דאגות כדי לא להדאיג אותם כי הם אנשים מבוגרים. לכן "הסתרת האמת" במקרים הללו היא צורך שלא לפגוע בבריאותם. ולגבי "השמלה" של החברה - נושא אחר שחשבתי עליו למשל עם חברתך הנשואה בעלה בוגד בה וראית זאת האם תספרי לה על כך? אני לא. גם זאת "הסתרת אמת" אבל כדי לקיים שלום בית. וגם זה קשור ביהדות. מסתבר שביהדות אפשר להסתיר או לשקר כדי לקיים שלום בית ולא לפגוע בזוגיות. מה דעתך על כך? שלהבת

schlomitsmile

Member
מנהל
כשמגלים לאדם אמת כואבת-מקבלים תגובה כואבת. לעיתים קרובות, זו הסיבה להמנעות מגילוי כזה. קשה לנו לעמוד בתגובתו. במקרים כאלה, דעתי כדעתה של מוזה. אותה חברה נבגדת-רצוי שתדע שהיא חיה עם נחש. קשה לעמוד בתגובתה, אבל אם את ידידת אמת, תמצאי את הדרך לספר לה זאת. לא תמיד חייבים לזרוק את כל האמת ישר בפרצוף-אפשר לכוון את האדם שיראה בעצמו. הכל תלוי באופיו, ובאופי הקשר ביננו. גם לחברה עם השימלה הבעייתית, רצוי לומר, תוך שזוכרים שזו דעתי וזה טעמי וזכותה לחשוב אחרת. שוב- כמובן שאין צורך להיות בוטים, אפשר לומר משהו כמו: יש לך שמלות שמחמיאות לך הרבה יותר/את נראית לדעתי יותר טוב באדומה, או משהו כזה. אבל- יש מקרים, שחשיפת האמת תזיק לאדם. למשל ילדים לא מסוגלים לעכל כל מיני דברים קשים שהוריהם עוברים (הם חשים שקורה משהו-חשוב לתת להם הסבר חלקי שיעזור להם להתמודד) . אנשים קשישים יסבלו אם ידעו על מכאובים של ילדיהם, להם אינם מסוגלים כבר לעזור. במקרים כאלה, איני רואה טעם לקדש את ערך האמת, עד כדי גרימת נזק לבני-אדם.

מרי לי

New member
אני דוקא חושבת שמסכות עוזרות...

נכון שאנו בונים לנו כל החיים סכה שמסתירה מי אנחנו באמת אבל אם אנחנו מספיק חזקים כדי להסיר אותה ניצחנו אח"כ גיליתי שמה שעזר לי זה לבנות תדמית של מי שאני מרגישה שאני צריכה להיות ולשים את המסכה הזאת לזמן מה למדתי לנצל את העובדה שאנו הופכים להיות מי שאנחנו מתחזים להיות לטובתי שמתי מסיכה של האדם שאני שואפת להיות גם מבחינת סגנון הלבוש וגם מבחינת מי שאני רוצה להיות בעתיד (בטוחה בעצמי וכו') ועכשיו אני בתהליך התמידי של הגדילה לתוך זה. וכבר עכשיו אני מאוד גאה בעצמי ובכל מה שהשגתי והעובדה שאני אומרת את זה היא ההוכחה לכך.

למעלה