הרהורים

הרהורים

שלום לכולם , יאפ אני חדשה פה מקווה שהפורום חי אז.. כמו שכולנו יודעים יש בחירות בקרוב , קרוב מדי אם תשאלו אותי .. ז"א (וזאת בדיוק הסיבה שבגללה אני כותבת כאן ) , אין (לי ) למי להצביע . כל החיים אני מעורבת באקטואליה ובמה שקורה פה וגם במה שקורה לא פה . מגיל 10 אני כבר מתה להצביע בבחירות , להשפיע קצת .. אבל מה , המציאות "טפחה" לי בפנים , הנה , עוד חודש אני בת 18 , ואוכל להצביע במרץ , ולצערי הרב אין במי , אין מועמד שאני מזדהה איתו פוליטית בבצורה מולחטת , ואפילו לא בערך (ושלא תבינו לא נכון , יש לי דעות פוליטיות ברורות לאללה ) , כולם מושחטים , דברים שמגעיל ומדכא אותי . אין מצב שאני לא מצביעה , זה נראה לי דבר קצת אידיוטי ... הכי מציק זה אנשים שמודיעים שהם מצביעים למה שההורים שלהם מצביעים , עצוב לאללה.. זהו מצטערת שבילבלתי לכם את השכל ( אם באמת יש פה מישהו ) , פשוט היתי חייבת לפרוק את זה ..
( חח הפרח לא קשור אבל נכון שהוא יפה ?) אם יש פה עוד מישהו שמרגיש כמוני.. תודיעו לי!

../images/Emo20.gifשלום שלום../images/Emo13.gif

ברוך הבאה לפורום! אל תהיי בדיכי, ככה זה בפוליטיקה (ד"א את המשפט הזה שמעתי עוד לפני גיל עשר=)). בכל זאת אני חושבת שלכל עמדה פוליטית כלשהי בארץ יש יצוג, אפילו אם העמדה לא מתאימה בהחלטיות לבוחר (שזה דבר רגיל מאוד). הייתי שמחה לדעת קצת על הדעות שלך... אני רק בת 15 ולא רצה עדיין לבחור, אבל אין ספק שאם הייתי צריכה לבחור עכשיו היו לי הרבה התלבטויות קשות.

דעות פוליטיות

קצת קשה להגדיר כי אני לא "ימין" וגם לא "שמאל" אבל הנה תקציר - ברה איפה להתחיל , אני לא כל כך מסמפטת את שרון , הוא מושחט , תחמן , ולדעתי גם קצת סנילי , אדם מקים מפלגה , אחרי 40 שנה משנה את הדעה של לגמרי , עושה מעשה שהוא בניגוד למצא של המפלגה בה הוא נמצא ןבניגוד לדעת הבוחרים של המפלגה , ואז פורש ממנה לפני בחירות ומקים אחת חדשה ... קצת מוזר לא ? בקשר להתנתקות , אני באופן אישי היתי בעד , אבל נגד הדרך שבה היא התבצעה 0 משאל עם פה לא היה מזיק לאף אחד ומונע באופן וודאי את מה שהלך פה ) עמיר פרץ , יעני פעיל חברתי , אבל בעצם מושחט לאללה , אני לא מאמינה בקצבאות , ז"א כמובן שהן הכרחיות אבל בתור סיוע ולא בתור משכורת שלמה כמו שקורה בהרבה בתים בארץ. מה עוד? נראה לי שזהו זה לא ? אם את רוצה לדעת מה דעתי על נושא מסויים את מוזמנת לשאול

meitush123

New member
איזה הוכחה יש לך שעמיר פרץ מושחת?

והשיטה שלו היא לא להגדיל את הקיצבאות יש לך הוכחות ששרון מושחת, אבל איזה הוכחה שפרץ מושחת?

הנה ההוכחה

כנראה שלא ידעת , אבל בשנה האחרונה (!) עמיר פרץ הוציא 40,000 שקלים מקופת המדינה על שיעורי אנגלית . מימון של למידת שפות זה דבר שח"כ זכאים למימון שלו ע"י המדינה וזה בסדר גמור מבחינתי , אבל 40,000 שקלים ? בשנה אחת ? , אני לא יודעת מה הוא עשה בכסף הזה , אבל מה שבטוח , אנגלית - הוא לא למד ( גר-גרא-גרטי-גרטיטיו )....

סלוניק

New member
כל ח"כ זכאי למימון בסדר גודל כזה.

בכל אופן אני לא חושב שהשחיתות של עמיר פרץ מתבטאת בגניבת כסף מהמדינה, כי אם בהפעלת וועדי העובדים לצרכים פוליטיים, כפי שנעשה בפריימריס.

לידיעתך,

עמיר פרץ לוקח 4 שיעורים פרטיים בשבוע, כל שבוע. אצל מורה יקר זה בהחלט יכול להגיע לסכומים האלו. אולי הוא דיסלקטי או משהו (אין לי יכולת או הסמכה לתת דעה...), אבל מדהים איך אנשים קוטלים אותו בגלל זה.

s 0 d

New member
באופן כללי

בישראל לא עושים משאלי עם. זה לא חלק מהשיטה בישראלת זה מעולם לא נעשה (גם במהלכים טיפה יותר משמעותיים) ואם זה ייעשה זה יעשה תקדים ואז על כל דבר כמעט (כל דבר שיוצר מחלוקתת ז"א כל דבר) יעשו משאל עם וזה טיפה בעייתי.

לכל דבר יש פעם ראשונה

מי קבע שבישראל לא עושים משאלים ? זה לא מעוגן בשום חוק , אין דבר כזה - "זה לא חלק מהשיטה הישראלית" , הישראלים ( עם כל הכבוד ויש המון כבוד ) לא המציאו את הדמוקרטיה, וגם לא המציאו גרסאות שונות שלה לפי מה שידוע לי , משאל- עם , שריד הדמוקרטיה הישירה ,אשר מהווה אפשרות בכל משטר דמוקרטי ( ואנחנו במשטר דמוקרטי לא ? ) הינו הפתרון האידאלי למצבים כמו זה שהיה פה בזמן ההתנתקות , שחלק באוכלוסיה טוען שהוא הרב, ואילו חלק אחר טוען שהוא הרב , משאל עם היה יכול לפתור את כל המצב המאוד לא נעים שהיה פה , וליישב את הסוגייה הזאת אחת ולתמיד , אני מכירה הרבה מתנחלים לשעבר , שהסיברו לי שאם הם היו מפסידים במשאל עם, הם היו מתפנים חודשיים לפני עם הרבה כאב לב אבל בלי מהומות... יצא קצת תוקפני אבל ממש לא התכוונתי

אבל גם לא חייבים לעשות כל דבר

עקרון הבחירות בארץ אומר שהאזרחים בוחרים למדינה מנהיג וכנסת שינהיגו ויגיעו להחלטות, ולא שהאזרחים בוחרים למנהיג ולכנסת את החלטות של איך לנהל את המדינה. מאוד פופוליסטי להגיד 'העם יחליט', אז מה? העם גם צריך עכשיו לאשר את תקציב המדינה? העם יחליט לפי רחשי הלב אם תהיה התנתקות או לא? ראינו כבר איך אירועים שקורים במועדי הצבעה יכולים לסחוף החלטות דראסטיות שלא מועילות למדינה ויגרמו לה לקפוא על שמריה. יש ראש ממשלה, יש כנסת, יש ח"כים וסיעות שהם נציגי הציבור ואם הם אישרו את ההתנתקות אז זה מהלך לגיטימי, מה לעשות... כאזרחים בישראל יש לנו חובות וזכויות- זכות לבחור את הנציג שלנו בכנסת(או לרוץ בעצמנו) וחובה לקבל את ההחלטות שהכנסת קבעה עם הנציג שלנו. מבאס? בטח מבאס, כאחד שהתנגד להתנתקות זה עשה לי חררה לראות איך המהלך עובר אבל זה החוק וראיתי כיצד פיגוע אחד משנה החלטות מהר מאוד בקרקס הליכוד אז את משאל העם כדאי שנשאיר לפעם בארבע שנים ונשתדל לבחור נציגים יותר טובים לכנסת הבאה.

Vrock

New member
אין דבר לגיטימי בלהפר מצע.

כשאתה מפר מצע, אתה מאבד את הלגיטימציה שלך להנהיג את הציבור שאותו אתה מנהיג, ורחשי הלב של מדינה שלמה קובעים את עתידה באופן הוגן יותר מרחשי הלב של כמה ח"כים.

Continuum

New member
..

אנחנו בוחרים נציגים. כלומר אנו מאמינים שאלו האנשים הכי טובים לתפקיד. התפקיד עצמו הוא דינמי מספיק בשביל לדרוש מהם לעשות החלטות שמפרות את ה"הבטחות" שהם נתנו לציבור, שלדעתי הן יותר בגדר אידיאולוגיה תיאורטית של אותו בן אדם (כלומר האידיאולוגיה מייצגת את האדם ולא להפך) ומן הסתם לא קשורות למה שהוא הולך לעשות, אלא למה שהוא הולך לנסות לעשות. אז לא מן הנמנע שנציג יפר מצע.

Vrock

New member
נכון, אבל יש גבול כלשהו

זה לגיטימי להפר מצע כל עוד אתה לא רוצה. כל עוד המצע תואם את האידאולוגיה שלך, אתה תרצה להשיג אותו, ואם האידאולוגיה שלך משתנה-החזר את המנדטים לבוחר. ויש גם גבול הטעם הטוב, או משהו דומה. יש ויש.

chaos1988

New member
תגובה

מה ששרון עשה זה בדיוק ההפך מדמוקרטיה זה נכון שכאשר אנחנו בוחרים אנחנו בוחרים נציגים - אבל אלו נציגים שאנחנו בוחרים על סמך מה שהם מייצגים בעצמם ומה שהם אומרים שהם יעשו - זה פשוט אבסורד שאריק שרון ישתמש ב40 מנדטים שהוא קיבל ממצביעי ימין בשביל לעשות תוכנית ש95 אחוז מהם לא היו מקבלים לפני הבחירות - אם יש לך תכנונים כאלה - תעבור מפלגה לפני הבחירות ולא אחרי

iknow

New member
נדמה לי ש33-34 המנדטים של שרון,

כפי שצופים הסוקרים, ביחד עם 13-15 המנדטים, אותם צפוי לקבל הליכוד, מראה, שיתכן מאוד שאתה פשוט טועה. כלומר, ההצגה את הדברים כאילו 95% (טוב שלא הגזמת, אה?) מבוחרי שרון לא היו בוחרים בשרון אינה נכונה. נדמה לי שזה ברור כבר די מזמן, שבארץ, בוחרים מפלגה לפי העומד בראשה ופחות לפי מצעו.

Vrock

New member
אז למה שרון לא השתמש בכלי של משאל

עם? אתה לא מקבל מנדט ציבורי לעשות כרצונך כל עוד אתה חושב שהעם מאחורייך.

iknow

New member
א. תוכנית ההתנתקות הייתה עוברת

גם במשאל עם, ככה"נ. ב. אני לא תומך כלל במשאלי עם. הפוליטיקאים, ברמת העיקרון, הם אנשי מקצוע. שיקוליהם בוודאות עמוקים יותר משל העם. העם אמור למדוד אותם על סמך הכיוון הכללי שלהם כל X שנים (לדעתי 4 שנים זה בסדר גמור) ועל סמך מבחן התוצאה. האם בכל פעם, שאיזה פוליטיקאי ישנה את עמדתו, או שאיזה מחקר חדש יכריח אותו לשנות את עמדתו, נערוך שוב בחירות? אתה גם שוכח שלא רק שרון נבחר לכנסת. 119 חברים נוספים נבחרו גם הם. הם, בסופו של עניין, צריכים היו לאשר.

Vrock

New member
א-לא רלוונטי

ב. אז למה שלא נמנה אנשי מקצוע לבחור את נבחרי הציבור שלנו?

iknow

New member
זה מצחיק.

לבחור אנשי מקצוע שיבחרו אנשי מקצוע אחרים? על מה אתה מדבר?

למעלה