הרהורים...

Bajoran Priest

New member
אבל...../images/Emo58.gif סיום וויאג'ר

נכון שלא הראו מה קורה לצוות אחרי שהוא מגיע לכדור-הארץ, ואולי זה קצת חבל. אבל, מבחינות רבות זה גם מצית את הדמיון וגם נמנע מקיטש. נוסף על כך, הפרק למעשה מראה לנו מציאות ל עתיד אלטרנטיבי, שבו חברי הצוות נמצאים כבר בכדור הארץ מזה מספר שנים. למעשה, *כן* מראים לנו את ההשפעה שיש לחזרה של הצוות לכדור-הארץ, לאחר שנים רבות. הדוקטור הוא כבר יישות עצמאית לחלוטין, סופר ואף נשוי למישהי בשר ודם. ג'נוויי היא מרצה בנושא הבורג. ברקלי התקדם והפך לאיש חשוב. הארי קים הוא קפטן. בלאנ'ה היא שגרירה של הפדרציה(אם אני לא טועה, חלף זמן מאז ראיתי את הפרק). לה ולטום פאריס יש בת, שהצטרפה לצי החלל. ככה, במקום להראות לנו רגעי קיטש שבאים אחרי שהוויאג'ר נוחתחת בכדור הארץ, מראים לנו את עתידם האפשרי של הדמויות לאחר שובן.

itstzar

New member
טוב, אני חייב להכניס פה משפט

או שניים... במס"ב המד"ב הוא לא העיקר, לא במקורית, לא בדור הבא, לא בחלל עמוק 9 לא בוויאג'ר לא באנטרפרייז (טוב, לא בטוח כבר לגבי השתיים האחרונות) הסדרה המקורית הייתה מהפכנית לתקופתה ולא כי השתמשו במלחייה בתור חיישן של הטרייקודר, ממש לא, אלא כי למשל פעם ראשונה הייתה אשה שחורה שהייתה קצינה ולא משרתת או סתם תפקיד שולי, הסדרה היוותה מעין אלגוריה לארה"ב באותה תקופה ואפשר למצא הקבלות בין פרקים לאירועים שונים (קלינגונים-רוסים במלחמה הקרה למשל), הסדרה הייתה רק משל, אלגוריה, והחלק של המד"ב שבאמת היה יחסית מושקע ולא פטזיונרי לגמרי כמו מלחמת הכוכבים למשל והקו הזה המשיך בדור הבא, אמנם פחות אירועים גלובלים אבל היחס לשונה, סובלנות, שיתוף פעולה, סמים, מיניות האדם, שימוש בטכנולוגיה ללא גבולות מוסריים, מוסר האדם בכלל, כל אלה נושאים שנידונו בסדרה בצורה עקיפה, מסתתרים מאחורי מנהרות תולעת, עיוותי זמן, סופרנובות, Qים למינהם,חלל עמוק 9 המשיכה את הקו הזה והלכה יותר רחוק, ויותר גדול, כי הייתה קבוצה יותר גדולה של דמוית קבועות ובגלל המיקום היחיד, וללא הצורך לפגוש כל פרק חייזרים חדשים, היה אפשר גם להתעמק יותר בכל דמות ובתכונות שלה, וכל אחד יכול היה להסיק דברים לגבי עצמו שלא לדבר על כל סיפורי קרדסיה-באג'ור וכל ההשוואות לארועים וארצות ועמים שקיימים היום. בוויאג'ר כבר אפשר לראות הנפילה, ומעבר לסוג של סדרת אקשן ומרכז הסיפור עבר למחלקת הFX ואולי בגלל זה שכבר יש התיחסות למוסר, זה יותר נראה כמו צדקנות מוגזמת ולי באופן אישי זה מאוד הציק, (ולכן זו הסדרה הפחות אהובה עליי). אנטרפרייז..... כאן יש יותר בעיה לתחם, הסדרה עדיין לא נגמרה, ומתוך 3 עונות יש 3 כיוונים שונים, יש ניסיון לחזור למקורות, לסדרה המקורית ולדור הבא, לאותם קווים מנחים, אבל ככנראה שקצת שה לקבל ריטינג על דבר כזה בימנו, אז נוסף אלמט של סיפור מסגרת וקצת יותר אקשן (אבל שוב, עם הקבלה ברורה לאירוע משמעותי בארה"ב באותה תקופה, ואולי בגלל זה ארצ'ר נהיה ג'ורג' W בוש, אבל כמו שאמרתי בתחילת הסדרה ובמהלך העונות השניה והשלישית, בואו נבחן את הסדרה לכשתסיים, כי בכל זאת, אי אפשר להשוות בין סדרה שראית את כולה ויש את הפרספקטיבה של הסכלות אחרוה לעומת סדרה שעדיין רצה ועדיין מתהווה ובוחנת את דרכה (או את סופה)

HarryKim

New member
קלינגונים הם לא רוסים, הבורג כן

אם אתה עושה אלגוריות הרי שהסובייטים רצו לבנות קולקטיב והקומוניזם מעצם הגדרתו שואף להתפשט כמו הבורג. אין ספק הבורג הם הרוסים.

itstzar

New member
תחשוב פחות שחור ולבן

ותראה שגם קלינגונים יכולים להתאים, (האמת, גם רומולנים) חוץ מזה, בסדרה המקורית לא היו בורגים אז זה קצת לא מתאים,

Broken Bow

New member
אז ככה...

דבר ראשון עוד לא ידוע מה יהיה העתיד של אנטרפרייז, אבל אם יהיה שיפור, גם אם קל, ברייטינג שלה דווקא יש סיכוי שהיא תחזור לעונה 5 (לפי ניתוחים של כתבי בידור שונים). בקשר לסרט ה-11, אם הוא באמת יהיה על המלחמה עם הרומולנים זה יהיה מעניין, אבל בראנון בראגה אמר שהסרט לא יהיה קשור לאנטרפרייז ישירות, דבר מוזר, כי הם לוקחים את אחד הדברים המעניינים שיכלו לעשות באנטרפרייז. בכל מה שנודע להפסקה, אני חושב שצריך הפסקה, אבל רק של שנה-שנתיים, ורק אחרי שאנטרפרייז תסיים בכבוד (בתקווה) את כל עונותיה. הסיבה המרכזית היא שכיום יש הרבה סדרות מד"ב אחרות, אם ST תיקח הפסקה של הרבה שנים (בין המקורית לדור הבא יש 20 שנה) היא עלולה למצוא את עצמה בלי קהל (הטרקיז אולי ישארו, אבל הקהל האחר, זה שמסתכל ואוהב את הסדרות והסרטים, אבל לא סידר את כל שגרת חייו לפי זה, ויש הרבה כאלה, לא בטוח שיחזרו). הבעיה של ST היא לא עייפות הסדרה או החומר, אלא הכותבים והרעיונות. עד לעונה ה-4 שעכשיו מתחילה, כבר למעלה מ-5 שנים כמעט ולא התחלף צוות הכותבים, שחלק עוד היו בדור הבא, וזו הבעיה. כעת, כשמני קוטו נכנס לתפקיד אחראי על הסדרה והכותבים, הוא הביא איתו גם כמה כותבים חדשים, וזה בדיוק מה ש-ST צריך - רעיונות חדשים. הפרקים שמני קוטו כתב בעונה השלישית היו גאוניים, הוא הביא איתו גם את שני הסופרים ג'ודית וגארפילד ריבס-סטיבנס, שהם סופרים מכובדים בעולם המד"ב בכלל ו-ST בפרט (ואני אומר מנסיון, קראתי 2 ספרי ST שלהם). לדעתי (ולתקוותי) אם ימשיכו פעם בשנה שנתיים לרענן את צוות הכותבים, לא צריך לקחת הפסקה, אולי רק של שנה-שנתיים וגם זה בשביל לפתח כמו שצריך את הסדרה הבאה, וגם להחזיק את המעריצים במתח.

Vegabond

New member
אני לא יודע מה הולך לקרות...

אני רק יודע שStar Trek עוברת תקופה קשה בשלושת השנים האחרונות עם כישלון הסרט העשירי שלדעתי היה מעולה ועלה אפילו על הסרט השני והשמיני. כרגע לגבי Enterprise אם לאמר לכם את האמת אני לא אופטימי. אולי הצליחו להשאיר אותה עוד עונה אבל UPN אמרה במפורש ליוצרי הסדרה שיסגרו את כל הקצוות הפתוחים בעלילה וזה מראה שהם לא מתכוונים לחדש את הסדרה לשלוש עונות נוספות. יש ספק עם הסרט האחת עשרה יצא ובקיצור המצב בקאנטים. זאת שעתה הקשה ביותר של Star Trek והעולם שיצר גי'ן רודנברי זקוק לנו עכשיו יותר מתמיד. Star Trek כנראה תכנס לעוד תקופת צינון עד למי יודע מתי וזה תלוי בנו, אוהבי Star Trek להחזיק את התופעה "חיה ונושמת" עד שהיא תקום על רגליה שוב.

תתש

New member
אני מסכים

בעיה נוספת זה שכל פרק יש במאי אחר ואין עקביות בסגנון המשחק כי כל במאי רוצה סגנון אחר. בקשר להפסקה אם אנטרפרייז לא תחזיק עוד עונה תצטרך לבוא הפסקה של שנתיים שלוש אם איך שהוא היא תגיע לעונה 6 או 7 יצתרכו לקחת הפסקה של לפחות חמש שנים ולהמשיך עם הרעיון שהציעו למעלה על חקירת גלקסיות אחרות (מאה 27, אנטרפרייז K או L) או שאפשר להתעסק "במלחמת הזמן הקרה" שמזוכרת לכל אורך אנטרפרייז.

sysiphus

New member
אנו מקדישים פאנל לנושא זה באייקון

עם מיטב מומחי מסע בין כוכבים בארץ שישקפו דיעות ממגוון הקשת הפוליטית המס"בית...

למעלה