הרהורים...

Vegabond

New member
הרהורים...

אני בטוח שכולכם יודעים שמתכננים שהסרט האחד עשר יהיה מבוסס על המלחמה עם הרומולנים. בכל אופן חשבתי על כל הסדרה הזאת Enterprise ועל הסרט שאולי יצא ממנה. עדיין לא ראיתי את העונה השלישית אבל אני יודע טוב מאוד שבחצי השני של העונה השנייה הסדרה מאוד השתפרה ולפי מה שאמר לי חבר שלי העונה השלישית עוד יותר טובה אבל בכל זאת אחוזי הרייטינג מאוד נמוכים וסביר להניח שהסדרה תתבטל אחרי העונה הרביעית. אני חושב שאחרי שEnterprise תתבטל כדי שStar Trek יצא להפסקה מסדרות של לפחות עשור אחד ואחרי כן הם יחזרו בגדול בדיוק כמו שקרה עם הדור הבא. מה אתם חושבים?

TUVIX

New member
שו מלחמה? כנראה שפספתי קצת הרבה

ממה שקרה עם הטרק בחודשיים שלא הייתי פה... יש כתבה לינק משהו מבוסס על הסרט ה11?

ygeva

New member
המלחמה הרומלאנית ../images/Emo58.gif

פירסמתי זאת לפני חודש בערך... להלן שוב הידיעה. המלחמה הרומלאנית (2156-2160) הנה בעצם המלחמה הבין גאלקטית הראשונה של בני האדם עם גזע אחר כלשהו (הקסינדי לא נלחמו בבני האדם מלחמה כוללת, עדיין). ע"פ מקורות שנכתבו ע"י התסריטאים בעבר זאת הייתה מלחמה שבה הגזעים עדיין היו חדשים לעידן החלל, ולכן המלחמה התנהלה בעיקר באמצעות טילים אטומיים פריטיבים (בניגוד למה שמוצג בסידרה) וכדור הארץ, שלא היה לו צי של ממש עדיין, השתמש בעיקר בספינות סוחר שהוסבו לספינות מלחמה. עד סביבות אמצע 56' המלחמה נטתה לרעת כדה"א אשר עמד על סף הפסד והיה ברור שנשק חדש בשטח היה נחוץ - וכך הומצאה ונבנתה ספינת המלחמה הראשונה של בני האדם - הדדאלוס (על שם האל היווני). הדדאלוס הוותה בעצם פריצת דרך בתחום עיצוב הספינות מאחר והיא הייתה הראשונה שהייתה מורכב בעצם משני חלקים (גוף משני - כדור, שהחיל בתוכו את כלי הנשק, מגורי הצוות וגשר הספינה. גוף עיקרי - גליל מאורך שהחיל בעצם את מנועי ומערכות הספינה. בין שניהם חיבר צוואר בעובי של שני סיפונים). אגב, אותו מבנה - של גוף עיקרי וגוף משני הווה בעצם השראה מכאן ובכלל למעצבי הספינות - שהתבססו על אותו עיצוב בסיסי. כמו כן הספינה הוותה גם פריצת דרך בתחום הלוחמה, והייתה חמושה בלא פחות מאשר ארבעה(בניגוד לסידרה, שבה כבר יש תותחי פאזה) תותחי לייזר אימתניים וכן לא פחות מ-24 (!) טילי היתוך קר. כמו כן היא הייתה מצויידת במערך מגנים (פרמיטיבי, אבל יעיל) וכן שיפורים נוספים. עדיין אין משכפלים ומחשבים מדברים - אבל עדיין פריצת דרך בעידן ההוא. יתרון נוסף של הספינה - הנה היותה זולה לבנייה - וכדה"א החל בונה אותה בכמויות (עד סוף שנות ה-60 כבר יוצרו בסביבות המאתיים ממנה, ע"פ האתר ditl.org). הספינה הזאת, אגב, אחרי המלחמה, בשנים הראשונות של הפדרציה, שימשה כעמוד השידרה של צי הכוכבים החדש (שוב, גם דבר שעיוותו אותו בסידרה), עד להופעת הקונסטטושיון (הדגם של האנטפרייז של קירק ופייק). עם הופעת הדדאלוס בשדה הקרב ב2158, המלחמה החלה לנטות לרעת הרומלאנים, וכדה"א הצליח לראשונה להעתיק את הלחימה לחלל הרומלאני, אשר הבחינו בהפסד הקרב ובא, ופנו להסכם הפסקת אש ב-2160, כדה"א הסכים ובכך נגמרה המלחמה. בכל המלחמה הזאת אף אנוש לא ראה את פניו של רומלאני. גם כל התקשורת בינהם ב-2160 להסכם הפסקת האש נעשה בתקשורת תת-חלל בלבד (מזכיר את ימי המלחמה הקרה). מייד לאחר מכן, הבינו הגזעים השכנים את הסכנה האורבת מצד האוייבים בסביבה (אגב, אז עוד לא דובר אל הקלינגונים.ע"פ המקורות הפדרציה לא יצרה עמם קשר עד למאה ה-23...), והחליטו להתאגד. ב-2161 הוקמה הפדרציה ע"י ארבעת הגזעים המייסדים - בני האדם, וולקנים, אנדוריאיינים וטלוריינים.

TUVIX

New member
הא המלחמה הזאתי :) חשבתי משהו

המשך לנמסיס עם רומלאנים :)

אחמס1

New member
המלחמה הוזכרה בסדרה המקורית

בפרק הראשון, בו פוגשים בני אדם או וולקנים, ברומולנים, ever. צוות האטרפרייז רואה לראשונה רומולני על המסך, וכולם מסתכלים על ספוק, שמופתע בעצמו. אותו קפטן של ציפור מלחמה רומולנית, שיחק מאוחר יותר גם סתם חייל רומולני, והכי קורע - שיחק גם את אבא של ספוק בהמשך הסידרה והסרטים!

TUVIX

New member
מאזן האימה זה אחד מפרקי

הטרק הכי טובים שיש :) פרקקקקק מ-ע-ו-ל-ה פשוט.

Chakotay

New member
מאזן האימה פחחחחח!! ../images/Emo6.gif

בעיברית זה נשמע פשוט דפוק!

deathcaster

New member
ועל זה כמובן נאמר .........

" אין אדם מדבר אלא על הרהורי ליבו "

ygeva

New member
שמע, יכול להיות...

אני מתחיל באמת לחשוש שברמן וחבריו מתחילים למחזר רעיונות או לאבד את היצירתיות שלהם. אולי באמת החבר'ה שם צריכים לקחת הפסקה קצרה. איך אמר קצין בכיר אחד - "עדיף איכות ע"פ כמות, לא צריך לרדוף אחרי כמות כמו מטורפים ולקבל תוצאות בינוניות - זה מקור לתקלות". אחרי חלל עמוק 9 - שהייתה מקורית בתחומה (משה, זה עדיין לא אומר שאני אוהב אותה!) וחידשה לנו - בשתי הסדרות הבאות ניתן היה לחוש ירידה במתח (וויג'אר, שאני מגדיר את פרק סיום הסדרה שלה כגרוע בכל הזמנים, ואנטרפרייז, אשר גולמת בתוכה כל כך הרבה פוטנציאל שלא בא לידי ביטוי, וחבל). אולי אנשים שם באולפנים שכחו לרגע על מה נוסדה הסדרה המקורית ומה הפך אותה לכל כך מוצלחת - "לחפש עולמות חדשים, לאן שאף אדם לא הגיע לשם בעבר". זה כבר לא זה. הסידרה איבדה את המוטיב הבידיוני והמסתורי שלה לטובת דיאלוגים מנופחים ופיתוח דמויות מוגזם - פעם חקר של כוכב שעומד להפוך לסופר נובה היה העיקר, וכולנו היינו מצטופפים סביב המרקע בשקיקה בעוד האנטרפרייז מנסה לחלץ עצמה משדה הכבידה בו היא נלכדה. כיום כוכב שהופך לסופר-נובה הנו עלילת רקע, מקדם לעלילה האמיתית - מלחמות זמן כאלה ואחרות - סליחה, אבל זה לא מה שמשך אותי למב"כ בהתחלה. אולי הם זקוקים לרעיון חדש - עוד כמה דורות לעתיד, בו הגזע האנושי מתחיל לחקור גלקסיות (!) חדשות? פותר את מסתורי היקום ומגיע לגבולות חדשים? יכולים להיות רעיונות חדשים בשפע. אבל דבר ראשון - החבר'ה שם למעלה צריכים להתאפס על עצמם. ברמן, כך לך שנה - שנתיים מנוחה, תחליט מה אתה רוצה, וצא עם סידרה / סרט חדשים, מהפכניים ומקוריים - אשר כותרתם היא אותה כותרת שהפכו את הסידרה המקורית והדור הבא למוצלחות כל כך - לאן שאף אחד לא הגיע לשם מעולם...

ygeva

New member
צודק...

וו'יג'ר אכן חקרה עבורנו את החלק הרביעי והאחרון של הגלקסיה, נתנה לנו מבטים חטופים על הבורג מקרוב ועוד שפע של גזעים חדשים. הביאה לנו כמה רעיונות חדשים - דוגמת הסליפסטריים, גזע 8472, שיתוף פעולה בין מאקי לפדרציה וכו'... אבל מבחינה מסויימת, היא בעצם מיחזרה מוטיבים מהדור הבא. היא לא הביאה לנו איזה רעיון מהפכני שהשאיר אותנו פעורי עיניים ושטופי זיעה. בשלב מסוים גם היא מיצתה את עצמה. היא הייתה חטיף טוב לשעות הפנאי, לא משהו רם מעבר...

arieg

New member
מה שחסר זאת סדרה שתראה לנו

איך הפדרציה עובדת. "חוק וסדר" שמתרחש בבית המשפט העליון של הפדרציה או צי הכוכבים אבל מנקודת מבט של תוך המפקדה, שה"גיבור" הראשי לא יהיה קפטן אלא האדמירל בכבודו ובעצמו. אני הייתי רוצה לראות משהו כזה.

HarryKim

New member
נחליף את "חוק וסדר" ו"הבית הלבן"

ב"סדר בין גלקטי" ו"מועצת הפדרציה"? אז היכן אלמנט המד"ב? חוקי הפדרציה מתגלים לאט לאט בפרקי הסדרות, כמרכיב עלילתי.

HarryKim

New member
מאה שמונים מעלות

אני חושב שאני בדיוק הפוך ממך. ראשית, "סוף המשחק", פרק הסיום של וויאג'ר, היה מרתק מבחינתי. שנית, אני שונא שמה שעומד בדרכם של האנטרפרייז או הוויאג'ר הוא מכשול טבעי. אני אוהב לראות את ה-"באד גאי" בסדרה. גם אני בעד "לחפש עולמות חדשים, לאן שאף אדם לא הגיע לשם בעבר", אך אני מחפש בעולמות האלו גזעים טובים/רעים שיעזרו/יפריעו לצוות, לא תופעת טבע מיוחדת. ספויילר קטן: כאשר דיברת על פיצוץ סופר נובה בתור "רקע לעלילה" ישר עלה לי הפרק בו הוויאג'ר נתקלה בפיצוצי סופר נובה, כתוצאה ממלחמה ברצף הקיו. אני חושב שהפרק הזה מאוד יפה, אחד הטובים. הוא מציג לנו פאן אחר של גזע הקיו. עד עכשיו הקיו היו בעצם "אלים" שעושים שטויות "בלתי מזיקות" כדי לשעשע את עצמם. כעת אנו רואים את הקיו כחברה במלחמת אזרחים, בה נלחם המיעוט על מנת לקבל חופש מחשבה. במובן הזה, הקיו אינם שונים מהבורג, המאלצים את האוכלוסייה לחשוב אותו דבר ולעשות את אותו הדבר, גם אם הפרט רוצה לעשות משהו אחר. חוץ מזה כל פרק ששופך אור על הקיו הוא פרק טוב. זאת דעתי הצנועה היום ב-23:25 "מסע בין כוכבים- נמסיס" ביס 2

7thHeaven

New member
אם כבר פרק סיום של וויאג'ר

אני חושב שהפרקים הכי מעצבנים של הסדרה הם פרק הפתיחה והסיום... קרטייקר בגלל שלא אהבתי את זה שג'נויי החליטה שהיא מקריבה את חזרתם הבייתה של כל אנשי הצוות למען הגזע ההוא... אפילו פיקארד לא היה עושה את זה... הייתי מעדיף שהם יתקעו שם בגלל חוסר ברירה ולא בגלל החלטה. ואנדגיים הם פרקים טובים אבל קצת הרס לי שלא הראו אותם ממש חוזרים לכדור הארץ ונפגשים עם המשפחות וכו'... אלה הרהורי

HarryKim

New member
לא דיברתי על הפרק הפתיחה

הוא גרוע ומציג את צוות הוויאג'ר כ"על-מוסריים", דיי מחליא. פרק הסיום של וויאג'ר נמשך על 2 פרקים, אתה רוצה למשוך אותו על 3?

sysiphus

New member
פרק הסיום של וויאג'ר היה נורא

לא הראו בכלל את ההשפעה על הצוות, על היחסים ביניהם ועל היחסים שלהם עם האנשים שהם השאירו על כדור הארץ לפני שבע שנים. סגרו את זה בשני פרקים באיכות בינונית, ובלי שום תפנית עלילתית מעניינת, סתם טכנולוגיית בורג איפשרה להם פשוט להגיע לכדור הארץ. שום חדשנות, שום עניין מרתק, כ"כ סתם. זה היה יכול להיות פרק אמצע-עונה ואף אחד לא היה שם לב. זאת בניגוד מוחלט לפרק הסיום המצוין של "הדור הבא" ובמקרה של "חלל עמוק 9", arc של 12 פרקים של סיום.

למעלה