הרהורים עצמיים

loki333

New member
../images/Emo54.gif אוקיי

אני רואה שזה נמשך אצלכם כבר כמה זמן אבל, לנצח: אם אתה אומר שאתה מסכים רק עם דיעות שהן קרובות שלך ועם כאלה שרחוקות-לא, אז מה הטעם? תראה, אתה אמור לנסות להבין את התפיסות של כולם כי כמו שאמר איינשטיין: "אם לא היו דיעות שונות, לא הייתה מחשבה" (או משהו כזה), פילוסופיה זה לא פיזיקה עם נוסחאות מוגדרות וברורות (שגם שם יש חידושים וסתירות),זה נושא מופשט שכל אחד מבין אותו כרצונו. אני למשל לא מאמינה בכלל שיש גהנום (אגב, עוד לא ענית לי בקשר לשאלה שלי למעלה), אבל בוואדי שאני מקבלת את הסברה שלך שהוא קיים כי למרות שאני משוכנעת שהגהנום לא קיים, אני בכל זאת לא יכולה לדעת את זה בוודאות...כי אם אתה תחשוב בכיוון אחד, לעולם לא תראה את התמונה כולה. :) ועוד משהו: אם אתה רוצה לשכנע אותנו באמת שלך, לא עדיף לעשות את זה בנועם, כי מי ירצה להשתכנע כשאתה כזה תוקפני כלפי אחרים?

loki333

New member
זהו!

אף אחד לא קילל אותך, זאת הייתה מטרת כל ההודעה: להבהיר לך שהדיעות שלך מקובלות עליי. נקודה.

ל נ צ ח

New member
פשוט אינך מבינה את הנקרא יקירתי

זו האמת וצר לי עלייך. את כהרגלך שוב מהקדמותייך המטעות אותך קבעת למסקנתך הכוזבת. אף אחד לא קילל אותי אה???ומה זה כאן מחמאה כלפיי????? ____________________________________________________________ ° הוא מטורף, עזבי אותו...ו s u p e r mind ו 14:03 | 09/05/04 __________________________________________________________ נ.ב: תרדי ממני. החברים החדשים שלך כבר ילמדו אותך. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ברור שבתנ"ך שמות שונים לגיהינום:

היה איזה כסיל בשם G.D שזילזל ולעג בי על כך שלא מוזכר הגהינום בתנ"ך ולכן השבתי לו בזה הסגנון:
ל GD , המטיף החילוני המומחה בעיני עצמו לעצמו! 18/9/1999 14:51 לנצח ----------------------- בתנ"ך אין איזכור לגיהנום?: ומה זה כאן למטה, פיקניק? שמנדריק כמוך החכם בעיניו ובשכלו העיוור. תתעורר סתום! וחוץ מזה אני אדם ירא ה' ולא חילוני דפוק כמוך. מלאכי ג כי הנה היום בא בוער כתנור, והיו כל זדים וכל עושה רשע קש ספר משלי פרק ט (יז) מים גנובים ימתקו ולחם סתרים ינעם: (יח) ולא ידע כי רפאים שם בעמקי שאול קראיה ספר ישעיה פרק יד (יג) ואתה אמרת בלבבך השמים אעלה ממעל לכוכבי אל ארים כסאי ואשב בהר מועד בירכתי צפון: (יד) אעלה על במתי עב אדמה לעליון: (טו) אך אל שאול תורד אל ירכתי בור: ישעיה ה לכן הרחיבה שאול נפשה ופערה פיה לבלי חק וירד הדרה והמונה ושאונה ועלז בה: ספר משלי פרק ז (כז) דרכי שאול ביתה ירדות אל חדרי מות ישעיה יד שאול מתחת רגזה לך לקראת בואך עורר לך רפאים כל עתודי ארץ הקים מכסאותם כל מלכי גוים: ספר ישעיה פרק יד (יא) הורד שאול גאונך המית נבליך תחתיך יצע רמה ומכסיך תולעה: ישעיה כח כי אמרתם כרתנו ברית אם מות ואם שאול עשינו חוזה שיט(שוט) שוטף כי עבור (יעבור) לא יבואנו כי שמנו כזב מחסנו ובשקר נסתרנו: ספר ישעיה פרק לח (י) אני אמרתי בדמי ימי אלכה בשערי שאול פקדתי יתר שנותי: (יא) אמרתי לא אראה יה יה בארץ החיים לא אביט אדם עוד עם יושבי חדל: ספר יחזקאל פרק לב (כא) ידברו לו אלי גבורים מתוך שאול את עזריו ירדו שכבו הערלים חללי חרב: ספר תהילים פרק נה (טז) ישימות {ישי מות} עלימו ירדו שאול חיים כי רעות במגורם בקרבם: (יז) אני אל אלהים אקרא ויהוה יושיעני: ספר תהילים פרק קמא (ז) כמו פלח ובקע בארץ נפזרו עצמינו לפי שאול ספר משלי פרק ה (ג) כי נפת תטפנה שפתי זרה וחלק משמן חכה: (ד) ואחריתה מרה כלענה חדה כחרב פיות: (ה) רגליה ירדות מות שאול צעדיה יתמכו ספר איוב פרק ז (ט) כלה ענן וילך כן יורד שאול לא יעלה ספר איוב פרק כא (יג) יבלו {יכלו} בטוב ימיהם וברגע שאול יחתו ספר איוב פרק כו (ו) ערום שאול נגדו ואין כסות לאבדון ספר משלי פרק טו (יא) שאול ואבדון נגד יהוה אף כי לבות בני אדם: (יב) לא יאהב לץ הוכח לו אל חכמים לא ילך: ספר תהילים פרק מט (טו) כצאן לשאול שתו מות ירעם וירדו בם ישרים לבקר וצירם {וצורם} לבלות שאול מזבל לו (טז) אך אלהים יפדה נפשי מיד שאול כי יקחני סלה ספר יונה פרק ב (ג) ויאמר קראתי מצרה לי אל יהוה ויענני מבטן שאול שועתי שמעת קולי ספר הושע פרק יג (יד) מיד שאול אפדם ממות אגאלם אהי דבריך מות אהי קטבך שאול נחם יסתר מעיני: ספר תהילים פרק ל (ד) יהוה העלית מן שאול נפשי חייתני מיורדי בור ספר שמואל ה' ממית ומחיה מוריד שאול ויעל: ירמיה כג לכן הנה ימים באים, נאום ה' ולא יאמרו עוד חי ה' אשר העלה את בני ישראל מארץ מצרים, כי אם חי ה' אשר העלה ואשר הביא את זרע בית ישראל מארץ צפונה ומכל הארצות אשר הדחתים שם, וישבו על אדמתם. יחזקאל לז הנה אני פותח את קברותיכם והעליתי אתכם מקברותיכם,עמי, והבאתי אתכם אל אדמת ישראל צפניה ג שארית ישראל לא יעשו עולה, ולא ידברו כזב ולא ימצא בפיהם לשון תרמית. ספר שמואל ב וחסדי לא יסור ממנו כאשר הסירותי מעם שאול אשר הסירותי מלפניך ספר תהילים פרק פט (מט) מי גבר יחיה ולא יראה מות ימלט נפשו מיד שאול סלה: (נ) איה חסדיך הראשנים אדני נשבעת לדוד באמונתך: (נא) זכר אדני חרפת עבדיך שאתי בחיקי כל רבים עמים: (נב) אשר חרפו אויביך יהוה אשר חרפו עקבות משיחך: (נג) ברוך יהוה לעולם אמן ואמן:

loki333

New member
../images/Emo41.gifאיבדת אותי....

אני חושבת שאני יודעת את סיבת התוקפנות שלך, אבל נדבר מחר, יש לי עוד הרבה מה לשאול. בנתיים: תנשום, החיים יפים בסה"כ, אל תיקח הכל כ"כ קשה
קבל: ממיטב פרחי הפורום

ל נ צ ח

New member
כן! הרוב.לא יודעים ה' ולא כסילים הם

ומיהו כסיל תביני אולי מאלה דברי חכמי-היהדות (חז"ל)יקירתי התמימה. <<<<< כסיל ישנא את הדעת, ויטיל ספיקות בחקי החכמה במרמה >>>>> מלבי"ם על משלי פרק יד פסוק ז - חלק באור הענין (ז) לך מנגד לאיש כסיל ובל ידעת שפתי דעת - יש הבדל בין הכסיל ובין הלץ הנזכר בכתוב הקודם, הלץ אינו מתלוצץ על הדעת רק על החכמה מפני שאין עליהם מופתים ובאו בקבלה לא בידיעה ברורה, ואם היה משיגם בדעת ברורה לא היה מתלוצץ, רק מפני שבקש חכמה ואין לא בא לכלל תבונה שהוא אחר החכמה, שאז היה הדעת נקל בעיניו, אבל הכסיל אינו לץ, והוא קבל חקי החכמה רק התאוה גברה עליו, ומפני שחקי החכמה מתנגדים אל התאוה, לכן ישנא דעת כמ"ש וכסילים ישנאו דעת, היינו הגם שקבל חקי החכמה והגם שישיגם כמו הנבון עד ידע טעמם בדעת, ישנא את הדעת העומד לשטן לו אל תאותו, כמ"ש תאוה נהיה תערב לנפש ותועבת כסילים סור מרע כמש"פ שם, לכן ישנא את הדעת, ויטיל ספיקות בחקי החכמה במרמה, כדי להיות לו כסות עינים בלכתו אחרי שרירות לבבו, וא"כ אתה אשר ידעת שפתי דעת תוכל ללכת עם הלץ, כי הלץ יתלוצץ על החכמה לא על הדעת כנ"ל, אבל לא עם הכסיל שהוא אינו מקבל גם הדעת, ולכן לך מנגד לאיש כסיל - שאם תלך עמו בל ידעת שפתי דעת - הדעת שקנית עד שאתה מוציאם מן השפתים לחוץ (שכבר בארתי שהשפתים מציינים את הדעת) תדמה כאילו לא ידעת אותם, כי בהתחברך לכסיל תלמד ממעשיו ללכת אחר התאוה והערב כמ"ש ורועה כסילים ירוע ותתנכר אל הדעת כאילו לא ידעת אותה כלל: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

selgarat

New member
חוקי הטבע

הם אולי תשובה לאיך אבל בטח לא ללמה. אתה בעצמך אומר שהאדם יוצא מחוץ לטבע אז להשתמש בטבע כדי להסביר את התנהגות האדם זו סתירה. להניח שאין לחיות מטרה ומשמעות לחיים כדי להוכיח שלאדם אין אחת זה להשען על מה שאתה רוצה להוכיח כדי להוכיח אותו, וזהו לא דרך להוכחה.

למעלה