לדעתי יש ויש.
לרוב זה כל מקרה לגופו. אבל בכלליות אני מאמינה שצריך להיצמד יחסית לכתוב, זה לא ספר, יש צורך להיות מדוייקים. הרי בסופו של דבר תרגום זה פחות אמנותי, אלא פשוט בא להסביר לנו מה שנאמר בשפה הזרה לנו. למשל לדעתי זאת טעות לתרגם שם של איזה זמר אמריקאי ישן וידוע ל"צביקה פיק". מצד שני לא צריך להיות מכניים. אם יש בדיחה שהיא משחק מילים באנגלית או שצריך לשנות קצת את הבדיחה כדי לשמור על הרעיון של הבדיחה אבל עם מילים אחרות (אולי זה נראה מובן מאליו, אבל הדברים שיצא לי לראות בטלוויזיה...)אז בהחלט צריך לעשות את זה ולמצוא את מה שמתאים בעברית. לא יודעת, אני מניחה שלא הבאתי לפה דעה חד משמעית. כמו הרבה דברים בעולם הזה, מילת המפתח היא איזון. ובקשר לשיחה של ווילו וטארה. דבר ראשון, איכס. תרגום מזעזע. למה לא לכתוב פשוט טיפשונת? למה להיות כל כך מוגבלים ולכתוב "טיפשה/דבילית/או מילה מעליבה ולא קשורה לכוונה אחרת". ומכל כך הרבה סיבות לא צריך לכתוב כוסיותך. עדיף לאבד את הטון הקומי של השורה מאשר לכתוב כוסיותך. במחשבה שניה אין לי מושג על מה אני מדברת. אני סתם מדברת ממה שאני רואה בטלוויזיה, מכל הטעויות שם, והתרגומים העלגים והלא יצירתיים במיוחד.