הרהורים על תרגום

WhiteWitch

New member
הרהורים על תרגום

אחרי שנים של לראות את "באפי" ללא תרגום, נפלו בידי תרגומים באנגלית לכל הסידרה שמתאימים לפורמט שיש לי, והחלטתי כפרוייקט - למה לא. התיישבתי והתחלתי לתרגם את הסידרה מאגלית לעברית (ותודה, יש לי חיים. זה בא בין לבין). ובין משפט למשפט עלתה השאלה הבאה במוחי - עד כמה חשוב הדיוק של התרגום? כולנו יודעים שהשפה ב"באפי" היא מאוד יחודית, והרבה פעמים אפילו לא מובנת לדוברי אנגלית מלידה. אז איך מתרגמים אותה לעברית, שהיא שפה דלה יחסית לאנגלית? מה חשוב יותר - כוונת הכותב, או התרגום המילולי? ואני אזכיר באותו הקשר וויכוח ישן על התרגום של הפרק המחזמר, והתרגום של השיחה בין ווילו לטארה. אז מה אתם חושבים?

אני לא יודע מה איתכם,

אבל אין על "על כוסיותך אהבלה"

dudi gun

New member
רק שים לב

שכבר תורגמו פרקים 1,2,3 ו7 מעונה ראשונה: http://www.torec.net/search.asp?search=%D7%91%D7%90%D7%A4%D7%99+%D7%A7%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%AA שלא תעבוד על זה סתם.

WhiteWitch

New member
תודה על הדיעות

לא ממש מצאתי את התשובה שלי, אבל בסדר. ושמתי לב שתורגמו כבר 4 פרקים, תודה. ועוד דבר קטן, אני אישה. תיקון טעות קטנה ונחוצה...

City Of Angel

New member
העיקר שלא תקרא לאנג'ל

"איינג'ל" כמו ביפ בעונה 7. זה תרגום ישיר!

talrv

New member
לדעתי ברוב המקרים כוונת הכותב..

מצד שני, במקרים שבו הדילמה לגבי מה שהתכוון הכותב גדולה, עדיף להיצמד למילולי ולתת לצופה לפרש כדרכו. טל.

elrad

New member
נצל"ש:שאלה על הפרק עם קונור

איך כשווסלי שבר את הכלי שהחזיק את האמת לגבי קונור,הדבר השפיע על כולם,אבל לא השפיע על ההורים של קונור?בפרק לא היתה שום התיחסות לכך ונראה כאילו ההורים שלו ממשיכים כאילו הוא בנם.הם אמורים להבהל שהם לא זוכרים אותו או משהו כזה,לא? תודה!

MoGanC

New member
רק מי שהיה בחדר חזרו לו הזכרונות

זאת אומרת: ווסלי,קונור,פרדליריה... וזהו.כל השאר עדיין חיים באשליה.

nick at noon

New member
אנג'ל היה צריך לגלות על דון

הדבר הזה גורם לאנשים לראות את החיים כמו שהם היו באמת. אז אנג'ל באותו רגע היה צריך לקבל את הזכרונות של באפי בלי דון. אולי היה נחמד אם הוא היה מתקשר כדי לספר לה שאחותה היא לא אחותה. וכן וייל באמת הסביר שזה משפיע רק על החדר.

BleedingDeath

New member
באפי אבל יודעת כבר שאחותה היא לא

אחותה
מעונה חמישית של באפי, שממה לא מקבילה לעונה חמישית של אנג'ל O_O

nick at noon

New member
כן, ברור שבאפי יודעת

אבל רוב הסיכוי שאנג'ל לא יודע את זה עדיין ואז הוא בטח לא יודע שבאפי יודעת.

Bruce Wayne

New member
למה שהוא לא יידע?

ווילו מן הסתם עידכנה אותו כשהיא סיפרה לו שבאפי מתה בסוף של עונה שתיים.

rds15

New member
לא

הדבר הזה גורם לאנשים לראות את החיים לפני השינוי הספציפי שמוחזק בריבוע הזה.

nick at noon

New member
לא

ויש לי את הציטוט של וייל כהוכחה: Do you know what an Orlon Window is, Angel? It's a fascinating little spell. It allows warlocks such as myself to see the past as it once was. You have to be careful with it, though. If it were to break around someone whose mind had been altered, then all his old memories would come rushing back.

rds15

New member
זה לא מוכיח

שכששוברים את הקופסה זה מחזיר את כל הזכרונות ששונו, באותה מידה וייל היה יכול לדבר על כך שהזכרונות שכלואים בקופסא[וככה זה משתמע לאורך הפרק, שהזכרונות שהוא שינה נמצאים בקופסא הזאת] משתחררים.

nick at noon

New member
פשוט אין שום סיבה לחשוב

שבקופסא יש את הזיכרונות על קונור. זה לא נאמר. ניתן הסבר אחר - שהחלון מאפשר לאנשים לראות את הזכרונות שלהם כפי שהיו במקור, לפני ששונו. הזיכרון של ווסלי שונה על ידי וייל, הזיכרון של אנג'ל שונה על ידי הנזירים שיצרו את הגוף של דון. עוד שאלה מעניינת: האם אנג'ל בכלל יודע איזה זיכרונות הושתלו אצל ווסלי כדי להחליף את אלו מקונור?

למעלה