הרהורים חיצוניים

monkilita

New member
הרהורים חיצוניים

בימים כתיקונם, בהם אני חשה עצמי מלאת סיפוק עצמי, ומלאת כח להמשיך ללכת ולהלחם על מטרותיי השונות, אני מוצאת עצמי יפה בעיני עצמי, ובעלת יכולת לכבוש את העולם כולו. בימים אחרים, בהם אין אני כה חזקה, ונוטה לחולשה אני שמה לב שאני לא מרגישה יפה, ומוצאת עצמי מנסה להתייפות ע"י חלק מהאפשרויות המצויות עבורי כאישה בשוק(ויש יותר מדי). בחיי היוםיום שלי אני לא מתאפרת, ולא חשה צורך להשתמש במכשיר ריח שמישהו אחר קבע עבורי כטוב ולא בריח גופי הפשוט והכי מהכל - השלי
מה שעצוב בעיני, למרות כל הידע והמודעות שרכשתי בחיי, הוא הצורך שלי לקבל חיזוקים חיצוניים למרות שאני יודעת שזה סה"כ שטיפות מח שעברתי בחיי, פרסומות שאמרו לי מה לקנות ואיך להריח ולהראות. ובכל זאת, למרות הידע היבש, הצורך לפעמים מתגבר. הרצון להיות יפה בעיני הרואה פושה באבריי, ואני מוצאת את עצמי שמה איפור או מתיזה בושם, וברמה מסויימת כדי להרגיש חלק מהחברה בה אני חיה. קודים מסויימים כל כך קשים לשבירה, בתור אישה אני יכולה לציין שבתחום המראה החיצוני בעיקר.. שטיפות מח של שנים שהטיפו לנו איך להיות יפה ומה זה בעצם אומר.. מה לא יפה בשערות בבית שחי
למה בעצם התחלנו להוריד אותם
ולמה בעצם גידולן אני אוטומטית נמצאת בצד שמנגד..

גולדי2002

New member
היי מונקיליטה

אף אחד מאתנו לא אומר לאף אחת לא לשים איפור, לא להתייפות. זה איזשהו מנהג. שגברים מתגלחים ושמים דיאודורנט ונשים מתאפרות. אני אישית לא מבין מה רע בלהתאפר (כל עוד זה איפור שלא נוסה על בעלי חיים, וכמובן שלא בהגזמה) ולפי דעתי צריך לקחת הכל בפרופורציה. אפשר להתאפר במידה, לא חייבים לשבת שעות מול המראה ולא חייבים להתאפר כשהולכים למכולת.בקשר לדאודורנט, אני לא ממש מסכים אתך, כיוון שעם כל הכבוד לריח הטבעי, כשאני עובד פיזית בחום ומזיע, הריח הטבעי שעולה מבתי השחי שלי לא סימפטי במיוחד, ואם תסעי באוטובוס בקיץ עם עוד 30 אנשים מזיעים, את תגלי שהריח הטבעי שלנו יכול להיות דוחה ביותר. לכן לפי דעתי דיאודורנט הוא מוצר חיוני. אני הייתי מתרכז יותר בכל הנושא של הרזון, שהוא הרבה יותר בעייתי מלהתאפר/לא להתאפר. הרעיון ששמים לנו איזה אנורקטית אחת שמפזזת על חוף הים בביקיני ואוכלת ארטיק או מדברת בפלאפון וכולן רוצות להיראות כמוה ולכן מתמכרות לכל מיני דיאטות מיותרות שלא ברור מה טיבן ואם אכן מרזות וגם עולות המון כסף או שמתחילות לפתח הפרעות אכילה, ומגיעו תעקב כך לבתי חולים ולמוסדות פסיכיאטריים. זה הסימפטום הכי בעייתי לדעתי בכל הנושא שטיפת המח שעליה דיברת, של איך להיות יפה. אולי אני שמרן אבל לפי דעתי כל אדם צריך טיפה לטפח את עצמו ולהשתדל להיראות סביר. זה לא אומר להתחיל לדפוק פנים כל בוקר או לשים חצי טון ג´ל על השיער, אלא איזושהי הקפדה קטנה על איך אני נראה. מספיק להקדיש לזה מספר דקות בבוקר, זה הכל. לי נראה קצת מוגזם העסק של "טוב עכשיו לא אכפת לי איך אני נראה, אני לא מתגלח יותר" או "אני לא מורידה יותר שערות". לא ממש ברור מה זה נותן ומה הרעיון שמנסים להעביר באמצעות אקט מחאתי זה. גם לא ברור איפה הגבול עובר. אולי הגבול הוא גם לא להתקלח, שהרי ריח הסבון פוגע בריח הטבעי שלי.גם לפי דעתי אין שום רע בלנסות להיראות יפה בעיני מישהו כל עוד אני לא נותן לזה לנהל אותי או משליך על זה את כל האישיות שלי, כאילו שזה כל מה שאני וזה כל מה שאני שווה. כל דבר צריך לבוא במידה ולכל דבר יש את המקום שלו, ועד כמה זה חשוב לי ואם אני צריך ללכת עם זה או להתנגד לזה, ולמה. ואולי צריך לחשוב על זה עוד פעם. סך הכל קצת בושם, מה קרה? בכל מקרה אל תראי זאת בתור ביקורת אישית. הבאתי רק את דעתי שלי. ועכישו אם תסלחי לי אני הולך להתגלח. עם כל הכבוד למראה הטבעי מגרד לי בפנים.

tookmy

New member
הכל טוב ויפה

דאודורנט זה בסדר. אבל מה גורם לך לחשוב שאצל גברים שיער בבית השחי הוא אסטתי ואצל נשים לא? מדוע לך מותר לגדל יערות פרא על רגליך ואילו אני אמשוך מבטים והערות אילו ארשה לעצמי להישאר בצורה הטבעית שלי? זה בסדר להתגלח כל עוד זה נוח לך ויפה בעיניך, אבל גם אין לי התנגדות שגברים יגדלו זקן, כל עוד הם שומרים על נקיונו. אבל, גברים עם זקן לא ימשכו אש כמו שתשוך אישה עם שערות ברגלים, כלומר בחברה הרגילה. לשמחתי אני מכירה חברות ומקומות בהן נשים בעלות שערות על הרגלים ובבית השחי מתקבלות בטבעיות רבה, כן תרבינה נשים הללו וכן ירבו הגברים והנשים שמקבלים אותן ללא הערות.

גולדי, אתה צודק. אבל

הערת אג"ב קטנה, על הדוגמנית החתיכה שהולכת בים ומדברת בפלאפון וכולם רוצים להיראות כמוה. חלק מהאנשים בעולמינו הם כן שמנים יותר ממה שצריך, בדרך כלל בגלל שהם מתפתים לפרסומת, ואוכלים כל מה שטעיל להם, גם במחיר של הרג לבעלי החיים, או הבריאות שלהם. אז כדאי לדעתי להקפיד על המשקל. זה גם לא יפה וגם לא בריא. בהצלחה

monkilita

New member
להתאפר זה מנהג?

לדעתי זה נורמה, שנשים צריכות להיות יפות יותר, וזה כולל גם רזון, גם חיטוב וגם גילוח של שערות "לא אסטטיות". הכל זה שלוחות של אותו דבר. מוצר ה"יופי" שמוכרים לנו, ואם זה לא תרבות צריכה אז מה כן? לא דיברתי על דאורדורנט, יש כאלה בלי ריח, שבהם אני משתמשת, וכל מה שהם עושים זה אכן למנוע ריח לא נעים, אני לא מנסה לצאת במחאה מסריחה נגד האיש הרגיש ברחוב.. דיברתי על בושם, וכל העניין הזה שריח גוף טבעי זה לא כל כך פופולרי, עדיף את הריח של קלווין או של גוטייה או מה שלא יהיה, כאילו טבעי זה לא הכי.. סימפטום הרזון הוא סימפטום אחר לאותה בעיה בדיוק.. הדבר שאנו צורכים מילדות.. נשים הן כאלה גברים הם כאלה. אין לי בעיה שמישהי מתאפרת כחלק ממשחק מסויים, כנ"ל לגבי גברים. אם זה באמת לשם במשחק שבזה, אבל מצטערת, אני מכירה יותר מדי נשים שכן יושבות בבוקר חצי שעה מול המראה בנסיון עיוור להיות יפות יותר, עוד קצת מייקאפ ועוד קצת אייליינר, כי אם לא הרי אני לא יפה מספיק.. עובדה אחת לכך היא שתעשיות התמרוקים מגלגלות ים כסף.. קרם לחות שיעלים קמטי זקנה מעיניים יכול לעלות כמו משכורת של כמה ימים עבודה.. מה רע בלהיות עם כמה קמטים?? ועוד מסביב לעיניים, קמטים שמראים שחיית וצחקת במהלך השנים...???? זה מה שאנחנו מלמדים את הדורות הבאים סתם נקודה לבחינה. ותתגלח בכיף, אם זה מה שעושה לך טוב.. ואם לי כיף לא להתגלח.. למה מסתכלים עליי ככה? למה בשבילי זה בל יעבור? (ברור שלא בכל מקום, יש קהילות שמקבלות את זה יותר כמובן)

צליל א

New member
אולי כי

האנשים שמסביבך שבויים בתוך ההטפות האלה (וגם את, וכולנו, סביר מאוד להניח) ובלי קשר לגלובליזציה וכלום רוב האנשים רוצים שהסביבה שלהם תאהב אותם ותעריך אותם, ואפילו תחשוב שהם יפים ? אולי.

lifegirl

New member
../images/Emo24.gif

מזדהה כמעט עם כל מה שאמרת. לצערי (או שלא?) אני צריכה להיות מודעת כל הזמן, 24 שעות ביממה, למה שאני עושה ובעיקר- למה שגורם לי לעשות ככה.... (כי בכלל לא מובן לי מאליו שאני לא צריכה להתייפות, או לקבל חיזוקים...)

korinalir

New member
העלת נקודה מעניינת

בתחילת ההודעה שלך אמרת שהצורך שלך להתאפר להתבשם וכ"ו מתעורר בעיקר שאת לא מרגישה טוב עם עצמך ושברוב הזמן זה לא ככה. זאת גישה חיובית ונכונה מאוד! המוצרים האלה סך הכל אמורים לגרום לנו להרגיש יותר טוב עם עצמינו ואז אנחנו גם משדרים את זה לסביבה ואז אנחנו יותר מאושרים ובכלליות יותר טוב לנו. החיצוניות מקרינה אל הפנימיות, גם אני כמוך, ברוב הזמן לא מתאפרת ולא מרגישה צורך טוב לי עם איך שאני אני מרגישה יפה. אבל לפעמים תתפלי כמה שינוי תסרוקת קטן או איפור יפה משפר הרגשה ויכול גם להוציא מדיכאון כי שנראים טוב יותר מרגישים טוב יותר. (ושוב אני מתכוונת בעיקר בעיני עצמך לא החברה) כמובן שזה בתנאי שזה באמת במידה ולא כמו אותן נשים מסכנות שמתמכרות לריטואלים היומיים האלה של שעות מול המראה בנסיון לספק משהו שהן אף פעם לא יצליחו להשיג- להראות כמו מישהו אחר. וחבל עליהן באמת חבל. תמשיכי להרגיש טוב עם עצמך רוב הזמן תסלחי לעצמך על ה"מעידות" הקטנות כי סך הכל כולנו יצורים חברתיים
בקשר לשערות אני אישית מוצאת אותן לא אסטתיות אצל גברים ואצל נשים. אני מעדיפה גם גברים מגולחים (למרות שזה לא מפריע לי מאוד). באמת מעניין אותי מתי התחילה התופעה הזאת שנשים מגלחות אני מניחה שבעבר זה לא היה ככה מחוסר אמצעים (קשה לי להאמין שגילחו בית שחי בימי הביניים)

KAZATRA

New member
you go girl!

אני מסכימה איתך ב100 אחוזים. למעשה אני מתווכחת עם אחותי כמעט כל יום אודות הבטוי המפגר והמטומטם "להיות יפה צריך לסבול" וגם אני לפעמים מרגישה רע עם עצמי שאני לא כמו כולם וזה בהחלט לא עוזר שאני הולכת ברחוב ומול הבית שלי יש פוסטר ענקי של "פמלה הפתרון הטבעי להגדלת חזה" וכד´. כאילו חזה קטן זה בכלל לא טבעי ואני טעות גנטית של הטבע ואני חייבת שיתקנו אותי כי רק אז אני אהיה נורמאלית. אני חושבת שאין הבדל בין להוריד שערות, לעשות ניתוחים פלאסטים, לקשור את כפות הרגלים כדי שיהיו קטנות גם אם זה הורס את כף הרגל, ללבוש מחוך וכד´.

למעלה