הרדופים

MEITALIM

New member
הרדופים

מישהו יכול להסביר לי אולי על מה מדבר השיר? יש פה איזהו קשר עם השואה?

stimulant

New member
הרדוף - שם קוד לחייל שנפל בקרב

והמשורר נתן יונתן העניק לזה דימוי אישי ביותר בשירו הקשור בנפילתו בקרב של בנו ליאור ומערב שם גם שבר וקרע שחל במשפחה בעקבות מות ליאור ורגשות זעם והטחת האשמות בין בני הזוג - ההורים. ההרדופים - החיילים החללים - דימוי מצמרר וכואב. כמו השיר, כמו חייו של נתן יונתן, כמו הכאב והצער על "קטיפת" הפרח - ליאור - בדמי ימיו. השיר כתוב במתכוון בשפה ובתחושות ובעולם פנימי של המשורר, שאינו רוצה לשתף אותנו בהכל, אלא בחלק מסוים בלבד, ובמה שנצליח לפרש מתוך השאר.

stimulant

New member
New York, New York, a helluva town

New York, New York, a helluva town. The Bronx is up, but the Battery's down. The people ride in a hole in the groun'. New York, New York, it's a helluva town! Music: Leonard Bernstein Lyrics and Book: Betty Comden + Adolph Green + Leonard Bernstein​

john1046

New member
פרשנות מעניינת

אך לא רלוונטית לאור העובדה שהשיר נכתב הרבה לפני נפילת בנו....

Jחנון

New member
נראה לי שלא הבנת

"הרדוף" הוא שם קוד לחייל הרוג. זו איננה פרשנות אלא עובדה שידועה לכל מי שהיה ביחידות המובחרות. לגבי דברים נוספים שאתה רוצה להגיד על הפרשנות אז בבקשה תפרט יותר אל תסתפק במשפט קצר ולא מובן.

באמת? לא ידעתי את זה!!!

השיר מקבל משמעות אחרת לגמרי עכשיו מבחינתי.... לא ידעתי שזה שם קוד! זה מאד מעניין...

john1046

New member
דווקא אני חושב שהייתי מאוד ברור

אבל נו שוין אסביר שוב פעם ... בפרשנות שנתנו לשיר אמרו שנתן יונתן נתן דימוי נוסף הקשור בנפילת בנו והקרע שחל במשפחה בעקבותיו... כפי שכבר ציינתי פרשנות מעניינת אך לא רלוונטית מכיוון שהשיר נכתב הרבה לפני מלחמת יום הכיפורים בא נהרג ליאור ... נ.ב הפרשנות השגוייה הזאת מעוררת גם ספקות לגבי אמינות הניתוח שנעשה כאן ע"י אותו בן אדם לאחרי הכל את שיר ...

כן ולא

קצת על השיר: השיר נכתב בשנת 62. קצת היסטוריה: מלחמת יום הכיפורים פרצה ב73. מסקנה: תעשו לבד. עכשיו פרשנות: שלושת הבתים הראשונים של השיר נכתבים מנקודת מבטם של ההרדופים הזקנים. הם נטועים בצד המים ומתבוננים ללא תוגה בעולם שמסביבם: ברוח המפרק את הסלעים, בתאנה המביאה פירות ובנשר שחוזר אל קינו. כולם נעים, חיים ויוצרים, אך הם נטועים במקום אחד עד שהם מזדקנים. למרות זאת, הם לא ממורמרים - הם מבינים שאלו הם חייהם. בבית הרביעי נכנס המשורר לתמונה, הוא פונה אל ההרדופים ואל מישהי נוספת. הוא מציין שגם הוא והיא- הם הרדופים, ובשתי השורות האחרונות של הבית הוא מודה שאכן הוא וההרדופים לא יתעופפו לשום מקום, אלא יישארו נטועים במקומם, אבל אותה אהובה של המשורר, לא רוצה בזה - היא מחלקת אהבה לכל רועה מזדמן (הרועה מייצג מישהו שתמיד נע, ולעולם אינו קבוע במקום אחד), והמשורר מבקר אותה על כך. הוא נפגע מכך שהיא דוחה אותו תמורת משהו שלעולם לא תוכל להשיג. בבית החמישי מתואר האהוב של אותה אישה. הוא נע בהרים ובגאיות עם הרוח, על קו הרכס, אבל לעת ערב הוא מתגעגע לאהובתו על יד האגם וחוזר אליה, ולכן הוא נוגה, כי מצד אחד טבעו ללכת ולנוע עם הרוח, וזה מה שהוא אוהב, אך מצד שני הוא אינו יכול לקחת את אהובתו עמו. על כן, בגלל אהבתו העזה, הוא מוכרח ללכת ולשוב, וללכת ולשוב. השיר הזה מסתיים בנימה עצובה, האישה וההלך אינם מסוגלים לחיות יחד, כי טבעיהם שונים, ואילו המשורר גם הוא נותר גלמוד [מזכיר לי את אלתמן]. דברי סיכום: אני לא יכול לסבול את זה שהוא בא לפה ומוכר לכם לוקשים. שיהיה לכם יום נחמד, אם אפשר - שיהיה יותר מנחמד.

לא נהוג לצחוק על זה ואני ממש לא

ממש ממש לא צוחק על זה! אבל הוא כולה שאל "אם יש איזשהו קשר לשואה" וזהו..... אבל תמיד ידעתי שיש משהו טוב בתרנג' אחרי שהוא שותה בריזר תות.... ולכל הפרשנויות הרי נכתב 1000 מאה בכל מקום (ולפחות 100 פעמים כאן בפורום שכל אחד יפרש את השיר א-י-ך שהוא רוצה). מצד שני-יש הבדל בין פרשנות של כל אחד מאיתנו לבין על מה ב-א-מ-ת נכתב השיר. הבנתם...?

MEITALIM

New member
טו, אז ככה..

קודם כל תודה רבה לאנשים שטרחו בלנסות להסביר על השיר הזה.. הערתם פה כמה דברים שפקחו את עיניי. עכשיו כשאשמע את השיר אסתכל עליו בצורה קצת אחרת. פניתי אליכם, כי שמעתי את השיר פעמים רבות ומאוד סיקרן אותי על מה השיר העצוב הזה מדבר.. ולניר. אני דורשת אותך לסדר אני מיטל ולא איזה בחור!

דאיייייייי אני בשוק מעצמי

מיטל מיטל מיטל סליחה סליחה סליחה לא זיהיתי את הכינויי שלך כאן, למרות שכתבת כאן כבר מלא פעמים.... סוריי!!! איזה קטע נו.... סליחה כפול מאה!!!

למעלה