הרגשה זוועתית...

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
הרגשה זוועתית...

קרה לכם שבראיון פשוט לא יכולתם לענות על שאלות מקצועיות שנשאלתם? השיחה זרמה, החיוכים היו אולם בקטע המקצועי מתוך עשר שאלות לא ידעתי לענות על שלוש ואת זה תירצתי שהידע שלי לא ממש מעמיק בתחום הנשאל. לפני שהיגיע קטע השאלות, כשנשאלתי על הרקע המקצועי שלי ציינתי את הנקודות החלשות בי ואת הנקודות החיוביות שבי וסיימתי במשפט שאין אדם שמכיר את כל הטכנולוגיות הקיימות ויש להיות קשוב ופתוח וללמוד טכנולוגיות חדשות כל הזמן. אז אולי לא ניסחתי את עצמי נכון, ואולי התרגשתי ואולי לא ידעתי בכלל מה לומר למרות שהתכוננתי הרבה לקטע הראיון, עדיין יצאתי בהרגשה שנכשלתי. אבל זה שעברו כבר יומיים ועדיין לא התגברתי על הטראומה, עדיין התסכול עוטף אותי, עדיין ההרגשה של החמצה נשארה בתוכי, במיוחד לאחר ששמעתי מפי ידידה שלי שפיטרו אותה. ממש התחלתי לרעוד. יש לי עבודה מסודרת אבל היא מצומצמת לתחום אחד והייתי רוצה להתפתח הלאה ולתרום בעוד כמה תחומים שאני יודע. איך מתגברים על זה ?

® רן

New member
אל תילחץ

קודם כל, אמרת נכון - אין אדם שמכיר את כל הטכנולוגיות שבעולם, ואני לא חושב שזו בושה לא לדעת משהו. אף אחד לא נולד עם ידע. לגיטימי בעיני (כמראיין) שאדם יגיד לי שהוא לא מכיר נושא מסוים. פחות לגיטימי שאדם יגיד שהוא מכיר טוב, ואז ייכשל בשאלות בסיסיות בתחום - קרה לי הרבה, וזה בעיני מעיד או על חוסר מקצועיות או על חוסר אמינות. הרבה תלוי במראיין - אם הוא מחפש ספציפית מישהו בעל ידע, ולך אין את הידע הזה, אז אתה לא מתאים למשרה - לא כי אתה לא טוב אלא כי אתה לא מתאים - ואין סיבה להיכנס לטראומה מזה. דחו אותי פעם ממשרה שרציתי כי לא היה לי רקע ב DSP. אז מה? מה זה אומר עלי? כלום. מצד שני, אם המראיין מחפש פשוט אנשים בעלי רמה גבוהה ויכולת לימוד - אין טעם להילחץ כי אתה לא יודע נושא מסוים - תתמקד במה שאתה כן יודע ותשתדל לעשות רושם טוב. תנסה להראות שבתחומים שאותם אתה כן מכיר אתה שאקל ולמדת אותם לעומק ויודע לענות על שאלות מסובכות ועמוקות. לדעתי, אם הצטיינת בעבודה הקודמת שלך (שגם אותה כנראה התחלת בלי ידע) יש לך סיכוי לשכנע את המראיין שתצטיין גם בעבודה הבאה, גם אם הידע הנדרש שונה.

danyku

New member
תגובה

גם לי פעם קרה שלא ידעתי משהו . הבעיה היתה שפשוט לא הבנתי את השאלה ולמרות שניסיתי להבין ובכול זאת לענות בצורה מסוימת בסוף אמרתי שאני לא יודע . למרות שמצד שני על שאר השאלות ידעתי לענות יפה . זה גם לא נורא להגיד למראיין שלמדת את הנושא מזמן ושאתה לא כ"כ זוכר ושהאם הוא יכול לתת לך רמז . יש לי חבר שהיה בראיון עבודה ושאלו אותו שאלות , למרות שהוא לא ידע לענות על הכול ואפילו טעה קצת עדיין קיבלו אותו . לפעמים לא רק צריך ניסיון בעבודה בשביל למצוא עבודה לפעמים גם צריך ניסיון בראיונות עבודה . בהצלחה.

KajaGugu

New member
תירגע

בתור מישהו שגם רואיין וגם ראיין הרבה אני יכול להגיד לך שאתה לא צריך לדאוג יותר מדי, הדברים האלה קורים להרבה מאוד אנשים. אתה ללא ספק עושה עניין יותר מדי רציני מזה, יש לך כרגע עבודה, ענית על רובן המכריע של השאלות בראיון, אין סיבה שתרגיש טראומה או דיכאון. יתכן מאוד שאתה סובל מחרדות ולא הייתי פוסל פניה ליעוץ, לא בגלל שאתה לא עונה על כל השאלות בראיון אלא בגלל שאתה ניכנס לדיכאון מזה.

pixiER

New member
אל תמשיך לחפור בזה...

זה לא יעזור ורק ידכא אותך. אני יודעת שזה לא הכי מנחם, אבל זה קורה לכולם! וזה ממש בסדר לומר שאתה לא יודע את התשובה לשאלה מסוימת, אלא אם כן ציינת בקו"ח שלך שאתה שולט בחומר מסוים, ואז את יוצא שקרן. זה מקובל, ומובן מאליו, שאף אחד לא יודע את התשובות לכל השאלות. הכי חשוב שלא תתן לזה להוריד לך את המוטיבציה, ותמשיך עם בטחון מלא בידע שלך, ואם יש לך אפשרות, תמיד אפשר ללמוד עוד ולהמשיך להשתפר מראיון לראיון. בהצלחה!

® רן

New member
אגב...

אולי תספר מה שאלו אותך? (בתור שרות לציבור הקוראים בפורום)

snup

New member
../images/Emo51.gif לכולם....

ולרן... רצית לדעת מה שלושת השאלות, אז הנה הם והתשובות שלהם לפי האתר Whatis.com: 1. למה משמש פרוטוקול NDMP תשובה:NDMP (Network Data Management Protocol) is an open protocol used to control data backup and recovery communications between primary and secondary storage in a heterogeneous network environment 2. מהו Gatekeeper ? תשובה: A gatekeeper is a management tool for H.323 multimedia networks. A single gatekeeper controls interactions for each zone, which comprises the terminals, multipoint control units (MCUs), and gateways within a particular domain. Although the gatekeeper is an optional component, when it is included, it becomes the central administrative entity. 3. מה עושה הפקודה Traceroute ? תשובה: Traceroute is a utility that records the route (the specific gateway computers at each hop) through the Internet between your computer and a specified destination computer. It also calculates and displays the amount of time each hop took. Traceroute is a handy tool both for understanding where problems are in the Internet network and for getting a detailed sense of the Internet itself. Another utility, ping, is often used prior to using traceroute to see whether a host is present on the network בקיצור - אמרתי שאני לא איש תקשורת נתונים אלא Sys Admin בסביבות מייקרוסופט ונובל והגשתי מועמדות כי בפרטי המשרה צויינו שתי סביבות אלו, אבל מכיוון שהחברה שבה רואיינתי עוסקת בפיתוח מוצרי תקשורת הייתי צריך כנראה להפגין קצת ידע בתחום תקשורת נתונים. למדתי משהו.

למעלה