הרב אבינר

רינהא

New member
הרב אבינר

לפני כשבוע שאלתי כאן על הרב אבינר, קיבלתי מספר רב של תשובות- בחלקן אישיות, רוב התגובות היו לגבי כתביו וספרים שפרסם, אני התכוונתי כבר אז למה שהתפרסם היום במעריב- (כתבה נרחבת בסופשבוע של מעריב-מחר) ועכשיו גם בגלי צה"ל- ראיון שלו עם אילנה דיין, וברשת ב´ התייחסות לנושא עם שלי יחימוביץ. אני כולי תקווה שאם יש עוד כאלו שהתנסו "בחוויה" כזו- יאזרו עוז ויתלוננו, יתכן והפרסום של הדברים יתן להן אומץ. והלוואי שיהיו כמה שפחות נפגעות. כתובת הכתבה באינטרנט: http://images.maariv.co.il/cacha/ART37372311.html

רינהא

New member
כתבה

ראיתי שהלינק לא פועל אני מנסה צורה אחרת של משלוח- מכסימום- תכנס לאתר של מעריב פה והכי נורא- תקנה מעריב בדוכן העיתונים- תביא לי קבלה ואחזיר לך את ההוצאות.

רינה, בוקר טוב.

תפני את לורה לכתבה השניה שהכנסתי היום בנוגע ליוצאים בשאלה המתגוררים בבית נטוש...

טוב

New member
וואלה, אני מודה, אני בשוק.

המון אנשים שאני מכירה ומעריכה נמצאים איתו בקשר טוב ויומיומי. גם אני מכירה אנשים שנעזרו בו. מצד שני, כבר נשבעתי לעצמי ששום דבר בחיים לא מפתיע אותי. מעניין מה יתברר בסוף, אם זה אמת או בדיה.

רינהא

New member
1202../images/Emo70.gif

קיבלתי מספר תגובות בהקשר לכתבה- (דרך המסרים האישיים) מסתבר שחשוב להיות מודעים -אם משהו כזה קורה או נדמה שקורה- מותר, חשוב וצריך להתלונן, או אפילו רק להתייעץ, אל תטטאו את האבק מתחת לשטיח... אני מאד ממליצה על המרכז לסיוע לנפגעי/עות תקיפה מינית-1202

ידו בכל

New member
חתיכת סיפור מזעזע

עיתונים מהסוג של מעריב לא יפרסמו דבר כזה אלא אם כן יש להם מספיק בסיס להגן על עצמם מפני תביעת דיבה. חמוד עוד יותר העובדה כי המעשים מסווגים כהטרדה מינית בלבד כאשר מתעלמים מכך שהאיש הוא בגדר יועץ רוחני ובעל סמכות. בדרך כלל פירסום כזה בעיתונות נותן אומץ לעוד נפגעות להתלונן. מזעזע העניין של ניסיון ההשתקה אשר מלווה בדרך כלל לעבירות מסוג כזה אשר מתבצעות על ידי אישיות בכירה וחזקה. לא משוכנע כי ניסיון ההשתקה מאפיין רק את המיגזר הדתי. מעניין איך הסיפור יתגלגל ובכל מקרה, הרשעה של אדם היא רק בבית משפט והרב אבינר עדין זכאי.

רינהא

New member
היום הוא בכותרות

כפי הנראה הצבור הדתי מאד מאד מזועזע מהעניין וראיה לכך- התגובות כלפי המתלוננות שמתוארות באור מאד שלילי. היום הרב אבינר "כיכב" בתכניות הבוקר בגלי צה"ל, וב"ערב חדש" אצל דן מרגלית רואיינה טוענת רבנית מבית אל שגוננה עליו בחום (הכל עלילה שפלה...) מולה התראיינה מתנדבת של המרכז לסיוע לנפגעי-עות תקיפה מינית ומדבריה התברר שכבוד הרב לא טיפל בפונות אליו רק על ידי קריאת פסוקי תהילים, היו לו עוד כמה פניני לשון.... והתלונות הן בעיקר על מה שהוא אמר. ונכון- עד שלא יוכח אחרת הוא עדיין בגדר זכאי- ימים יגידו??

דידית

New member
"אין אפוטרופוסות לעריות!!!"

אפילו הדת היהודית מודה שכל אחד יכול להגרר לעריות. למה האנשים הדתיים חושבים שאם הוא הרב שלהם הוא נקי מכל אשמה? לדעתי בין אם זה נכון ובין אם לא, עצם זה שרב בישראל מואשם בהטרדה זה כבר חמור מאד. רב אמור להיות נציג הדת שמציירת את הטוהר והשלמות ואם יש בכלל האשמה כזאת לא מגיע לו את כל הגיבוי הזה מצד הקהילה. מה גם שעושים למתלוננות רצח אופי! עושים מהן חולות נפש ומפגרות. מעשה מוכר ונפוץ בקרב הציבור הדתי שבשם הדת הם מטאטאים סיפורי אונס מתחת לשטיח. אני חושבת שזה שהכתבת מפורסמת ולא הושתקה זה מעשה נכון ונחוץ. וכל הכבוד למעריב. דידית. <תודה לרינה>

דידינה, תרשי לחלוק עליך.

עצם זה שרב בישראל מואשם בהטרדה מינית איננו עדיין כלום. כי להיות מואשם בהטרדה מינית יכול גם אני, בהתחשב בעובדא שלא כל העולם ואשתו אוהב אותי והחבר´ה בעבודה, למשל, בכלל, אבל בכלל לא מתים עלי, בגלל שאני אשכנזי גוי שמאלני מסריח אדיש מתחכם לא מובן (ויש הטוענים, גם הומו). ושימי לב, אני עוד לא הרב אבינר. לו, אני משוכנע, יש שונאים שבעתיים כיוצאי מצרים. לכן כל עוד הענין הוא בגדר האשמה- זה לא נעים, אבל חמור מאד זה לא. יונה

דידית

New member
אני אגיד לך למה זה כן חמור,

רב אמור להיות דוגמא, משהו קדוש נאצל. אתה לא יכול להשוות אותך ואת הרב ואני כמובן מסתכלת על זה מתוך ההסתכלות של הדת על הרבנים כי בעיני כמעט כל רב שני הוא סוטה, גנב ופוליטיקאי. רב הוא הקודש הוא שליח אלוהים ולא פעם אומרים עליו שהוא בעל רוח הקודש. ולכן אדם כזה חיב להיות זהיר פי כמה ובפרט שהוא מתעסק עם נושאים כאלה. לדעתי העובדה שנגד רב בסדר גודל כזה יש תלונות על הטרדה (אגב הוא לא הכחיש את הדיבורים האלה אלא הכחיש את הפרשנות של הנשים על הדיבורים.) זה כבר חמור מאד. דידית.

ואילו אני טוען

כי הדבר איננו תלוי בו, יהיה זהיר כמה שיהיה. שהרי במקרה שזו עלילת שוא- את כל הזהירות שלו הוא יכול לדחוף לתחת. קָפַּשְׁתְּ?

Le Fay

New member
אני מבקשת: דבריו לא הובנו נכונה.

מבינה שאצל אנשים עם כושר ביטוי כשלו, זה לגמרי שכיח.

רינהא

New member
הוא לא יורד מהכותרות....

היום- כל לוחות המודעות בשכונות החרדיות בירושלים מלאות בפשקאווילים שבהם קבוצה מאד מכובדת של רבנים חתומה על הודעת תמיכה ללא סייג בכבוד הרב- ובמקביל- "יורדת" כהוגן על המתלוננות-

האלהת הרבנים - גם בציבור הדתי-לאומי

לפני כמה זמן היה פה דיון על ההבדל במעמד הרבנים בין הציבורים השונים. הנה דוגמה להאלהת רב בציבור הדתי-לאומי. הציבור הזה כבר פסק שזו עלילה, ושאבינר לא עשה את מה שאולי עשה. אולי - את זה החוקרים/ביהמ"ש יגידו. אבל השאלה היא - איך הציבור הד"ל יודע ? התשובה פשוטה - הרב אבינר לא יכול לחטוא. אברהם אבינו - כן, משה רבנו - כן. הרב אבינר - לא. <קוצץ מתנדב להתמנות כאפוטרופוס לעריות>

למעלה