הרב אבינר

אני רוצה להציג כאן את הצד השני...

טוב, לא לגמרי הצד השני. גם החילוניים (אנחנו), מאמצים אוטומטית את עמדת הנשים שהתלוננו ושופטים את אבינר בלא שמיעת הסבריו/טיעוניו/התגוננותו ובלא שתינתן לו האפשרות לעמוד בפני בית המשפט ולהתגונן. זה טוב שהכתבה פורסמה, זה טוב שהנשים מתלוננות, חשוב מאוד שהדברים האלו יגיעו לפרקליטות לצורך דיון ובחינה אובייקטיבית אם להגיש כתב אישום ולאחר מכן, חשוב שבית המשפט ישקול ויאמר את דברו. אנחנו, שלא מכירים את הסיפור וכל השיפוט שלנו נובע מהתקשורת, כדאי שניזהר.

מיכל25אב

New member
במקרה הזה אין עשן בלי אש../images/Emo117.gif

יכול להיות שמה שהוא עשה לא פלילי....אולי.. אבל במקרה שלו--א. הוא רב-אני לא מצפה ממנו שישרוק לבחורה ברחוב-כמו הרבה גברים ישראלים ב. ללמען ה´ יש לי חוברת שלמה שלו על איסור נגיעה-הוא כיכב בהרבה פעולות ששמעתי והעברתי בנושא. אם הוא לא אשם בהטרדה הוא בהחלט אשם בהונאה... <<<הרב אבינר נותן משמעות חדשה לביטוי"קרדום לחפור בה..."

ידו בכל

New member
לא משוכנע שיהיה כתב אישום

קראתי את הכתבה במלואה. קראתי גם את ההסברים שלו. מבחינה ציבורית אין לי ספק שהוא עבר את הגבולות. אין ספק שאתה לא מצפה מרב להתנהג ככה ובודאי לא מרב שמטיף לא לשאול ידידה לשלומה. לגבי ההבטים הפליליים על איזה סעיף בחוק הפלילי בדיוק יוגש כנגדו כתב אישום ? עד כמה שידוע לי אין סעיף בחוק הטרדה מינית, המופנה כלפי רב. אם יש כאן משפטנים אני אשמח אם הם יביאו את דעתם. מתברר כנראה שאין אדם אוסר על זולתו אלא את מה שהוא מתאווה לו הכי

ידו בכל

New member
אני כן חושב שזה חמור מאד ושערוריה

אני רק לא יודע אם בספר החוקים שלנו זה עבירה פלילית. אם הרב אבינר היה מעסיק שלה, מפקד שלה בצבא, פסיכולוג שלה אזי בהחלט היה מדובר על עבירה פלילית. לא ראיתי שם בחוק בצורה מפורשת את המילה רב או בעל סמכות. לפי דעתי בעל סמכות כן צריך להופיע באותו חוק. אני מקווה שיש כאן בפורום משפטנים שיוכלו להבהיר את העניין. מבינה ציבורית זה חמור מאד ושערוריתי. רב שכל כך אוסר דברים על אחרים והנה הוא גבולי ממש מבחינת החוק הפלילי באותם עינינים שהוא כל כך אוסר על אחרים. גועל נפש

Le Fay

New member
לא מדוייק. בשבילנו הרב אבינר לא

סמכות. לעומת זאת, ראה מה קרה כשהתברר שפרופ´ עדי צמח נוהג להכות את אשתו: כל המימסד האקדמי תמך בו, והחברה לא נקטה בשום סנקציות נגדו. או כשבני קיבוץ אנסו במשך תקופה ממושכת ילדת חוץ, לאותו העניין.

Le Fay

New member
../images/Emo13.gif רק הטענה שהחילונים מצדדים

באופן אוטומטי בטענות הנשים... זה שלדעתי אתה בדרך כלל צודק, מראש ובלי שום בדיקה נוספת זה כמובן טריויאלי לגמרי עכשיו אני לבריכה, אז לא אוכל להמשיך להתחנף עד הערב, אבל כשאחזור לא איכפת לי להמשיך

מי הרבנים שחתמו בעדו?

סתם מעניין מי כבר "בטוחים" שהכל עלילה של הנשים... ואיזו יד רוחצת בנקיון הסרחון.

ממש רעם ביום בהיר עבורי ../images/Emo186.gif

אני מכירה אותו ומאד מאד קשה לי עם הידיעה הזו. הוא נראה לי אדם חם ולבבי. אבל כנראה הוא יותר מידי חם... נראה לי שהבעייה העיקרית היא לא איתנו, האנשים שמודעים לזכויותיהם ויודעים מה זה הטרדה מינית. אני חושבת על כל אותם אנשים שמנותקים מהעולם ואפילו לא יודעים שעושים להם משהו רע. וחבל שאת כל המידע הזה אני יודעת עכשיו, בתור מבוגרת. לימדו אותנו לברך, להתפלל, לנטול ידיים, אבל דברים אלמנטריים כמו להגיד "לא" למי שנוגע בך ותמיכה במקרים כאלו, הם מחוץ לתחום. <מיכלי זועמת
>

בן הרב

New member
קשה

קשה לי מאד לראות מה שקורה כאן, בא עיתונאי עם הוכחות מפופקות לדעתי, ומספר סיפור, שאם נעצור לרגע ונחשוב, זה בעצם קורה לנו לכם/ן, כמה פעמים דיברתם אם מישהו או מישהי ואמרתם/ן להם את/ה יפה, ניראת טוב, אני מקנא במי שיתחתן איתך, או אם לא הייתי תפוס/ה הייתי רוצה אותך, וזה היה רק כדי לעודד את השני, או תנסו להיזכר בפעם האחרונה שישבתם בפארק על ספסל, ליד מישהי/ו ונגעתם לו בברך עם הברך שלכם, או שאולי תנסו להיזכר אם הצלחתם לא לגעת, וכן הלאה תעצרו לרגע ותדמינו את עצמכם במצב שמישהוא עם בעיות, ביטחון אישי ירוד, נעזב/ה על ידי החבר/ה, בעל-אישה, או כל בעיה אחרת, ואתם אמורים לעודד אותו, מה אתם הייתם עושים? איך אתם הייתם מתנהגים? בואו ונגיד שהיא אוהבת מוזיקה, לא הייתם שמים לה איזו מנגינה נחמדה לעודד אותה, כל מה שאני אומר זה לפני שאנחנו קופצים לשפויט אותו בואו ונכנס לנעליים שלו ואל תגידו לי, לא: הוא רב, הוא צריך להתנהג אחרת, כי הוא אנחנו לא אוהבים איך שהרבנים שצריכים להתנהג אחרת מתנהגים, אז מגיע אחד ומתנהג כמו שצריך, ו
חוטף אחד בפרצוף, חברה קצת כנות קצת יושר עצמי עכשיו שתבינו אני לא אומר שהוא צדיק, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, אבל בטח לא קופץ לדום עם הודעה עיתוניאית! בשביל זה יש משטרה ובתי-משפט, לא שעליהם אני סומך, אבל לכל הפחות שם הבן אדם יכול להגן על עצמו, ולהביע את דעתו בלי שנצטרך לסמוך על העיתונאי, ובנוסף להכל אני חושב שהתזמון גרוע, וסירחון פוליטי כבד נובע ממנו, זוהי דעתי ובקשה לפני שאתם עונים על זה תחשבו עוד פעם

שתי הערות

1. יש מגע "אקראי" (שהוא בעצם לא אקראי) בין שווים, כשכל צד יכול להפסיק את המגע הזה, ואינו חייב לצד השני דבר. אבל - הרב אבינר היה בעמדה של מטפל/פסיכולוג/רב לגבי הנשים הללו. הן היו תלויות בו רגשית, והוא ניצל את זה. זה אחרת לגמרי מאשר להחמיא למישהי סתם. 2. אני לא יודע אם כל מה שכתוב בעיתון נכון או לא. מסיבות מסוימות אני נוטה להאמין להן דווקא. קודם כל, נשים בד"כ, סטטיסטית, לא מתלוננות על אדם סתם. ק"ו בן בנו של ק"ו - על רב, ק"ו כשמדובר על הרב אבינר, שהוא דמות נערצת בציבור, והן יודעות שהן צפויות לנידויים, לחרמות ולהטרדות. זה לא סתם. שוב - זו רק השערה, יכול להיות שהכל לא נכון. אבל: מה שמרתיח אותי הוא שהציבור הדתי כבר זיכה אותו - בגלל שהוא רב ובעל מעמד. כשהייתה הפרשה של הרב קופולביץ´ ש"השתעשע" עם תלמידים בנתיב מאיר, אחד המורים שלי טען שלא יכול להיות שהוא עשה את זה, הרי הוא ממקימי איזו ישיבה וכו´, ובטח הוא נגע לאיזה תלמיד בכתף כמו שתמיד עושים בישיבות. אם מה שכתוב נכון - זה לא מפתיע אותי. אדם עם אובססיה לענייני צניעות - זה אולי מעיד על סטייה מסוימת.

מיכל25אב

New member
מספיק חמור שיש שמועות.

ידידי,ברור שאני לא אאשים כל גבר שמפלרטט איתי בהטרדה,ואם הייתי פפונה למשטרה על כל גבר שצפר/שרק/צעק לי ברחוב-לא היה למשטרה זמן לכלום... אבל-הוא רב!!!! הוא לקח על עצמו להיות ש"ץ,ועוד הוסיף לזה פן טיפולי!!! למה על הפסיכולוג שהתגלה כפדופיל אנחנו ללא בדקנו אמינות ולא שאלנו-אולי הוא פשוט ליטף את ראש הנער ואמר לו שהוא חמוד.... יצא לי להיות במקום של "מטפל" ואני רואה כמה כוח זה נותן לך,וחורה לי,פשו חורה לי שאנשים לוקחים את הכוח הזה ומנצלים אותו לרעה... ועוד יותר חורה לי-שזה רב. ושוב-בשבילי הוא לא צריך להיות מורשע בהטרדה מינית-מספיק לי שיש האשמה.. שמעתי פעם על רב שפנה לאחד בקהילה ואמר לו"שמעתי שאתה מכה את אישתך..." אז הוא ענה-"אבל הרב-זה לא נכון!" ענה הרב"לא מספיק שאומרים-אתה רוצה שזה גם יהיה נכון???"

אוקיי, חשבתי פעמיים

ואני חושבת שמשהו מריח כאן מאד לא טוב. אני לא מסכימה איתך בנושא זה. נכון, כשמטפלים באנשים, ובמקרה זה נשים, ורוצים לעודד אותן אומרים דברים קצת יותר אישיים, מחמיאים ומרגישים קירבה. אבל דחילק! מכאן ועד ללטף להן את הברך? להשמיע להן שירים בטלפון? לכתוב ולקבל מהן מכתבי אהבה? להציע הצעות גסות כדי להבהיר לבעל מה הוא הפסיד??? וכל זה נעשה עלי ידי רב? רב מקובל על ציבור מאד רחב? גם אני חושבת שעד שהאדם לא יועמד לדין אי אפשר לשפוט אותו, אבל לדעתי, כמו שנאמר כאן, אין עשן בלי אש, מה גם שבתגובתו הוא לא שולל את מה שנעשה אלא אומר שפירשו אותו לא נכון, באמת! לפרשנות של מי נאמין? ימים יגידו.

אא"כ המכתבים נשמרו

אחד הדברים המזעזעים בעיני בכתבה היה שהרב טאו, אליו פנתה אחת המתלוננות, הורה לה להשמיד את המכתבים שהיא קיבלה מהרב אבינר. במילים פשוטות - להשמיד ראיות. אני מאד מקווה בשבילה שהיא לא עשתה את זה ושיש לה הוכחות בכתב ידו. אז אם מישהו חושב שהרב אבינר הוא היחיד פה שמנצל תמימות של נשים דתיות...

למעלה