הקשר שבין גוף לנפש

SadClown

New member
הקשר שבין גוף לנפש

היי, הייתי פגישה ראשונה אצל רפלקסולוגית. היה מאוד מעניין. היא הסבירה לי על הקשר בין גוף לרגש. שאלה מה מציק לי. כשאמרתי לה על חוסר הבטחון, מחשבות טורדניות, תיקים, מערכת העיכול ועוד דברים שמציקים לי, היא הסבירה שזה קשור בכליות ובכבד. זה די הטריד אותי. היא אמרה לי איזה דברים לא כדאי לי לאכול, וזה מבלבל כי זה הרבה דברים. מישהו יודע לפרט לי על זה קצת? אני די בלחץ של מה לאכול מה לא לאכול...

tomerit

New member
על איזה כליות וכבד היא דיברה?

צריך להבחין בין רפלקסולוגיה לרפואה סינית (אם כי יכול להיות שהרפלקסולוגית כן קישרה ביניהם). גם ברפואה הסינית יש קשר בין הגוף לנפש. יש דברים שקשורים לנפש ואותם אנחנו מייחסים לאיבר מבחינה אנרגטית. כלומר- אם אני אגיד שיש לך תקיעות בכבד אני לא אתכוון שהאיבר הפיזי כבד תקוע אלא שיש איזה תקיעות אנרגטית. ברמות מסויימות הדבר כבר יבוא לידי ביטוי גם ברמה הפיזית אבל אז סביר להניח שמטפל ברפואה סינית ידע להפנות אותך לבדיקות מערביות. כמובן שמהתיאור הנל קשה לשים את האצבע על הסיבה. ברפואה הסינית עושים תשאול שלם בכדי לאבחן. טיקים ותקיעות רגשית קשור הרבה פעמים לכבד האנרגטי, בעיות של מערכת העיכול יכולות להיות קשורות למספר איברים. בקיצור אין טעם שנאבחן על סמך ארבעת הסימפטומים הנל. מבחינת הדברים שהיא אמרה לך לאכול- אם קשה לך להתמודד עם כל ההוראות תגידי למטפלת שלך ותבקשי ממנה להנחות אותך כל פעם קצת. ושוב לסיכום- הלכת לרפלקסולוגית. זה סוג הטיפול שבחרת אז אין טעם לשאול מטפלים ברפואה סינית.. אם תרצי אבחון סיני וטיפול סיני תפני למטפל ברפואה סינית ואז עולם המושגים משתנה.

למעלה