הקשר היוני

• פותח הנושא BrH
  • פורסם בתאריך

BrH

New member
הקשר היוני

שלום! אני תלמידת כיתה ט' בדיוק עכשיו אנחנו עושים חזרה על הקשר היוני,אבל אני כמובן שכחתי כל קשר שקיים בין הקשר היוני לבין הכימיה. הייתי שמחה אם הייתם יכולים לעזור לי ולענות על השאלות הבאות- 1.איך נוצר קשר יוני בין אטומים? (החישוב ההעברות וכדומה) 2.אני זוכרת שמותר אך ורק לאטומים מטורים מסויימים ליצור קשר יוני אם טרים מסויים,לאילו טורים מותר עם אילו טורים ומדוע? ובלי קשר לקשר יוני בין אטומים, מהם הניוטרונים והאלקטרונים?מי מהם שלילי ומי החיובי? אמ אלו כל השאלות בנתיים אני אשמח לקבל תשובות תודה רבה רבה רבה

../images/Emo26.gif

1. איך נוצר קשר יוני?..אלו תגובות שמתרחשות ספונטניות,לרוב בטבע, כיוון שהקשר היוני הוא חזק מאד יחסית ומבוסס על אינטראקציות אלקטרוסטטיות חזקות בין היונים. למשל,דוגמא קלאסית:
Na+0.5Cl2[g]-->NaCl​

כאשר נתרן כלורי,מלח בישול,הוא החומר היוני כאן.[הערה:יכולים להיות מקרים בהם נוצר חומר יוני בתגובות מסוגים אחרים,פשוט אי אפשר לסקר כאן הכל אז נתתי את הדוגמא הבסיסית] כתבת גם שאת מעוניינת ב"החישוב ההעברות וכדומה" אבל אני לא בטוח שהבנתי אותך...אם לא מספק אותך מה שכתבתי לעיל, אנא נסי לכוון אותי למה שאת רוצה כי לא סגור על כך שהבנתי אותך. 2.העניין של "מותר" מתכנס סופו של דבר לעובדה הבאה: כל חומר יוני הינו אלקטרונייטראלי, חומר לא טעון חשמלית קרי סה"כ המטענים בו הינו 0. כך בנתרן כלורי: -1+1=0 כך גם בסידן כלורי[CaCl2]:
2+-1*2=0​
וכו' וכו'. לכן פחות חשוב מ"איזה טור" יבואו היסודות[ועם זאת,קטיון עם קטיון לא ייצור חומר יוני,כלומר נדרש אניון וקטיון. לכן שני יוני מתכת ודאי לא ייצרו חומר יוני כי מתכת לעולם לא תהיה טעונה שלילית],העיקר שיהיה "מאזן מטענים" שכזה ביניהם,כפי שתואר לעיל. חשוב גם לשים לב שחלק מהחומרים היוניים בנויים מיונים קומפלכסיים," מורכבים" ולא מיונים של יסודות בודדים. דוגמאות: NaOH NH4OH NH4CNS KClO4 וכיו"ב. 3.ניוטרון: בנוי מאלקטרון ופרוטון ולכן מטענו הכולל 0,הוא נייטרלי בסה"כ.אלקטרון-מטענו "מינוס אחד" באופן כללי עבור הכימאים, והפיזיקאים יאהבו להגיד שבעצם מטען זה שווה ערך לכ-
1.6*10^-19col.=1eV​
פרוטון,אגב, הוא בעל המטען החיובי "+1"[אך זהה בגודלו לזה של האלקטרון].

למעלה