הקשר הזוגי שלכן

EcoT

New member
אבל את עדיין לא עונה על השאלה המקורית של בלו

שהייתה האם זה משפיע על הזוגיות
נכון גיסתי יכולה לבחור איך ועם מי היא חולקת את המרחב הפרטי שלה וכמו שאמרת לא חייבים לריב אם אין כימיה
אבל אני כן טוענת שזה עדיין משפיע על הזוגיות כי כמו שאמרתי אני רואה לפעמים איך גיסי מסתכל (במיוחד אחרי שאנחנו התחתנו) ורואים בעיניים שלו שהוא חושב שזה יכול להיות אחרת וגם ההתנהגות שלו התחילה להשתנות.

בקשר לשיפוט אני מסכימה איתך שאנשים הם סובייקטיבים ולכל אחד האמת שלו אני אבל יכולה להגיד לך שהחזקתי בדעתי עוד הרבה לפני שהכרתי אותם טוב כשעוד הייתי החברה של.. מעבר לזה אני עוד הייתי מגנה עליה בפני בן זוגי שכל הזמן טען שאחיו התנתק מהמשפחה בגללה והסברתי לו שאחיו בחר את הבחירה שלו בה ושהוא בחר להתרחק מהמשפחה שלו וזאת לא אשמתה כי אחיו אדם בוגר.

That said כימיה לא כימיה לא נעים במחיצתם אין שום הצדקה ליחס כזה לאנשים מבוגרים שכל כוונתם היא טובה ובאה מאהבה, סליחה אנחנו אנשים מבוגרים וחלק מלהיות מבוגר זה להתעלות קצת על עצמך וגם לעשות דברים שקצת פחות נעים כדי לגרום לאדם אחר הרגשה טובה.

נכון לגבי הסיפא שלך

אבל זה נכון גם לגבי האנשים המבוגרים שנקראים חמך וחמותך...
וזה שהחזקת בדעתך עוד כשהיית חברה של... זה עדיין לא הופך אותך לאובייקטיבית. אין חיה כזו "אדם אובייקטיבי"...
עניתי על השאלה המקורית של בלו בתשובה המקורית שלי: זה תלוי בזוג. אם שני בני הזוג מכבדים זה את בחירתו של זה, וחיים בשלום זה עם בחירתו של זה, או אם שניהם רואים עין בעין, אין סיבה שזה ישפיע על הזוגיות.

restart2

New member
קשר זוגי - ו קשר משפחות מוצא

היי

השאלות הללו מצוינות גם לצד השני לבעלים מול הנשים שלהן..

אני חושבת שטיב הקשר עם החמים משפיע וזולג לזוגיות -
וקשור למצב הזוגיות מבחינת ההתפתחות.
כלומר אם הקשר הוא בתחילתו - לא נוצר עדיין תא זוגי נפרד ההשפעה היא רבה יותר
ויכולה (השפעה.) להוות משקל גבוה.

אם הקשר הוא בשלב בו בני הזוג = לדוגמא של מיזוג ניגודים,
הם התמודדוכבר עם איפה אני מתחיל/ה ואיפה את/ה נגמר..
הם אפיינו את החזון הזוגי , למדו לתקשר ולנהל את חייהם באופן אישי וזוגי..
מבינים את עצמם ..
ההשפעה של משפחות המוצא קטנה.

כמובן שמנעד ההשפעה קשורה סובייקטיבית באישיות ובגישה לחיים,
הזמן וניסיון החיים משחקים כאן תפקיד מכריע - ההיכרות עם החמים,
ההבנה של הגבולות הדדיים בקשר וגם עם משפחות המוצא- מאפשר
יצירת גבולות או לאו.

יש זוגות הבוחרים לערב ולבקש מההורים עזרה בקבלת החלטות- שונה
מזוגות שאינם מערבים בתהליך ..
ככול שהמעורבות גבוהה יותר כך גדלה ההשפעה.

שבת שלום
אירית

ayaht

New member
לדעתי ומנסיוני משפיע מאוד. בהחלט.

עד כדי הרס מוחלט של הזוגיות.

כשהחמות מחליטה שהכלה לא מוצאת חן בעיניה, או שעצם העובדה שיש כלה כלשהי לא מוצאת חן בעיניה...

זה מאוד תלוי בבן הזוג.
אדם חלש אופי, ייכנע ויאפשר לה להרוס.
אדם חזק ועצמאי יגיד לה תודה על הבעת הדעה וימשיך בחייו עם בת זוגו לפי ראות עיניו.

וזה נכון לגבי שני המינים.
וגם אם מדובר בחם/חמות מצד הכלה.

אני לצערי נאלצתי לראות את בן זוגי דועך מול עיני בגלל הסבל שאמו גרמה וגורמת לו.

Miss Lynn

New member
משפיע מאוד

אני מאוד פגועה מחמותי, אני מרגישה ששתקתי למענו ולמען שלום הבית וכתוצאה מכך יש לי הרבה מטען עלייה, אני מרגישה שבא לי ללכת ולהגיד לה כל מה שאני חושבת עלייה.

היא פגעה בי בכל הדרכים שרק אפשר. פגעה בי בתור אישה, פגעה בי בתור אורחת, פגעה בי בתור כלה, פגעה בי בתור בת זוגתו של בנה יחידה.

ומה שמכעיס אותי מכל שבעלי אדיש, אמרה אז אמרה, עשתה אז עשתה, היא מסכנה היא ככה וככה... נמאס!

וכל פעם אני רבה איתו על זה, כל הזמן אני אומרת עלייה דברים שאני רוצה להגיד לה ולא לו בכלל...

הרבה פעמים אני אומרת לעצמי זהו עכשיו את תשתקי ותפסיקי לדבר עלייה באוזניו, ואז שוב אני מגלה עוד משהו מגעיל שהיא עשתה (למשל הוציאה תמונה שלי ושל אמא שלי מהאלבום חתונה) ואז אני לא סובלת אותה עוד ...

בקיצר אני לפעמים מפחדת מהמחשבה שאני אצטרך לסבול אותה כל החיים...

בהחלט שכן

לפעמים אנחנו רבים בגלל חילוקי דעות שנוצרים בגלל בקשה זו או אחרת, או סיטואציה זו או אחרת שהם מעורבים בה.

אבל בסך הכל אני ביחסים טובים איתם, כך שאין בעיות.

איפה זה יכול להפריע? כשהקשר רע, זה בא לידי ביטוי. בין אם לא מדברים אחד עם השני (החמים והכלות/חתנים), בין אם זה באמצעות ביטוי מילולי. כל זה משפיע. זה משפיע כי מצפים מהצד השני שיגיב, כי יש דיסוננס בין מי שהתחתנו איתו לבין ההורים שגידלו אותו וכו' וכו'.

הדרך היחידה שבה תהיה השפעה יחסית נמוכה זה כאשר הקשר לא אינטנסיבי אלא ברמת עצימות נמוכה. בכל זאת, יחסים לא טובים משפיעים על הזוגיות.

למעלה