הקשרים ביום שאחרי

felka

New member
הקשרים ביום שאחרי

בזמן האחרון אני שם לב שקשרים הופכים נושא ללעג בפורום שלנו. נורא כואב לי שאנשים לא מבינים שמה שרואים מכאן לא רואים משם. אנשים חושבים בצורות שונות ומתנהגים אחרת מכך נובע שכל קשר שיפתחו יהיה שונה מכל קשר שאנחנו חווינו. לשם כך אני חושב שהגיע הזמן שנכתוב ספר על "הקשרים ביום שאחרי". קשר שאחרי הוא כמו להתחיל ללכת, אנחנו יוצאים כל כך לא מוכנים לעולם של קשרים ויחסים שלפעמים נראה לנו שזה אף פעם לא יקרה או אם זה יקרה בטוח זה לא יהיה טוב. הטרמינולוגיה של קשרים 1. סקס - נהנים מזה וזה דבר בריא מאוד, ויש לו עוד יתרון: אין לו קשר ישיר לאהבה. אל תנסו למדר את עצמכם מחיים מיניים כי מי שיסבול זה רק אתם. 2. קליק או כימיה - כן. 3. משיכה - מורכבת משני היבטים: כימיה - תגובה של הגוף שלנו לרצון; פסיכולוגיה - הרצון שלנו להסביר למה אנחנו רוצים או לא להיות עם בן אדם. 4. ידידות - קשר אפלטוני שמורכב מכיף ותקשורת ולפעמים גולש ליזיזות. 5. יזיזות - קשר שבסיסו הוא משיכה מינית לצורך כיף ופורקן, לעיתים רחוקות מסוגל לעבור לקשר עם מחוייבות רגשית. 6. קשר רציני - יש כזה? קשר שכביכול כל אחד מאיתנו מגדיר אחרת. להבדיל מידידות או יזיזות שבהם ברור לשם מה אנחנו נמצאים בו, קשר רגשי הוא מבוך שהתוצאות שלו כאשר הוא מצליח הם שלמות, אהבה, נתינה מתוך רצון ולא מתוך חיוב. 7. קשר לשם חתונה וילדים - בשלב זה אתם יכולים להפסיק לקרוא את ההודעה! 8. קשר עם ה X - אין מה לעשות אבל לא ניתן לזרוק מתוך חיינו פרק זמן כזה ארוך. כמות הרגשות, האהבה, הכישלון המדומה ולפעמים גם ילדים ממשיכים לחיות איתנו גם אחרי. הדרך הכי טובה ובריאה זה לבנות קשר ממודר ידידותי, שבנוי על הרצון. אם יש רצון יש תקשורת. אם אין רצון - מינימום תקשורת. להלן רשימת הטיפים למתחילים החדשים: 1. אנחנו תמיד צודקים ואם לא, לקרוא את המשפט מחדש. 2. אל תנסו להבין למה הקשר הקודם נכשל, לפחות לא מהתחלה. 3. חודשים ראשונים אחרי פרידה תורידו ברמת הפעילות שלכם ותנסו להרגע ולהשקיע יותר זמן בעצמכם. 4. אל תנסו לבנות קשרים בכח כי בכח שום דבר לא הולך. 5. סקס זו לא מילה גסה ואין קשר ישיר בין סקס לאהבה, למרות שסקס הכי טוב קורה רק מתוך אהבה. 6. כאשר נחתם מספיק זמן, אתם צריכים ללמוד להסתכל לרוחב, הסיבה היא שבתוך קשרים בדרך כלל אנחנו עסוקים בבן אדם אחד ומפסיקים לראות העולם מסביבנו. 7. קשרים ראשונים כדאי לבסס על פשטות ותקשורת בסיסית, כגון: סטוץ ויזיזות. מתוך קשרים אלו אפשר לגדול לתוך קשר יותר עמוק, אך אל תנסו ישר לקפוץ עם הראש לתוך קשר מחייב רגשית כי ברוב המקרים הנסיון הזה יכשל בגלל השוואות ונסיון קודם. 8. בקשרים כגון סטוץ ויזיזות תנסו לשמור על פרופיל נמוך בהתחלה בשביל ללמוד את התגובות של אנשים ומשם לנסות לבסס את הנסיון החדש שלכם. 9. במקרה ונתקלתם בקשר שלא מצליח מסיבות כאלה ואחרות אל תפסיקו אותו כי אולי לא זכיתם בחבר אבל ייתכן שתמצאו ידיד טוב. 10. אם אתם נמצאים בקשרים לא מחייבים לא חייבים להיות בקשר אחד בלבד, הכל תלוי בתפיסה שלכם. אם אין לכם בעיה להיות עם כמה אנשים בבת אחת זה בסדר גמור ואין מה לפחד מזה. 11. תלמדו לכייף מהלבד שלכם. תלמדו לראות את עצמכם לבד. לא קשורים לאף אחד ולשום דבר. 12. אל תנסו לנתק את הקשר עם הX למטרת השלמת תהליך פרידה, תצטרכו עוד פעמים רבות להיות איתו בקשר. כמו כן, אל תציבו לעצמכם מטרה של ניתוק קשר עם ה X כי אי אפשר לזרוק הרבה שנים מתוך החיים בשניה אחת. 13. ברגע שאתם נמצאים בקשר תתקשרו כל הזמן. ייתכן והפרטנרים שלכם לא היו במקום שלכם והם לא מבינים את המצוקה והמצב שאתם נמצאים בו. זה עלול להרחיק אותם או להרוס את הקשר טרם נבנה. אני אשמח אם תוסיפו לרשימה הזו או תתקנו אותי אם יש לכם נסיון אחר, טוב יותר

cheshire9

New member
אהבתי במיוחד את 7

דווקא כשהצהרתי שנמאס לי ולא רוצה שום קשר - זה הזדחל וחילחל לו בלי שארגיש ..... דווקא בכל קפיצות הראש הקודמות נפלתי על בריכה ריקה ושברתי את הראש. אבל כמובן שצריך שזו תהיה גם ההיא הנכונה ..... פרט קטן ששכחת לציין.

אני מאמינה שההיא הנכונה מגיעה

רק כשאתה מוכן. מי כמוך יודע עד כמה חשבתי שאני מוכנה. בירברתי לך בשכל (או במסרים
) על כמה שאני מוכנה לקשר ובלה בלה בלה. אבל רק באותו יום שיצאתי מהמטפלת שלי ואמרתי לעצמי - וואלה, אני באמת מוכנה לקשר ומגיע לי משהו טוב, אז זה קרה...

כשאת כותבת 'זה' למה את מתכוונת?

את רוצה לשתף את כל הכיתה???
אוהבתותכם
(וכושלאימשלרוסיהמניאק שלך! אם הוא גבר-גבר - שיבוא ויביא לי חיבוק בלייב! חצוף! ואם לא - שילך לעשות דוקטורט בפיסיקה גרעינית ולשמור בקניון!)

"זה" - אומר שיומיים אחרי אותו טיפול

נסעתי לצפון לטיול פורום בו התארחתי אצל אחת, את לא מכירה אותה. באותו טיול הצעתי לעלם צעיר מהפורום להצטרף אלי לנסיעה וברגע שהוא נכנס לאוטו (אוקיי, ברגע שהוא החנה את הטוסטוס שלו ליד הבית שלי, הוריד את הקסדה וחייך) התאהבתי
הייתי כותבת עוד על מה זכיתי וכמה שאני מאושרת (
), אבל אני מסתכלת על ההודעה הראשית שם למעלה וכל מה שיש לי להגיד, בצורה הכי ילדותית אבל גאה זה: את רואה את ה-הוא למעלה? שלי

זה גם אומר

שאלמנט המזל
שיחק לכם - להיות במקום הנכון ובזמן הנכון :) אני לא כ"כ מסכים לעובדה שרק כשמוכנים יכולים להיכנס לקשר - לפעמים סוג הקשר בו אנו נמצאים גורם לנו למוכנות עצמה לסוג הקשר המבוקש/רצוי. נושא ההתאהבות עצמה הוא סוג של תת-דיון בפוסט הזה <ועל התאהבות ממבט ראשון לי, ולא רק לי, לא צריך לספר>. לילה טוב
לפוסט עצמו אגיב בבוקר, כשאהיה בעירנות <אני מקווה...> וגם כדי להקפיץ אותו למעלה :)

לא זו היתה הכוונה שלי../images/Emo140.gif

אני התכוונתי שנכנסתי לקשר אמיתי, נכון, שניתן ללמוד ממנו ולצמוח ממנו ביחד, רק ביום שהייתי מוכנה. קשרים היו גם קודם. מכל אחד למדתי. אבל באף אחד לא הרגשתי מוכנה לעבור משלב היזיזות/ידידות מאלף ואחת סיבות. אין שום בעיה שאתה קורא לזה מזל. אני לא מאמינה גדולה במזל
אני מאמינה בעצמי
(ואם הוא לא יכנס ויגיד שאני צודקת (או משהו אחר טוב) אני שולחת אותו עם המגנומטר, חתלתולי ומד"ה לחבק את הצפונית
)

רק רגע ../images/Emo88.gif

כנראה שלא הסברתי נכון את אלמנט המזל :) ברור שקודם כל זה את והוא. למזל שייכתי תפקיד מישני והוא לגרום לכם להגיע ביחד לאותו מפגש-זה הכל. וכמה שלא הרגשת מוכנה להיכנס לקשר, אין לי ספק שתוך כדי הקשר הזה המוכנות שלך הולכת וגוברת. בילוי נעים

רק אם היא מוכנה לבוא צפונה ולתת לי חיבוק../images/Emo13.gif

ולמען הסר ספק - זה לא פוטר את הרוסי השני להגיע לפה!

cheshire9

New member
אולי פשוט

תמצאי לך רוסי פרטי משלך וזהו .... (או רוסיה- תלוי בהעדפות שלך)

../images/Emo6.gif

אולי באמת בינתיים אני אסתפק במישהו ממוצא אחר.. (מזל שאני לא פולנייה, ולא צריכה לחכות בחושך.. בפינה.. עד שהוא יגיע) (בעצם - בעיקר מזל שאני לא צריכה לחכות בחושך.. אני עוד עלולה לפספס אותו
).

אז ככה

מכיוון שאני יודע רק סוג אחד ומסויים של קשר, אגיב רק לחלק מהדברים <וזה גם משהו...>: סקס - נהנים מזה וזה דבר בריא מאוד, ויש לו עוד יתרון: אין לו קשר ישיר לאהבה. אל תנסו למדר את עצמכם מחיים מיניים כי מי שיסבול זה רק אתם. - כאן אני קצתחולק עליך מהסיבה שאם רוצים להגיע לרמות גבוהות/מטורפות בסקס חייבתלהיות אהבה - היא מעצימה כל דבר. כמובן שאם יש אמון שזו אבן יסוד נוספת בקשר, הסקס מקבל בכלל משמעות אחרת. קליק או כימיה - כן - ברור
ככה זה התחיל :) משיכה - מורכבת משני היבטים: כימיה - תגובה של הגוף שלנו לרצון; פסיכולוגיה - הרצון שלנו להסביר למה אנחנו רוצים או לא להיות עם בן אדם - עוד ברור
גם לכימיה וזה מתקשר לרמת הסקס שמגיעים אליה וגם לפסיכולוגיה שיכולה להתקשר להרבה תחומים בקשר. קשר רציני - יש כזה? קשר שכביכול כל אחד מאיתנו מגדיר אחרת. להבדיל מידידות או יזיזות שבהם ברור לשם מה אנחנו נמצאים בו, קשר רגשי הוא מבוך שהתוצאות שלו כאשר הוא מצליח הם שלמות, אהבה, נתינה מתוך רצון ולא מתוך חיוב - ונומר אמן למשפט ובמיוחד לסיפא שלו :) לגבי הקשר עם ה-X - כשיש ילדים אין ברירה - זה סוג של קשר תמידי. בנוגע למשפט 7 בטיפים שנתת אומר שאי-אפשר להחליט מראש אם אתה קופץ ראש לקשר רציני או שנכנס לאט לאט למים. קפיצת הראש, קרי הרגש במקרה של קשר רציני, לא נמצאת ממש בשליטתך, אבל יש מספיק זמן מרגע שאתה קופץ ועד הרגע בו אתה מגלה אם הבריכה מלאה או ריקה. אני מסכים למשפט 13 שלך ולתקשורת בין בני הזוג, תקשורת שחייבת להתבצע על בסיס קבוע ולו בשל העובדה שכל אחד מבני הזוג מגיע <בדרך כלל> לקשר עם 'חבילה'-'חבילה' שיכולה להשפיע בכל רגע על מצב הרוח ועל התכנונים המשותפים. אני מרשה לעצמי לסכם את ההמלצה שלך במילה אחת והיא 'סבלנות'. כל הנ"ל נכתב בשל העובדה שיש לי נסיון אחר, או סוג של קשר שהתחיל בצורה אחרת
מי שיודע יודע.. מי שלא - אולי יידע

ויש לי שאלה קטנה

ניצול בהסכמה הוא גם סוג של קשר? לפעמים הצד המנוצל לא כל-כך שם לב למקום בו הוא נמצא, ואז מה? מעניין...

אם זה בהסכמה אז זה לא ניצול לדעתי

אם אני מסכימה לשטוף רצפות, לבשל, לטפל בילדים ולעשות לו מסאג' בכפות רגליים והוא לא עושה כלום, אז זה לא ניצול. בכל רגע בחיים אתה יכול לבחור מה לעשות ומה להחליט. אם אתה נמצא במקום לא טוב - תשנה.

למען הסר ספק

לא מדובר בי :) למזלי
שאלתי באופן כללי... סתם תהיות בנוגע לקשר זה או אחר. ואני שואל שוב - אם מהצד נראה שאחד הצדדים מנוצל, מה אז? האם הליכה עיוורת כמגנט תורמת במשהו לאותו צד?

ברור שלא מדובר עליך../images/Emo13.gif

אל תשכח שמה שנראה מהצד לך יכול להיות שלא נראה לבן הזוג (מסיבותיו שלו). לדוגמא - אני מסתכלת על מערכת היחסים שלך ונראה לי שאתה מנוצל כי אתם תמיד נוסעים באוטו שלך. אתה לעומת זאת לא תרגיש מנוצל כי אתה יודע שבת הזוג שלך לחוצה בכסף והעזרה שלך יכולה להיות שאת הדלק אתה תשלם. אבל אני חוזרת למשפט הראשוני שלך - אם זה נעשה בהסכמה אז אין שם ניצול. הבחירה להיות "מנוצל" או להרגיש מנוצל היא שלך בלבד.

../images/Emo178.gif

נרגעתי :) עניתי כפי שעניתי רק בהתייחס לשורה האחרונה שלך בתגובה הקודמת. ברור שמהצד כל אחד יכול לחשוב אחרת בנוגע למערכת יחסים של זוג מסויים
ואם מדובר ב-
שלי זה רק בגלל שהוא מרווח יותר
אגב, תמיד יהיו כאלה שלא ירגישו מנוצלים, למרות שהעובדות בשטח ממש מדברות אחרת - כנ"ל גם לגבי הצד המנצל.

למעלה