הקשיבו למתנחלים

lomozeshem

New member
הקשיבו למתנחלים

אורנה שמעוני, ממקימות "ארבע אמהות" קהות ואולי איבה השתלטו עלינו מול בקשתם הגוברת של המתנחלים למשאל עם, שיכול למנוע מלחמת אחים חזרה התקווה להפסקת האינתיפאדה, להתנתקות מעזה ולשלום עם המדינה הפלסטינית. תמכתי בכך תמיד, וטענתי שבכל מקום שאין יכולת להגיע להידברות, צריך לקבוע את גבולנו חד-צדדית. בכל גבול המטרה שצריכה להנחות אותנו היא לשמור על רוב יהודי לדורי דורות ועל מדינה דמוקרטית. נראה שהתקווה הכל-כך נכספת להידברות ושלום מרחיקה את השלום בתוכנו, בין אחינו כאן בארץ האהובה שלנו. ככל שאנחנו מחזקים את לחיצות הידיים עם אויבינו בעבר, אנחנו מנתקים את הידיים בינינו לבין המתנחלים. כולנו מלאי כיסופים לחיים של שלום ושלווה וקצת שעמום, אבל אסור ומחריד לחשוב שזה (לפי דברי המתנגדים) מתכון למלחמת אחים. קהות מסוימת, ואולי איבה, השתלטו עלינו מול מתנחלי יהודה, שומרון וחבל עזה. קהות ואולי גם איבה, ובעיקר חוסר התייחסות לזעקה העולה וגוברת מפי המתנחלים למשאל עם. ככל שמתקדם התהליך וככל שמתקדם התאריך לקראת ההתנתקות, אנחנו מגבירים את הדהירה לקראת הפלסטינים ומתנתקים מהקשבה והידברות עם המתנחלים המיועדים לעקירה מביתם. ככל שננסה לשכנע אותם ואת עצמנו שהם בסך הכל חוזרים הביתה, להם ולרבים מהתומכים בהם זו עדיין עקירה מהבית. לרבים מהם - דור שלישי שייעקר מביתו. אנחנו כמהים להתפייסות עם הצד הפלסטיני ולבקשת סליחה, מחילה או הבנה לכאב שספג כל צד מהצד השני, ואולי זה נכון וראוי. אבל באותו זמן אנחנו מתנתקים מכל הקשבה, הבנה והידברות עם המתנחלים או המתיישבים מעבר לקו הירוק. ולי קשה וכואב, מדאיג ומפחיד, היחס הזה. הייתי רוצה שדווקא עכשיו, כאשר ברור שיש רוב בעם להתנתקות ואין ספק שהתהליך הכרחי גם אם כואב, צריך לגלות יותר הקשבה והבנה לאותו חלק בעם שקורא למשאל עם על ההתנתקות. ממה מפחדים? שהדמוקרטיה תיפגע? היא חזקה אצלנו ולא תיסדק מכך. הכנסת והממשלה חוקיות ומובילות, וסמכותן לא תתערער ממשאל עם. גם תאריך ההתנתקות לא צריך להידחות. יש לערוך הכל כך ששום גורם לא יכשיל או ידחה אותה לאחר משאל העם. ממה מפחדים? שהמשאל יביא משאלים נוספים? גם על כך אפשר להתגבר. השמאל, שמגלה כל-כך הרבה רגישות למי שהיה עד אתמול (אני מקווה) אויב, חייב להבין שהמתנחלים הם אחינו, הם אלה שאיתם נמשיך את החיים במדינת ישראל, איתם נקיים מדינה דמוקרטית עם רוב יהודי. אני חרדה מכך שאם לא נקיים משאל עם, אכן נהיה עדים למראות נוראיים של מלחמת אחים. מדוע אנחנו מוכנים להקשיב לאיומים ולמילות ההידברות של הפלסטינים, אך איננו מוכנים להקשיב לאיומים ולמילות התחינה של המתנחלים? כוונותיהם רציניות. הם לא ייעקרו מביתם מתוך רצון ושמחה ויעלו לאוטובוסים בשירה וצהלה. אם לא יהיה משאל עם, הם ייעקרו בכוח, וזה יוביל לאלימות גם מול חיילים וכמובן מול מתנדבי הפינוי מהשמאל, וחס וחלילה עלול להידרדר אף לשימוש באש חיה ולמוות. מלחמת אחים. גם אם ייחסכו בזכות משאל העם חיים של אדם אחד - כדאי לקיימו. המתנחלים מבטיחים מעל כל במה שאם יהיה משאל עם - הם יקבלו את ההכרעה. למה שלא נאמין להם? למה שלא ננסה בכל כוחותינו למנוע סכסוך נורא בין אחים? דווקא עכשיו אחרי ועידת שארם, צריך לגלות שאר רוח כלפי המיעוט המתנגד להתנתקות וללכת למשאל עם.

Dan Chazan

New member
המתנחלים בהחלט אחינו.

אבל הממשלה והכנסת החליטו לפי החוק הדמוקרטי ואין כל צורך בעוד החלטות נוספות. אין בזה כל הגיון וכל טעם אני מקווה שהמתנחלים יביו ויזדהו עם הסבל שעבר על פליטי הפלשתינים ב48 כאשר לא הוצא להם כל פיצוי הם נשלחו לארץ נכר ששם איש לא דאג לשלומם ואם הסבל הפוטנציאלי של הפלשתינים שמפעל ההתנחלות מנסה לצמצם את צעדיהם ולמנוע מהם זכויות בארצם - ארצינו. לכל דמעות התנין על מעבר דירה כפוי ממש אין בסיס וטעם. מאות אנשים עוברים דירה בישראל מידי יום מסיבות שנכפו עליהם. רובם רואים בזה הזדמנות להתחלה חדשה. על המתנחלים להתמקד בקבלת פיצוי הולם כך שכל אחד ואחד לא יפגע כלכלית ויוכל להמשיך את דרכו מהיכן שהיה לפני מעבר הדירה.

הקשבנו, ואוי לאזניים שכך שומעות...

כל הטענות על קהות חושים למול 'סבלם' של המתנחלים אין להן על מה לסמוך. החושים בשמאל, אם קהו, קהו מדיבורים של אתה בחרתנו, מידיעות על גזל של רכוש ופרי, מתמונות של השתוללות התעללות ורצח. לא כל המתנחלים מבטיחים שייציתו לתוצאות משאל עם ללא התנגדות, רק חלקם, והחלק הזה הוא החלק 'הפוליטי' זה שתפקידו ליצא 'הסברה' שלא לומר תעמולה. הפיצוי המוצא למתנחלים מקורו בשאר הרוח של אזרחי ישראל המגלים נדיבות כלפי מי שנדיבות זרה להם. מי שמאיים באלימות אין להכנע לאיומיו, ואין לסמוך על הבטחותיו. מי שמצית סכסוך אלים עד לרמה של מלחמת אזרחים, לא תנאי כזה או אחר ישנה את דעתו. איננו מחפשים שמחה בקרב המתנחלים (אף שיש מקום לשמוח על הסיכוי לשלום), יחד עם זה אין להכנע לעברינות המתחפשת לרגישות. כל השוואה להחלטה על ההתנתקות עם המו"מ המתנהל עם הפלסטינאים היא מוזרה בלשון המעטה, ומעליבה אם רוצים לדייק מעט. האם יש צורך להזכיר כאן את מה שקדם מו"מ הזה? החיסולים הממוקדים, מאות הילדים ההרוגים, הריסת הבתים, עקירת עצי הזית, המחסומים... כל אלה למול החלטות ממשלה הנוגעות לאזרחי ישראל. השוואה נואלת מאין כמוהה. יקומו המתנחלים במחילה, ויצייתו להחלטות הממשלה והכנסת, יקחו את הפיצוי הנדיב המוצא להם ויעברו דירה, לטובתם לטובת כל אזרחי המדינה, ולתפארת מדינת ישראל.

MS6

New member
אתה תלמיד טוב מאוד של דוד בן גוריון

רק הפעם לא עומד מולכם הימין הרוויזיוניסטי הסובלני שידע לחשוב לטווח ארוך ולא סיפק את רצונותיו של דוד בן גוריון לשפיכות דמים הדדית, עומדים בפניכם בין השאר קבוצות של אנשים שלא מרגישים חלק מהעם שלכם (גם לי קשה מאוד להרגיש חלק מאותו עם של אדם כמו אביב גפן) עומדים מולכם אנשים הקנאים לארץ ישראל לכן הם, ואני גם יכול להבין אותם כי הייתי עושה אותו הדבר, ילחמו על הבית שלהם. ובמיוחד אם הרעיון של "על כל סרבן אני מתנדב" שהציע ח"כ ברונפמן יתקבל, זה בכלל יגרום לכעס רב. אם הרעיון הזה יתממש אני אישית, אדם שלא התכוון להיות בגוש קטיף בשעת הפינוי, יעשה הכל בשביל להגיע לגוש קטיף ולהתנגד לכל מתנדב ומתנדבת. צריך להקל כמה שאפשר על אידיאולוגים שנגררים ע"י רוב מדומה של השמאל הפוסט הציוני ומשאל עם, שיוכיח האם הרוב בכאילו הזה באמת קיים (והרי מי מוביל את הרוב הזה? שתי מפלגות העבודה ומרצ שלהם סה"כ 27 מנדטים ביחד, אפילו לא רבע מהעם) יכול להיות שימנע את מלחמת האחים.

sh00sh

New member
למה ללכת לשם בזמן הפינוי?

כדי להקשות עוד יותר על החיילים?

MS6

New member
אם יבואו 'מתנדבים' אני אהיה שם...

ח"ו אין לי כלום עם חיילים, החברים הכי טובים שלי משרתים ביחידות הכי קרביות אבל עם כאלה שבאים להתנדב לפנות יישובים יש לי בעיה ועוד איך ואם הם יהיו שם גם אני אהיה שם, אם הם לא יהיו אז אני לא אהיה.

sh00sh

New member
אני סתם תוהה

מה יעזור שתהיה שם? כאילו להראות להם- אתם באתם אז גם אני בא? זה סתם ייצור עוד בלאגן מיותר. אתה חושב שאתה תהיה שם ותיאבק רק ב"מתנדבים" האלה, אבל בעצם מי שיצטרך לסחוב אותך משם יהיו חיילי צה"ל

MS6

New member
בדיוק

אני לא אתנגד לחיילי צה"ל אני אתנגד לכל אותם מתנדבים שונאי מתיישבים, יש לי בטן כ"כ מלאה על כל האנשים האלה וכל יום שעובר אני מרגיש שהם לא ממש חלק מהעם שלי, הקיבוצניק ואני חיים בשתי עולמות נפרדים, הוא חי על אינסוף דונמים אותם גנב בשם החקלאות ואני חי בעיירות פיתוח אותם הוא עשק בשביל לזכות להון לו הוא זוכה היום, הקרע הוא כבר תהום שקשה לי להאמין שיהיה אפשר אי פעם לאחות.

sh00sh

New member
רק תחשוב

שכל בנאדם נוסף שיהיה שם יקשה על הפינוי. אם אתה לא בעד פגיעה בחיילי צה"ל אז אולי כדאי שתחוב שוב מה תיגרום הנוכחות שלך שם

Dan Chazan

New member
אתה חוזר עוד הפעם על איזו טענה

תמהונית שבסיסה בהחלטה שלך שיש לך זכות בלבדית על אדמה שעליה חיים היום מליוני פלשתינים. כאשר תמסור לי את המפתחות לביתך אקבל את טענתך שזכותך להיות הקובע האם נכס שיש לו טוענים אחרים הוא שלך. עד אז אקרא לך שודד. ליהודים יש זכויות בא"י. אבל גם לפלשתינים יש זכויות. הציונות דרשה רק את הזכות להגר לא"י ולרכוש אדמות ( אתה זוכר דונם ועוד דונם ארץ תגאלה?). היא לא תבעה לבעלות וזכות לגרש את התושבים המקומיים שאתה תובע.

MS6

New member
הזכויות שאתה מדבר עליהם לא קיימות

לפי הציונות, משום שהיא משייכת את ארץ ישראל לעם ישראל, אתה בתור אחד שלא מאמין בציונות מדבר על איזשהם זכויות להקים מדינה ערבית בישראל, לפי שפיטתי לא קיימת זכות כזאת, קיימת להם זכות לגור בישראל לא להקים בה מדינה ערבית. אתה דמגוג גדול מאוד, ממשיך לנסות להכניס לי מילים על גירוש דבר שבחיים לא דיברתי עליו...

sh00sh

New member
"לא מאמין בציונות.."??

כל מי שמוכן לפתוח ת'עיניים ולראות קצת מעבר לאינטרסים שלו ולאמונה שלו הופך ללא נאמן לאידיאולוגיה ולעם שלו? אפשר גם להיות ציוני וגם לנסות לראות קצת מעבר למה שקשור במה שאתה רוצה להשיג. אם מישהו מדבר על זה שגם לפלשתינים יש זכויות זה לא אומר שהוא לא ציוני

MS6

New member
תראי מה את אומרת...

"כל מי שמוכן לפתוח ת'עיניים ולראות קצת מעבר לאינטרסים שלו ולאמונה שלו הופך ללא נאמן לאידיאולוגיה ולעם שלו"? בתוך השאלה כתבת גם את התשובה. אין פשרות באידיאולוגיה, אידיאולוגיה זה אמונה רצופה במה שמגיע לי/נכון לעשות. אי אפשר להיות ציוני ולתמוך בהקמת מדינה פלסטינית, כי ברגע שנכריז שרצועת עזה ויו"ש אינם חלק ממדינת ישראל נכריז עליהם כשטח כיבוש שכבשנו ואם כבשנו אותם אז הרי כל מדינת ישראל היא כיבוש אחד גדול ואז אנו הופכים את הציונות לבלתי לגיטימית.

sh00sh

New member
מי אמר??

אפשר לתמוך בהקמת מדינה פלשתינית לצד מדינה יהודית ולהישאר ציוני! ואתה יודע מה? זה לא חייב להיות מתוך אמפתיה לערבים, או מתוך התחשבות והומניות. זה יכול אפילו להיות מתוך אמונה שבשבילנו, בשביל האינטרס שלנו ומה שהכי טוב בשבילנו זה מה שצריכים לעשות. אם אני מאמינה שמה שיפתור את הסיכסוך ויביא לביטחוננו יהיה החזרת שטחים, אז אני לא ציונית?

MS6

New member
זה משהו אחר...

זה פוסט ציונות, הבעיה שחברי יחד (לפחות אלו שהתווכחו איתי פה) תירוצם הוא פשוט מאוד לא ציוני.

Dan Chazan

New member
פוסט שמוסט. אי אפשר לזלזל בזכויות

של הפלשתינים. איך אתה מציע לא לפגוע בהם ובכל זאצת להתנחל? אין לזה קשר לפוסט או לשמוסט. יש לזה קשר לזכויות אנוש בסיסיות.

MS6

New member
בוקר טוב!!!

הציונות פוגשת בפלסטינים. עובדה. גאולת קרקעות ביש"ע היא לא גניבה מבחינתה היא גאולה של אדמות, אני לא יכול לגנוב קרקע ממישהו שהיא לעולם לא הייתה שייכת לו.

Dan Chazan

New member
וכמובן השופט זה אתה!

זה לא נקרא צדק. זה נקרא כל דאלים גבר!!!!!

MS6

New member
זה נקרא אידיאולוגיה

ואני מאמין בה ולא נפחד לשבור אידיאולוגיות ואמונות אחרות בדרך.

Dan Chazan

New member
נו טוב האידאולוגיה שלי

אומרת שביתך שלי הוא. קדימה תמסור לי את ביתך. זו אידאולוגיה.

למעלה