הקצפת חלב בGAGGIA

הקצפת חלב בGAGGIA

שלום לכולם
אני חדש בפורום והשבוע רכשתי GAGGIA BABY BLACK לאחר שבשנתיים האחרונות השתמשתי במכונה דיי מיוחדת בשם BELLMAN המכונה היא מסוג TOPSTOVE בכל מקרה אני דיי מרוצה מהאספרסו אבל כל עניין הקצפת החלב דיי מאכזב.
אשמח לשמוע את התכניקות של בעלי מכונות דומות לכל התהליך (איך ניתן לבצע ביעילות ובזריזות).
הבעיה המרכזית היא שהחלב יוצא מוקצץ מידי! יש במכונה את ה"פטנט" הזה להקצפה פשוטה,כשהחלב מוקצף מספיק אין יכולת רק לחמם אותו מבלי להקציף עוד
כמו שעד עכשיו פשוט הייתי טובל את הצינורת עמוק ואז החלב היה רק מתחמם מבלי להיתקצף.
האמת היא שהייתי מעדיף בהרבה מקציף פשוט ומקצועי מאשר ה"פטנט" של גאגגיה, מיהו יודע האם ניתן לרכוש צינורית פשוטה ובסיסית ולהרכיב על המכונה?
בנוסף האם למישהו יש ניסיון ם הקפוצ'ינטור שנמכר בנפרד?

תודה
עמרי

Lechoke Lames

New member
כמה טיפים

נסה להסיר את השרוול החיצוני ולהשתמש רק בשפיץ הפנימי. אם הוא קצר מדי, רכוש פנארלו של סאקו. ניתן בד"כ להרכיב אותו במקום הפנארלו של גאג'יה, והיתרון שלו הוא שהליבה שלו (השפיץ) ארוכה יותר ומאפשרת הקצפה נוחה יותר.

אפשרויות נוספות - הסרה של הפנרלו כולו (חלק הפלסטיק) ושימוש בצינור המתכת שאליו הוא מחובר. אם הצינור קצר מדי ניתן לעקם אותו עם שני פליירים, אבל זה בד"כ לא משהו שאנשים רוצים לעשות למכונה חדשה. האפשרות הטובה ביותר היא להחליף את הצינורית בכזו של מכונה איכותית יותר, אבל זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

לגבי ההקצפה עצמה ראה את ההסבר הזה לגבי פרמטרים כגון גובה הצינורית, טמפרטורות, שלב הניפוח, ושלב הסירקולציה. כדי להצליח בתהליך הזה עם מכונה כמו הגאג'יה לא מספיק לפתור את בעיית הצינורית. צריך גם למנוע מהמכונה לכבות את הדוד באמצע ההקצפה. הדרך לעשות זאת היא למדוד (באמצעות החיווי של נורית התרמוסטאט) את הזמן שלוקח למכונה להפסיק את החימום במצב ההקצפה, ובפעם הבאה להתחיל את ההקצפה מספר שניות קודם. אם למשל זה לוקח 40 שניות, אז בפעם הבאה כדאי לפתוח את ברז ההקצפה 35 שניות לאחר שלוחצים על הכפתור. בשיטה הזו גוף החימום יישאר דלוק לאורך כל זמן ההקצפה והתוצאה תהיה הרבה יותר טובה.

בהצלחה!

Lechoke Lames

New member
עוד הערה בנושא החלפת צינורית ההקצפה

במקרה שלי, עם גאג'יה טבה, הצינורית שהתאימה הייתה של רנסיליו סילביה דור ראשון/שני. הגירסה העכשווית (דור שלישי) לא התאימה.

למעלה