הקפצת האירוח

פרוייקט זוגות צעירים שעתידי ברעננה

שלום, מתי מתחילה ההרשמה לפרוייקט?< כמה דירות מוצעות לזוגות הצעירים? באיזה שנה יתחילו לבנות בכלל את הפרויקט? ואם יש כבר את כל האישורים לבניה?
 

הילית111

New member
תודה שעידכנת אותי

ראיתי שאנשים שאלו כבר מה שאני רוצה לשאול אז אני רק אחכה לתשובות..
 

vertigos

New member
תמ"א 38

שום מר גואטה אנחנו בעלים של דירה ברח' ההגנה ברעננה וכבר קיבלנו מספר פניות מיזמים שונים בנושא חיזוק המבנה תוספות בנייה והוספת יחידות דיור על הגג על פי תמ"א 38 הרעיונות והתוכניות יפות ומעניינות אך שום דבר לא קורה , האם בכלל ניתן לקדם תוכניות על פי תמ"א 38 בעת הזו , ומה אפשר לעשות כדי לקדם את העניין ? תודה שלומי ושירה
 
תמ"א 38

שלומי ושירה רב שלומות, עיריית רעננה מאוד מעוניינת לקדם יוזמות למימוש זכויות במסגרת תמ"א 38. לעירייה הוגשו מספר הגשות וביחס ל-2 מבנים יש התקדמות יפה. בניין אחד נדון ואושר בועדת בניין ערים והבניין השני פורסם ויוכנס לדיון בתקופה הקרובה לאחר תיאום עם עמידר (שיש לה 3 דירות באותו בניין). הועדה המקומית דנה באריכות בנושא זה וקיבלה החלטות שתכליתן עידוד היזמות למימוש תמ"א 38. משום שהתכלית התמ"א הינה ראוייה מאוד (גם חיזוק המבנה מפני רעידות אדמה, גם שיפור איכות החיים של דייריו וגם שדרוג חזותו האסטטית) במידה והינכם מתעניינים באופן קונקרטי ביחס לבניין שלכם, הרי שהינכם מוזמנים לפנות לאדריכל יצחק אטינגר, מנהל מחלקת רישוי בנייה המתמחה אצלנו בנושא זה כמו גם בנושאים נושאים. בהצלחה. אם יש קשיים או מכשולים הינכם מוזמנים לפנות גם אלי או לכתוב לי לאימייל הישיר [email protected]
 
שלמה, תודה, השאלה מעניינת גם אותי

בברורים שעשינו עם קבלנים ספציפית לגבי איזור ובניין מגורי, עלתה סוגיית כדאיות לקבלן בשל מגבלת גובה בניה שאינה מאפשרת לעיתים להגביה את הבניין ב- 2-3 קומות, שיאפשרו רווחיות לקבלן. התרשמתי, שהנושא עלול להיות מוקש ובעצם מצריך חשיבה מחדש על מגבלת הגובה באיזורים הרלוונטיים. האם הנושא מוכר לך והאם החלו מתקיימים דיונים בנושא? שכן, יהיה החוק ידידותי לפרוייקטים ככל שיהיה, אם הקבלנים לא יראו כדאיות כלכלית ברורה - יהיה קשה ליישמו.
 
עוד בעניין תמ"א 38

הסוגייה שהינך מעלה, מחייבת תשובה מעמיקה ותוך התייחסות למקרה הספיצפי של הבניין עליו הינך מדברת. לכן בטרם אוסיף לדברי תשובתי אמליץ בפנייך להיפגש עם אדריכל העיר ו/או עם מנהל מחלקת רישוי בנייה אדריכל אטינגר שכן לפני מספר שבועות גובשו כמה עקרנות בנושא תמ"א 38, בין השאר בעניין הגובה ומס' הקומות. ככלל לא במצב העתידי של בניין מסויים לא תתאפשר חריגה מ-7 קומות (היינו קומת עמודים/קרקע+6 קומות). כמו כן תהיה התחשבות בגובה המבנים המצויים ברדיוס של 360 מעלות מהבניין המדובר. אולם כאמור במידה והתעניינותך קונקרטית, אני ממליץ על פגישה עם אדריכלי האגף.
 
../images/Emo51.gif לשלמה גואטה

על ההשקעה בזמן, בהכנה, בתשובות מקיפות. לגולשים ולגולשות - שלמה הבטיח לעבור שוב על השרשור הערב / מחר ולהשלים תשובות שלא נענו (יש מעט מאוד כאלו) וסוגיות נוספות, אם תעלנה. מעת לעת הוא יבקר בפורום ויסייע במענים נוספים, אם נבקש.
 
למעלה