הקפצת האירוח

R a c h e li

New member
מה ההגדרה של זוגות צעירים ../images/Emo35.gif

הורה גרוש (לא צעירה חחחחח) שחייה בזוגיות ניפלאה עם ילדיה נחשב
תודה

אתי אתי

New member
ומה לגבי זוגות שאינם צעירים

ורוצים לחזור מקליפורניה לרעננה? והאם יש תוכנית לבניה פרטית בעתיד, או שכבר בונים בה כיום? (כמו בנה ביתך ביישובים קהילתיים)

משפחות חסרי דיור

ראשית הנני מאחל לכם שיבה נעימה לארץ ובמידה ותמצאו את משכנכם ברעננה הרי שנאחל לכם איכות חיים בעירנו. באשר לתוכניות בנייה עתידיות אני ממליץ לכם לעיין בתשובותיי לשאלותיו המקיפות של זכר אלפא.

שאלות בקשר לתשתיות הכבישים

1)מתי תחל סלילת כביש 531.או לפחות הקטע המקשר בין כפר מל"ל לכביש 4?ומה מועד הסיום המשוער? 2)וכמו כן מתי תחל סלילת כביש 551 (עוקף צפוני)? 3)האם יש בתכנון כביש שיאפשר כניסה ויציאה מרעננה לכביש החוף בכיוון צפון מערב לפני סלילת הכבישים שהזכרתי קודם?

תשתיות כבישים-תגובת ביניים

זכר אלפא רב שלומות, על שאלותיך בשירשור זה טרם עניתי, מאחר והמענה על מרבית השאלות מצוי מחוץ "למגרש העירוני", היינו גופים ארציים כגון חברת מע"צ החדשה , משרד התחבורה ומוסדות התיכנון ברמה המחוזית וברמה הארצית. לכן בשלב זה תגובתי להלן משקפת תגובת ביניים. א.לעניין 531-למיטב ידיעתי המדינה פירסמה מכרז לבחירת קבלן מבצע שישלים את הקטע שבין כפר מלל מערבה דרך רעננה גבעת חן והרצליה. בתוך כך הנני לציין שהוגשה עתירה לבג"צ בעניין הדרישה שהמדינה תבדוק אפשרות של מינהור או קרוי של הכביש או חלקים ממנו. למיטב ידיעתי עתירה זו תידון במחצית חודש ינואר 2008. ב. לעניין 551, אני מבין שהתכוונת לכביש 541. הדיונים סביב כביש זה עדיין נמשכים והוא טרם אושר ברמה תיכנונית. לכן בשלב זה מוקדם עדיין לענות על השאלה, מתי תחל סלילתו. עיריית רעננה יחד עם כמה רשויות במרחב, כגון הרצליה, כפר שמרייהו וכפר סבא, מאוד מאוד מעוניית שכביש זה יסלל ויחבר את כביש 4 עם כביש החוף במערב. ג.כל עוד לא יסלל כביש 541 לא תהיה כניסה ויציאה לרעננה מכביש החוף.

שאלה לגבי סגירת חורף של בתי קפה

באחוזה המתחדשת. יש? יהיה? קריטריונים? (אני - למען הגילוי הנאות - בעלת עניין נהנתנית....מתחילה כל בוקר בבונז'ור).

berber

New member
עד כמה שידוע לי

כל המרפסת מעץ של הבונז'ור לא חוקית אז להוסיף ולסגור את זה לחורף זה רק להוסיף חטא על פשע

berber

New member
ממש לא מדויק

לחלוטין לא חוקית ונבנתה ללא היתרים וללא אישור העירייה זה שלא מאלצים אותו להרוס אותה מסיבות כאלה ואחרות זה משהו אחר אגב, כמה שידוע לי זה לא סתם הוקפא אלא נדחה עד לאחר השלמת שיפוץ אחוזה כדי שיעביר את השולחנות שלו למדרכה החדשה

ועוד שאלה לגבי עתודות חניה באחוזה / המשביר

בהתייחס לפירסומים ששם יבנה בניין העיריה החדש, האם 500-600 החניות יוכשרו ויפתחו בשלב ראשוני ומוקדם? מתי?

חנייה ציבורית במרכז העיר

היי חנה, במסגרת תוכנית רב שנתית, אכן צפוייה הקמת מספר קומות של חנייה תת קרקעית במרכז העיר במתחם הקרוי כיכר העיר. המדובר על כמות של כ-600 מקומות חנייה ואולי אף יותר מכך. עד למימושו של פרוייקט זה נקדם ביצוע של הגדלת מקומות חנייה במרכז העיר. כמו לדוגמא הכשרתו של החניון התת קרקעי במתחם בנק לאומי. חניון זה סגור בהוראת המשטרה ושירותי כיבוי אש מעל עשור שנים. העירייה החליטה לקחת על עצמה לשפץ את החניון ולהביאו לרמת כשירות טכנית שתאפשר עמידתו בתקני הבטיחות המחייבים. פעילות זו תתבצע לאחר שסוף סוף הושגה הסכמה של בעלי הקניין הרבים של החניון. המכרז לעבודות השיפוץ יתפרסם בשבועות הקרובים ואנו מקווים כי העבודות במקום תסתיימנה במהלך המחצית הראשונה של שנת 2008. החניון המשופץ שיופעל על ידי העירייה יכלול מעל 100 מקומות חנייה. בימים הקרובים אנו נכפה על פי החוק את הפעלתו של החניון הממוקם מתחת לקופ"ח הלאומית. חניון זה הכולל מעל 50 מקומות חנייה צריך לפעול לאלתר כפי שפועל החניון השכן של קופ"ח מכבי. רק אתמול בלילה הוצאתי הנחייה לכל גורמי האכיפה בעירייה לחדש לאלתר את הטיפול כך שגם חניום זה יפעל כדת וכדין וישרת את הציבור. מעבר לכך, אנו ממשיכים ליזום רעיונות נוספים להגדלת כמות מקומות חנייה במרכז העיר לרבות אפשרות של שכירת מגרשים פתוחים והסבתם לשטחי חנייה. אגב, האם שמת לב להצבתם של שלטי אכוונה למגרשי במרכז העיר? ובכן, הצבת שלטים אלה נועדה להגביר את מודעות הציבור לקיומם של חניונים פרטיים ועירוניים במרכז העיר. אני תקווה שבעלי החניונים הפרטיים יעודדו אף הם את השימוש בחניוניהם על מנת להגביר את התפוסה בהם לאורך שעות היום.

עוד בנושא חניות במרכז העיר

עוד נקודה חשובה שהייתי מעוניין להביא לידיעת הפורום ודרכם לתושבי העיר הנוגעים בדבר. העירייה, תעודד ועדי בתים משותפים להוסיף מקומות חנייה בתחום חצר הבית המשותף. כל ועד בית שיהיה מעוניין להגדיל את מקומות החנייה, נשמח להעמיד לרשותו מהנדס על מנת ש: א. יבצע בדיקת היתכנות לעצם התוספת. ב. במידה ויש היתכנות הרי שהעירייה תכין תיכנון מפורט לביצוע השינוי. כמובן שבעלות ביצוע העבודות ישאו דיירי הבית המשותף.

../images/Emo51.gif על התשובה המפורטת

שהיא גם תשובה לנושא החניונים הסגורים, שהעלה כאן מס' פעמים עומר247. נשמור ונעקוב....

שלום וברוך הבא, שלמה גואטה

האירוח מתחיל. שלמה גואטה הוזמן והסכים בשמחה רבה להגיע לפורום על מנת לענות על שאלות שחוזרות פה מדי פעם על עצמן, בנושאי בנייה, פיתוח ותשתיות ברעננה. שלמה יעשה כמיטב יכולתו להשיב על כל השאלות, אולם שאלות שמחייבות תשובה מעמיקה יותר ו/או התייעצות עם גורמים מקצועיים נוספים, ייענו בהקדם.

חברים וחברות, הרשו לי להתלהב ולשבח

לא נתקלתי בהרבה רשויות שנותנות מענים מפורטים כל כך לתושביהן. שוב
לעיריית רעננה, לגואטה ולמדיניות השקיפות והשירות של העירייה. גואטה ואנוכי נפגשנו לצורך האירוח הזה בסופו של יום מאוד ארוך, בארומה. זה לא טריוויאלי, אירוח כזה.

צמרת3

New member
חנה שאפו על האירוח

כל הכבוד לך על ניהול פורום לדוגמא המביא דיונים ומידע כל כך רלוונטיים. נהיניתי לקרוא את תשובותיו של שלמה גואטה, והנושאים בינגו. ישר כח ענק לך

למעלה