הקפצה

קטע מתוך הספר "רגעי חסד"

ישנו קטע בספר שברצוני לשתף אותו איתכם מכיוון שאני חושבת כי יש בו תובנה נפלאה. והרי הקטע: כך עובד התהליך, וכשלומדים לעשות זאת במודע, מגלים סוד גדול. אם ברצונכם לשמוח, שמחו אדם אחר. אם ברצונכם לחוש שיש לכם חברה ואינכם לבד, היו חברים לאחר וגרמו לו להרגיש שאינו לבד. כאשר אתם רוצים לשמוח, גרמו לאחר שמחה. למעשה, לא משנה מה אתם רוצים לחוות, הדרך המהירה ביותר לכך היא לגרום לאחר לחוות זאת. אל תחכו שהעולם יביא לכם את מה שאתם רוצים. היו המקור של אותו הדבר למישהו אחר. זה מה שאנתוני עשה בנמל התעופה. שום ילד אינו רוצה להשתעמם במשך ארבע שעות, אז הוא גורם לילדים אחרים לא להשתעמם. ונחשו מי לא יוצא משועמם בסוף... יש בזה קסם. זו הנוסחה לקסם. ויש לפחות עוד שיעור אחד בסיפור הקטן על אנתוני. לעיתים קרובות, כשדברים רעים קורים לאנשים טובים (ובמיוחד כשאותם אנשים טובים הם ילדים), אנו תוהים למה החיים כאלה. אנחנו שואלים: מה קורה פה? אנחנו מפקפקים באהבה האין סופית של היקום. אבל אני למדתי שהנשמה רוקמת דוגמה יפייפיה. אם אנו מביטים בריקמה מצד אחד, אנחנו רואים רק בלגן של חוטים נחצים ושל צבעים חסרי היגיון, ואנו עשויים לחשוב שזה מכוער. מבט מהצד השני מעניק חוויה שונה לגמרי. אנו רואים את היופי שבדוגמה, את הפלא שבמרכבותה, את ההכרח שבבלגן. עד כאן הציתות מתוך הספר. ברור וידוע כי ישנו סיפור המתייחס לילד אנתוני. בעצם הספר מספר לנו הרבה סיפורים אמיתיים של אנשים שכתבו לניל והוא פירסם אותם. הסיפורים המובאים הינם בעלי תובנה ובעלי אפשרות של שיתוף והשתתפות בחוויות האישיות תוך כדי השתתפות בחוויות האישיות של אותם אנשים שסיפורם פורסם בספר. וכמובן שאני ממליצה מאוד על הספר. אגב, את הרעיון לכתוב קטע מהספר, קיבלתי מגריני. כבר המלצתי בעבר (לפני כמה ימים) על ספר זה וגריני ביקשה כי אספר משהו מתוך הספר ועל הספר. ובכן גריני, את זוכרת כי דיברנו על מלאכים? את רואה שגם את מלאך. גרמת לי להעביר מסר מתוך הספר לאחרים באופן ציבורי ולשתף אחרים באחת מהתובנות הנפלאות שקיימות בספר בשפע. וברמה ההכרתית המודעת (ברמה הפיזית) אין לדעת אם תובנה זו היתה ממש במקומה למישהו מסויים שצריך היה לקבל את המידע. זאת נוכל לדעת בדיעבד בעתיד. ואם לא נדע, זה גם בסדר. שהרי העבודה נעשית בין כה וכה, בלי הצורך של ההכרה המודעת, לדעת. ועכשיו לכולם, אם יש לכם חוויות דומות (לפי הדוגמה שציתתי מהספר) ובא לכם לשתף אותנו, נשמח. ובכלל, כל מה שבא לכם לשתף אותנו, גם נשמח. (אגב, אתם שמים לב כי הרשיתי לעצמי לקבוע בעבורכם כי תשמחו?)

גריני

New member
ריגשת אותי, יקרה (כן את - חש"ס!)

המון תודה לך! ובעקבות המלצתך לקחתי שלשום את הספר בספריה והוא שווה כל רגע! ממש מרומם, מעודד ואף נותן רעיונות. הדוגמא הספציפית שהבאת לכאן היא פשוט נפלאה ואוניברסלית. את הבאת אותה כי היא דיברה אל ליבך, ובדיוק כפי שזה דיבר אליך - אין לי ספר שמישהו/מישהי יכוונו לכאן כדי לקרוא את מה שכתבת, כי זה בדיוק מה שהם צריכים עכשיו! וסביר להניח שלא תדעי (וכך גם האחרים שכותבים/קוראים) - לא ידעו שכך קרה ועוד מישהו נעזר... וזה לא באמת חשוב, נכון? לי טוב לדעת שזה עשה טוב למישהו - גם אם אני לא ממש יודעת מי/מה/מתי וכו'. וכבר קרה לי משהו שאני מגדירה אותו בגדר נס - בעקבות הספר הזה! זה משהו מאוד אישי ואני לא יכולה לספר אותו כאן, אבל אני יכולה לתת "טיפ" לכולם : בקשו מכל הלב ותקבלו! זה כל הסוד, פשוט לבקש! (ותגידו שגריני שלחה אתכם
) יום נהדר לכוווווולנו!

רשף כשף

New member
שימחת אותי:)

אבל בואי נראה אם הבנתי... נגיד שאני רוצה לקבל ציון גבוה במבחן.... אז מה? אני צריכה לתת ציונים גבוהים לאחרים? אם כך... קיבלת 100!

גריני

New member
שבחי ירושלים... ../images/Emo79.gif

אם הבנתי נכון את המסר (של ניל), אז לקבל ציון גבוה במבחן זה בעצם לקבל תשבחות.... אז שבחי, יפתי את כוווווווווווווולם ואולי תקבלי בונוס והציון שלך יהיה 120! (אצלי כבר קיבלת את ה- 100 )

היי לך רשף כשף

לגבי הרצון לקבל 100 במבחן, זה לדעתי שאיפה. והחוויה שבשאיפה זו היא - הצלחה. ועל מנת שתחווי הצלחה, עליך לגרום לאחר להצליח. והדוגמה הטובה ביותר שעולה לי כרגע בראש זה: נניח את פונה אל מישהו שהוא קצת חלש בלימודים ומחליטה לעזור לו ללמוד למבחן על מנת שיצליח יותר. העזרה הזו שלך, בעצם תורמת לך ללימוד עצמי (מתוגבר) וכך, את בעצמך יכולה לקבל את הציון 100. שהרי, עצם העובדה שעזרת וגרמת לאותו תלמיד להבין את החומר,את בעצם השרשת את החומר אצלך עמוק עמוק בתודעה והחומר הנלמד יישלף ביתר קלות בעת המבחן. שהרי, בעת עזרתך לתלמיד, את לא רק קוראת את החומר הנלמד, את גם אומרת אותו בקול ושומעת וזה עוד מקור נפלא של שינון של חומר נלמד. לגבי הבנתך כי עליך לתת ציונים לאחרים, זה טיפונת מוטעה. שהרי, אם לא תלמדי את החומר למבחן ורק תתני ציונים, את עלולה להיכשל. ההבנת? אז בעצם, על מנת להצליח, עליך לגרום לאחר להצליח. אגב, אם אנו מדברים על מבחנים ולימודים, אז משום מה, הרבה אנשים חושבים שאני מורה - ואני לא ! בחיים (האלה לפחות) אני לא רואה את עצמי עומדת מול כיתה ומלמדת. כנראה אומרים זאת עלי משום שאני יודעת להבהיר את עצמי כהלכה באופן ברור ובהיר. אך במחשבה נוספת, להיות מורה, זה לאו דווקא לעמוד מול כיתה, זה יכול להיות אחד על אחד. ובאמת, אני מרגישה שאני מסוגלת לתרום בכל תחום שאני מסוגלת ויכולה ותורמת (באופן נפשי/מנטלי). לסיכום, אלו היו סתם הגיגים. ואגב נוסף, בתור "מורה" אני תלמידה טובה יותר.

גריני

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי את הדוגמא, זה בדיוק זה!! ואת - לא מורה ?!?!? חה! הצחקת אותי... את מה זה מורה.. מורה לחיים. אולי באמת לא מתאים לך לעמוד בכיתה מול 25 ילדים שכל מה שבה להם זה ל"שגע אותך" ואולי גם להציץ לך בתחתונים...
(הם עוד עושים את זה היום?) - אבל מורה לחיים? בהחלט! אז, בבקשה, המשיכי להאיר לנו את הדרך, בתובנות שלך, ב"טיפים" שלך

מאת המורה... ולא לזימרה ../images/Emo9.gif

אפרופו מורה - אני יכולה לקרוא לעצמי יותר צינור. (לא שאני ניראית כמו צינור
). מה כוונתי? הידע זורם אלי בקביעות וככל שאני מעבירה אותו הלאה, הוא זורם אלי יותר ויותר. זה בדיוק מצביע על השפע שקיים ביקום. ואותו שפע, קיים בעצם בכל התחומים בחיים. עלינו לשאוף תמיד להתמלא (בידע, באהבה, בחברים, בכסף) וכשאנו מלאים בהם, אנו חייבים, ממש חייבים לרוקן מעט את הלחץ על ידי נתינה לאחר וכך "לעשות מקום" ולהתמלא מחדש. עצה: אף פעם אל תרגישו כי אתם מתמלאים למען עצמכם, אל תרגישו כי זה בזיון, אל תרגישו כי זה אנוכי. וזאת למה? כי מגיע לכם! מגיע לכם להתמלא למען עצמכם. ובאופן טבעי, כשאתם מתמלאים, תרגישו צורך להתרוקן ולהתמלא שוב מחדש. וכך יהיה !!! שהרי, אם אתם אוהבים את עצמכם - אתם אוהבים את אלוהים ! אני אוהבת אותי ואני אוהבת אתכם - משמע, אוהבת את אלוהים.

גריני

New member
אולי לא מורה לזימרה

אבל כותבת שירה.... זה על בטוח חש"ס. מחכה להמשך זרימת הידע ממך, יקירה.

גריני

New member
מים לדוד המלך

קלטתי היום את עניין הצינוריות שלך חת: בעבר הייתי די טובה בפענוח חלומות לאחרים וגם אהבתי לעשות זאת, לעיתים תכופות, בפורום "חלומות". לאחרונה "יבש המעיין" ואז.... פתאום היום זה חזר... ובשבילי זה קשור ישירות לפורום הנפלא שלנו: שיחות עם אלוהים הזרמת המים בצינור הזה פינתה מקום למים טריים בצינור השכן
רציתי לשתף

גריני שלום

כן, על זה בדיוק דיברתי. (צינוריות) אגב, אני מטפלת ברייקי (כיום אין לי מטופלים) וכשלמדתי רייקי, המדריכה אמרה לנו לעשות לעצמנו רייקי פעמיים ביום בכדי שנשמור את הצינור נקי. אנשי הרייקי משולים לצינור המעביר אנרגיית ריפוי מהיקום דרך כפות הידים אל כל אחד. עצם העובדה שאני עושה רייקי לעצמי, אני תמיד מלאה באנרגיה זו מהיקום ומעבירה אותה בקלות הלאה. הנפלא ברייקי זה שבאופן אוטומאטי, כשאני מניחה את ידיי על מישהו, הרייקי זורם אליו (האנרגיה). הכלב שלי "מת" על הליטופים הרכים שלי, הוא כמעט ולא נושם כשאני מלטפת אותו בעדינות וברכות. חיות מרגישות את האנרגיה הזו בבהירות רבה יותר. ומתחשק לי לספר סיפור נחמד על התנסות באנרגיית ריפוי זו: יום אחד, בעודי מדברת עם בעלי, תוך כדי ניפנוף ידיים, תקעתי את ידי הימנית בקיר והאצבע האמצאית קיבלה מכה חזקה. מאוד כאבה לי האצבע. וראיתי כי היא החלה להתנפח. סיפרתי זאת לחברתי הטובה (שמאמינה מאוד ברופאים קונבנציונלים) והיא הכריחה אותי ללכת לבית חולים לבדיקה - היא בעצם לקחה אותי. לא רציתי ללכת משום שאמרתי לה כי אני ארפא את עצמי. היא לא קיבלה את תשובתי, באה אלי ושלפה אותי מהבית וקדימה לבית חולים. עכשיו, כשעושים רייקי לשבר בעצם, (לא שבר חמור שהעצם ממש נשברת לשניים) ולאחר מכן עושים צילום רנטגן, לא ממש רואים את השבר. אנרגיית הרייקי ממלאה את המקום השבור. וכך היה. עשו לי צילום ולא ראו כלום אך האצבע התנהגה כמו אצבע שבורה. ואפילו היא התחילה מעט להשחיר ועוד להתנפח. הרופא היה דיי מבולבל ולא ידע מה לעשות ולבסוף החליט כי אצמיד את האצבע השבורה לאצבע אחרת כדי שתתמוך בה. שאלתי את הרופא: אני חייבת? אמר: לא. וכך היה! כל הסיפור הזה קרה ביום חמישי. ולמחרת, האצבע התנפחה פי שניים והצבע שלה היה בצבע צהוב חרדל ובמקום שהיה השבר, היה שחור. (לא הזכרתי בעצם את העובדה כי עשיתי רייקי לעצבע, מרגע הפציעה). וכמובן שעשיתי רייקי. ולמחרת, כבר יום שבת, האצבע נראתה רגילה ביותר. לא שחור, לא צהוב חרדל ולא כלום - מלבד כאב שחלף לאחר 3 שבועות. והשתמשתי ביד כרגיל, מבלי להיות חבושה ומוגבלת. הריפוי המופלא והמהיר של האצבע הנפוחה והשחורה והצהובה, היה מדהים! אז זהו, סיפורון קטן על נפלאות הרייקי. יו, כמה שאני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי...

גריני

New member
רייקי

היא אנרגיה מופלאה, אין ספק בכך. סיפורי ריפוי ברייקי יש לי ללא סוף, זה פשוט מ-ד-ה-י-ם. רק דבר אחד רציתי להוסיף: אני לא יודעת אם לימדו אותך שהמגבלה היחידה, המקרה האחד בו לא מומלץ לתת רייקי - הוא במקרה של שבר (עד להסדרת השבר ע"י רופא וחבישת המקום, ואז שוב מומלץ רייקי). הסיבה לכך היא בדיוק מה שקרה לך: ברגע שאת מזרימה רייקי למקום הוא מתחיל להחלים, כמו שאמרת - מתמלא באנרגיה. ואז, ייתכן שיהיה לרופא קושי להשיב את העצם למקומה או לחבר את חלקי העצם השבורה. מעניין אם יש בפורום עוד מטפלים באנרגיה...

רייקי לשבר בעצם

כמו שסיפרתי, השבר באצבע לא היה חמור במיוחד , דהיינו, העצם לא ממש נשברה לשניים. לעומת זאת, לכלבי האהובה והטמבל - כן טמבל. למה טמבל? משום שהוא רץ לכביש ונדרס, כשהיה בן 11 חודש ואפילו כיום, כשהוא כמעט בן 4 , הוא מסוגל לרוץ לכביש מבלי לשים לב לתנועה. (לא למד את הלקח) ובכן, כלבי נפצע ושבר את רגלו - ממש לשניים. כמובן שלקחתי אותו לויטרינר ולאחר הניתוח, עשיתי לו רייקי בלי הפסקה כמעט. שלושה ימים לאחר הניתוח, בעודו היה מאושפז אצל הויטרינר, כלבי הלך על הרגל וממש סחב אותי בכוח לכל מיני מקומות אותם רצה להריח (בדשא). הויטרינר שראה את התנהגותו של הכלב, כאילו לא שבר רגל בכלל, ממש נדהם. אותו ויטרינר בעירי, הינו ותיק ושנים רבות הוא מתפקד כרופא חיות והוא ממש תפס את פניו בידיו ואמר :"אני לא מאמין" ! אף פעם לא ראיתי דבר כזה, שאחרי שבר כזה חמור, הכלב ילך על הרגל וימשוך בחוזקה ובעוצמה כזו. כמובן שאמרתי לו שהרייקי עשה עבודה יפה. אגב, לבסוף, כעבור 3 חודשים הכלב החלים לגמרי. כשידוע כי עצם נרפאית לחלוטין כעבור שישה חודשים. אכן, נפלאה האנרגיה הזו - אנרגיה אלוהית.

sharon30s

New member
אין כמו גריני

ואל שתכחי את תפקידך בפורום האחר. התפקיד שלך הפעם. מתה על כולכם

למעלה