הקפצה מנהלתית

silverhawk

New member
זו באמת הזדמנות טובה לבחון את הנושא

עד כמה בדיקות המציאות עזרו לך (לאחר שעברת את השלב בו את צריכה אותן גם כדי לזכור לבצע אותן כשאת כבר יודעת כשאת חולמת; כן, זה היה משפט קצת מסובך :))? האם מצאת את עצמך, לדוגמה, עורכת בדיקה בחלום רגיל מתוך הרגל? בעצם, אני פותח שרשור חדש, תעני שם. :)

וולפהרט

New member
אמרתי את זה קודם

אולי לא הבנת: אני לא מבצעת בדיקות מציאות במצבים שגרתיים: רק כשמשהו מוזר מסביב לדעתי, או לא הגיוני. אז כן, קרה שבחלומות משהו היה לי מוזר או לא הגיוני אז בדקתי מציאות וגיליתי שזה חלום. אני מתה על הרגעים האלו בחלומות: כשאני קולטת שאני בחלום צלול, ובשיא הצלילות מסתכלת בכל הסביבה המוחשית כל כך ומקשיבה לכל הצלילים האמיתיים והמלאים כל כך ואז חושבת לעצמי: "מממ... מה כדאי לי לעשות?"

silverhawk

New member
לא חייבים לבצע ביקות מציאות קבועות

זה דבר שנעשה בעיקר בשלב הראשון, על מנת להרגיל את עצמך לנושא (וכפי שמקרון פירט בהודעה אחרת, מסיבה כפולה - הרגל שעשוי להוביל לבדיקה שגרתית בחלום, והרגל לערוך בדיקה לשם אישוש הערות/חלום). בהמשך, אמנם מומלץ לעשות זאת כאשר נמצאים בתקופה בה מנסים ליצור חצלולים באופן קבוע, אולם זה בהחלט לא הכרח (מה גם שלאחר שלב מסוים, אתה תזכור לבצע בדיקה בחלום, גם אם לא ביצעת אחת במציאות במשך חודשים ושנים).

silverhawk

New member
פחות יעיל, זה נכון

אבל אני מניח שאם מצליחים להפוך את הבדיקה להרגל שנעשה בפרקי זמן קבועים, הדבר יכול לעבוד (באופן תיאורטי) אף בזמן החלום. אבל אני מסכים, בדיקת מציאות לאור אירוע כלשהו היא יעילה הרבה יותר.

silverhawk

New member
לטעמי,

אני חושב שיצרת מעין אידאליזציה לחלומות הצלולים. נכון, החלום הצלול נראה, במהלכו, מציאותי לחלוטין. ונכון, אתה יכול לעשות כל מה שעולה ברוחך במהלך החלום הצלול. הפוטנציאל הוא ללא ספק עצום. יחד עם זאת, זו עדיין אינה המציאות. מדהים ככל שיהיה החלום הצלול, הוא עדיין נשאר בגדר חלום, בגדר חוויה מסוימת שחווית, נהנית ממנה, אך היא אינה מחליפה את החיים האמיתיים. בדיוק כפי שאדם יכול להשבות למשך שעתיים בסרט כלשהו, אשר במהלכו הוא יתנתק לחלוטין מהעולם ך לאחריו ישוב לחיים האמיתיים, כך גם בחלום הצלול - הוא חוויה נהדרת בפני עצמה, אך הוא לא בא על חשבון המציאות. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי אף מעבר להנאה גרידא שמפיקים מן החלום הצלול, הוא טומן בחובו אפשרויות רבות הרבה יותר בתחום ההגשמה העצמית, השיפור העצמי, התגברות על פוביות וכד'. לטעמי, החשש שהעלית הוא מיותר, וחבל שתפספס את החוויה הזו בגינו. אגב, בנוגע לאדם שהזכרת - האם אתה מכיר אותו באופן אישי? מעולם לא שמעתי על תופעה כזו (אם כי אני יכול להניח שאם לאדם יש נטייה התמכרותית חזקה ביותר, שהינה מאפיין גנטי-פסיכולוגי שאינו קשור לחלומות הצלולים, ייתכן וזה עשוי לקרות, בדיוק כפי שהוא עשוי להתמכר לכל דבר אחר).

אכן..

ייתכן שיצרתי אידאליזציה של החלומות הצלולים וייתכן שזה נובע מהעובדה שלא חוויתי עדיין חלום צלול. ככלל, כל עולם החלומות הוא די חידה בשבילי, ולכן החשש - מהלא ידוע. דבר נוסף היא הידיעה כי כל פוטנציאל של כיף בחלום מלווה בפוטנציאל של סיוט (בין אם בזיכרון חלום רגיל ובין אם בזיכרון חלום צלול). לכל זה מצטרף החשש של עיסוק יתר בכל העניין של החלומות הצלולים. ולמרות כול זה, אחרי שקראתי את התגובות המאירות עיניים של כולכם (סחטיין על ההיענות!) אני יותר נוטה ללכת לכיוון של לנסות את העניין. אני חושב שפשוט אני לא אעמוד בסקרנות. בזמן האחרון התחלתי לנהל יומן חלומות ואני מתחיל לזכור יותר מהם, למרות שהם קצרים יחסית....

silverhawk

New member
למען האמת,

דווקא סיוט הוא לא ממש רלוונטי בנושא הזה - ייחודם של החלומות הצלולים, הוא, כמובן, במודעותך אליהם וביכולת השליטה בהם. לאור זאת, במידה ואתה מקבל מודעות במצב של סיוט (דבר שהינו יותר הגיוני משסיוט יווצר במהלך חלום צלול), אין פשוט מאשר להחליף סצנה, או לחילופין (ואף עדיף , במקרה של סיוט חוזר), לברר מה פשר הסיוט, להתעמת עמו ולהעלימו אחת ולתמיד. בכל אופן, כפי שכבר הבנת, לטעמי אין סיבה ממשית שלא לנסות זאת ואני ממליץ על כך בחום (ונשמח לשמוע חוויות, כמובן!).

makron2

New member
גם אני ממליץ בחום....

רק חבל שהרבה מקבלים את זה בקור רוח - הפסד שלהם.

אני עובד על זה...

קודם כל, אני חייב לציין ששכנעתם אותי לנסות. יותר נכון עזרתם לי לשכנע את עצמי לנסות את כל העניין. לפי מה שקראתי באתר בעברית שמסביר על זה, צריך קודם כל לנהל יומן חלומות כדי לשפר את זיכרון החלומות בכללי. זה פחות או יותר מה שאני עושה. לפני שאני הולך לישון אני אומר לעצמי שכשאני אתעורר אני אזכור חלום, וברוב המקרים זה באמת קורה! יש לכם עצות נוספות, או שאולי אתם חושבים שכדאי לי כבר לקפוץ לשלב החלומות הצלולים (דילד ולא ווילד)? כי כבר הצלחתי לזכור כמה חלומות רגילים בצורה לא רעה...

makron2

New member
התחלה טובה

יומן חלומות הוא כלי חשוב ע"מ להכיר את מבנה החלומות שלך והאלמנטים שחוזרים בו - עדיף בערך 10 חלומות ביומן לפניי שמתקדמים ומספיק לנסות לזכור חלום אחד ללילה בצורה מפורטת ככל האפשר. אתה יכול להתקדם איך שנוח לך,במידה ואתה בוחר שיטה מסויימת אנני ממליץ שתמשיך איתה לזמן מה. בהצלחה

אוקיי אז ככה....

יש לי 2 שאלות: דבר ראשון, חלמתי שאני מתכתב במסנג'ר עם מישהי, השאלה היא איך זה הגיוני, כי קראתי שבחלומות מכשירים חשמליים כמו מחשב לא עובדים טוב ובכלל שכתב בחלום מתחלף כל הזמן. ובחלום לא זיהיתי בעיות כאלו, איך זה יכול להיות? דבר שני, הלכתי לישון במטרה לזכור חלום ולכתוב אותו ביומן חלומות, התעוררתי בבוקר וזכרתי את החלום די טוב וכתבתי אותו. קמתי וכעבור שעה החלטתי שאני רוצה לחזור לישון כי היה יחסית מוקדם בבוקר (7 בבוקר כשקמתי). ואז חשבתי שזו אחלה הזדמנות לנסות לעשות מיילד, אז הלכתי לישון כשאני משחזר את מה שאני זוכר מהחלום בראש ואמרתי לעצמי שאני אחזור לחלום ואזהה שזה חלום. הבעיה היא שלא נרדמתי כשהתרכזתי רק בזה ופחדתי שיצא לי ווילד בטעות. בסופו של דבר נרדמתי כשכבר הפסקתי לחשוב על החלום הקודם ברציפות, אבל חלמתי חלום אחר בכלל כשלא הבנתי שאני בחלום ולא היה לי חצלול. מה עשיתי לא בסדר לפי דעתכם? תודה :)

silverhawk

New member
תשובות

אכן, למכשירי חשמל יש נטיה שלא לעבוד כשורה בחלומות (והם מהווים עוגן לא רע). יחד עם זאת, שום דבר לא חקוק באבן, ויכול בהחלט להיות שהכל עבד כמו שצריך (או לחילופין, שהיו פאקים, אבל פשוט לא שמת לב אליו - בחלום גם דברים מוזרים ביותר יכולים להראות כרגילים לחלוטין). באופן כללי נשמע שעבדת כמו שצריך (כמה זמן ישנת לפני ההתעוררות הראשונה?), אבל חשוב לזכור שהשיטות המתקדמות הן יחסית קשות לביצוע, ולוקח זמן ואימון עד שמצליחים בהן. מה גם שאם אתה לא עובד על בדיקות מציאות, ספק אם תצליח ליצור חצלול ולשמור על המודעות. בכל מקרה, זה עניין של אימון. בהצלחה!

אוקיי...

ונשמע לך הגיוני שהכתב לא התחלף? ישנתי 8 שעות לפני ההתעוררות הראשונה.... מה הכוונה לעבוד על בדיקת מציאות? את המודעות לזה אני חושב שיש לי כבר, לא עובר יום שאני לא מסתכל על השעון וחושב לעצמי אם מעניין אם זה חלום... מה יותר מזה? עוד משהו קרה לי כשהלכתי לישון בפעם השניה, היה לי חלום שאני לא זוכר אותו טוב, אבל הוא היה מושפע מהמחשבה שלי על חלומות צלולים לפני שנרדמתי. כאילו מישהי שחזרה פיצוץ בהשאלה לזה שניסיתי לשחזר חלום, ואחרי שהיא פוצצה את מה שהיא פוצצה, כאילו נזרקתי מהחלום החוצה וממש הרגשתי טלטול בכל הגוף, נהייתי מודע והתעוררתי. יש בי תקווה שהטלטול הזה קשור לחלום צלול איכשהו ושאולי בסוף החלום התחלתי להיות מודע, אבל ת'אמת אני לא בטוח שזה קשור. בכל מקרה אני אמשיך להתאמן, והפורום ידע כשאני אצליח :)

makron2

New member
בדיקות מציאות...

רצוי לבצע מספר פעמים ביום(אפשר לקבוע זמנים מסויימים)ובנוסף בכל פעם שקורה משהו מפתיע/מוזר/דמויי חלום. "ת'אמת אני לא בטוח שזה קשור." - אולי אבל בכל אופן זה מצביע על העובדה שאתה מתחיל להיות מודע להרבה פרטים בחלום ובנוסף להתעוררות עצמה(סימן טוב) בהצלחה.

כמעט!

כמעט היה לי חצלול! הלכתי לישון לאיזה שעתיים באמצע היום, ואמרתי לעצמי שזה זמן טוב לנסות ליצור חצלול. אז עשיתי סוג של מילד רק בלי כל הקימה אחרי 4.5 שעות, פשוט דמיינתי חלום שהיה לי לא מזמן ואמרתי לעצמי שאני אדע שאני חולם כשאני אחזור אליו. כמובן שהתרכזות בחלום ההוא ובמשפט עשו לי קשיים בהרדמות אז אחרי שנראה לי שחפרתי לעצמי מספיק בשכל על זה, נתתי למחשבה לנדוד לדברים אחרים ונרדמתי. התעוררתי וזכרתי חלום שהיה לי בצורה הכי מפורטת שזכרתי עד עכשיו חלום, ותוך כדי שאני משחזר אותו בראש כדי לכתוב אותו ביומן חלומות שאני מנהל, אני נזכר בחלום שהיה לי לפני, או בחלק מוקדם יותר מהחלום שכתבתי, שבו אני מסתכל בשעון יד שלי, מזהה שמשהו לא בסדר, שהמספרים קופצים בו שתיים שתיים ולא אחד אחרי השני, מסתכל בשעון עוד פעם ואו שזה נראה לי הגיוני בחלום או ששכנעתי את עצמי שזה עובר אחד אחד..... איזה באסה! זה היה כל-כך קרוב, איך זה ששכנעתי את עצמי בחלום שזה תקין??! רציתי לשתף... :)

makron2

New member
סחטיין...

איך זה ששכנעתי את עצמי בחלום שזה תקין??!לפעמים יש כל מיני בעיות הגיון בחלום(נותנים לעצמנו הסברים ותרוצים מפגרים) בגללם ובגלל הסחות דעת שקורות במהלך הדרך אנו נוטים לאבד את הריכוז וכתוצאה מכך את הצלילות(מודעות לעובדה שאנחנו חולמים). "אחרי שנראה לי שחפרתי לעצמי מספיק בשכל על זה, נתתי למחשבה לנדוד לדברים אחרים ונרדמתי." - מעולה,קצת חפירות זה גם טוב
התקדמות טובה מאוד,תזכור לנסות להתרכז יותר על הבדיקה בזמן הביצוע בשעות היום(תבדוק מספר פעמים בצורה יסודית לפניי תשובה),אפשר גם לשלב בדיקות מציאות אחרות.

סכנות בחצלולים?

קראתי קצת חומר באנגלית על חצלולים ומצאתי שמזהירים גם שיש כמה סכנות בחצלולים. אמנם מדגישים שזה לא אמור לקרות ושאם זה קורה צריך פשוט לנסות להשיג חצלולים אבל עדיין רציתי לשאול מה דעתכם ואם זה קרה לכם. מה שקראתי נמצא באתר: http://www.psychic-junkie.com/what-is-lucid-dreaming.html הם מצביעים על בעיות שיכולות להיות בזיכרון, בהתמצאות, בהבנה אם אתה במציאות וכו'. קרה לכם משהו מזה?

makron2

New member
זה מאוד

נדיר התופעות הללו ואני חושב שלמעט חוסר התמצאות קל לעיתים רחוקות(באמצע הלילה)התופעות הם שולייות וזניחות - כמובן שאם שמים לב דברים כאלה יש צורך להפסיק ואולי לבקש טיפול.

למעלה